Dodaj do ulubionych

polećcie serial

06.07.14, 12:59
do oglądania z mężem. Lubimy "Sherlocka" (tzn ja uwielbiamsmile ), podobał nam się "Luther" (choć zbyt krwawy może, ale akcja ciekawiła. A teraz nie mamy co oglądać
Obserwuj wątek
    • panna.w.paski Re: polećcie serial 06.07.14, 13:01
      House of Cards smile
      • mamalgosia Re: polećcie serial 06.07.14, 14:06
        A no właśnie, obejrzeliśmy pierwszy odcinek, bo kolezanka (która poleciła nam w/w) polecała i kompletnie nas nie wciągnął. Rozwinie się? Zupełnie tematyka nas nie interesuje, ja niewiele rozumiem z tych politycznych niuansów... Naprawdę jest fajny?
    • rhaenyra Re: polećcie serial 06.07.14, 13:37
      aaaaaaaa jakie skarpetki fajowe big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
    • arwena_11 Re: polećcie serial 06.07.14, 14:10
      mnie wciągnęły ostatnio pamiętniki wampirów. Ale ja uwielbiam te klimaty. Właśnie kończę trzeci sezon, a już mam czwarty ściągnięty
      • mamalgosia Re: polećcie serial 06.07.14, 14:13
        Chyba niemożliwe, by nas takie coś wciągnęło.
    • rosapulchra-0 Re: polećcie serial 06.07.14, 14:13
      Właśnie oglądam na przemian "The Bridge" i "American horror story". Oba bardzo mi się podobają. Dodatkowo polecam "Orange is the new black", "House of cards".
      Przymierzam się właśnie do Sherlocka - rzeczywiście jest wart obejrzenia, jak go chwalą?
      • mamalgosia Re: polećcie serial 06.07.14, 14:51
        Czy seriale, o których piszesz mają polskie napisy? Czy to seriale kryminalne,, komediowe, czy jakie? Gdzie można je zdobyć? Dlaczego je polecasz?

Kolejny raz ktoś poleca "House of Cards", chyba jednak w takim razie obejrzę drugi odcinek (bo zamierzaliśmy po pierwszym skończyć).

Co do "Sherlocka", to mój Boże: TAK, po trzykroć TAK, nic dobrego co o nim mówią nie jest przesadzone!
        • rosapulchra-0 Re: polećcie serial 06.07.14, 15:02
          Na zalukaj. tv są polskie napisy, na kinoman. tv też, zdarzają się też lektorzy.
          A dlaczego je polecam?
          www.filmweb.pl/serial/American+Horror+Story-2011-616381#
          www.filmweb.pl/serial/The+Bridge%3A+Na+granicy-2013-666442
          www.filmweb.pl/serial/Orange+Is+the+New+Black-2013-666215
          Każdy opowiada o czymś innym, ale każdy jest godny polecenia.
          • escollo Re: polećcie serial 06.07.14, 15:06
            The killing
            Breaking Bad
            Homeland
            The Following
            Tudorowie
            Rodzina Borgiów
          • mamalgosia Re: polećcie serial 06.07.14, 16:55
            Na zalukaj chyba się trzeba zarejestrować, a czy to potem wykorzystują? (w sensie dane)
    • notting_hill Re: polećcie serial 06.07.14, 15:12
      "The Good Wife"
      seryjni.blog.polityka.pl/2014/05/23/wladza-i-milosc-w-chicago-%E2%80%93-po-finale-%E2%80%9Ezony-idealnej%E2%80%9D/
      Absolutnie fantastyczny serial o prawnikach i polityce, w rolach głównych Juliana Marguilez i Chris Noth. Aż zazdroszczę tym, co jeszcze nie widzieli smile.
      • nathasha Re: polećcie serial 06.07.14, 15:40
        Tez uwielbiam ale ktoras seria byla strasznie denna... Wygladalo tak jakby stacja nie wiedziala czy chce dalej serial wiec scenarzysci postanowili sie nie wysilac, ale ta seria skonczyla sie super i w ogole byla swietna. Ja polecam staroc - Lost, pierwsze serie super, pozniej oglada sie z rozpedu
        • mamalgosia Re: polećcie serial 06.07.14, 16:57
          Lost - słyszałam, że wciąga. Dzieki
        • notting_hill Re: polećcie serial 06.07.14, 21:04
          Tez uwielbiam ale ktoras seria byla strasznie denna... Wygladalo tak jakby stacja nie wiedziala czy chce dalej serial wiec scenarzysci postanowili sie nie wysilac, ale ta seria skonczyla sie super i w ogole byla swietna.
          Poprzednia, czyli czwarta była taka sobie, głównie przez przerwy w nadawaniu i "lataniu" po ramówce. Pewnie były jakieś zakulisowe rozgrywki ze stacją. Ale piąta super. W końcu to serial Ridleya Scotta. Czekam z niecierpliwością na szóstą.
          Jeszcze pasjami oglądam "Episodes" z Mattem LeBlanc jako samym sobą. To dla odmiany komedia o przemyśle rozrywkowym.
      • mamalgosia Re: polećcie serial 06.07.14, 16:56
        Dzięki. Spróbuję
    • mynia_pynia Re: polećcie serial 06.07.14, 15:20
      A "detektyw" (True Detective) oglądałaś?
      Albo Mad Men.
      • yvi1 Re: polećcie serial 06.07.14, 15:26
        Sons of Anarchy
        Vikings
        True Detectivs
        The Bridge
        Penny Dreadfull
        Broadchurch
      • mynia_pynia Re: polećcie serial 06.07.14, 15:28
        Z lżejszych to "trzy na jednego"
      • mamalgosia Re: polećcie serial 06.07.14, 16:57
        Nie, nic mi to nie mówi. Dzięki