Dodaj do ulubionych

odkrycie roku :)

29.11.14, 09:30
szampony i wogóle kosmetyki eco...kupilam w sumie przez przypadek szampon jednej z firm eco produkujacych kosmetyki....pierwsze mycie- WOW, kolejne juz nie za bardzo ale zaczelam czytac i ponoc wlosy/skóra musza sie przestawic- dalam szanse szamponowi smile po okolo 2 miesiacach super. Szampon sie skonczyl a mnie jakos nie bylo po drodze do tej drogerii i umylam wlosy w ziolowym szamponie M. Swedzenie, doslownie pieczenie, mega lupierz. Wczoraj pognalam po szampon i przy okazji pare innych kosmetyków w tym dla mlodego smile Jestem zachwycona nimi i chyba pomalu zaczne wszystkie kosmetyki kupowac organiczmne.
Popularna chemia w kosmetykach zaczela mnie odstreczac...
Obserwuj wątek
    • bei Re: odkrycie roku :) 29.11.14, 11:09

To poproszę o nazwę firmy smile
      • pomidorpomidorowy Re: odkrycie roku :) 29.11.14, 11:14
        szampon dla siebie i mlodego, maslo kupilam z natura siberica , krem do rak, zel pod prysznic z planeta organica, no i hit olejek arganowy
        • e-milia1 Re: odkrycie roku :) 29.11.14, 13:01
          To eko to tez naciagane.jezeli kosmetykow nie wyrabia ktos z bliska ze swoich roslinek z ogrodka to zapomnij.widzialam reportaz na temat kosmetykow eko i dziekuje.
    • lady-z-gaga Re: odkrycie roku :) 29.11.14, 14:08
      >kupilam w sumie przez przypadek szampon jednej z firm eco produkujacych kosmetyki....

możesz podać skład?
      • pomidorpomidorowy Re: odkrycie roku :) 29.11.14, 14:52
        wejdz na strone...nie bede wklepywac skladu...zapewne nie jest to szare mydlo+ eco cytryna ale roznica znaczna
        • lady-z-gaga Re: odkrycie roku :) 29.11.14, 14:59
          Ok, sprawdziłam, na wizazu też i wygląda na to, że to nie jest eko-ściema, tylko faktycznie naturalny kosmetyk smile na tyle naturalny, na ile może byc przemysłowa produkcja, oczywiście.
    • guderianka Re: odkrycie roku :) 29.11.14, 15:38
      a jaki ? ja szukam swojego ciągle. od ok.3 lat babydream, ostatnio alterra z rossmana-ale chętnie bym spróbowała czegoś nowego
    • rosapulchra-0 Re: odkrycie roku :) 29.11.14, 15:55
      łupieŻ
    • kropkaa Re: odkrycie roku :) 29.11.14, 20:18
      Z tym przestawianiem to ściema - któryś rok z rzędu używam eko i nie znalazłam jeszcze szamponu, po którym włosy drugiego dnia wyglądałyby ok. Jedyny plus to to, że głowa nie swędzi. Kremy są ok, nic mnie nie zapycha, pięknie pachną. Zresztą dużo kosmetyków ma ładne, naturalne zapachy. Strasznie mnie ciągnie do Fridge, tylko re ceny...
      Ale lubię wina eko - głowa nie pęka po czerwonym.
    • nanuk24 Re: odkrycie roku :) 29.11.14, 20:36
      Mam podobnie. Uzywam tylko kosmetykow naturalnych poczawszy od peelingow i soli do kapieli skonczywszy na mydlach i szamponach.
      Poszlam jednak o krok dalej i wiekszosc kosmetykow, a zwlaszcza mydla do ciala, do twarzy, a takze do wlosow i balsamy do ciala robie sama wg moich receptur. Tojest taki moj bzik hobbistyczny, ktory jest na etapie pozyskiwania licencji na sprzedaz.
      • e-milia1 Re: odkrycie roku :) 29.11.14, 21:38
        Lol.to prawdziwe kosmetyki eko, ja nie wierze tym sklepowym. Przynajmniej wiesz co wchodzi w ich sklad i skad pochodzi kazdy skladnik. Jak robisz szampon?pewnie nie zdradzisz ...
        • nanuk24 Re: odkrycie roku :) 29.11.14, 22:50
          Zdradzesmile Metoda robienia nie jest tajemnica, tajemnica sa proposrcje skladnikow i dodatkowe fiu bzdziu, ktore pomagaja wlosom, choc one tez musza znalesc sie na etykiecie. Sa szmpony w kostce i szmapony w plynie. Zeby uzyskac szampon w plynie laczy sie oleje(wybor jest ogromny) z lugiem potasowym, miesza sie bardzo dlugo, pozniej sie bardzo dlugo gotuje, az lug potasowy w porodukcie sie zneutralizuje, a na koniec sie produkt dopracowuje. To tak w skrocie, bo ogolnie proces ten trwa kilka godzin. Trzeba dogladac, pilnowac, mieszac, dodawac skladniki. jak z gotowaniem.

Co do sklepowych eko, nie jest tak zle. Prawdziwe slepy eko maja scisle wytyczne co do skladnikow kosmetyow i ich pochodzenia, i odrzucaja kosmetyki, ktore norm nie spelniaja.
    • afro.ninja Re: odkrycie roku :) 29.11.14, 21:54
      Mnie jakos ta siberica nie podchodzi, szampon zuzylam, ale odzywki juz nie...
      Babcia agfia jest fajna,a le jeszcze do wlosow nie sprawdzalam...
      • maxsgsp Re: odkrycie roku :) 30.11.14, 14:27
        Ja polecam serię syberyjskich szamponów babci agafii na propolisie (szczególnie nr 1 -wzmaniający). włosy są po nim mięciutkie i błyszczące. Tylko w Polsce jest spora przebitka, jest dwa razy droższy niż w Rosji.
        wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=51493 - tutaj link do wizażu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka