a1ma 17.11.14, 20:45 Znacie sie na giełdzie, bawcie sie w to troche? A moze troche bardziej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a1ma Re: czy ematka gra na giełdzie? 17.11.14, 21:09 O, to tak jak ja Na giełdzie jeszcze troche sie cykam, kupuje raczej jednostki funduszy. Ale tych bardziej agresywnych tez. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: czy ematka gra na giełdzie? 17.11.14, 21:30 Trochę obok tematu, znacie kogoś kto nie stracił i zyskał choć minimalnie na lokatach typu lokata z funduszem? Pytam bo ja straciłam, ale ponoć dlatego (takie zdanie usłyszałam) że głupia byłam bo normalnie ludzie na tym zarabiają. Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: czy ematka gra na giełdzie? 17.11.14, 21:36 Nie wiem, w takie coś sie nie bawię. Jak mi sie nie chce, to lokata, jak fundusz, to wybieram sama. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: czy ematka gra na giełdzie? 17.11.14, 21:42 Moi sąsiedzi, nie wyprowadzili kaski na górce, ale zdążyli wyjąć bez straty ( i bez zysku). Odpowiedz Link Zgłoś
7dosia Re: czy ematka gra na giełdzie? 17.11.14, 22:48 gazeta_mi_placi napisała: > Trochę obok tematu, znacie kogoś kto nie stracił i zyskał choć minimalnie na lo > katach typu lokata z funduszem? Pytam bo ja straciłam, ale ponoć dlatego (takie > zdanie usłyszałam) że głupia byłam bo normalnie ludzie na tym zarabiają. > Zarabiają drobni sprzedawcy w bankach, tzw. "doradcy", dostają prowizję za wciśnięcie tego syfu naiwnym i głupim, no i oczywiście same korporacje, które tę kasę "inwestują". Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: czy ematka gra na giełdzie? 18.11.14, 09:20 Zależy o jakim okresie mówisz. Jeśli ktoś inwestowal w czasie hossy, zarabiał prawie na wszystkim i żadna to zasługa analityków i zarządzających funduszami. Pózniej sztuka było nie stracić, a przecież nie chodzi o ochronę kapitału, a jego przyrost. Odpowiedz Link Zgłoś
jajko54 Re: czy ematka gra na giełdzie? 18.11.14, 09:05 tak, ale traktuję to hobbistycznie, kupuję niewielkie pakiety. parę razy udało mi się zarobić, czasem stracę, lajf. Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: czy ematka gra na giełdzie? 18.11.14, 09:21 tak, mam trochę różnych akcji, czasami dokupuję. jest to strategia długoterminowa, takie zabezpieczenia na wypadek jakiegoś wypadku jeśli te pieniądze nie bedą mi potrzebne wcześniej to pójdą na studia córki... Odpowiedz Link Zgłoś