nangaparbat3 01.01.15, 19:17 Whiplash widziala ktoraś? Wrocilam godzine temu, odbyłam spacer z psem, wypalilam papierocha, i wciąż mam go w sobie, czuje calym ciałem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rosapulchra-0 Re: dziewczyny - co za film!!! 01.01.15, 19:41 Przekonałaś mnie. Zwiastun zobaczyłam. Na pewno obejrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: dziewczyny - co za film!!! 01.01.15, 20:12 Widziałam zwiastun w listopadzie i bardzo mnie zaintrygował. Potwierdzasz, że warto? PS. Nanga, Ty palisz? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: dziewczyny - co za film!!! 01.01.15, 21:03 Potwierdzam. Nie pamiętam, żeby jakis film tak mnie poruszył, i to z czysto estetycznych przyczyn. No i moze jeszcze: dążenie do osiągnięcia mistrzostwa. Niesłychany film. PS popalam, w sumie z rzadka Odpowiedz Link Zgłoś
ada16 Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 19:23 Czy film nadaje się dla 11 latka? Mlody jest uczniem szkoły muzycznej i mam taki pomysł , że może dodał by mu zapału do cwiczeń ? Film opisany jest jako - od lat 15. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 20:26 mam poważne wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 20:29 Nie oglądałam, ale po samym zwiastunie miałabym wątpliwości. To chyba jest o nauczycielu-tyranie i podporządkowaniu całego życia muzyce. Odpowiedz Link Zgłoś
ada16 Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 22:58 No własnie ten nauczyciel tyran - nasza nauczycielka też do łagodnych nie należy - nigdy nie da dobrego słowa. W takim razie moze za jakis czas obejrzy. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 23:33 Tak tak, dla dziecka to sie zupełnie, w ogole nie nadaje. Ale Ty obejrzyj. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Ada16 25.01.15, 21:48 W sobotę byłam z mężem, we wtorek jadę z moją 11 latką. Aczkolwiek nie traktowałbym tego filmu jako motywatora dla młodych muzyków, nie ma w nim zdrowego podejścia do ćwiczeń, a już na pewno nie dla dziecka. Młodą biorę, bo jest emocjonalnie dojrzała ponad wiek i chce go obejrzeć. ada16 napisała: Czy film nadaje się dla 11 latka? Mlody jest uczniem szkoły muzycznej i mam taki pomysł , że może dodał by mu zapału do cwiczeń ? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 00:04 Mam dzisiaj szczęście do filmow - zaczełam rano od "Psa" Kondratiuka, potem był "Whiplash" (w kinie, i chyba nie ma najmniejszego sensu inaczej), a na koniec "Wloski dla początkujących" (jakoś przegapilam wczesniej). Co za dzień Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 00:15 Witam Ojej! A dlaczego ty tak brzydko mówisz o papierosach, co?;-P Przecież są pyszne! Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 20:25 Byłam dzisiaj. Mocny, mądry film, stawiający pytania. I do tego TAKA MUZYKA.... kino idealne, jak dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 20:31 Syn i córka wrócili zachwyceni. Na pewno nie nadaje się jako próba motywowania 11 latka, choć synowi Ady moze by sie przydał. Odpowiedz Link Zgłoś
ada16 Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 23:00 Nie rozumiem, niestety . Może warto pokazać że ostry nauczyciel nie koniecznie zniechęca. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 23:35 Wiesz, obejrzyj najpierw, to bardzo gleboki i w pewnym sensie bolesny film. Nauczyciel jest sadystą, a relacja miedzy nim a uczniem - dla doroslych. Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia1973 Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 20:52 Tak zachęciłyście, że jutro się wybierzemy do kina ... Odpowiedz Link Zgłoś
mancipi Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 20:57 my bylismy w niedziele (pokaz przedpremierowy) i wrażenia- WOW, dawno nie widzielismy tak dobrego filmu, do tego muzyka. również polecam Odpowiedz Link Zgłoś
stulta Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 22:33 Dzięki za ten post. Przeoczyłabym ten film. Właśnie wróciliśmy z kina. Naprawdę dobre kino, muzyka powala. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: dziewczyny - co za film!!! 02.01.15, 23:39 stulta napisała: > Właśnie wróciliśmy z kina. Naprawd > ę dobre kino, muzyka powala. Prawda? Koncowka to zupelny obłęd. Nie sądzilam nigdy, ze film mozna odebrac aż tak fizycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
amoreska Re: dziewczyny - co za film!!! 03.01.15, 20:34 Nangaparbat, już drugi raz w tym tygodniu zaproponowałaś mi ucztę kulturalną Film porywający, niedawno wróciłam z kina, muzyka do teraz bębni mi w uszach Dziękuję po raz wtóry Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: dziewczyny - co za film!!! 03.01.15, 22:15 Cieszę się, ja chyba pojde jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
amoreska Aha, i jeszcze jedno.. 03.01.15, 23:01 Nie mogę doczekać się premiery "Teorii wszystkiego". 30 stycznia 2015. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Aha, i jeszcze jedno.. 25.01.15, 21:50 Też idę A i polecam przy okazji "Ziarno prawdy", premiera również 30 stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: dziewczyny - co za film!!! 06.01.15, 19:50 Zwiastun bdb, obejrzę Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: dziewczyny - co za film!!! 08.01.15, 04:39 Obejrzałam. Raczej nie zasnę. RE-WE-LA-CJA! Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: dziewczyny - co za film!!! 08.01.15, 10:31 rosapulchra-0 napisała: > Obejrzałam. Raczej nie zasnę. Właśnie - jeszcze przez wiele godzin po powrocie z kina czulam go w kościach, coś zupełnie niesłychanego. Odpowiedz Link Zgłoś
tak_to_nowy_nick [...] 08.01.15, 11:35 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: dziewczyny - co za film!!! 18.01.15, 22:12 Widziałam. Ogólnie mam mieszane uczucia, ale muszę przyznać dwie rzeczy: scena finałowa to jedna z najlepszych w historii kina, wywraca emocjonalnie na lewą stronę, i jak nie znam się na jazzie i prawie nie słucham, tu "oglądałam" go z zachwytem przez cały film. A po powrocie do domu puściłam sobie kilka razy "Caravan" w oryginalnym wykonaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: dziewczyny - co za film!!! 25.01.15, 21:42 Byliśmy wczoraj. Po wyjściu z kina, dobre pól godziny nie mogłam wydobyć z siebie słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni I też dziękuję :) 25.01.15, 21:52 Dzięki Tobie Nanga nie przeoczyłam tego filmu Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 byłam jeszcze raz 01.02.15, 23:28 Jakis tydzień temu, i już dojrzałam, żeby jeszcze raz zobaczyć - ale juz chodzi wyłącznie o muzykę; ten film to dla mnie przelom w odbieraniu muzyki, cudowna niespodzianka na stare lata za to jesli chodzi o treść, za pierwszym razem wyszłam kompletnie skołowana, a teraz mam bardzo prostacki wniosek, ale jak bym nie obracała tematu, wracam do tego samego: trafił psychol na psychola. A, i jeszcze jedno - nie chcę porównywać aktorów, obaj są świetni, ale bardzo żaluje, że Teller troche pozostaje w cieniu (jesli chodzi o nagrody, krytykow) - jego rola jest o wiele trudniejsza i uważam, że zagrał genialnie. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: byłam jeszcze raz 01.02.15, 23:57 nangaparbat3 napisała: ale jak bym nie obracała tematu, wracam do tego samego: trafił psychol na psychola. Dokładnie. Ale rzeczywistość w tej branży jest taka, że tylko naprawdę zakręceni ludzie do czegoś dochodzą. Sam talent, nawet w połączeniu z pracą, to za mało Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: byłam jeszcze raz 02.02.15, 00:11 Jak w sporcie. I chyba w kazdej prawdziwej sztuce. A - bylam też na "Ziarnie prawdy". Najbardziej podobal mi sie ostatni kadr, Trela, rabin, i fryzura młodej aktorki, co nie wiem, jak sie nazywa. No i oczywiście sprzatacz w kosciele - mistrzostwo świata Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: byłam jeszcze raz 02.02.15, 00:13 Jeszcze co do sztuki - chciałabym dopowiedzieć, że prawdziwi artyści ćwiczą i ćwiczą, pracują i pracują, ale poniżanie i manipulacje na ogoł jednak im nie służą. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: byłam jeszcze raz 02.02.15, 00:07 > ale jak bym nie obracała tematu, wracam do tego samego: trafił psychol na psychola. Celnie to ujęłaś, ale myślę, że Misterni ma rację - to nie jest fach dla normalnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś