08.09.14, 13:01
Witam!!
Chciałabym się dowiedzieć czy można do pozwu o alimenty podpisać także ograniczenie praw dla ojca i zmianę nazwiska dziecka??
Obserwuj wątek
    • bcde Re: alimenty 08.09.14, 14:33
      Dopisać można, bo papier wszystko zniesie, ale o alimentach orzeka się w procesie, a o pozostałych sprawach w postępowaniu nieprocesowym. Twoje żądania zostaną podzielone na różne sprawy, a pismo będzie tylko jedno. Lepiej złożyć osobne pisma.
      • ewelaina1709 Re: alimenty 08.09.14, 15:51
        a jak to wychodzi finansowo? chodzi mi ile za to wszystko sie placi.
        • tosiaczek06 Re: alimenty 08.09.14, 19:27
          a co Ci da ograniczenie praw rodzicielskich? Jak dla mnie to tylko takie zawracanie głowy. Albo odebranie albo nic, bo ograniczenie nie wiele daje....
          • annakate Re: alimenty 08.09.14, 19:39
            Alimenty masz bez opłat, wniosek o ograniczenie władzy 40 zł, o zmianę nazwiska (o rozstrzygnięcie w razie braku porozumienia między rodzicami) - kolejne 40 zł. Każda sprawa oddzielnie - inny tryb, inny skład sędziowski, inny symbol statystyczny.
            • ewelaina1709 Re: alimenty 09.09.14, 15:28
              Właśnie postanowiłam jednak pisać wniosek o pozbawienie praw.
              Czytałam na forach że te sprawy są zazwyczaj trudne i wszystko tak na prawdę zależy na jakiego się sędziego trafi.
              • edelstein Re: alimenty 09.09.14, 15:37
                Do pozbawienia praw rodzicelskich musza byc b.istotne przeslanki.Samo "chce " nie wystarczy.To samo ze zmiana nazwiska.
                • ewelaina1709 Re: alimenty 09.09.14, 15:53
                  wiem i mam nadzieje ze te moje wystarcza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka