Dodaj do ulubionych

Torebka versus plecak.

29.11.14, 12:47
Do tej pory jako bagażu podręcznego używałam plecaka. Ale za chwilę kończe 55 lat i może powinnam się ustatkować i zamiast plecaka nabyć torbe podróżną?
Wprawdzie w ramach ustatkowania kupuję sobie kolejne glany dokładnie takie jakie maja moje dzieci tongue_outPP ale myślę żeby jednak nie podrózowac z plecakiem tylko eleganckosmile))
Jetem fanem goshico , mam torebkę która jest znakomita i teraz myślę o torbie podróżnej.
Nie wiem czy walizka plus torba to dobry pomysł czy jednak poprzestac na plecaku.
A jak torba podrózna to która ?
Ja wybralam dwie ... pamiętajcie w ramach doradztwa że to ma byc torba dla starszej panismile)

www.sklep-goshico.com/torba-podrozna-sol.html
www.sklep-goshico.com/duza-torba-podrozna-new-folk-kolorowy-haft.html
www.sklep-goshico.com/torba-podrozna-destiny-1264.html
www.sklep-goshico.com/duza-torba-podrozna-destiny-kremowo-bordowy-haft.html
www.sklep-goshico.com/duza-torba-podrozna-destiny-kolorowy-haft.html

www.sklep-goshico.com/duza-torba-podrozna-destiny-czarny-haft.html
Obserwuj wątek
    • bumbunierka1 Re: Torebka versus plecak. 29.11.14, 12:59
      1. dobra walizka podrozna na 4 kolkach zamiast plecaka
      2. Z tych Destiny, ktore wkleilas, ta ostatnia z czarnym haftem

To jest to, co bedzie wygladalo dobrze. Ale, jesli Ci obojetne, jak wygladasz, to mozesz popylac w glanach i z plecakiem i z torba z kolorowymi haftami. Dobry styling jakos specjalnie nie wplywa ani na jakosc zycia ani na poczucie szczescia.
      • jan.kran Re: Torebka versus plecak. 29.11.14, 13:14
        Ja mam walizkę jako bagaż głowny a ta torba ma być bagazem podręcznym . I nie jestem pewna czy wygodniej mieć plecak czy torbę podrózną ktora mogę zresztą użyć inaczej też.
        Teraz popylam z czarną walizką na kółkach , z torbą goshico z kotami i jako bagaż podręczny z plecakiem dość stonowanym kolorystycznie , Nike.
        • bumbunierka1 Re: Torebka versus plecak. 29.11.14, 15:09
          Jesli chcesz dobrze wygladac - kup torbe.

Jesli masz chory kregoslup i ciezko Ci niesc na ramieniu 7-10 kg albo masz gleboko gdzies, jak wygladasz, bierz plecak.

Ja czasami biore w podroz podreczny plecak, jesli czeka mnie kilka godzin przerwy na jakims lotnisku i chce sie w tym czasie posnuc po miescie, lotnisku, okolicy.

W zasadzie jedno i drugie ma swoje zastosowanie.
      • viviene12 Re: Torebka versus plecak. 29.11.14, 19:48
        1. dobra walizka podrozna na 4 kolkach zamiast plecaka

zgadzam sie. Albo torba z kolkami. Albo plecak

> Ale, jesli Ci obojetne, jak wygladasz,
        > to mozesz popylac z torba z kolorowymi haftami.

Sorry, ale one sa po prostu koszmarnie kiczowate. Wszystko jedno do jakiego obuwia.
    • kkalipso Re: Torebka versus plecak. 29.11.14, 13:00
      Skoro ma być podróżna to bym wybrała na kółkach.
    • berdebul Re: Torebka versus plecak. 29.11.14, 14:49
      A co masz w tym plecaku? Bo jeżeli chusteczki, dokumenty i portfel to nie ma problemu. Ja niestety podróżuję z laptopem 17", więc tylko plecak. wink
    • a.va Re: Torebka versus plecak. 29.11.14, 15:07
      Zostań przy plecaku, to dużo wygodniejsze.
    • skiela1 Re: Torebka versus plecak. 29.11.14, 19:39
      To chyba zalezy gdzie jedziesz i jakie masz potrzeby bo po co Ci duza torba do ktorej wrzucisz kilka rzeczy (wystarczy torebka).A co ma wiek z tym wspolnego to za zbytnio nie rozumiemsuspicious
      Gdy jade do Polski jako podreczny bagaz mam walizke na kolkach a to dlatego,ze moge zapakowac az 10 kg /ksiazki ( w drodze powrotnej) waza suspicious/
      Inny bagaz mam gdy jade gdzies w 'tropiki'-kolorowa duza torba w ktorej oprocz najpotrzebniejszych rzeczy jest ubranie na zmiane i kostium kapielowy.... a to w przypadku zaginiecia bagazu... big_grin
      Wszystko zalezy od potrzeb smile
    • mayaalex Re: Torebka versus plecak. 29.11.14, 21:43
      plecak. Lubie goshiko ale te torby sa takie sobie.
    • snakelilith Re: Torebka versus plecak. 29.11.14, 22:31
      Ja mam odwrotnie. Całe życie nosiłam torby, wielkie, większe, największe, bo to takie praktyczne i fajnie wyglądało na dodatek. Aż koło 45 roku życia zaczęło boleć mnie ramię. Zwyrodnienia, czy inny reumatyzm podejrzewałam, aż kiedyś na kilka dni zrezygnowałam z torby. Ból zniknął i nie wrócił. Dlatego dziś plecak i jak torebka, to malutka. A w podróż to tylko walizka na kółkach. Istnieją też mniejsze, takie wpadające na lotniskach w kategorię bagaż podręczny. A dla starszej pani, to może być w panterkę. wink

https://ecx.images-amazon.com/images/I/51OOEdjcl%2BL._SL246_SX190_CR0,0,190,246_.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka