Dodaj do ulubionych

Emama z DE która będzie w Lidlu 6.10.

05.10.14, 18:32
Witam,

nietypowy wątek, tak przyszło mi do głowy żeby jeszcze tutaj spróbować ...

szukam emamy z Niemiec, która jutro tj. 6 października wybiera się na zakupy do Lidla i przy okazji mogłaby mi coś zakupić... Chodzi o lekką kurtkę dla dziewczynki w kolorze lila z zielonymi mankietami i podszewką w rozmiarze 140 lub ew. 146, o taką: www.lidl.de/de/pepperts-kinder-maedchen-thermo-lightjacke/p184852

Przegapiłam niestety w polskim lidlu (u nas były półtora tygodnia temu), bo moje drugie, małe dziecko było poważnie chore i nijak nie mogłam podjechać. Bardzo pasowałaby nam kolorystycznie, w dodatku koleżanka córki ze szkoły taką ma i ona też by b. chciała, a tu zonk - nigdzie nie ma - przekopałam lokalne serwisy z ogłoszeniami, olx, allegro, ebay - nikt nie sprzedaje sad Pisałam na forum zakupy, ale też nic... Rodziny, znajomych akurat w DE nie posiadam.

Chyba nigdy mi na żadnym ciuchu w życiu tak nie zależało, stąd ta desperacka prośba tutaj.

Pokryję oczywiście koszt zakupu, koszt przesyłki do PL i mogę dorzucić jeszcze coś za fatygę. Gdyby jakaś e-mama mogła pomóc bardzo proszę o wiadomość na tedda@op.pl

Nie wiem gdzie jeszcze mogłabym poprosić, pewnie na PolCafe.de, ale tam forum zamknięte uncertain Na kupię/sprzedam ruchu prawie zero ...
Obserwuj wątek
    • edelstein Re: Emama z DE która będzie w Lidlu 6.10. 05.10.14, 18:38

• edycja_kopiuj_wklej Re: Emama z DE która będzie w Lidlu 6.10. 05.10.14, 18:42
      zobacz na tchibo, fajne obecnie sa kurtki dla dzieci
    • tedda Re: Emama z DE która będzie w Lidlu 6.10. 05.10.14, 19:04
      Kurtkę zimową oraz narciarską posiadam (to apropos tchibo), potrzebuję właśnie jesiennej przejściowej a tu o fajną w fajnym dziewczęcym kolorku niestety już dużo trudniej uncertain To jest taki nietypowy rzadki kolor lila, a córka ma dokładnie takie rurki i w dodatku drugie w odcieniu seledynu zbliżonego do mankietów ... dlatego tak żeśmy się zafiksowały wink Do tego stopnia, że byłabym skłonna bez problemu dać za nią 100 złotych ... No nic, dziękuję za rady,ale może ktoś jednak będzie mógł pomóc .... ?
      • guderianka Re: Emama z DE która będzie w Lidlu 6.10. 05.10.14, 19:52
        obdzwoń sklepy w Twoim mieście i okolicy, może gdzieś jeszcze jest
        • owianka Re: Emama z DE która będzie w Lidlu 6.10. 05.10.14, 20:16
          Na stronie nie ma telefonów do sklepów.
      • julka-4 Re: Emama z DE która będzie w Lidlu 6.10. 05.10.14, 20:29
        3 dni temu oddałam tą kurtkę w moim lidlu bo córce bardziej do gustu przypadła różowa i to w rozmiarze 146,szkoda że nie przeczytałam Twojego posta gdzieś wcześniej sad. U nas w pierwszym dniu poszły wszystkie te kurtki w 5 min ale jak w kolejne dni przychodziłam na zakupy , za każdym razem jakieś leżały w koszach ze zwrotu. (naszą różową też dorwałam na jakichś kolejnych zakupach.) Zadzwoń na infolinie ze strony ,mnie kiedyś sprawdzili czy jest towar gdzieś w najbliższej okolicy.
        • tedda Re: Emama z DE która będzie w Lidlu 6.10. 05.10.14, 23:42
          No to szkoda wielka... Posty pisałam, że poszukuję kogoś kto nie trafił z rozmiarem i miałby do odsprzedaży, ale np. na forum Zakupy 2x mi wykasowali po niedługim czasie, że niby to niezgodne z regulaminem ... !? Potem jak już mogłam się wyrwać z domu to byłam ze 3 czy 4 razy w Lidlach w okolicy, ale nic z tego. Natknęłam się tylko ze 2 razy na pojedynczą chłopięcą stąd wiem, że tym razem w miarę fajne gatunkowo (moim zdaniem) były, nie taka "cienizna" jak np. rok temu.
          • tedda Re: Emama z DE która będzie w Lidlu 6.10. 05.10.14, 23:43
            Nie sądzę, żeby z Niemiec wysyłali do Polski. Zresztą to i tak nieistotne, bo interesujące mnie rozmiary są online wyprzedane ...
          • gazeta_mi_placi Re: Emama z DE która będzie w Lidlu 6.10. 06.10.14, 11:51
            Sprawdzałaś czy nie ma na Allegro i innych Ebayach?
      • arwena_11 Re: Emama z DE która będzie w Lidlu 6.10. 05.10.14, 20:32
        Ja byłam chora i prosiłam mamę żeby mi kupiła dla córki taką kurtkę. Nie kupiła, bo stwierdziła iż to straszny badziew, sztuczne, elektryzujące się.
        Jak rzeczy z lidla są zazwyczaj fajne, to ta kurtka według mojej mamy bardzo kiepska,
    • baltycki Re: Emama z DE która będzie w Lidlu 6.10. 05.10.14, 21:35
      Moge kupic.
      Za 2 tyg. bede w Gdansku, moge przywiezc.
      • tedda Re: Emama z DE która będzie w Lidlu 6.10. 05.10.14, 23:47
        Dziękuję, już jedna uprzejma Pani się wstępnie na maila do mnie zgłosiła. Więc Pan byłby jako opcja rezerwowa, ok?
        Poza tym niekoniecznie trzeba rozgłaszać wszem i wobec gdzie zamieszkuję wink
        • baltycki Re: Emama z DE która będzie w Lidlu 6.10. 06.10.14, 00:13
          Jade do Gdanska..znaczy, moge wyslac bedac w Polsce, zawsze taniej))))
      • misterni Re: Emama z DE która będzie w Lidlu 6.10. 06.10.14, 12:00

• misterni Re: Emama z DE która będzie w Lidlu 6.10. 06.10.14, 12:08
          Samo wysyłające się wiadomości. Bez treści a dodatek wink
    • prochottka1 Re: Emama z DE która będzie w Lidlu 6.10. 05.10.14, 22:48
      mozesz zamöwic przez internet
      • baltycki Re: Emama z DE która będzie w Lidlu 6.10. 05.10.14, 22:56
        Wysylaja do Polski?
        • tedda Re: Emama z DE która będzie w Lidlu 6.10. 05.10.14, 23:50
          Nie, poza tym online i tak wyprzedane.
    • tedda Re: Emama z DE która będzie w Lidlu 6.10. 06.10.14, 08:08
      To ja może poproszę na wszelki wypadek ... lila 140 lub 146, bo tamta Pani co się zaoferowała się już nie odezwała uncertain Chyba nie przeczytała już wieczorem mojego maila confused Mająć dzieci nie da się niestety non stop przy kompie siedzieć. Echh
    • goodnightmoon To co, kupuje Bałtycki? 06.10.14, 11:23
      Bo mogę wybrać się do Lidla, ale żebyć potem z 5-ma kurtkami nie wylądowała wink
      • tedda Re: To co, kupuje Bałtycki? 06.10.14, 11:47
        Teoretycznie kupić ma Pani, która odezwała się od razu na maila, a nie pisała tutaj na forum. Ale okazuje się, że ona może dopiero po południu po robocie. Obawiam się, że wtedy może już nie być tych kurtek jeśli w DE szał na nie będzie choćby połowicznie taki jaki podobno był w PL (opisywane na forum Zakupy). Online są wyprzedane, więc chyba w DE też zainteresowanie nimi spore. Więc gdyby jeszcze ktoś mógł będąc w Lidlu spojrzeć i kupić to byłabym wdzięczna, zawsze to większa szansa wink Ta Pani napisała, że w DE na zwrot w Lidlu jest aż miesiąc czasu więc w razie czego dla kogoś kto robi regularnie zakupy to nie byłby problem. Także bardzo proszę spojrzeć, może akurat u Pani będzie interesujący mnie rozmiar 140 lub 146 smile
        • goodnightmoon Re: To co, kupuje Bałtycki? 06.10.14, 11:59
          OK, podjadę i spróbuję upolować tę wymarzoną lilę smile
      • baltycki Bałtycki nie kupuje. 06.10.14, 12:51
        baltycki zdziwil sie lekko wczoraj, ze oferuje zakup bez prowizji oraz z bezplatna dostawa i jest zaliczony do rezerwysmile
        Mimo to, nastawil budzik na 7:30, po obudzieniu sprawdzil watek, coz.. nic sie nie zmienilo, nadal jest rezerwowym, wiec poszedl dospac))
        Ok 11tej znowu zajrzal i juz nie byl taki pewny, czy w czasie jego snu nie zostal przesuniety do czolowki "poszukiwaczy kurtki" ))
        Mimo braku tej pewnosci, poszedl do Lidla (8 min) z mysla "a kupie, przeciez zawsze moge zwrocic"))
        A w Lidlu.. spokoj, leza sobie kurtki, spodnie, buciki kolorowe.. tylko, ze.. zadne kolory jednolite..

takie leza sobie

Poogladal sobie, podotykal, nawet chcial kupic ze 3 rozne (przeciez moge oddac) ale..
        jakie?? 134/140.. czy 146/152?

i tu sie poddalsad
        kupil 2 piwa i wrocil do domu.

• tedda Re: Bałtycki nie kupuje. 06.10.14, 14:00
          Pani, która się zaoferowała wczoraj na maila jako pierwsza też będzie w najbliższych dniach w PL więc może z PL do mnie wysłać, dlatego napisałam że Pan byłby w rezerwie. Tylko, że ona nie przeczytała mojego maila z odpowiedzią zwrotną na jej propozycję do dzisiaj rano, więc zajrzałam na wątek na 2 minuty i na szybkiego wpisałam się pod wpisem ostatniej osoby, która się zaoferowała pomóc a więc szansa była największa że zajrzy ponownie do wątku ... Potem zresztą Pani się jednak odezwała mailowo, że spróbuje popołudniu zajrzeć do sklepu, tylko, że wtedy to już może być "po ptakach". Problem polega na tym, że ja nie mam możliwości non stop nadawać sprzed komputera, bo dziecko nr 1 trzeba do szkoły wyprawić i z niej odebrać, zakupy zrobić, dziecko nr 2 na spacer zabrać i je "obrabiać" na bieżąco, bo małe jest to i absorbujące. Gdyby nie to to mogłabym korespondować na bieżąco z jedną czy dwoma osobami tylko non stop do komputera zerkając.
          Choć nie ukrywam też, bez obrazy, że w sprawie zakupów większe zaufanie mam do płci pięknej, bo jak męża na zakupy dzieciowe czasami wyślę to zawsze ze dwa razy dzwoni z pytaniem czym się różni pajac od śpiochów albo czy kolor taki a taki to na pewno ten tongue_out

A o kurtki chodziło mi dokładnie takie www.lidl.de/de/pepperts-kinder-maedchen-thermo-lightjacke/p184852 kolor lila rozm. 140 lub ew. 146 - one mają pojedyncze rozmiary i są jednokolorowe (jeśli nie liczyć zamka czy podszewki). NIE chodziło mi o narciarskie, narciarską dla dziecka mam a poza tym one będą w PL za tydzień. Może tych, o których jest wątek już o 7.30 w Lidlu u Pana nie było ...? W PL podobno (info z forum Zakupy nie było ich po 15 minutach od otwarcia sklepu - kilka osób o tym pisało).

Swoją drogą nie spodziewałam się, że tyle tu życzliwych osób się odezwie. Może którejś z nich się uda mi tą wymarzoną kurteczkę upolować, za co będę dozgonnie wdzięczna smile
          • baltycki Re: Bałtycki nie kupuje. 06.10.14, 14:05
            > Może tych, o których jest wątek już o 7.30 w Lidlu u Pana nie było ...?
            Ale w prospekcie tez ich nie ma.
            Mysle, ze byla to oferta zakupow online.
            Tylko online.
          • goodnightmoon Re: Bałtycki nie kupuje. 06.10.14, 14:12
            Dokładnie tak, jak pisze Bałtycki - jest to oferta tylko online (co zresztą widać w linku).
            W "moim" oddziale też nie było. Obiecuję w wolnej chwili polookać na e-bayu, często tam się pojawiają po zniknięciu ze sklepów smile
            • tedda Re: Bałtycki nie kupuje. 06.10.14, 14:40
              No to mi, powiem szczerze, nie przyszlo do glowy sad Logiki tu brak skoro kurtki sa w zakladce razem z narciarskimi od 6.10., ale sa wyprzedane bo de facto byly dostepne nie od 6-tego tylko jak widac wczesniej. W PL Lidl wogole nie prowadzi sprzedazy online wiec takie cos nie przyszlo mi do glowy wogole. Teraz jak sie przyjrzalam to rzeczywiscie jest przy nich znaczek "online" a nie ma "Filiale", nie wiedzialam wczesniej ze powinnien byc, bo na inne artykuly nie patrzylam ...

No to jednym slowem KLOPS sad

Przepraszam za zamieszanie w takim razie i bardzo ale to bardzo dziekuje za propozycje pomocy smile Bede zagladac co jakis czas na watek (moze Pani wylooka na e-bayu) no i do lidla online, moze ktoś odda i beda znów jakimś cudem dostepne.
              • baltycki Re: Bałtycki nie kupuje. 06.10.14, 14:57
                > Logiki tu brak
                Nie oczekiwalem od kobiety "Logiki"wink
                I nie zaluje mojego spaceru do Lidla..
                • goodnightmoon Re: Bałtycki nie kupuje. 06.10.14, 17:37
                  > > Logiki tu brak

baltycki napisał:

> Nie oczekiwalem od kobiety "Logiki" wink

Mój drogi, logiki autorka nie widzi na stronie internetowej lidl.de, ale cóż, może ona (strona) też jest kobietą wink

> I nie zaluje mojego spaceru do Lidla..

No ba, kto by żałował spaceru po 2 piwa suspicious
                  • baltycki Re: Bałtycki nie kupuje. 06.10.14, 18:02
                    > Mój drogi,

Moja sliczna..

> No ba, kto by żałował spaceru po 2 piwa suspicious

Przeciez nie moglem stac w kolejce z pustym "wozkiem koszowym", jak przygoop jaki.. z 2 piwami wygladalem powazniej))) aczkolwiek o tej porze.. menelowatotongue_out
                    • goodnightmoon Re: Bałtycki nie kupuje. 06.10.14, 18:06
                      baltycki napisał:

> z 2 piwami wygladalem powazniej))) aczkolwiek o tej porze.. menelowato tongue_out

Trzeba było kupić 2 rogaliki maślane wink
                      • baltycki Re: Bałtycki nie kupuje. 06.10.14, 18:13
                        A myslalem, ze zaprotestujesz przeciwko "Moja sliczna", ale nie..
                        Ani przeciwko Moja..
                        Ani przeciwko sliczna smile
                        • misterni Re: Bałtycki nie kupuje. 06.10.14, 18:18
                          A kto by przeciw czemuś takiemu protestował? wink
                          • baltycki Re: Bałtycki nie kupuje. 06.10.14, 18:21
                            Kokieteria jest Ci obca?smile
                            • misterni Re: Bałtycki nie kupuje. 06.10.14, 23:19
                              A ko tak powiedział? wink
                        • goodnightmoon Re: Bałtycki nie kupuje. 06.10.14, 19:17
                          baltycki napisał:

> A myslalem, ze zaprotestujesz przeciwko "Moja sliczna", ale nie..

To chyba jasne, że NIE tongue_out
                          A "moja" rozumiem że "współrozmówczyni", więc jakie mogą być protesty ...
    • tedda Trzeba mi było szukać e-mamy z Czech ... 06.10.14, 14:46
      ... bo teraz jak dzieciak śpi przeleciałam po stronach Lidla w kilku krajach i tam również od dzisiaj w ofercie. I tym razem w sklepach, bo tam online nie widze żeby wogóle sprzedawali.
      wink
      • goodnightmoon Re: Trzeba mi było szukać e-mamy z Czech ... 06.10.14, 17:39
        tedda napisała:

> I tym razem w sklepach, bo tam online nie widze żeby wogóle sprzedawali. wink

Daj linka, mogę wysłać koledze, może jego żona do Lidla się przejdzie smile
      • goodnightmoon Nie pękaj ... 06.10.14, 17:57
        kolega znalazł na ich stronie kurtkę, zaraz podejdzie do Lidla i jak będą we właściwym kolorze i rozmiarze to kupi wink
        • misterni Re: Nie pękaj ... 06.10.14, 18:19
          O matko, jako kooperacja big_grin
          • goodnightmoon Re: Nie pękaj ... 06.10.14, 19:15
            misterni napisała:

> O matko, jako kooperacja big_grin

Uwielbiam międzynarodową współpracę, troche mi tego brakuję odkąd nie pracuję w korporacji smile

Co do kurtki - niestety była jedyna lilowa, w rozmiarze 152 sad Chyba zbyt chodliwy kolor ...
            Uderzaj do innych "czeszek", chyba Kropka mieszka w Czechach, może ktoś inny.
    • cherry.coke Re: Emama z DE która będzie w Lidlu 6.10. 06.10.14, 23:39
      Niestety nie moge tu pomoc, ale jak podnosi na duchu taka wspolpraca miedzynarodowa big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka