Dodaj do ulubionych

ebola, bać się ?

02.08.14, 23:36
w USA jakiś czas temu zaczęto produkować miliony hermetycznych trumien, przypadek ? podobno Europę ma spustoszyć wirus ebola , a amerykańce zarobią na tych trumnach , po 11 września nic mnie już nie zdziwi
Obserwuj wątek
    • cosmetic.wipes Re: ebola, bać się ? 02.08.14, 23:49
      Piwa się napij, jogę poćwicz. Nie panikuj.
    • alkocholistka Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 00:07
      Spoko, najpierw Putin nas wybije big_grin. Według niektórych histeryczek forumowych, to też bardzo prawdopodobne. wink
      • memphis90 Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 17:38
        Putin też już wie, że ebola nadchodzi. Rąbnie atomówką w szczytnej idei ratowania ludzkości. Tylko nie wiem po co wtedy te trumny hermetyczne, zresztą sprowadzanie ich z USA mało opłacalne by było. Martwi za nie nie zapłacą.
    • mc30 Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 00:07
      no ale jak ci ktoś powie : 'bać" to zaczniesz? wink
    • kall_inka Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 00:34
      Bzdury choćby z jednego powodu. Jeśli wirus rozpanoszy się w Europie czy Azji, nikt nie zatrzyma jego ekspansji również do USA (w dobie samolotów i 20 dni, które upływają od czasu zakażenia, do pojawienia się objawów).
    • antyk-acap Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 08:09
      Nie. Tylko lotnictwo zapewnia dostatecznie szybki transport by wirus zdążył się rozprzestrzenić. A ponieważ jest terroryzm samoloty są pod szczególnym nadzorem. Łatwo jest wykryć nosiciela - objawem jest gorączka.
      • wielkafuria Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 08:44
        no to pięknie bo ja mam gorączkę własnie.
        a tak na serio, to ja nie wierze ze to sie nie rozprzestrzeni.
        teraz lotniska powinny byc pod szczegolnym nadzorem, bo tam krzyzuja sie sciezki ludzi z calego swiata. A wiedzac jak sie przenosi wirus strach w ogole tam sie pokazywac.
        • antyk-acap Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 08:47
          Pamiętaj o jednym - bilet do Europy czy USA drogo kosztuje. Nie da się go kupić za dwa upolowane nietoperze. I to jest barierą. No i trzeba mieć wizę. Jeśli ktoś jest z zarażonego obszaru i krwawi otworami ciała można mu jej odmówić.
          • jagienka75 Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 10:03
            antyk-acap napisał:

> Pamiętaj o jednym - bilet do Europy czy USA drogo kosztuje. Nie da się go kupić
            > za dwa upolowane nietoperze. I to jest barierą. No i trzeba mieć wizę. Jeśli k
            > toś jest z zarażonego obszaru i krwawi otworami ciała można mu jej odmówić.

co ty pieprzysz za głupoty???
            tak się składa, że np teraz mój znajomy siedzi w Afryce. na dniach oglądałam jego zdjęcia, które namiętnie wrzuca na fb/nk.
            równie dobrze on i jemu podobni może to przywlec do Europy.
            • antyk-acap Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 10:13
              A je mięso nietoperzy? A może całuje i dotyka zwłoki zmarłych? Bez tego ma raczej małe szanse na zarażenie.
            • marychna31 Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 20:18
              > równie dobrze on i jemu podobni może to przywlec do Europy.
              Tylko do Europy? A do USA nie?
      • totorotot Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 09:17
        Ale nie w Afryce. Tam potrafią nie mieć listy pasażerów
        • antyk-acap Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 09:19
          W linii latającej do europy?
      • gazdzinazdaleka Re: ebola, bać się ? 04.08.14, 09:05
        Bzdury. Okres wylęgania choroby - od dwóch dni do trzech tygodni. Czyli możesz być nosicielem, nie mając jeszcze objawów.
        • antyk-acap Re: ebola, bać się ? 04.08.14, 21:32
          WHO podaje 2 - 21 dni. Ale co tam WHO. Osiedlowy szaman pewnie wie lepiej...
          • mokotowianka1 Re: ebola, bać się ? 04.08.14, 21:42
            Najczęściej 4-9.
    • wielkafuria Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 08:41
      ale ze co? ze te zwloki tam beda do konca swiata i sie nie rozłożą, nie zezrą ich robaki i nie zwiążą się z glębą i nie wyrosną na nich drzewa? przeciez to nieekologiczne. i skad miejsca na cmentarzach skoro nie mozna bedzie po jakims czasie wykopac w tym samym miejscu grobu.
      • lady-z-gaga Re: ebola, bać się ? 13.08.14, 10:49
        zwłoki się rozkładają a wirus może żyć - ekologia nie jest lekiem na całe zło wink
    • kropkacom Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 08:47
      Bać się. Zakładać codziennie jeden wątek siejący panikę na forum. Nie mam wątpliwości.
    • mia_siochi Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 09:06
      A te hermetyczne trumny to na tych,na których będą testować szczepionkę?

www.medonet.pl/zdrowie-na-co-dzien,artykul,1703370,1,usa-beda-testowac-na-ludziach-szczepionke-na-ebole,index.html
    • mokotowianka1 Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 09:11
      Bzdury do kwadratu plus żenująca teoria spiskowa (Amerykanie zarabiający na trumnach z przewidywanej epidemii).
      Ebolą trudniej się zarazić niż grypą - potrzebny jest bezpośredni kontakt z wydzielinami chorego, ze zwłokami itp. W Afryce zakażają się głównie poprzez rytuały pogrzebowe (widziałam jak rodzina robi sobie zdjęcie z trupem posadzonym na krześle) i jedzenie tzw. dzikiego mięsa - ususzonego nietoperza.
      Ponadto jest parę szczepionek na ebole - w zasadzie gotowych do testów na ludziach - więc jest szansa, że któraś okaże się skuteczna i bezpieczna.
      • olewka100procent Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 09:43
        wirusa mogą rozprzestrzenić sami, i później zamknąć szybciutko ruch lotniczy i morski. Sami sobie zorganizowali atak na WTC to co to dla nich , a wy tu gadu gadu o grubych ludziach i czy wypada przyjść na wywiadówkę w tatuażach
        • rhaenyra Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 10:00
          sugerujesz ze powinnysmy przestac pisac posty tylko zbierac sie w grupki w razem sie bac ?

moze napisz cs wiecej
          jakies instrukcje czy cos

w ile osob sie bac ?
          czy mozna rozmawiac czy tylko jeczec "jak sie boje oj jak sie boje"
          czy mozna sie licytowac kto sie bardziej boi ?
          • memphis90 Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 18:19
            U mnie w pracy mamy instrukcje na okoliczność wybuchu i skażenia radioaktywnego- mamy założyć płaszcz podgumowany, rękawiczki pięciopalczaste i pończoszki. Co mamy robić po założeniu tego urokliwego stroju instrukcja nie podaje. Ale na pewno wymyślą jakiś kostium w klimacie BDSM na okoliczność eboli.
        • mokotowianka1 Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 12:34
          > wirusa mogą rozprzestrzenić sami, i później zamknąć szybciutko ruch lotniczy i
          > morski. Sami sobie zorganizowali atak na WTC to co to dla nich , a wy tu gadu g
          > adu o grubych ludziach i czy wypada przyjść na wywiadówkę w tatuażach

No, jak masz takie umiowanie do absurdalnych teorii spiskowych, to ja już na temat eboli z tobą nie pogadam. Opowiadam się raczej za używaniem rozumu.
      • jagienka75 Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 09:59
        > Ebolą trudniej się zarazić niż grypą - potrzebny jest bezpośredni kontakt z wyd
        > zielinami chorego, ze zwłokami itp. W Afryce zakażają się głównie poprzez rytua
        > ły pogrzebowe

jesteś pewna? bo mówią różnie.
        wcześniej trąbili, ebola przenosi się drogą kropelkową i jest bardzo zaraźliwa.

> Ponadto jest parę szczepionek na ebole - w zasadzie gotowych do testów na ludzi
        > ach - więc jest szansa, że któraś okaże się skuteczna i bezpieczna.

jakie szczepionkli???
        przecież na to cholerstwo nie ma szczepionek ani lekarstwa.
        • asia_i_p Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 10:11
          Drogą kropelkową to się przenosiła w filmie "Epidemia" - swoją drogą ciekawam, ile zapłacili Dustinowi Hoffmanowi za to upokorzenie.
          • antyk-acap Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 10:14
            Podobno spłacił jakieś długi za nieudany projekt.
        • mokotowianka1 Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 12:33
          > jesteś pewna? bo mówią różnie.
          > wcześniej trąbili, ebola przenosi się drogą kropelkową i jest bardzo zaraźliwa.
          Kto trąbił? Bo raczej nie lekarze?
          Od wykrycia choroby (ze 30 lat temu) zaraziło się coś z 5 tysięcy ludzi wszystkiego. To jest mniej chorych niż jeden sezon grypy w Warszawie.Tyle że umiera do 90 procent, w zależności od typu szczepu.

> jakie szczepionkli???
          > przecież na to cholerstwo nie ma szczepionek ani lekarstwa.
          Nie ma szczepionek gotowych, zaaprobowanych do użytku, tylko są próbne w różnych fazach. Niektóre przeszły testy na małpach.
          Jest też zaprojektowany na MIT superlek przeciwirusowy na parę różnych świństw w tym ebolę. Ale tez póki nie zostanie zatwierdzony po komplecie badań i stosowany na sporą skalę, to nie będzie pewności ani co do bezpieczeństwa, ani skuteczności.
    • moni_kaw Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 09:48
      a ptasiej grypy się bałaś, a świńskiej? choroby wściekłych krów? SARS? co tam jeszcze było - może mnie ktoś wspomoże...............
      pluskwa milenijna, koniec świata ( tych już chyba z 5 czy 6 przeszłam);
      • znowu.to.samo Re: ebola, bać się ? 04.08.14, 20:53
        Był jeszcze wąglik....

Czy to nasz e dziecię tak kwili, czy bachor sąsiada drze mordę???
    • cauliflowerpl Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 10:06
      Mój chłop w nocy wrócił z Kongo, uwaga, może już jestem chora i mogę zarazić całe forum. Podobno przez monitor też się rozprzestrzenia wink

A serio: nie bój żaby, może do czasu, kiedy się epidemia rozprzestrzeni, zginiesz w wypadku samochodowym i problem z głowy.
      • asia_i_p Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 10:11
        A jak cię wygaszę, to przestaniesz być groźna czy staniesz się ukrytym zagrożeniem?
        • rhaenyra Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 10:14
          no pomysl
          przeciez ktos mze zacytowac jej wypowiedz
          ty nieswiadomie wejdziesz przeczytasz i juz po tobie
        • cauliflowerpl Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 10:17
          Nie.
          Albowiem powiadam Wam, co raz zostało zobaczone, już się nie odzobaczy.

I głupawki dostaję z rana big_grin
          • asia_i_p Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 10:18
            Czyli jedyna szansa to odejść z forum? Ale to mnie też zabije.
            • cauliflowerpl Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 10:20
              Nie, no jest jeszcze jakaś szansa, że nic mi nie jest.

Teraz powinniśmy siedzieć w bezruchu, czekać i się bać.
              Jest tylko jeden problem - chce mi się siku.
              • rhaenyra Re: ebola, bać się ? 04.08.14, 20:24
                jestes twarda ?
                trzymasz nadal ?
                • cauliflowerpl Re: ebola, bać się ? 04.08.14, 20:34
                  A gdzie tam, poddalam sie i o dziwo, wciaz nie mam objawow eboli.
          • cauliflowerpl Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 10:18
            Znaczy się "nie" - nie przestanę być groźna.
            • verdana Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 11:39
              Wy tu sobie śmichy-chichy, a tu przedsiębiorstwo ebola puka do drzwi.
              Oczywiście, ze należy się bać. Tylko sam strach nie wystarczy. Już teraz trzeba zamówić sobie krajową trumnę, aby zniweczyć złowrogie knowania amerykańskich producentów. A jeszcze lepiej zbić trumnę osobiście.
      • memphis90 Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 18:21
        Jak nie oplułaś monitora, to się nie przeniesie. Nie czytaj zabawnych wątków, a reszta ematek- niech nie komentuje niczego dowcipnie.
      • salinas Re: ebola, bać się ? 13.08.14, 09:53
        cauliflowerpl napisała:

> Podobno przez monitor też się rozprzestrzenia wink

Przez Internet najszybciej można zarazić się głupotą. Czego dowodem jest 99,9 % uczestniczek tegoż forum, nie wykluczając mnie wink
    • aquella Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 11:40
      www.dailymail.co.uk/news/article-2714272/UKs-two-bed-ebola-unit-MP-calls-fever-scans-UK-airports-just-one-isolation-facility.html
    • antyk-acap Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 11:46
      Problem byłby gdyby ebola przenosił się metodą kropelkową. Ale tak nie jest. A kilka laboratoriów ma na stanie gorsze wirusy.
      • obrus_w_paski Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 12:37
        Mężczyzna który wracał z Afryki do stanów zmarł zarażony :
        m.wyborcza.pl/wyborcza/1,132749,16416131,Pielegniarki_odchodza_od_lozek.html
        Linia lotnicza nie ma listy pasażerów wiec trudno znaleźć ewentualnie zarażone psoby
        • jagienka75 Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 12:43
          > Linia lotnicza nie ma listy pasażerów wiec trudno znaleźć ewentualnie zarażone
          > psoby

ta zaraza zaczyna wymykać się spod kontroli, ale co to dla ematkiwink
        • antyk-acap Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 12:51
          Ale jak ma to się do zagrożenie USA I UE? Zmarł w Afryce.
          • obrus_w_paski Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 18:36
            Z artykułu wynika ze pan był w ciężkim stanie juz w samolocie i sugeruje sie jakoby mógł zarazić inny pasażerów którzy lecieli do USA.
            A potem to juz scenariusz "epidemii"wink
            • antyk-acap Pożytek z Bin Ladena.... 03.08.14, 19:48
              Naprawdę sądzisz że amerykanie po 11 września nie mają pełnych namiarów na pasażerów?
              • obrus_w_paski Re: Pożytek z Bin Ladena.... 03.08.14, 19:56
                Naprawde myślisz ze tak sadze?
                Przecież odnoszę sie ewidentnie do tego co stoi w artykule i nie podaje swojej opinii.
              • totorotot Re: Pożytek z Bin Ladena.... 13.08.14, 08:27
                antyk-acap napisał:
                > Naprawdę sądzisz że amerykanie
                po 11 września nie mają pełnych
                namiarów na pasa
                > żerów?

Skąd ja wezmą jak w samolocie z Afryki jej nie mają? Sądzisz, ze zanim pozwolą na lądowanie samolotu zadają listy jego pasażerów? smile
      • gazdzinazdaleka Re: ebola, bać się ? 04.08.14, 09:09
        Oczywiście że ebola przenosi się także drogą kropelkową.
        • nowaczek1 Re: ebola, bać się ? 04.08.14, 14:02
          Podasz źródła tej wiedzy?
          • jagienka75 Re: ebola, bać się ? 04.08.14, 14:18
            nowaczek1 napisał:

> Podasz źródła tej wiedzy

ale gazdzina ma rację.
            codziennie śledzę wiadomości i nim zaraza zaczęła wymykać się spod kontroli, wciąż mówili, że ebola jest bardzo zaraźliwa i przenosi się ona m.in drogą kropelkową.
            a teraz, gdy się okazuje, że ebola może się plenić poza Afryką i dotrzeć do Europy w ciągu 3 tyg, nagle się okazuje, że "trudno" ją złapać?
            pewnie zmienili gadkę, żeby nie siać paniki.
            • antyk-acap Re: ebola, bać się ? 04.08.14, 21:46
              Nie zostało to potwierdzone. Podobno przenosi się tak ze świń na małpy. Tyle że gdyby przenosił się tą metodą to zarażonych byłoby duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuo więcej.
              • jagienka75 Re: ebola, bać się ? 04.08.14, 21:50
                antyk-acap napisał:

> Nie zostało to potwierdzone.

na początku ebola wygląda, jak grypa, więc możliwe, że drogą kropelkową się przenosi.
                wcześniej bez przerwy mówili i dużej zaraźliwości tą zarazą oraz drodze kropelkowej.
                • mokotowianka1 Re: ebola, bać się ? 04.08.14, 21:56
                  NIE PRZENOSI SIĘ. Bez względu na to, jak wygląda na początku czy na końcu. To nie ma najmniejszego znaczenia.

Na drogę kropelkową zaraża się za malo osób. Było już 16 epidemii eboli a zachorowało parę tysięcy ludzi.
                  Generalnie większość chorych łapie infekcję od współmieszkańców.

• myelegans Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 13:31
      Jak chcesz to sie boj. Ja mam inne rzeczy do roboty
    • hermenegilda_zenia Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 13:40
      Problem z ebolą jest taki, że w początkowej fazie jest bezobjawowa, więc osoba zarażona wcale nie musi mieć gorączki ani krwotoków, nikt na lotnisku jej nie zdiagnozuje jako chorego. I to jest główne zagrożenie, jeżeli chodzi o tego wirusa.
      • antyk-acap Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 13:49
        Od czterech do szesnastu dni. Tyle że ogniska jak na razie są głęboko w dżungli. By się z niej wydostać trzeba trochę czasu. Zwykle chory umierał gdzieś po drodze. Teraz choroba dotarła do miast. Tyle że miasto to trochę inne środowisko. Nie ma źródeł choroby - mięsa dzikich zwierząt. Jest opieka medyczna. Może nie na poziomie światowym ale jest. Jeśli jesteś chory to idziesz do lekarza. Jeśli umrzesz to pochowają cię szybko. Choroba natomiast może schować się w slumsach. Poza tym nie tak łatwo zarazić się ebolą. Poza spermą i krwią w grę wchodzi tylko pot. Mało kto dotyka spoconych ludzi.
    • marusia_ogoniok_102 Re: ebola, bać się ? 03.08.14, 14:11
      Ebola przenosi się tylko przez kontakt z wydzielinami chorego - spermą, krwią. Prawdopodobieństwo zarażenia się, jeśli nie pojechało się do Afryki na seks-wakacje i nie tyka się krwawiących zewsząd ludzi jest znikome. Poz tym, zakażenie idzie za szybko, żeby spowodować ogólnoświatową pandemię.
    • nowaczek1 Re: ebola, bać się ? 04.08.14, 14:00
      nicprostszego.wordpress.com/2014/08/02/ebola-poza-kontrola-not/
      Nie bać się.
      • znowu.to.samo Re: ebola, bać się ? 04.08.14, 20:40
        A mnie ciekawi czy ten zarażony też już zaraża zanim pojawią się u niego pierwsze objawy jak np. gorączka? Czy on dopiero zaraża jak już wydać, że jest chory. ....???
        Może pytanie ktoś uzna pytanie za głupie , ale ja nie mogę doczytać się tego szczegółu. ...
        • mia_siochi Re: ebola, bać się ? 04.08.14, 20:56
          Zaraża jak już widać.
          Czyli jak zobaczysz kogoś kto pluje krwią i obficie się poci, to nie rób usta-usta gdyby zemdlał.
          • totorotot Re: ebola, bać się ? 13.08.14, 08:23
            mia_siochi napisała:
            > Zaraża jak już widać.
            > Czyli jak zobaczysz kogoś kto
            pluje krwią i obficie się poci, to
            nie rób usta-u
            > sta gdyby zemdlał.

No nie wierzę. To jest wirus ebola, bardzo agresywny i ekspansywny. Sądzisz, że ludzie w Afryce zarażają się od siebie nawzajem poprzez usta usta?
        • mokotowianka1 Re: ebola, bać się ? 04.08.14, 21:01
          Dopiero jak ma objawy.

A w ogóle CNN wlaśnie podał, że jeden z leków będących w fazie wczesnych badań (tylko na małpach, i to nielicznych!) został podany obojgu Amerykanom (zgoda na tzw compassionate use, musieli podpisać deklarację że rozumieją, że to cholerstwo jest nieprzebadane i potencjalnie cholernie niebezpieczne) i - jak się wydaje zadziałał.
    • amidala Re: ebola, bać się ? 04.08.14, 21:47
      O jeżu kolczasty i wszelkie inne bóstwa...

https://www.facebook.com/IFeakingLoveScience/photos/a.456449604376056.98921.367116489976035/899119033442442/?type=1&theater

Mam ogromną nadzieję, że to zadziała...
    • agnieszka77_11 Byli w kraju ogarniętym Ebolą.Wrócili do Wrocławia 13.08.14, 00:10
      www.gazetawroclawska.pl/artykul/3538187,byli-w-kraju-ogarnietym-ebola-wrocili-do-wroclawia-nie-informujac-sluzb-sanitarnych,id,t.html?cookie=1
      • jagienka75 Re: Byli w kraju ogarniętym Ebolą.Wrócili do Wroc 13.08.14, 00:17
        no to nieźle, ale wielu jeszcze wróci z Afryki i nikt ich nie sprawdzi.
        misjonarz chory na ebolę, który został sprowadzony do Hiszpanii, zmarł.
    • paul_ina Re: ebola, bać się ? 13.08.14, 00:30
      Ludzie, dlaczego mnie martwicie na noc.
    • nanuk24 Re: ebola, bać się ? 13.08.14, 00:35
      A nie, jesli chodzi o trumne, to mi rodzina kupi zapewne made in china
    • brak.polskich.liter Re: ebola, bać się ? 13.08.14, 00:48
      olewka100procent napisała:

> podobno Europę ma spustoszyć wirus ebola

A zdradzisz, jak?
      Na ulice miast masowo wylegna zakazone ebola zombiaki (spreparowane przez hamerykanckich naukowcow bedacych w konszachtach z producentami hermetycznych trumien, ofkors) i zaczna pluc krwia, tryskac sperma i ocierac sie o przypadkowe spoleczenstwo? Bo bez tego ciezko bedzie, ebola to nie grypa.

Nie ogladaj juz wiecej tych filmow, OK?
      • rhaenyra Re: ebola, bać się ? 13.08.14, 10:13
        dokladnie tak bedzie big_grin

ratunek tylko tutaj : forum.gazeta.pl/forum/f,249180,koniec_swiata_zombie_atakuja.html
        w podaniu prosze napisac jakie macie doswiadczenie w walce z zombiakami smile
    • ada1214 Berlin 19.08.14, 15:16
      podejrzenie eboli w Berlinie. Jesli to Ebola, to szybko doszlo.
      • jagienka75 Re: Berlin 19.08.14, 15:48
        i Belgia.
        to tak z ostatniej chwili.
      • antyk-acap Re: Berlin 19.08.14, 16:08
        Ale to nadal są zakażenie przywiezione z Afryki. Gdzie panuje inny reżim sanitarny. Gdzie nie gotuje się wody bo lepiej odprawić uroki nad chorym.
        • ada1214 Re: Berlin 19.08.14, 16:29
          antyk-acap napisał:

> Ale to nadal są zakażenie przywiezione z Afryki. Gdzie panuje inny reżim sanita
          > rny

czyli zagrozenia nie ma?
          Podaja, ze to osoba pracujaca w tamtejszym Urzedzie pracy. ciekawe jakie stanowisko- jesli akurat siedziala w recepcji to jak na berlinski urzad pracy mogla miec kontakt z kilkoma setkami osob.
          • antyk-acap Re: Berlin 19.08.14, 16:32
            To musiałaby je lizać.
            • szalona-matematyczka Ktora emama wywolala ta panike w Berlinie? 19.08.14, 20:58
              W Berlinie to raczej nie ebola:
              www.bild.de/regional/berlin/ebola/verdachtsfall-in-berliner-jobcenter-37307992.bild.html
              www.spiegel.de/gesundheit/diagnose/ebola-in-berlin-verdacht-auf-infektion-unwahrscheinlich-a-986966.html
              Tak przynajmniej przypuszczaja lekarze w Charite. Wyglada na to, ze w urzedzie jakis urzednik wpadl w panike, bo kobieta pochodzaca (prawdopodobnie) z Nigerii stracila przytomnosc i miala goraczke. Wiec szybko wezwal karetke informujac, ze kobieta ma te chorobesmile Czyzby w tym urzedzie pracowala jakas spanikowana emama? Przyznac sie!!!!
    • morekac Re: ebola, bać się ? 19.08.14, 21:51
      W przypadku takich zagrożeń to raczej będą nieboszczyków palić niż trzymać w hermetycznych trumienkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka