Dodaj do ulubionych

Salon ematki

16.11.14, 16:37
Tak nudzi mi się! Po tych wszystkich wątkach o stylach mam ochotę pooglądać i ciekawość mnie żżera...jest odważna?
Obserwuj wątek
    • kkalipso Re: Salon ematki 16.11.14, 16:39
      zżera ....oczywiście!
    • best_bej Re: Salon ematki 16.11.14, 17:01
      a potem demoty albo na FB będziecie wrzucać? w życiu!
      • kkalipso Re: Salon ematki 16.11.14, 17:19
        Strona się nie otwiera ale oglądałam ostatnio i padłam ze śmiechubig_grin
        • best_bej Re: Salon ematki 16.11.14, 17:38
          się nie otwiera pewnie ze względów estetycznych (albo przekleństwo w nazwie).
          • melancho_lia Re: Salon ematki 16.11.14, 17:40
            O jakiej stronie mowa?
            • best_bej Re: Salon ematki 16.11.14, 17:52
              wujowe mieszkania do wynajęcia na FB
    • rosapulchra-0 Re: Salon ematki 16.11.14, 17:10
      Zdjęcia nie wrzucę, ale mogę opisać. W salonie mam trzyoosobową, skórzaną kanapę i fotel. Oba meble są w kolorze ciemnego burgundu przechodzącego w brąz. We wnęce ściennej są zamontowane półki, na których stoją książki i inne pierdółki, jest również stół dla 6 osób, na przeciwko kanapy, w rogu pokoju, przy oknie (zdecydowanie obok okna) stoi szafka telewizyjna, a na niej telewizor. Duży telewizor. Po drugiej stronie okna stoi komoda z różnego rodzaju szufladami, są dwie duże, potem cztery mniejsze i osiem najmniejszych. Na tej komodzie, co bardzo mi psuje widok, ale walczyć już mi się nie chce, stoi kombajn - drukarka, kopiarka, faks i cośtamjeszcze - nie znam się na tym, zarobiona jestem. Na ścianach wiszą obrazy: dwa z roznegliżowanymi kobietami, jeden z kwiatami. Ściany salonu są beżowe. Wykładzina brązowa, żyrandol to kombinacja zwykłego żyrandola z wiatrakiem - taki już zastaliśmy. Drzwi do salonu są szeroki, przesuwane i przeszklone.
    • jamesonwhiskey Re: Salon ematki 16.11.14, 17:11
      zapodaj swoj na dobry poczatek
      • kkalipso Re: Salon ematki 16.11.14, 17:18
        Boję się !
        • kkalipso Re: Salon ematki 16.11.14, 18:07
          Ale niech będzie ... Która u mnie by się piwa napiła?
          pokazywarka.pl/mhrxgc/
          • zwariowana_wariatka Re: Salon ematki 16.11.14, 18:22
            ja na pewno nie, dizajn a la lata 90., przykro mi wink
          • menodo Re: Salon ematki 16.11.14, 18:36
            Nie mój styl, ale sympatycznie i najważniejsze, że dobrze się czujesz w swoim mieszkaniu.
            Btw - tam też są jakieś inne foty; na pewno zależało Ci się na udostępnianiu wszystkich?
          • rosapulchra-0 Re: Salon ematki 16.11.14, 18:44
            Dla mnie bomba! Bardzo mi się podoba.
          • mayaalex Re: Salon ematki 16.11.14, 18:52
            zupelnie nie moj styl ale cieplo i fajnie. Bardzo ladne sa te zdjecia na scianie, troche szkoda ze razem z (tez w sumie ladnie zaaranzowana) poleczka - wg mnie ladniej wygladalaby polka osobno i zdjecia osobno, wtedy zdjecia bylyby bardziej wyeksponowane.
          • kk345 Re: Salon ematki 16.11.14, 18:57
            Minus za słabość do durnostojek, piwo trudno odstawicsmile
          • latarnia_umarlych Re: Salon ematki 16.11.14, 19:42
            Ja nie... Nie gniewaj się, bo nie chcę Cię urazić, ale skoro pytasz: przytłoczyłaś ten maleńki pokoik po pierwsze - nieproporcjonalnymi kanapami, po drugie, czarnymi meblami jak z lat 90., zupełnie niepasującymi do niczego. Zdjęcia powieszone bez żadnej kompozycji, ładu i składu. Kolejny minus za porozstawiane kurzołapy. Kinkiety wyglądają jak z poczekalni, ale najgorszy jest ten żyrandol.
            Jestem na nie. Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam.
            • mag1_k Re: Salon ematki 16.11.14, 20:25
              a ja gratuluję odwagi smile też nie mój styl, ale ważne, że sie Tobie podoba. W końcu jakby ten świat funkcjonował, gdyby się wszystkim to samo podobało, prawda?smile
              Ważne, że masz czyściutko, schludnie i przytulnie, nie katalogowo, bo sa prywatne zdjęcia, elementy typowo prywatne rodzinne
            • kkalipso Re: Salon ematki 16.11.14, 20:38
              Miałam nie odpowiadać w tym wątku ale ....
              Mój dzienny pokój ma 30 metrów kwadratowych zaraz za tymi kanapami stoi luzem stół itd. Zdjęcia są według mojej kompozycji ładu i składu tak mi się podoba .....
              • sonia_bra Re: Salon ematki 16.11.14, 20:55
                wiadomo było, że się wszyscy rzucą krytykować i pouczać co powinnaś zmienić bo oni wiedzą lepiejbig_grin masz dużo wygodnego miejsca do leżenia przed tv
                u mnie na razie jest tak www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/31f4376458d56a7c.html (jeden róg mogę pokazać )
                • gazeta_mi_placi Re: Salon ematki 17.11.14, 15:34
                  Styl tańszego hotelu lub hostelu, ale przynajmniej w jednym stylu.
                • aandzia43 Re: Salon ematki 17.11.14, 16:01
                  Lubię biało i jasno drewniano, więc.pewnie czułabym się tu dobrze.
                  • sonia_bra Re: Salon ematki 18.11.14, 10:20
                    Zdjęcie robione wieczorem, kolory wyszly trochę przekłamane, w rzeczywistości jest ładniej niż na zdjęciu, kolory jasne kremy, biele, jasne naturalne drewno, na drugiej ścianie półki książek.
                    tylko dodatki są ciemniejsze i ciemna zieleń kwiatków.
                    a jak slońce zaświeci z tarasu to już w ogole łał , ciepło, jasno, optymistycznie.
                    Bardzo lubie wchodzić do tego pokoju w sloneczny dzień, od razu micha się cieszy.
                    Będę tęsknić za tym mieszkaniem bo niedługo się przeprowadzamy do domu.
              • latarnia_umarlych Re: Salon ematki 16.11.14, 20:57
                Nie wątpię, że tak Ci się podoba... Każdy urządza jak lubi i umie.
                Nie będę się odnosić do reszty, bo widzę, że za bardzo bierzesz to do siebie.
                Ale na pewno dostaniesz trochę miłych komentarzy, na które czekasz.
          • naomi19 Re: Salon ematki 16.11.14, 20:18
            jak nie piję, to u Ciebie akurat musiałabym się cegoś napić big_grin
          • gazeta_mi_placi Re: Salon ematki 17.11.14, 15:13
            Strasznie przemieszane style, styl "ikeowski" z jakimś innym - dziwacznym. Mało przytulnie, ale grunt że Wam się podoba, każdy mieszka jak mu wygodnie, a nie pod gości czy krytykantów.
          • aandzia43 Re: Salon ematki 17.11.14, 16:03
            Nie mój styl, ale ladnie,.przejrzyście i składnie. Swojego salonu tak bym nie urządziła, ale na piwo na pewno wpadalabym z przyjemnością smile
          • nanuk24 Re: Salon ematki 17.11.14, 17:46
            Napilabym sie i piwa, i kawy i kawalek ciasta zjadla, i jeszcze bym buty zdjela, gdyby gospodarz mial takie zyczenie.
          • sueellen Re: Salon ematki 17.11.14, 22:39
            Masz ładny salon. Przytulny, z klimatem. Widać że mieszkasz tam od dawna i dom ma już swoją historię smile
            • kkalipso Re: Salon ematki 17.11.14, 23:09
              Dziękuję! Podoba mi się jak ktoś ocenia nie tak powierzchownie ale z wyczuciem i refleksją.
          • totorotot Re: Salon ematki 17.11.14, 23:53
            Bardzo mi sie podoba ta półeczka z bibelotami. Nie umiem skomponować żadnej sensownej całości niestety.
          • edelstein Re: Salon ematki 18.11.14, 00:46
            Lata 90?W sumie ok tylko czarne gniazdka jakos mi w chodza w parade
            • kkalipso Re: Salon ematki 18.11.14, 10:19
              Brązowe są.
    • nanuk24 Re: Salon ematki 16.11.14, 17:25
      Nie czuje potrzeby, aczkolwiek jakies elementy, kuchnie i skrawek sypialni(nieaktualnej juz, bo pozmienialam) kiedys pokazywalam na forum wnetrza mieszkan.
      • aqua48 Re: Salon ematki 16.11.14, 18:06
        Proszszsz. U mnie w salonie są książki, książki, książki. Cała ściana od drzwi do balkonu książek, przed nimi stół na którym pracuje mój mąż,(aktualnie pisze...książkę) zawalony książkami, po lewej też książki, kanapa i komódka. Na komódce pamiątki rodzinne. Na ścianach też. Przed komódką leżą.. książki - te aktualnie używane w stosach. Na środku mamy dywan. W kącie upchnięty bujak, w drugim telewizor. Właściwie nie wiem czy to nadal salon, czy już biblioteka.
      • kk345 Re: Salon ematki 16.11.14, 18:50
        nanuk24 napisała:

> Nie czuje potrzeby, aczkolwiek jakies elementy, kuchnie i skrawek sypialni(niea
        > ktualnej juz, bo pozmienialam) kiedys pokazywalam na forum wnetrza mieszkan.
        >

Podobało mi sie u Ciebie, na pewno nadal jest klimatyczniewink
        • nanuk24 Re: Salon ematki 17.11.14, 17:53
          Twoje "wink" wyprowadza mnie z tropu, bo nie wiem czy mowisz powaznie, czy sobie zartujeszsmile
          • kk345 Re: Salon ematki 17.11.14, 22:26
            Nie żartuję, to była ilustracja porozumienia hien z WMsmile
    • klubgogo Re: Salon ematki 16.11.14, 18:09
      Jak na ematkę przystało żadna nie ma salonu, bo przecież ematka nie mieszka ani w willi, ani w większym apartamencie. Bidet w toalecie zmieściła, ale gdzie ten salon na przeciętnych 50-60 mkw. ma upchnąć?
      • drinkit Re: Salon ematki 16.11.14, 18:41
        Heloooł, tu ziemia. Poza nielicznymi wyjątkami, ematki żyją na wypasie forum.gazeta.pl/forum/w,567,155327625,,Jak_duze_macie_meiszkania_domy_.html?v=2
        • klubgogo Re: Salon ematki 16.11.14, 20:30
          Jasne, apartament to 50-metrowa klitka w blokowisku, a willa to dom o powierzchni 150 m. Helooooł, zdefiniujmy najpierw pojęcie salonu tongue_out bo te pseudosalony z kuchnią łączone i funkcją sypialną to chyba nijak salonem nazwać nie można. Pokój, pokój dzienny po prostu.
          • kk345 Re: Salon ematki 16.11.14, 21:07
            A ja mam salon bez kuchni i funkcji sypialnej, i co mi zrobisz? smile
          • rosapulchra-0 Re: Salon ematki 17.11.14, 16:14
            A ja mam osobny zupełnie salon. I co teraz?
          • yen26 Re: Salon ematki 18.11.14, 13:58
            Cholera ja też mam osobny Do tego w bloku
    • grave_digger Re: Salon ematki 16.11.14, 18:39
      Z mężem wkrótce przemalowujemy salon. Mamy już wszystko zaplanowane. Kolory ścian będą czarne i grafitowe. Firany i zasłony mam białe. Grafitowy narożnik (?) w kształcie podkowy, duża komoda też grafitowa i regał ikea biały ekspedit. Domofon już wymieniliśmy na czarny wink Na jednej ścianie są zdjęcia (będę je 'przemeblowywać' do innych ramek tak by były jedną całością jak u Ciebie), na innej duży obraz Aliena. Są półki podświetlane z góry, na których są podręczniki do nauki angielskiego, koszyki, bibeloty i Predatory. Ławę mam niestety wenge wink
      • grave_digger Re: Salon ematki 16.11.14, 18:43
        U Ciebie zmieniłabym żyrandol, wyrzuciła dywan, zmieniła kinkiety (te wyglądają na klatkowe, a są obecnie takie ładne), powiesiła tv na ścianie i coś z tymi kanapami jest nie tak wink
        • kkalipso Re: Salon ematki 17.11.14, 15:51
          Moja odpowiedz z przed kilku miesięcy w podobnym wątku!

kkalipso 20.09.14, 16:15
          Po mojemu! Jestem straszną sknerą co do mebli więc wiele tego jeszcze z czasów naszego narzeczeństwa. Łóżko miało służyć na kilka lat ale nadal na nim śpimy bo nam wygodnie i po co nowe kupować zwykle z ikea to samo stół w kuchni czy meble u małej w pokoju. Biurko męża czy też półka pod telewizorsmile Meble w salonie niestety stety znienawidzone przez większość wenge stół/ława itd. Ławę mam piękną drogą uwielbiam ją, kanapę również. Dwa żylandore i lampkę w komplecie dostałam od siostry trochę burackie ale co mi tam jak patrzę na cenę w praktikerze to zawsze się cieszę że fartem dostałam. Zawsze woleliśmy z mężem wydawać na wakacje dobry samochód czy na szkołę dla małej niż okupywać się w drogie rzeczy wolę mieć gotówkę niż lampę za krocie. Co nie znaczy, że mamy brzydko

Kanapę się łączy jak trzeba czy kiedy robimy sobie seans filmowy, tak nam łatwiej przechodzić. Plazmę mieliśmy powieszoną na ścianie ale znudziło nam się (naszym zdaniem tak bardziej elegancko wygląda) nawet wątek kiedyś założyłam wieszać czy nie!? Kinkiety cel zamierzony takie mają być a z żyrandolem jak wyżej!
          • grave_digger Re: Salon ematki 17.11.14, 16:40
            To były tylko moje luźne sugestie, bo podejście do życia/wystroju/pieniędzy mam podobne do twojego.
            W salonie mam lampy ikeowskie na suficie (oświetlenie sufitowe, nie żyrandol), które kupiłam jeszcze z byłym mężem na moje pierwsze poprzednie mieszkanie. Tę samą mam w sypialni, bo kupiliśmy wtedy dwie - 10 lat temu wink
            Gdy się wprowadzałam tu gdzie teraz mieszkam, 3 lata temu, przemalowałam tylko ściany i kupiłam łóżko do sypialni. Dopiero teraz powoli zaczynam to miejsce zamieniać w coś więcej wink
            Na łazienkę jednak mnie nie stać. Moja obecna pamięta pierwszych właścicieli z '94. Właśnie w niedzielę kupiłam nową umywalkę, bo stara była już po prostu obrzydliwa tongue_out

Ja w ogóle jestem praktyczna i wiszący tv uważam za praktyczniejszy, bo wtedy na komodzie więcej miejsca wink

A prawda jest taka, że człowiek jakby chciał sobie coś fajnego kupić, to ceny zabijają suspicious
            • kkalipso Re: Salon ematki 17.11.14, 17:04
              A prawda jest taka, że człowiek jakby chciał sobie coś fajnego kupić, to ceny z
              > abijają suspicious

Prawda! Ledwo człowiek coś kupi a pół wypłaty brak. Dlatego nie zamierzam dla ludzi dążyć do perfekcyjnego wnętrza, ale takiego z moją z historią. Np. sprzęt mam Technics mąż za pierwsze zarobione pieniądze kupował kawałek po kawałku tylko z Japonii. Za kolumny na zamówienie dał krocie (jak puszczę muzykę to jak dobrym clubie z najlepszym sprzętem) na wzmacniacz czekał miesiąc, bo chciał konkretny model. Dla co niektórych to powinnam wywalić i mini wieżyczkę kupić ....
              https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/93/74/10/01d4685cc4.jpg
              • grave_digger Re: Salon ematki 17.11.14, 18:04
                O właśnie. Marzy mi się dobry sprzęt w salonie. Na to też trzeba uskładać suspicious
    • mayaalex Re: Salon ematki 16.11.14, 18:39
      wstydzilabym sie sad nie lubie swojego salonu, w ogole mieszkanie w ktorym teraz mieszkamy (wynajmowane) jest brzydsze od poprzedniego (ale wieksze). Z trudem pozbylam sie z niego wiekszosci brzydkich gratow wlascicieli, troche jeszcze zostalo (o kazdy mebelek jest wojna z mezem bo wg wszystko moze sie przydac i jest praktyczne). Wstawilismy meble z poprzedniego mieszkania, glownie z Ikei, wszystko od czapy i bez ladu i skladu niestety.
      czekam az wreszcie cos kupimy, mam odlozone pieniadze na ewentualny remont (no, odswiezenie, powiedzmy) i meble. I juz mam sklepy wybrane gdzie zaszaleje smile
      • mayaalex Re: Salon ematki 16.11.14, 18:42
        aha, w tej chwili salon jest tez bawialnia starszego, mamy na podlodze cztery pudla z zabawkami, stoi rower, motocykl i auto, jego maly stoliczek i krzeselko, oraz bujaczek mlodszej, jej mate i karuzelke na stojaku.
        a poniewaz wlasnie odzwyczajamy go od pieluch, w rogu pokoju stoi zwiniety w rulon dywan.
        Chaos.
    • zlosnica100 Re: Salon ematki 16.11.14, 18:46
      Dziwne to wszystko, jak tak to większość ematek mieszka w 200 lub 500 metrowych domach ewentualnie apartamentach i absolutnie muszą mieć co najmniej balkon i taras na drugą stronę, a jak mowa o wrzuceniu jakby nie było dosc anonimowej fotki to tak skromnie.
      • kk345 Re: Salon ematki 16.11.14, 19:00
        Zaczynajwink
      • znowu.to.samo Re: Salon ematki 16.11.14, 19:12
        dziwi cię to??? mnie jakoś nie tongue_out
      • atena12345 Re: Salon ematki 16.11.14, 19:51
        nie każdy ma potrzebę wywalania wnętrzności na publicznym forum.
        • zlosnica100 Re: Salon ematki 17.11.14, 16:03
          Ustnie sporo ma ochotę ale o fotkę już trudno, pewnie by tych hektarów powierzchni nie objęła hehehe.
        • fadilla Re: Salon ematki 17.11.14, 16:05
          No ale jak to? Opisać bardzo chętnie, bo klawiatura wszystko przyjmie,a pokazać to już nie? Konsekwencją!
          • atena12345 Re: Salon ematki 17.11.14, 17:18
            fadilla napisała:

> No ale jak to? Opisać bardzo chętnie, bo klawiatura wszystko przyjmie,a pokazać
            > to już nie? Konsekwencją!

a przepraszam, w żadnym wątku na temat metraży się nie wypowiadałam, nie opisuję również swoich wnętrz. Nie rozumiem po co takie wątki w ogóle...
            a jak ktoś chce, to na kawę zapraszam wink
    • setia Re: Salon ematki 16.11.14, 18:48
      u mnie bardzo podobnie jak na zalinkowanym obrazku, trochę inna ściana za telewizorem, poza tym wszystko się zgadza.
      www.homebook.pl/inspiracje/salon/27974_-salon
    • dziennik-niecodziennik Re: Salon ematki 16.11.14, 18:58
      Moge pokazac ale jutro 😋
    • bei Re: Salon ematki 16.11.14, 19:10
      Jakieś tam fotki są w galerii, dodatki już dawno zmieniły się, ale reszta ta sama
    • mag1982 Re: Salon ematki 16.11.14, 19:25
      Ja salonu nie mam tylko tzw. duży pokój. Na razie świeżo po remoncie, listew przypodłogowych jeszcze nie ma i ościeżnica na drzwi przesuwane do sypialni też jeszcze nie przyszła wszystko kojarzy się ze stanem surowym ale robimy postępysmile meble są wstawione stare, na razie bez ładu i składu bo jeszcze się zastanawiamy jakie kupić. Docelowo będzie narożnik, żeby się nasza czwórka mogła na nim wygodnie zmieścić, szafka pod telewizor, regał na książki, stół i sześć krzeseł.
    • edelstein Re: Salon ematki 16.11.14, 19:33
      Niestety nie posiadam salonu.
      • gazeta_mi_placi Re: Salon ematki 17.11.14, 15:35
        To pokaż chociaż kibel.
    • gretchen184 Re: Salon ematki 16.11.14, 19:56
      obawiam się,że ja na ematkowe standarty wyjdę na biedotę bez gustu i wyczucia mody więc raczej nie wrzucę zdjęć. tym bardziej,że mieszkam w stosunkowo małym mieszkaniu i mój salon jest jednocześnie pokojem dziennym,sypialnią,gościnnym.
      ale ja bardzo lubię te moje wnętrza-są ciepłe,przytulne,niepowtarzalne.
      6-kątny dębowy stół, ściany w kolorze budyniu śmietankowego (3 bo jedna ta z oknem jest zjadliwie zielona), czerwone rolety,prosta kanapa, trochę książek, trochę durnostojek i mnóstwo kwiatów.
      nie mam firanek i zasłon ale jakbym miała mieć to wyłącznie babcine,szydełkowe, do tego stary,stojący zegar z kukułką-tak kiedyś będzie.
      • kk345 Re: Salon ematki 16.11.14, 20:52
        Zaintrygowałaś mnie- chyba nigdy nie widziałam starego, stojącego zegara z kukułką...
    • ivaz Re: Salon ematki 16.11.14, 20:08
      Obejrzyj sobie w mojej galerii
      • bumbunierka1 Help! 16.11.14, 20:26
        Moze mi, prosze, ktoras powiedziec, jak sie wchodzi do czyjejs galerii??? Bede wdzieczna.
        • latarnia_umarlych Re: Help! 16.11.14, 20:37
          wejdź na fotoforum.gazeta.pl, w wyszukiwarkę wpisz "ivaz", wybierając szukanie w użytkownikach
          • bumbunierka1 Re: Help! 16.11.14, 20:46
            Bardzo dziekuje!
      • kk345 Re: Salon ematki 16.11.14, 21:05
        Ivaz, u Ciebie sympatycznie i z oddechem
      • grave_digger Re: Salon ematki 17.11.14, 12:14
        ivaz, masz super chatę, jak to się mówi kolokwialnie. mój styl. powiedz mi tylko coś o tych zegarach. chcę takie mieć big_grin
        • ivaz Re: Salon ematki 17.11.14, 15:08
          nie mam pojęcia skąd te zegary, kiedyś mi się podobały i wrzuciłam do galerii
      • agnieszka77_11 Re: Salon ematki 17.11.14, 14:50
        ivaz napisała:

> Obejrzyj sobie w mojej galerii

Bardzo ładnie. Fajny przestronny przedpokój.
      • rosapulchra-0 Re: Salon ematki 17.11.14, 14:56
        Ivaz, mieszkanie - rewelacja! Super po prostu!
      • ivaz Re: Salon ematki 17.11.14, 15:07
        Dziękuje dziewczyny smile
        • kkalipso Re: Salon ematki 17.11.14, 15:22
          Prawda ładne mieszkanie!
      • gazeta_mi_placi Re: Salon ematki 17.11.14, 15:38
        Bardzo ładne wnętrze, zwłaszcza ta tapeta jakby trójwymiarowa za telewizorem, jedynie (moim zdaniem) nie pasuje ten jasno brązowy fotel.
    • heca7 Re: Salon ematki 16.11.14, 20:30
      Widok z kanapy:
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3744386,2,1,20141116-201226.html
      • naturella Re: Salon ematki 16.11.14, 20:46
        Zdjecia mojego mieszkania tez sa w galerii. Salon mam połączony z jadalnia i kuchnia, wszystko razem ma 46 m, wiec jest dość przestrzennie, ale dużo miejsca zabiera kominek - pewnie w sumie jakies 3 m kw. Salon mam biało- szary w większości. ściany szare, jedna jadalniana w kolorze caffe latte, stół biały, krzesła białe, na ścianie moja ukochana lampa filiżanka Ingo Maurer (chyba tak sie nazywa). Na drugiej ścianie plakat w ramie - zdjecie "Lunch na szczycie drapacza chmur". W dalszej części przed kominkiem dwa ciemno brązowe fotele i okrągły, nowoczesny stolik błyszczący, biały, potem kanapa szara, ciemno brązowy podnóżek, który jest drapakiem kota grrrr, biala, niska komoda i na niej TV. Dywan shaggy szary. W hallu pomalowana przeze mnie komoda na biało (była sosnowa), nad nia na ścianie napis HOME smile
        • ivaz Re: Salon ematki 16.11.14, 20:52
          naturella bardzo ładnie u ciebie
        • heca7 Re: Salon ematki 16.11.14, 20:58
          To u mnie odwrotnie- jadalnia może straszyć wink Szczególnie w takim świetle:
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3222641,2,391,P9110355.html
          • rosapulchra-0 Re: Salon ematki 17.11.14, 15:08
            A co to za cudo?
            • heca7 Re: Salon ematki 17.11.14, 15:20
              To świecznik wink Kiedy zapala się świeczki - powietrze unoszące się do góry porusza łopatki wiatraka i zarazem dwie dolne platformy. Poruszają się tam trzej królowie, pastuszkowie, wielbłądy itd. Tak tam kicz ale w dzieciństwie strasznie o tym marzyłam i sobie kupiłam wink
              • rosapulchra-0 Re: Salon ematki 17.11.14, 16:12
                E tam, zaraz kicz. Mnie się podoba smile
              • ichi51e Re: Salon ematki 18.11.14, 20:24
                To sie fachowa nazywa latarnia magiczna
          • gazeta_mi_placi Re: Salon ematki 17.11.14, 15:10
            Lempicka na ścianie?
        • rosapulchra-0 Re: Salon ematki 17.11.14, 15:07
          Bardzo ładny dom. Bardzo!
      • kk345 Re: Salon ematki 16.11.14, 20:57
        heca7 napisała:

> Widok z kanapy:
        > rel="nofollow">fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3744386,2,1,20141116-201226.html
        Machnęłabym te ramki kratek wentylacyjnych farbą, ktorą malowaliście ściany
        • heca7 Re: Salon ematki 16.11.14, 21:05
          Też o tym myślałam, nawet spróbowałam. Niestety one nagrzewają się tak mocno, że farba odpada uncertain
          • kk345 Re: Salon ematki 16.11.14, 21:06
            Malowałabym raz w tygodniuwink
      • mayaalex Re: Salon ematki 16.11.14, 21:25
        bardzo fajne te schody
      • aandzia43 Re: Salon ematki 17.11.14, 16:14
        Heca, ten wlochaty owal na podłodze to jakiś domowy zwierz?
      • kkalipso Re: Salon ematki 17.11.14, 16:30
        Dla mnie masz kominek w bardzo "dziwnym" miejscu zupełnie tam nie pasuje.
        • heca7 Re: Salon ematki 17.11.14, 16:42
          Jeśli to do mnie to w innym miejscu stać by nie mógł. To jest bliźniak i ma akurat tak ułożone kanały. A poza tym to jest dość stary dom , musiał być mocno przerabiany aby nie wyglądać jak typowo blokowe, małe klitki.
          • kkalipso Re: Salon ematki 17.11.14, 16:47
            Do ciebie do ciebie już kiedyś widziałam ten salon i się zastanawiałam - Dlaczego kominek znajduje się w tym miejscu? Może gdyby był zaokrąglony wyszłoby lepiej takie spostrzeżenia. Rozumiem ok. Dzięki za wytłumaczenie.
            • heca7 Re: Salon ematki 17.11.14, 16:55
              Zaokrąglony odpadł bo ja nic w domu nie mam zaokrąglonego wink Żadnych łuków a dom też kwadratowy. Zdjęcie zrobione komórką z jednej kanapy- tej bliżej kominka, druga stoi dalej przodem więc jest inna perspektywa. Na żywo wygląda ładniej.
      • totorotot Re: Salon ematki 18.11.14, 02:22
        Co to za mysza tam lezy big_grin
        • heca7 Re: Salon ematki 18.11.14, 08:58
          To 14-letnia yorka smile Bardzo schorowana więc lubi się grzać przy kominku.
    • yenna_m Re: Salon ematki 16.11.14, 21:15
      Ogromny kojec z kociakami LOL big_grin
      • annakate Re: Salon ematki 16.11.14, 21:37
        To ja mam awangardowo - aktualnie oprócz normalnego wyposażenia mam lodówkę (działającą, podłączoną) , pralkę, żmywarkę i kuchenkę (w stanie spoczynku) i wygląda jak na stacji orbitalnej MIR - każdy kat zapchany czymś. Za to w kuchni została kuchenka (jutro wyjedzie) i kran. Mam nadzieję, że do Bożego Narodzenia będę miała i normalny "salon" i normalną kuchnię oraz że nie oszaleję do tego czasu.
      • aandzia43 Re: Salon ematki 17.11.14, 16:16
        Kojec z kociakami? I to jest właśnie salon, w którym zasadziłabym się z.wizytą na czas dłuższy big_grin
        • yenna_m Re: Salon ematki 17.11.14, 20:52
          Myślę, że mogłoby być rzeczywiście fajnie big_grin

sytuacja z wczoraj (widok z sofy wink )

www.facebook.com/video.php?v=932807566747773&set=vb.100000556149816&type=2&theater
    • morgen_stern Re: Salon ematki 17.11.14, 12:53
      U mnie nie ma co pokazywać, nudna Ikea, biało - szaro, ciasno, a na ścianie półki dla kotów, ematkowa NĘDZA smile
      • kkalipso Re: Salon ematki 17.11.14, 14:15
        Nie gadaj ładną masz kuchnię!
        • morgen_stern Re: Salon ematki 17.11.14, 14:20
          Jesteś zbyt miła smile
          • kkalipso Re: Salon ematki 17.11.14, 14:26
            Gdybym była zbyt miła to bym napisała Morgen skarbie ty mój - masz najpiękniejszą kuchnię na świecie. Jest tak piękna jak i jej właścicielka! O!
            • morgen_stern Re: Salon ematki 17.11.14, 15:00
              Chyba rzeczywiście mnie kochasz...
              • kkalipso Re: Salon ematki 17.11.14, 15:11
                Bardzo!
        • gazeta_mi_placi Re: Salon ematki 17.11.14, 15:20
          Gdzie widzisz jej kuchnię? Podasz linka?
          • kkalipso Re: Salon ematki 17.11.14, 15:24
            Nie podam. Na priv mi przesłała poproś może się zlitujesmile
      • yenna_m Re: Salon ematki 17.11.14, 20:57
        u mnie sierść, sierść, sierść i meble z brw tongue_out
        • gazeta_mi_placi Re: Salon ematki 17.11.14, 22:00
          Lepsze BRW niż Bodzio big_grin
    • eve-lynn Re: Salon ematki 17.11.14, 12:59
      Dziś przychodzi pani do sprzątania, więc jak się załapię na "pożądek" (córka wraca z przedszkola wcześniej niż ja z pracy) to zrobię fotkę. A jak będzie już sajgon - to nie bo będzie wszystko usłane zabawkami więc równie dobrze mogłabym wstawić fotę ze "smyka"
    • gazeta_mi_placi Re: Salon ematki 17.11.14, 13:59
      Kiedyś miałam galerie na Dekorii, dość dużo miałam nawet komentarzy, poszukam może jeszcze zdjęcia pozostały, ale dawno tam nie byłam.
      • gazeta_mi_placi Re: Salon ematki 17.11.14, 14:04
        O nawet dalej jest galeria, chociaż profil już nieaktywny, zapraszam miłe Panie:

deccoria.pl/galeria,id,93074,1,moja-galeria-.html
        • kkalipso Re: Salon ematki 17.11.14, 14:09
          A tu mnie oskarżają o dizajn z lat 90....
          Kiedy zapraszasz na kawę widać że kobiecej ręki brak?!
          • gazeta_mi_placi Re: Salon ematki 17.11.14, 14:58
            A co jest nie tak? Co Ci nie pasuje?
            • kkalipso Re: Salon ematki 17.11.14, 15:10
              Ogarnęłabym trochę (ta butelka za firanką mnie dręczy) i kwiatka na ławę dała. Ciasto upiekłasmile
            • menodo Re: Salon ematki 17.11.14, 19:13
              Taka dość hipsterska aranżacja smile Spiżarnia w szafie ubraniowej - bardzo fajny pomysł!
        • jamesonwhiskey Re: Salon ematki 17.11.14, 14:26
          Dokladnie styl w jakim byn cie widzial brakuje mi tylko ciebie w siatkowym podkoszulku i kalesonach
        • fadilla Re: Salon ematki 17.11.14, 14:43
          ściemniasz, to sa jakies przypadkowe zdjęcia, nie pochodzą z jednego mieszkania, w pokoju z balkonem widać kaloryfer, typowy pokój w mieszkaniu na blokowisku, w innym kawałek białego pieca kaflowego, no i nie posądzam Cie o robienie przetworów. Łaziłeś po rodzinie i cykałeś foty?
        • naomi19 Re: Salon ematki 17.11.14, 20:42
          Uuu, ale gustowna miska w łazience!
    • barbara.borowiec Re: Salon ematki 17.11.14, 14:09
      a to nie lepiej na forum wnętrza?
      fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html
      Moim zdaniem to jest świetne forum - dziewczyny nie słodzą, ale walą prosto między oczy. Przynajmniej kiedyś tak było...
      • kkalipso Re: Salon ematki 17.11.14, 14:14
        Ale tu nigdzie nie pisze że ktoś szuka rad! Mnie już żyrandol każą zdejmowaćtongue_out
        Forum wnętrza szybko się nudzi każde mieszkanie na końcu wygląda tak samo-niestety.
    • beataj1 Re: Salon ematki 17.11.14, 15:00
      Uwaga matki wielbiące puste wnętrza u mnie na bogato. Jest wszystko klocki córki, koty, moje robótki drutowe, dgry kredki i mazaki. Codzienny rozgardiasz.

Tak to wygląda i uwielbiam każdą rzecz...

https://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/a2/de/33/a2de33f5d1a88df2d798cc0a743b59db.jpg

rodzinne centrum dowodzenia:

https://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/1f/9d/38/1f9d38f68ad17d8ac7fc45bc1286320f.jpg
      • gazeta_mi_placi Re: Salon ematki 17.11.14, 15:09
        Dość nijako, ale przytulnie.
        Nie podobają mi się te obrazy nad sofą i przydałyby się rośliny doniczkowe na parapecie, bardziej by ociepliło wnętrze.
      • kkalipso Re: Salon ematki 17.11.14, 15:14
        Spodziewałam się że będzie bardziej kolorowo ale to nic miło i przytulnie kot na kaloryferze rozbraja.
        Brawo za pokazanie codziennego rozgardiaszu ja obecnie mam na ławie ze sto koni i stajnietongue_out
      • mx3_sp Re: 17.11.14, 15:14
        tam Ross spogląda z tego płaściaka?
    • mx3_sp gustu nie maci: 17.11.14, 15:21
      https://img03-otodom.sogastatic.pl/525x394/19129558_2.jpg

https://img03-otodom.sogastatic.pl/525x394/19129558_5.jpg
      • kkalipso Re: gustu nie maci: 17.11.14, 15:30
        Ja się wzoruję na amerykańskim klasycznym ciepłym stylu ...
        • morgen_stern Re: gustu nie maci: 17.11.14, 15:41
          Przecież ona się wygłupia... jak zwykle zresztą.
          • mx3_sp Re: gustu nie maci: 17.11.14, 15:44
            wszyscy mają szare ściany, poprawność skandynawska, meble ikea, zresztą ja też. Pora nadać kolorów, choćby w dyskusji. Wszystko na jeden kopyt.
            • rosapulchra-0 Re: gustu nie maci: 17.11.14, 16:17
              Nie wszyscy. Nie wszyscy suspicious
          • kkalipso Re: gustu nie maci: 17.11.14, 15:53
            Przecież wiem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka