agnieszka77_11 01.01.15, 23:15 w którym byłyście? Polska też zalicza się do świata Widok, który Was urzekł? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kkalipso Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 01.01.15, 23:21 Jest tego trochę. Znajomi dodają ostatnio dużo zdjęć z podróży na fb i zauroczyłam się jednym miejscem muszę tam jechać coś cudownego! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 01.01.15, 23:23 kkalipso napisała: > zauroczyłam się jednym miejscem muszę tam jechać coś cudownego! gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 01.01.15, 23:29 Tajlandia-mogłabym i w tej chwili ...jechać Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 01.01.15, 23:57 Albo tam. Peru. Też pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 03.01.15, 01:22 Dla mnie tez tamte rejony - najcudniejsze było mi na pustej plazy na Gili Meno - raj na ziemi!! Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 04.01.15, 15:54 Plitvice, Kravica, Transfogarska, Meteory, i Archeron. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 04.01.15, 16:02 adellante12 napisał: > Transfogarska, Niezła ta droga. Jechać nią to musi być przeżycie. Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 04.01.15, 16:08 Jest niesamowita. I naprawdę widoki sa niezapomniane. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 01.01.15, 23:32 Z tego, co widziałam na własne oczy, to Jeziora Plitvickie. Marzę, by kiedyś tam wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 01.01.15, 23:37 redheadfreaq napisała: > Z tego, co widziałam na własne oczy, to Jeziora Plitvickie. Marzę, by kiedyś ta > m wrócić. Wygooglałam. Rzeczywiście piękne i też chętnie bym się tam wybrała. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 01.01.15, 23:42 tez googlotalam. Rzeczywiscie niesamowite te jeziora z wodospadami... i to blisko bo na Chorwacji! Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 00:14 W Chorwacji Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 01:16 marudzisz.< jezor> < obrazona mina swinki Peggy> Po 20 latach poza krajem to i tak naprawde takie drobne bledy tylko upewniaja mnie o tym ze nadal swietnie znam jezyk polski Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 01:15 piękne, polecam, dzieciaki też były zachwycone Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 01.01.15, 23:55 Trudna decyzja. Jedno z tych najpiekniejszych - na pewno Arequipa Biale miasto pod wulkanem Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 00:13 A najpiękniejsze miejsca w których byłam to te chociaż znalazłoby się więcej Jezioro Białe Filipowskie ale zimą. Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 00:27 parę widoków Zatoki Kotorskiej góry na Teneryfie Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 00:25 Preveli na Krecie - plaża i rzeczka Uwielbiam Grecję. Porto i nasze cudowne polskie Bieszczady Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 01:17 jakie cudne zdjęcie Bieszczad! Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 12:21 Poza tematem. Ze zdjęciami jest ten problem, że te które lądują zazwyczaj na portalach podróżniczych, blogach były robione w dobrych warunkach pogodowych. To po pierwsze. Po drugie, często pokazują widok z góry, lub z jakiegoś miejsca widokowego. W ogóle polecam szukanie samodzielne takich miejsc... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 12:31 Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 00:58 Straciłam serce w meksykańskim Tulum - ta plaża, morze i piramidy oraz najpiękniejsze zachody słońca w towarzystwie iguan. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 01:06 Kocham zime i snieg wiec wlasciwie wszedzie gdzie jest zimno i bialo, jest dla mnie "the most beautiful" ale moze tak najbardziej "the best" to poki co obserwowanie aurora borealis na Yukon ... amazing ... Odpowiedz Link Zgłoś
wagab_unda Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 07:50 Death Valley Trzeba pojachać przynajmniej dwa razy: latem, żeby poczuć klimat i zimą/jesienią, żeby spokojnie pozwiedzać. Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 08:52 Za dużo tego... Wyspa Olchon na Bajkale Pustynia Gobi Wyspy Sołowieckie. To z tych najbardziej spektakularnych. A w PL uwielbiam wszystko o każdej porze roku. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 11:13 Dla mnie chyba jednak Paryż, choć jestem zauroczona wszystkimi krajami śródziemnomorskimi, a w Polsce bardzo lubię taka jedną łączkę w Gorcach, kiedy mocno świeci słońce, mocno pachnie rozgrzana ziemia i dojrzałe poziomki, a nad głową słychać skowronki. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 11:28 Trochę dziecięco naiwne pytanie Nie sądzisz? Zakładam, że jest wiele piękniejszych miejsc niż te które widziałam. A z drugiej strony zachwycam się zbyt często aby wybrać. Na pewno Pálava. www.czechtourism.com/pl/c/palava-biosphere-reserve/ Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 12:48 kropkacom napisała: > Trochę dziecięco naiwne pytanie Nie sądzisz? Zakładam, że jest wiele pięknie > jszych miejsc niż te które widziałam. A z drugiej strony zachwycam się zbyt czę > sto aby wybrać. Na pewno Pálava. Też zakładam, że jest wiele piękniejszych miejsc, których nigdy nie widziałam. Wiem, że tak jest. Wielu takich miejsc pewnie nigdy nie zobaczę. Ludzie marzą o raju, a nigdy nie zobaczą tego wszystkiego co jest rajem na ziemi. Często nie widzą nie widzą nic więcej poza swoim podwórkiem i nie zdają sobie sprawy, że gdzieś daleko daleko świat jest jeszcze piękniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 12:58 Wcale nie musi być daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 18:11 kropkacom napisała: > Wcale nie musi być daleko... Ano nie musi i nawet nie musi byc oryginalnie Z takich miejsc "pod bokiem" to ja kocham Niagara Falls - o kazdej porze roku i dnia, czy to w srodku lipca w tlumie turystow czy listopadowa lub lutowa noca w samotnosci ta woda "mi robi" - nie potrafie tego zdefiniowac, bo widzialam w sumie hmmm .... fajniejsze, bardziej spektakularne wodospady ale Niagara ma dla mnie to "cos", to "je ne sais quoi" i nigdy, nigdy mi sie nudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 18:34 bi_scotti napisała: > Ano nie musi i nawet nie musi byc oryginalnie Z takich miejsc "pod bokiem" t > o ja kocham Niagara Falls Hehe, co dla jednego jest bliski, dla innego daleko Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 13:04 Czasami ten świat jest piękny bardzo blisko. O tym też warto pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 13:17 Pamiętać i zazdrościć Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 23:58 Taki widok zachwyca mnie do tej pory Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 11:51 Jest parę, ale najbardziej zapamiętałam dwa z młodości - co ciekawe, w obu wpływałam do miasta drogą morską. Sztokholm - mnóstwo wody, wysepek i mostów: img-cdn1.iha.com.pl/geo15739564/Sztokholm-Widok-z-lotu-ptaka.jpeg i Jałta - biała architektura na tle zielonych drzew i szarych gór. Po raz pierwszy zobaczyłam góry schodzące do morza: www.nieznanaukraina.pl/wp-content/foto/wyjazd-kijow-krym-odessa-polska-poza-sezonem/wyjazd-krym-jesien-30-jalta-kurort-krymski-img_5681.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
4basia1 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 12:12 Najbliższe sercu: Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 13:03 Moje łóżko, ilekroć wracam z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 13:11 To: I jeszcze kilka innych, ale za duzo byłoby wklejania Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 17:37 Góry. Popieram. Kocham w każdej postaci - niższej i wyższej, dalekiej i bliskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika41 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 13:31 Bałtyk zimą, polskie wybrzeże. Polskie Tatry zimą Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 19:26 Toskania i Kozi Wierch. Odpowiedz Link Zgłoś
brokje Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 21:48 Wielki kanion w Yellowstone Odpowiedz Link Zgłoś
sparkley78 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 23:25 Moraine Lake, Kanada Odpowiedz Link Zgłoś
valtho Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 23:32 Zatoka Halong Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 02.01.15, 23:43 valtho napisała: > Zatoka Halong Jedno z miejsc, które chciałabym kiedyś bardzo bardzo zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 03.01.15, 00:05 Japonia nie wiem czy najpiekniejsza ale najbardziej inna. Arches i Zion w Yuta, Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 03.01.15, 00:22 Dolina Moseli w Niemczech. Uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
valtho Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 03.01.15, 22:28 Szczerze polecam, tylko pamiętaj wybrać co najmniej 3 dniową opcję na ładnym statku, najlepiej takim, który płynie dalej i trochę inną trasą niż wszyscy. W Halong też potrafi być ciasno . Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 04.01.15, 16:06 valtho napisała: > Szczerze polecam, tylko pamiętaj wybrać co najmniej 3 dniową opcję na ładnym st > atku, najlepiej takim, który płynie dalej i trochę inną trasą niż wszyscy. W Ha > long też potrafi być ciasno . Dzięki za rady. Może kiedyś mi się uda Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Alpy 03.01.15, 10:11 Dolina Otztal chociażby, Górna Bawaria z jej bajecznymi zamkami, z plaż te najpiękniejsze widziałam na Majorce, a w Polsce mam sentyment do Pojezierza Drawskiego, a szczególnie jeziora Srebrnego. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Alpy 04.01.15, 17:54 No właśnie, widok bajeczny, nieziemski zamek z ciekawą historią i jeszcze ciekawszym jego twórcą , no i te alpejskie widoki... Te wioski z malowanymi domami jak obrazki. To przywiązanie do tradycji - coś cudownego! Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 03.01.15, 22:36 Nawarra. I codziennie dziękuję losowi za to, że mnie tu rzucił www.facebook.com/media/set/?set=a.572118569511076.1073741830.552823554773911&type=3 Odpowiedz Link Zgłoś
kasia191273 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 04.01.15, 16:03 wiele przepięknych miejsc widziałam, z takich egzotycznych to wulkan Bromo w Indonezji ale jest jedno miejsce, z którym tęsknię- tzn. jak mam ochotę uciec od codzienności i myślę, gdzie bym się chciała znaleźć, to zawsze jest to Tel Aviv: placyk przy wyjściu z Carmel Market, przy Allenby Street uroda tego miejsca dyskusyjna, ale magia nieziemska Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 04.01.15, 16:01 Takie, gdzie leżąc w ciepłym morzu, pod dłońmi czułam miałki bialy piasek, z przodu widziałam piękny lazur wody i błękit nieba a kiedy spojrzałam w stronę płazy widziałam ponad nią zielone szczyty gór. Gdzie sam zapach powietrza wprawiał w euforię. Gdzie było cicho i spokojnie bez tłumu turystów. Raj. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 04.01.15, 16:03 shell.erka napisała: > Takie, gdzie leżąc w ciepłym morzu, pod dłońmi czułam miałki bialy piasek, z pr > zodu widziałam piękny lazur wody i błękit nieba a kiedy spojrzałam w stronę pła > zy widziałam ponad nią zielone szczyty gór. Gdzie sam zapach powietrza wprawia > ł w euforię. Gdzie było cicho i spokojnie bez tłumu turystów. > Raj. A gdzie był ten raj? Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 04.01.15, 17:56 Jestem patriotką i nic mnie tak nie urzeka jak nasze polskie góry oraz Roztocze, ale przyznam, że jest kilka miejsc, kóre mnie zachwyciły np: W Szkocji W Norwegii: A tu muszę pojechać: New Hampshire, Nowa Anglia Nowa Zelandia: Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 04.01.15, 19:58 Misterni, zdjecia troche przerysowane, ale i bez tego widac urok tych miejsc. Czy mozesz zdradzic jakie to dokladnie miejsce w Szkocji jest? Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 04.01.15, 20:07 Wyspa Skye Odpowiedz Link Zgłoś
zlotonaiwnych Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 04.01.15, 20:22 Mazury, Mazury, Mazury!!! Dla mnie to jest najpiękniejsze miejsce na globie. Mam rodzinę w Stanach, Australii, byłam w różnych miejscach, ale jedynie Mazury to moja miłość, moja pasja, moje miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 04.01.15, 20:59 Polska jest pięknym krajem. Niestety największym problemem z wypoczynkiem w naszym kraju jest niepewna pogoda no i zimne morze (nawet przy 30 stopniowym upale). Odpowiedz Link Zgłoś
olga400 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 07.03.15, 15:33 Sprawdza sie powiedzenie "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma"...ja zakochana w Chorwacji jak i mąż podziwialiśmy piękne widoki...na urlopie...przez 11 lat a od roku tu mieszkamy.....i powiem Wam na urlopie spoko, poza to tylko piękne widoki... Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 07.03.15, 15:55 "Wam na urlopie spoko, poza to tylko piękne widoki..." Dlaczego? No i właściwie to głównie o te widoki w pytaniu chodziło Ja mam inaczej. Od 6 lat nie mogę wyjść z zachwytu nad miejscem, w którym zamieszkałam. Nad wszystkim: nad samym miastem, nad barowo-kawiarnianą kulturą, nad ludźmi, nad przyrodą, nad gastronomią. Właśnie zrobiłam sobie wycieczkę rowerową i teraz muszę muchy spomiędzy zębów powydłubywać, bo tak mi się micha cieszyła do wszystkiego i wszystkich Pagórki, mgły w dolinach, piękne, kamienne domy, jakieś dzikie ptaszyska, konie na pastwiskach, słońce... niby nic, a tak cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 04.01.15, 21:23 Ponoc te miejsce to sciema (a juz sie nabralam ) Rzekoma Szkocja A szkoda, bo mamy w maju w planach Szkocje i chcialam dopisac do listy miejsc, ktore odwiedzic musimy. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 07.03.15, 16:01 Hmm... wygląda na to, że te fioletowe drzewa to filtr w Photoshopie, a zdjęcie przedstawia rzekę w Nowej Zelandii. fake ujawniony Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 04.01.15, 21:45 misterni, to jak Cię ta Szkocja zachwyciła, skoro to fotomontaż? Odpowiedz Link Zgłoś
mala.ona Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 05.01.15, 05:00 Wlochy - Cinque Terre i miasteczko Vernazza; Roztocze i Bieszczady Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 05.01.15, 05:54 > Nowa Zelandia Bylam tam, ale tam na ogol sa tlumy ludzi. Dodatkowo poza pieknymi widokami sa tam gorace zrodla na plazy . Wedlug mnie jest cala masa przepieknych miejsc na swiecie, niektore mam w pobliskim parku . Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 07.03.15, 15:15 Teneryfa Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 07.03.15, 16:11 narnia Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 07.03.15, 16:39 rhaenyra napisała: > narnia Piękno Narni można znaleźć w realnym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 07.03.15, 17:42 Watek ciut stary, ale dobrze ze ktos go wyciagnal. Moze misterni sie wytlumaczy z tej Szkocji. Serio, jak mozna wpasc na taki pomysl? Zaczynam myslec ze chyba naprawde jest tak, jak twierdza niektore emamy: ze na wypowiedzi wiekszosci trzeba wziac poprawke, a potem jeszcze podzielic przez dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 07.03.15, 20:52 narnia jest w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
mamameg Re: Jakie jest najpiękniejsze miejsce na świecie 07.03.15, 17:47 Rafa koralowa w Morzu Czerwonym: Budapeszt nocą: Słowiński Park Narodowy: Gdańska starówka: Odpowiedz Link Zgłoś