Dodaj do ulubionych

Urlop bez dzieci

18.07.14, 15:16
Kilka powodów dla których urlop lepiej spędzić bez dziecka

Praktykujecie?
Próbowałyście?
Ja - mama 5-latka - sobie tego póki co nie wyobrażam. Chociaż mogłoby być pod wieloma względami pięknie smile
Obserwuj wątek
    • mamalgosia Re: Urlop bez dzieci 18.07.14, 15:18
      urlop jest jedną z nielicznych okazji, kiedy możemy wreszcie spędzić czas w komplecie. Nie chciałabym spędzać go bez dzieci
    • marzeka1 Re: Urlop bez dzieci 18.07.14, 15:44
      Gdy moje dzieci były małe, zawsze wyjeżdżaliśmy razem, bo nie żyli moi rodzice i teściowie.
    • malgosiek2 Re: Urlop bez dzieci 18.07.14, 15:54
      A dlaczego sobie nie wyobrażasz?
      Jeśli jest taka możliwość to z niej korzystam właśnie.
      Wzajemny odpoczynek od siebie też jest potrzebny obu stronom.
      Dobrze jest czasem nie być na każde zawołanie dziecka i wieczne mamooooo......
    • triss_merigold6 Re: Urlop bez dzieci 18.07.14, 16:55
      Pani bezrobotna? Jesli pracuje, to ma 26 dni urlopu, przy dzieciach w wieku szkolnym musi opędzić tym ferie, 2 miesiące wakacji oraz liczne dni wolne w ramach różnych przerw świątecznych.
    • bambzgrozja Re: Urlop bez dzieci 18.07.14, 16:57
      Wspólne urlopy spędzamy ostatnio za granicą i bardzo mnie cieszy jak mogę dzieciom coś pokazać, coś pozwiedzać. Bez nich umarłabym z nudów.
      A odpoczywamy od siebie , kiedy one w wakacje jadą na swoje kolonie, obozy,...a ja wtedy w pracy.
      • verdana Re: Urlop bez dzieci 18.07.14, 17:27
        Najpiękniejszą częścią macierzyństwa były urlopy bez dziecismile
        Z tym, ze mieliśmy dosyć urlopu, aby część spędzić z dziećmi. Gdybym nie miała, to pojechałabym z dziećmi jednak, rezygnując z części bezdzietnej.
      • klamkas Re: Urlop bez dzieci 18.07.14, 21:09
        Nudzisz się z mężem? Niedobrze... dzieci kiedyś się wyniosą, a mąż zostanie.
    • nangaparbat3 Re: Urlop bez dzieci 18.07.14, 21:14
      Dobrze z dzieckiem, dobrze bez dziecka. Od kiedy skończyla 8 lat przynajmniej co drugi rok wyjeżdżalam gdzieś sama, żeby odpocząc także i od niej (oraz ją na jakiś czas uwolnic od siebie).
    • pitahaya1 Re: Urlop bez dzieci 18.07.14, 21:16
      manga79 napisała:

> Ja - mama 5-latka - sobie tego póki co nie wyobrażam.

Przejdzie Ci z wiekiemwink
      • manga79 Re: Urlop bez dzieci 19.07.14, 14:09
        wink
        z wiekiem dziecka na pewno smile
    • neffi79 Re: Urlop bez dzieci 18.07.14, 21:16
      Tak, praktykowalam. Córka zostawała ku uciesze swojej i dziadków, u nich.
      w tym roku nie mam urlopu z innych względów, ale jak myslę, że miałabym go spędzić z moją dwulatką to ja podziękuję
      rozważamy zabranie jej na wczasy ,planowane za rok, daleki wyjazd. Dziś jestem na nie. Może cos sie zmieni.
    • figrut Re: Urlop bez dzieci 18.07.14, 21:19
      Ja w tym roku miałam całe piękne 9 dni urlopu bez dzieci. Po tygodniu nad morzem z dzieciakami zawiozłyśmy potworki na kolonie. Dawno nie było tak cudownie. Zabawy do rana, spanie bez budzenia bójkami, piwo lało się strumieniami smile)
    • gretchen184 Re: Urlop bez dzieci 19.07.14, 07:14
      o matko. marzy mi się.
      ale już niedługo-16-latek już z nami w tym roku nie jedzie. jeszcze niech 7-letnia córka podrośnie i w końcu kiedyś pojedziemy sami big_grin doczekać się już nie mogę.
    • antyk-acap Aż dziw... 19.07.14, 14:15
      ... że nikt nie wymyślił w Polsce hotelów z przedszkolem...
      • zlotonaiwnych Re: Aż dziw... 19.07.14, 18:32
        Właśnie doświadczam pierwszego dnia bez dziecka, które wyjechało z tatą na 12 dni do rodziny na działkę. I nie narzekam sobie - mogę wstać kiedy chcę, albo nie wstawać wcale, mogę jeść albo nie, dziś wyszłam sobie do miasteczka, potem byłam nad jeziorem (przebywam w ośrodku wczasowym) wieczorem planuję maraton filmowy, maseczkę i mnóstwo piwa. W roku szkolnym to ja opiekuję się dzieckiem, wyłącznie, mąż ma mały udział, bo więcej pracuje, nikt mi w niczym nie pomaga. Dlatego w wakacje ładuję akumulatory na cały rok, bo praktycznie nie odpoczywam. Te dni bez dziecka są mi niezbędne do utrzymania równowagi psychicznej, tym bardziej, że jak wrócą znów mały będzie ze mną, do końca wakacji. Jeszcze tylko mamy w planach rodzinny wypad na Węgry, które kocham.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka