23.09.14, 10:48
kiedy podajecie i czy same bez konsultacji z lekarzem podajecie dzieciom?
przy jakich objawach np duzy katar, stan podgoraczkowy, zaczerwienione gardlo, kaszel suchy?
Obserwuj wątek
    • joaaa83 Re: neosine 23.09.14, 10:55
      Podawałam, kiedy dziecko miało duży katar i stan podgorączkowy. 3 razy dziennie. Tylko trzeba pamiętać, aby nie stosować równocześnie wit. C
    • mynia_pynia Re: neosine 23.09.14, 11:09
      Dziecku podałam tylko raz, jak miał zapisany lek przez lekarza. Kiedyś sama łykałam (w syropie, został po leczeniu dziecka), bo miałam jakiegoś paskudnego wirusa owszem przeszło, ale przez 3 dni przyjmowania leku bardzo mnie ćmiła głowa.
      Teraz przy konsultacji lekarskiej mówię, że gdy ja brałam to miałam skutki uboczne i więcej lekarz nie zapisywał tego cuda.
    • mw144 Re: neosine 23.09.14, 11:11
      Podawałam raz w życiu jak dziecko mimo szczepienia zaraziło się różyczką. Bez wskazań nie faszeruję dzieci żadnymi lekami.
    • dziennik-niecodziennik Re: neosine 23.09.14, 11:21
      opisane objawy leczę raczej objawowo. dopiero jak po trzech dniach leczenia nie ustępują to włączyłabym neosine.
      mozna bez konsultacji z lekarzem, obecnie to lek OTC.
      • ola07 a dlaczego nie można podawać z wit C? 23.09.14, 12:06
    • pederastwa Re: neosine 23.09.14, 12:19
      Mój lekarz stanowczo odradza ten lek. Mówi, że badania nie potwierdzają jego skuteczności, a ma sporo skutków ubocznych.
      • kietka Re: neosine 23.09.14, 12:24
        lek słabo działa, duzo skutków ubocznych.
      • aguar Re: neosine 23.09.14, 12:47
        Zgadzam się.
        • pomidorpomidorowy Re: neosine 23.09.14, 13:03
          groprinosin lepszy? a tak wogole mozna go kupic bez recepty?
    • naomi19 Re: neosine 23.09.14, 14:35
      corka dostala przy jakiejs wirusowce, jak byl jeszcze na recepte
      ostatnio bralo ja przeziebienie, odalam neosine (jakies mikro dawki) i przeszlo samo od razu, a inne dzieciaki chore

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka