Dodaj do ulubionych

Co to może byc 2

15.07.14, 18:48
Przeczulica skóry górmej kończyny.
Od palców do lokcia wczoraj, dzisiaj już do pachy i wylazi ta drażliwosć na łopatkę.
Skóra wygląda OK, lekko pobolewają stawy, ani śladu zaczerwienienia czy obrzęku.
Skóra reaguje na temperaturę- na chłodek boleśniej, gdy ogrzewam czuję gorąco, mimo, ze to t ok 30 stopni na plusie.
Jedyne, co rzuca jakiś trop to wg mnie niedawna infekcyjka palca ( miałam wbite niewidzialne kolce z robinii, przykladalam maść ichtiolową, wylazły temdrobinki z ropą, późńiej rivanol i wygoilam w jeden dzien mascią z antybiotykiem)
Palec wygojony. Nie mam podwyższonej temperatury, mam troche wolnego czasu więc zauważam tą nadwrażliwość skory.

Czy czekać na półpaśca? SM na pewno nie, byłam juz solidnie diagnozowana neurologicznie to by już wyszlo.
Miała któraś z szanownych emam tak?
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Co to może byc 2 15.07.14, 19:03
      Ja tak mam, jak mnie choroba łapie, ale nie tylko na jednej kończynie, tylko na całym ciele.

Może być półpasiec, ale może też być pokolenie przez jakiegoś dożartego krzaka lub ugryzienie (mrówki?).
      Albo po prostu coś o etiologii neurologicznej - jakas newralgia nerwów powierzchownych.
    • bei Re: Co to może byc 2 15.07.14, 19:08
      Dzięki Andabo.
      Nie pocieszyłaś mnie, bo Twoja choroba robi nawroty sadsad
      A testy na choróbsko odkleszczowe robiłaś?
      • naturella Re: Co to może byc 2 16.07.14, 07:02
        To moze tez byc początek infekcji wirusowej - weź moze solidna dawkę witaminy C, jakies 1000 mg.
    • guderianka Re: Co to może byc 2 16.07.14, 08:40
      Skojarzyło mi się z półpaścem
      Typowa przeczulica ewidentniej jednej połowy ciała
      Wysyp powinien się pojawić w ciągu kilku dni- sprawdzaj-bo może być niewielki, ja miałam wielkości dużej monety

Albo urażenie nerwu łokciowego ( może łokieć tenisisty ?)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka