Dziewczyny,
Moja córka została wysłana wcześniej do szkoły. Miała zostać utworzona klasa złożona tylko z sześciolatków, a połączono dzieci ze stycznia 2004 z tymi z listopada 2005 (moja córka właśnie). Różnica wieku wynosi 22 miesiące. Dodatkowo w tym roku dołączyło do klasy 2 chłopców powtarzających 4.klasę, więc z rocznika 2003.
Córka zdolna, wrażliwa, b. dobrze się uczyła, chodzi dodatkowo do szkoły muzycznej. I wszystko byłoby ok, gdyby nie wyszło wreszcie rażąco, że odstaje poziomem emocjonalnym od reszty klasy. Boi się nauczycieli (krzyczą), nie dogaduje się z koleżankami (są starsze, mają swoje sprawy i chłopaków…

. W listopadzie skończy 9 lat. Koleżanka z jej klasy w styczniu będzie miała lat 11.
Myślę o tym, żeby cofnąć ją o jedną klasę, aby wylądowała w środowisku rówieśniczym, gdzie będzie mogła emocjonalnie dojrzeć w swoim tempie. Czy któraś z Was to przerabiała albo się z tym spotkała? (nie mówię o cofnięciu 6-lub 7-latka, to nie ten temat). Jakie mogą być sposoby, podstawy prawne? Proszę o pomoc.