Dodaj do ulubionych

Hipster drwaloseksualny

14.11.14, 12:21
foch.pl/foch/1,132041,16951589.html
Określenie miejski drwal mnie urzekło. big_grin

Komentarze pod tekstem śmieszniejsze niż sam tekst, fraza Po pierwsze: NIE MA MODY MĘSKIEJ. Koniec wypowiedzi. jest kwintesencją.

Hipsterzy i tak będą wyglądać mało męsko, ale wszystko jest lepsze od ciasnego i przykrótkiego ubranka, które wygląda jak zabrane młodszemu rodzeństwu. Btw, ciekawe czy zapuszczając brody, przestaną też depilować klaty.
Obserwuj wątek
    • fadilla Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:26
      A sie nie znasz i inni tez się nie znają, to po prostu wraca moda na grunge lat 90 tongue_out Czyli wszystko to juz było
      • triss_merigold6 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:30
        Byłam grunge kiedy to było modne pierwszy raz.wink
        Bawi mnie dorabianie lifestylowej ideologii do koszuli w kratę, poza tym zabiedzony chłopaczyna o drobniutkich rączkach nawet w dziesięciu koszulach w kratę i butach caterpiilar nijak nie będzie kojarzył się z archetypicznym drwalem.
        • martishia7 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:34
          > zabied
          > zony chłopaczyna o drobniutkich rączkach nawet w dziesięciu koszulach w kratę i
          > butach caterpiilar nijak nie będzie kojarzył się z archetypicznym drwalem.

... jak nie jest nawet w stanie zaklejonego słoika z miodem otworzyć, a cóż dopiero mówić o żuciu pszczół.
        • fadilla Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:38
          To może z Kurtem Cobain? Śmiem nawet twierdzić, że to własnie min. jego postać jest inspiracja do tego trendu, tylko dla zmyłki nadaje mu się nową nazwę "miejski drwal" i takie tam bzdury wymyślone przez autorkę.
          I właśnie mam w pamięci takie zdjęcie jak Kurt sie obnosi w sweterku w ala norweskie wzory.
          • triss_merigold6 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:43
            I Marlboro Man.
      • arwena_11 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 13:21
        dokładnie to samo chciałam napisać,że to już było w latach 90smile. Też miałam takie koszulesmile
        • fadilla Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 14:00
          Od ojca, co przynosił z roboty? wink
          Wtedy to było takie zwykłe, takie po prostu, i niemal za darmo - rozciągnięte, za duże swetry, flanelowe, robotnicze koszule, tylko buty sporo kosztowały. A teraz taka sama flanelówka, ale z linii jakiejś tam i kogoś tam kosztuje nie wiadomo ile. I styl ma swoją nazwę, a nawet kilka nazw, jest poddawany analizom i rozważaniom, komu przysługuje i pasuje. A weeeźcie.... To wszystko już było, tylko bez zadęcia.
          • triss_merigold6 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 14:31
            Nadal można kupić za śmieszne pieniądze koszule w kratę z czystej bawełny, w podstawowych kolorach, tylko z kodem artykuły BHP, a nie od projektanta. big_grin
    • martishia7 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:29
      Płakałam wczoraj przy komentarzach.

Chłop rozważa, czy nie zgolić <noszonej od lat> brody.
      • triss_merigold6 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:31
        Mój czasem zarasta trzydniówką, ale pokażę mu tekst z komentarzem, że wreszcie może czuć się trendsetterem.
      • sl-14 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 13:32
        Ja na Fochu często czytam same komentarze. smile
    • morgen_stern Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:34
      Cytat> Komentarze pod tekstem śmieszniejsze niż sam tekst, fraza Po pierwsze: NIE M
      > A MODY MĘSKIEJ. Koniec wypowiedzi.
      jest kwintesencją.

Napisał Felicjan Dulski, co też jest samo w sobie niezłym komentarzem big_grin
      Jednakowoż moda męska jest, na szczęście nie ma obowiązku ani się w nią wgłębiać, ani zachwycać, ani stosować. Jestem daleka od wciskania faceta w rurki i sweterki w serek, najbardziej lubię styl metalowo - motocyklowy, ale nudzi mnie już to znęcanie się nad ludźmi, którym się chce bawić z modą, lepiej lub gorzej. Fajnie, że świat jest kolorowy, szkoda, że u nas, kraju "niebędęwyglądaćjakpedał", jakby mniej.
      • sl-14 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:41
        A ja nie lecę na styl motocyklowo-rockowy od wieku mniej więcej studenckiego, ale ostatnio kumpel objawił się w czarnym t-shircie, niebieskich dżinsach włożonych w buty a la glany i z czymś jakby irokez, zrobionym z naprawdę ładnych i dobrze ostrzyżonych blond włosów i nie powiem, zrobiło to wrażenie. tongue_out Kumpel jest poza tym wysportowany i przesympatyczny, co też miało swój udział zapewne.
      • krejzimama Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:48
        Juz raz to pisałam, ale w Polsce pojawiła się dziwna mutacja indywidualizmu który polega na postawie, że moje jest najmojsze z jednoczesną nietolerancją dla każdego kto próbuje i chce się wyłamać ze społecznego schematu. Można to zdefiniować jako "kazdy osobno, ale taki sam".
        Żródła widzę w tym, że polskie społeczeństwo jest chłopskiego pochodzenia z ambicjami szlacheckimi.
        Nowoczesne społeczenstwa mają swoje korzenie w mieszczaństwie, którego u nas było jak na lekarstwo i w dodatku pochodziło spoza Polski.
    • annajustyna Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:36
      ja myslalam, ze to jest hipster (zdjecie ponizej),a miejski drwal kojarzy mi sie z mlody Fishem z Marillion (ktory wcale nie jest drwalem, a lesnikiem z wyksztalcenia):
      -ms%UwzF
      • annajustyna Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:38
        Tekst linka
        • triss_merigold6 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:59
          Nieee... broda Amisza.
    • sl-14 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:37
      Wiesz, ja już wolę hipsterów, drwali wielkomiejskich, metroseksualnych czy kogo tam jeszcze, od tzw. standardu w postaci: ubrania na sportowo o 2 rozmiary za dużego, fryzury na rekruta, piwnego brzucha i przeświadczenia, że prawdziwemu facetowi wystarczy mycie zębów i prysznic góra raz dziennie.
      • krejzimama Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:41
        Prysznic codziennie biorą tylko pedały. Prawdziwy facet kąpie się raz w tygodniu tak jak jego ojciec co strózował w sadzie pod Grójcem.
        • sl-14 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:41
          No i żuje pszczoły. tongue_out
          • krejzimama Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:49
            I sra bursztynem.
            • sl-14 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:54
              Tego nie znałam tongue_out
    • krejzimama Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:40
      Tak trudno po prostu nie zwracać uwago na to jak kto się ubiera?
    • triismegistos Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:45
      Nie rozumiem tej szydery z facetów, których interesuje co wciągają na grzbiet. Nie każda moda i stylówa mnie zachwyca, ale i tak o ileż przyjemniej jest patrzeć na kolorowe ulice zamiast wszechobecnego ataku klonów.
    • totorotot Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:46
      "Czy teraz wszystkie spodnie muszą szyć na zabiedzonych chłopców? Dlaczego one są takie, że nogę mogę wcisnąć w nogawkę maksymalnie do kolana??---o, też tak mam wink Czyli jestem drwalicoseksualna, ha.

Tyle że kobiety chudną aby zmieścić się w modę, a mężczyznom zmienia się modę jak się nie mieszczą w gacie.
    • drinkit Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:56
      Pomiedzy hipstetem z dupka jak orzeszek a prawdziwym mezczyzna w bluzie i adidasach oraz bojowkach jest jeszcze duzo miejsca na fajnie ubranych facetow, ktorych nie bedzie kwestionowana. Polecam m.in. Sartorialista- sporodobrze ubranych, meskich ciach.
      • drinkit Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:57
        *ktorych meskosc nie bedzie kwestionowana
      • morgen_stern Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:59
        Ja nie mogę oglądać Saltorialista za długo, bo wpadam w rozpacz - skąd oni wszyscy biorą te oryginalne, fantastyczne ciuchy??
      • krejzimama Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 13:06
        Ale według emam większość tych mężczyzn to pedałki w przyciasnych ubrankach.
        Nie mają rozklapcianych Adubasów, przydeptanych za długich bojówek i dea rozmaiary za duzego polara który dostali w promocji na stacji benzynowej.
        • triismegistos Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 13:19
          I conż piwnych hipstery ebane!
        • sl-14 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 13:24
          W którymś wątku prawie wszystkie panie jak jeden mąż, wklejały zdjęcia typków wikingopodobnych, ale misio w adidasach lepszy od brodatego hipstera? To cała sprawa się rozchodzi o to, że hipster chudy?
          • triss_merigold6 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 14:33
            Hipster jest wątły, ma pajęcze nóżki i chude ramionka. Jest chłopięcy, a nie męski.
            • sl-14 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 15:10
              To grubas albo średniak nie może być hipsterem? Dyskryminacja! wink
            • drinkit Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 21:38
              Znam kilku tłusciutkich hipsterów, a także tych o klasycznej "męskiej" figurze.
              • sl-14 Re: Hipster drwaloseksualny 15.11.14, 10:03
                I środowisko ich nie odrzuca? tongue_out
    • catroux Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:58
      Nie wiem, czy ktoś podał tam w komentarzach, ale moje pierwsze skojarzenie to: www.youtube.com/watch?v=sZa26_esLBE

Będę dziś przejeżdzac przez Plac Zbawiciela, sprawdzę na własne oczy, czy trend się już spopularyzował.
      • catroux Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:59
        ups smile
    • landora Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 12:59
      To już wolę męskiego drwala od chłopczyka w rurkach. Niech już się skończy ta moda na cienie nóżki w obcisłych spodniach, ble...
      • triss_merigold6 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 13:00
        I moda na depilowanie klat, dziwnie to wygląda.
        • sumire Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 13:11
          Erm... Jak dużo wydepilowanych klat na mieście widujesz?
          • triss_merigold6 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 14:34
            W listopadzie niewiele, fakt.
        • morgen_stern Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 13:13
          Uwielbiam gładkie klaty, więc chyba po prostu nie jesteś targetem smile
          • sl-14 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 13:16
            Podpiszę się. smile
            • lilly_about Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 13:20
              A ja lubię się zaplątać we włosy wink
              • sl-14 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 13:24
                Ja też, ale tylko w te na głowie - wolę krótkie, ale żeby można było chwycić i przeczesać palcami. smile
                • lilly_about Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 13:27
                  Ale ja nie rękoma wink
                  • sl-14 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 13:29
                    Ale ja o tych na głowie! tongue_out
                    • lilly_about Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 13:33
                      No, to zębami trudno się w nie zaplątać ha ha wink
                      • sl-14 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 14:02
                        Chociaż ludzie miewają różne upodobania... smile
                        • lilly_about Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 14:08
                          No ja wiem, tylko przypadkiem mozna łupiez wydziobać ...wink
                          • sl-14 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 15:11
                            Tudzież żel z włosów, skoro już poruszono w wątku temat fryzury na Alfa. smile
    • rosapulchra-0 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 13:27
      Tej, a to nie twój lubi koszule w kratkę?
    • olinka20 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 13:28
      Nie rozumiem tego czepiania sie.
      Wole faceta, ktory wyglada modnie i elegancko niz wszechobecne dresy czy bojówki.
      Serio dziwne gdy facet lubi kolorowe ciuchy, a nie tylko buro i ponuro?
      Ja nie wiem, u was tez taka moda ( nadmieniam, to nie tylko w mojej 60 tys pipidówie, ale i w najwiekszym markecie na Śląsku):
      Faceci ( babki rzadziej) w takich portach:
      https://blancz.pl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/s/p/spodnie-dresowe-prosto-premiere-heather-grey.jpg

albo:
      https://img.szafa.pl/ubrania/1/016471211/1383757505/dresy-szare.jpg
      • olinka20 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 13:35
        Chociaz patrząc na celebrytów na pudlu to w sumie moda ogolnopolska uncertain
        • nowa_bielizna Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 13:41
          Ja czekam na koniec zaplesnialych rumcajsów z zaczesem na Alfa kosmite.
          • sl-14 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 14:02
            Przyznam się - podoba mi się zaczes. tongue_out
    • sanciasancia Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 14:00
      Nic na to nie poradzę, dla mnie kraciasta koszula to nie moda, a pewien stan umysłu ("jestem z polibudy, opowiadam dowcipy o tym, że kobieta programistka jest jak świnka morska"). Mam nadzieję, że z okazji nowej mody kraciaste koszule założą tylko na grzbiet, a nie na zwoje.
    • mejerewa Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 14:45
      Mój mąż od ponad 10 lat nosi brodę i wciąż słyszał "taki młody i broda?", "ale zarosłeś", "ale talib". Ja też się musiałam tłumaczyć, że uwielbiam brodę męską.
      I ostatnio przeglądając jakąś babską gazetę, zwróciłam uwagę, że prawie każdy model na reklamach ma brodę. Owszem, krótką, ładnie przystrzyżoną, ale brodę - czyli jest to modne. Pokazałam chłopu i stwierdził, że chociaż raz w życiu jest modny. A potem dodał, że nie chce być modny nawet raz w życiu.

Sama nie lubię modnych mężczyzn, czyli takich, którzy świadomie wybierają ciuchy kierując się tym, co akurat jest modne. Dużo lepiej wygląda facet, który naturalnie nosi to, w czym dobrze wygląda, bez specjalnego stylizowania się, tak od niechcenia po prostu.
    • anorektycznazdzira Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 15:38
      Zabiła mnie jednakowoż "kreatywna wariacja"...
      ło Jeeeezuuuu...
    • jowita771 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 15:59
      Czytałam i gęba mi się sama śmiała, chciałabym, żeby ta moda się upowszechniła, taki drwal to jest mój typ, zdecydowanie. Od czasu jak zobaczyłam kiedyś metroseksualnego chłopaczka, który cały czas robił dziubek, to jeszcze bardziej wyglądałam takich drwali na ulicach, żeby trochę zatrzeć obraz dziubka w głowie.
      • roks30 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 21:52
        Mnie się podoba ten www.ekskluzywnymenel.com/2013/10/lookbook-15.html smile.
        • sl-14 Re: Hipster drwaloseksualny 15.11.14, 10:04
          Bardzo przeciętny. suspicious
    • demonii.larua Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 22:02
      Na Instagramie ich od groma, niektórzy nawet całkiem fajnie wyglądają. Inni z brodą wyglądają komicznie niezależnie od tego co na siebie wkładają. Ot moda, nie stoi w miejscu i tyle.
      p.s. mój mąż nosi brodę od 13 lat więc mogę być mało obiektywna big_grin
    • aandzia43 Re: Hipster drwaloseksualny 14.11.14, 22:04
      Ubawiłam się big_grin Drwale są fajne. No i mają zarośnięte klaty, mniam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka