Dodaj do ulubionych

dziewczyny - co za film!!!

01.01.15, 19:17
Whiplash

widziala ktoraś?

Wrocilam godzine temu, odbyłam spacer z psem, wypalilam papierocha, i wciąż mam go w sobie, czuje calym ciałem.
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: dziewczyny - co za film!!! 01.01.15, 19:41
      Przekonałaś mnie. Zwiastun zobaczyłam. Na pewno obejrzę.
      • bi_scotti Re: dziewczyny - co za film!!! 01.01.15, 20:03
        Byl jazz tongue_out
    • echtom Re: dziewczyny - co za film!!! 01.01.15, 20:12
      Widziałam zwiastun w listopadzie i bardzo mnie zaintrygował. Potwierdzasz, że warto?

PS. Nanga, Ty palisz? suspicious
      • nangaparbat3 Re: dziewczyny - co za film!!! 01.01.15, 21:03
        Potwierdzam.
        Nie pamiętam, żeby jakis film tak mnie poruszył, i to z czysto estetycznych przyczyn. No i moze jeszcze: dążenie do osiągnięcia mistrzostwa.
        Niesłychany film.
        PS
        popalam, w sumie z rzadka
        • ada16 Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 19:23
          Czy film nadaje się dla 11 latka?
          Mlody jest uczniem szkoły muzycznej i mam taki pomysł , że może dodał by mu zapału do cwiczeń ? wink
          Film opisany jest jako - od lat 15.
          • lady-z-gaga Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 20:26
            mam poważne wątpliwości
          • echtom Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 20:29
            Nie oglądałam, ale po samym zwiastunie miałabym wątpliwości. To chyba jest o nauczycielu-tyranie i podporządkowaniu całego życia muzyce.
            • ada16 Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 22:58
              No własnie ten nauczyciel tyran - nasza nauczycielka też do łagodnych nie należy - nigdy nie da dobrego słowa. W takim razie moze za jakis czas obejrzy. Dzieki.
              • nangaparbat3 Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 23:33
                Tak tak, dla dziecka to sie zupełnie, w ogole nie nadaje. Ale Ty obejrzyj.
          • misterni Ada16 25.01.15, 21:48
            W sobotę byłam z mężem, we wtorek jadę z moją 11 latką.
            Aczkolwiek nie traktowałbym tego filmu jako motywatora dla młodych muzyków, nie ma w nim zdrowego podejścia do ćwiczeń, a już na pewno nie dla dziecka. Młodą biorę, bo jest emocjonalnie dojrzała ponad wiek i chce go obejrzeć.

ada16 napisała:

Czy film nadaje się dla 11 latka?
            Mlody jest uczniem szkoły muzycznej i mam taki pomysł , że może dodał by mu zapału do cwiczeń ? wink
    • nangaparbat3 Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 00:04
      Mam dzisiaj szczęście do filmow - zaczełam rano od "Psa" Kondratiuka, potem był "Whiplash" (w kinie, i chyba nie ma najmniejszego sensu inaczej), a na koniec "Wloski dla początkujących" (jakoś przegapilam wczesniej).
      Co za dzień smile
    • inguszetia_2006 Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 00:15
      Witam
      Ojej! A dlaczego ty tak brzydko mówisz o papierosach, co?;-P Przecież są pyszne!
      Pzdr.
      Ing
    • lady-z-gaga Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 20:25
      Byłam dzisiaj. Mocny, mądry film, stawiający pytania. I do tego TAKA MUZYKA....smile
      kino idealne, jak dla mnie
      • verdana Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 20:31
        Syn i córka wrócili zachwyceni.
        Na pewno nie nadaje się jako próba motywowania 11 latka, choć synowi Ady moze by sie przydał.
        • ada16 Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 23:00
          Nie rozumiem, niestety .
          Może warto pokazać że ostry nauczyciel nie koniecznie zniechęca.
          • nangaparbat3 Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 23:35
            Wiesz, obejrzyj najpierw, to bardzo gleboki i w pewnym sensie bolesny film. Nauczyciel jest sadystą, a relacja miedzy nim a uczniem - dla doroslych.
    • agniesia1973 Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 20:52
      Tak zachęciłyście, że jutro się wybierzemy do kina ...
    • mancipi Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 20:57
      my bylismy w niedziele (pokaz przedpremierowy) i wrażenia- WOW, dawno nie widzielismy tak dobrego filmu, do tego muzyka. również polecam
    • stulta Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 22:33
      Dzięki za ten post. Przeoczyłabym ten film. Właśnie wróciliśmy z kina. Naprawdę dobre kino, muzyka powala.
      • nangaparbat3 Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 23:39
        stulta napisała:

> Właśnie wróciliśmy z kina. Naprawd
        > ę dobre kino, muzyka powala.

Prawda? Koncowka to zupelny obłęd. Nie sądzilam nigdy, ze film mozna odebrac aż tak fizycznie.
    • amoreska Re: dziewczyny - co za film!!! 03.01.15, 20:34
      Nangaparbat, już drugi raz w tym tygodniu zaproponowałaś mi ucztę kulturalną smile

Film porywający, niedawno wróciłam z kina, muzyka do teraz bębni mi w uszach smile

Dziękuję po raz wtóry smile
      • nangaparbat3 Re: dziewczyny - co za film!!! 03.01.15, 22:15
        Cieszę się, ja chyba pojde jeszcze raz big_grin
        • amoreska Aha, i jeszcze jedno.. 03.01.15, 23:01
          Nie mogę doczekać się premiery "Teorii wszystkiego". 30 stycznia 2015.
          • misterni Re: Aha, i jeszcze jedno.. 25.01.15, 21:50
            Też idę smile
            A i polecam przy okazji "Ziarno prawdy", premiera również 30 stycznia.
    • anorektycznazdzira Re: dziewczyny - co za film!!! 06.01.15, 19:50
      Zwiastun bdb, obejrzęsmile
    • rosapulchra-0 Re: dziewczyny - co za film!!! 08.01.15, 04:39
      Obejrzałam. Raczej nie zasnę. RE-WE-LA-CJA!
      • nangaparbat3 Re: dziewczyny - co za film!!! 08.01.15, 10:31
        rosapulchra-0 napisała:

> Obejrzałam. Raczej nie zasnę.
        Właśnie - jeszcze przez wiele godzin po powrocie z kina czulam go w kościach, coś zupełnie niesłychanego.
      • tak_to_nowy_nick [...] 08.01.15, 11:35
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • echtom Re: dziewczyny - co za film!!! 18.01.15, 22:12
      Widziałam. Ogólnie mam mieszane uczucia, ale muszę przyznać dwie rzeczy: scena finałowa to jedna z najlepszych w historii kina, wywraca emocjonalnie na lewą stronę, i jak nie znam się na jazzie i prawie nie słucham, tu "oglądałam" go z zachwytem przez cały film. A po powrocie do domu puściłam sobie kilka razy "Caravan" w oryginalnym wykonaniu.
    • misterni Re: dziewczyny - co za film!!! 25.01.15, 21:42
      Byliśmy wczoraj.
      Po wyjściu z kina, dobre pól godziny nie mogłam wydobyć z siebie słowa.
      • misterni I też dziękuję :) 25.01.15, 21:52
        Dzięki Tobie Nanga nie przeoczyłam tego filmu smile
    • nangaparbat3 byłam jeszcze raz 01.02.15, 23:28
      Jakis tydzień temu, i już dojrzałam, żeby jeszcze raz zobaczyć - ale juz chodzi wyłącznie o muzykę; ten film to dla mnie przelom w odbieraniu muzyki, cudowna niespodzianka na stare lata smile
      za to jesli chodzi o treść, za pierwszym razem wyszłam kompletnie skołowana, a teraz mam bardzo prostacki wniosek, ale jak bym nie obracała tematu, wracam do tego samego: trafił psychol na psychola.
      A, i jeszcze jedno - nie chcę porównywać aktorów, obaj są świetni, ale bardzo żaluje, że Teller troche pozostaje w cieniu (jesli chodzi o nagrody, krytykow) - jego rola jest o wiele trudniejsza i uważam, że zagrał genialnie.
      • misterni Re: byłam jeszcze raz 01.02.15, 23:57
        nangaparbat3 napisała:

ale jak bym nie obracała tematu, wracam do tego samego: trafił psychol na psychola.

Dokładnie. Ale rzeczywistość w tej branży jest taka, że tylko naprawdę zakręceni ludzie do czegoś dochodzą. Sam talent, nawet w połączeniu z pracą, to za mało wink
        • nangaparbat3 Re: byłam jeszcze raz 02.02.15, 00:11
          Jak w sporcie.
          I chyba w kazdej prawdziwej sztuce.
          A - bylam też na "Ziarnie prawdy". Najbardziej podobal mi sie ostatni kadr, Trela, rabin, i fryzura młodej aktorki, co nie wiem, jak sie nazywa. No i oczywiście sprzatacz w kosciele - mistrzostwo świata smile
          • nangaparbat3 Re: byłam jeszcze raz 02.02.15, 00:13
            Jeszcze co do sztuki - chciałabym dopowiedzieć, że prawdziwi artyści ćwiczą i ćwiczą, pracują i pracują, ale poniżanie i manipulacje na ogoł jednak im nie służą.
      • echtom Re: byłam jeszcze raz 02.02.15, 00:07
        > ale jak bym nie obracała tematu, wracam do tego samego: trafił psychol na psychola.

Celnie to ujęłaś, ale myślę, że Misterni ma rację - to nie jest fach dla normalnych ludzi smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka