Dodaj do ulubionych

pralka i pobór wody

31.07.14, 12:35
Porównuję sobie różne typy pralek na ceneo i czegoś nie rozumiem, może Wy pomożecie. Jednym z parametrów jest pobór wody na cykl i przy większości pralek jest to powyżej 40 litrów a taki Samsung eco bubble ma podane 11 litrów. O co tu chodzi, bo chyba niemożliwe, żeby pralki w podobnej klasie miały aż tak różne zużycie wody.
A tak w ogóle to jeśli macie ochotę pogadać o pralkach, to chętnie poczytam Wasze opinie.
Obserwuj wątek
    • diablica_a Re: pralka i pobór wody 31.07.14, 14:18
      Właśnie mam taką pralkę eco bubble ...ale nie sprawdzałam ile pobiera wody ..jestem z niej zadowolona ..moja poprzednia polar dafne chodziła 16lat ,naszczęście się zepsuła i wybrałam eco..
      • eilian Re: pralka i pobór wody 31.07.14, 21:33
        a jak z czyszczeniem szuflady i gumowego kołnierza w tym Samsungu? Bo to są takie newralgiczne pralkowe miejsca, przynajmniej w moim Boschu, ciężko to domyć. Moja pralka po 10 latach zaczęła się zacinać i czekam aż całkiem padnie.
        • diablica_a Re: pralka i pobór wody 31.07.14, 22:01
          Pralkė mam już dwa lata ,piorę bardzo dużo ...jest w niej opcja eco czyszczenie bębna ,co jakiś uruchamiam ten program i jest ok..
        • martishia7 Re: pralka i pobór wody 01.08.14, 10:21
          Szufladę, na której się robi szary nalot, to ja co do zasady wyjmuję i wstawiam do zmywarki big_grin
    • katriel Re: pralka i pobór wody 01.08.14, 02:34
      Też miałam ten problem, jak ostatnio wybierałam pralkę.
      Przy którejś (nie pamiętam, przy której, ale na pewno to były pralki ładowane od góry) nawet chyba były podane dwie liczby, osobno "Pobór wody: 45 l" i osobno "Inne: pobór wody 16 l" (albo jakoś podobnie, w każdym razie tego rzędu).
      Ja się domyslałam, że jedna liczba to jest ile pralka pobiera wody naraz, a drugie - w całym cyklu prania (pobiera wodę, pierze w niej, spuszcza, pobiera następną do płukania, spuszcza itd.). ale nie wiem, czy się dobrze domyśłałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka