moofka 31.10.14, 15:15 tarta surowa - dziewczyny poratujcie mialam swietny przepis i za chiny nie moge znalezc, a musze na popoludnie bo dzieciom obiecalam dynia juz starta macie jakis dobry przepis? a moze moj sie odnajdzie wdzieczna bede bardzo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pieskuba Re: muffiny z dynia 31.10.14, 15:41 Ostatnio robiłam z dynią i imbirem, imbir można pominąć lub zamienić na cynamon 30 dag tartej dyni 2 jajka 15 - 20 dag kefiru lub jogurtu naturalnego 10 dag cukru 7 dag oleju lub oliwy (dwie łyżki startego świeżego imbiru lub łyżeczka cynamonu lub czym kto ma fantazję przyprawić dynię) Można dodać rodzynki lub siekane orzechy włoskie, tak z 3 - 5 dag mokre i cukier wymieszać w jednym naczyniu, dodać dynię, mąkę z proszkiem i sodą w drugim, połączyć, wymieszać, podzielić, piec 25 - 30 minut w 200 stopniach. 30 dag mąki łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody kuchniapsakuby.blox.pl/ www.gwiazdanadziei.pl/pomoc_tomek Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: muffiny z dynia 31.10.14, 15:42 suche mi zjechały na sam dół, ale się doczytasz Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: muffiny z dynia 31.10.14, 15:47 tak mnie teraz wena opanowała - cytrynę można dodać, bo dynia ma smak łagodny i delikatny, z cytryną w charakterze przyprawy też byłoby ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama