15.12.14, 22:54
Witajcie,
chciałam napisać na forum Żłobek ale tam mały ruch (a Wy wszystko wiecie tongue_out).
Planuję powrót do pracy na początku 2015 Tzn jakoś od lutego. Dziecko ma 2 lata (ledwo co).
Powiedzcie mi - czy łatwo jest znaleźć prywatny żłobek dla takiego malucha?
Ustalę w firmie, że wracam i od tego momentu będę miała jeszcze miesiąc. W tym czasie chcę posłać młodego do żłobka z jakimś zapasem na aklimatyzację i spokojne oswojenie się z nowym miejscem.
Dodam, że miasto bardzo duże, wojewódzkie (ponad 500 000 mieszkańców).
Obserwuj wątek
    • loqia Re: żłobek 15.12.14, 22:57
      Prywatny żłobek znajdziesz bez problemu, sama rozglądałam się niedawno bo planuję po nowym roku wrócić do pracy i wstrzymałam się do momentu dopóki nie będę znała lokalizacji mojego przyszłego miejsca pracy, wtedy zapiszę synka do najbliższego żłobka.
      • julita165 Re: żłobek 16.12.14, 10:46
        Jakbyś nie znalazła żłobka to popytaj też w przedszkolach prywatnych. Mój synek chodzi do takiego. Niby przyjmują dzieci od 2,5 roku ale jest dwóch chłopców którzy zaczęli wcześniej. Jeden miał 2,2, a drugi 2,3. Grupy są małe i więcej opiekunek niż w państwowych przedszkolach ( 2 opiekunki na 12 dzieci, grupa 3-4 latki ) więc nie ma problemu z chodzeniem w pampersie, karmieniem itp. czynnościami, w których takie małe dzieci sobie nie radzą. I te maluchy wcale dobrze sobie radzą ze starszymi dziećmi. Moim zdaniem to nawet z pożytkiem dla nich, szybciej róznych rzeczy sie uczą.
    • aguar Re: żłobek 16.12.14, 13:12
      W moim mieście (duże, ale nie Wa-wa) byłoby b. łatwo
      • mozambique Re: żłobek 16.12.14, 13:21
        we wrocławiu tez - wiekszosc prwyatnych przedszkoli prowadzi grupy dla najmlodszych , tak od 2 roku zycia
        z tym ze to czesto zalezy czy znajda sie tez inne dzieci w tym wieku - chodzi o to ze "nie opłaca" sie deelgowac opiekunki tylko do jednego maluszka , ale juz do 4 pewnie tak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka