Dodaj do ulubionych

Kenia z noworodkiem

02.01.15, 13:27
Planuje wybrac sie z noworodkiem na safari do Kenii. Wychodzi mi ze mlody bedzie mial jakies 5 dni w momencie przylotu. I tak sie zastanawiam. Moze leciej wczesniej i urodzic juz tam na miejscu? Odpadnie dodatkowy paszport dla dziecka. Poradzcie drogie emamy!
Obserwuj wątek
    • beataj1 Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 13:29
      Cyrkluj tak by urodzić w samolocie. Zresztą Kenia. Phi.
      Jakbyś jechała do Sudanu pomagać przy chorych na ebole to rozumiem.
    • olewka100procent Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 13:29
      ja bym jechała, na pewno mają większe becikowe niż w polsce
      • beataj1 Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 13:32
        Chyba w wartościach bezwzględnych. 10 milionów ich waluty, w przeliczeniu na złotówki 138.zł...
      • ichi51e Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 13:36
        To juz lepiej na Ukraine.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 13:30
      Leć tak, żeby urodzić w samolocie - dziecko będzie miało darmowe przeloty wink
      • annajustyna Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 22:04
        A kto wie - moze i obywatelstwo kenijskie?
    • ichi51e Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 13:36
      oj tam oj tam - ma jak safari z drutem kolczastym w cip.e. I dzieckiem u piersi big_grin
      Wiele lini lotniczych nie wpuszcza kobiet ktore sa na ostatnim etapie ciazy.
      • mika_p Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 13:42
        To może niech popłynie statkiem - a i całą wyprawkę można zabrać wygodniej niż samolotem. Wanienkę, na przykład.
        • mnb0 Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 13:45
          Wanienke, podobnie jak nocnik, mam turystyczna - miesci mi sie w torebce.
          • mika_p Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 13:51
            Nadmuchiwane? Byłabym sceptyczna, tam komary jak krowy latają, i skorpiony są. Jedno dziabnięcie w wanienkę i jak bedziesz dzieciaka myła? W nocniku?
            • zuleyka.z.talgaru Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 13:52
              Skoro we wiadrze myją to i w nocniku da radę.
            • ichi51e Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 17:43
              A gdzie miejscowi myja? Dajcie spokoj - ludzie tam jakos dzieci wychowuja przeciez...
      • mnb0 Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 13:43
        Ale ja miewam malutki brzuszek. W dziewiatym miesiacu wygladam jak inne baby w trzecim.
        • ichi51e Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 13:47
          Niestety jk przychacza ze coaza moga zapytac o papiery od lekarza. Ale jak jak wygldasz jak w 3 mozesz sie obrazic i powiedziec ze zwyczajnie gruba jestes wink
          • pitahaya1 Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 16:41
            Zawsze można zwalić na świąteczny bigossmile
      • zuleyka.z.talgaru Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 13:46
        Wykupi dwa miejsca i powie, że jest utuczona tongue_out
      • baltycki Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 13:56
        > ma jak safari z drutem kolczastym w cip.e.
        Ty naprawde jestes kobieta?
        I nie piszesz spod kiosku z piwem?
        • barbibarbi Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 17:04
          baltycki napisał:

> > ma jak safari z drutem kolczastym w cip.e.
          > Ty naprawde jestes kobieta?
          > I nie piszesz spod kiosku z piwem?

Też się dziwię,
          Kobieta kobiecie wilkiem, albo zwykłe chamstwo.
      • buuenos Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 20:50
        Chcialas zablysnac a wyszlo jak zwyklesad Ja bym sie po prostu wstydzila pisac takie patologiczne teksty.
    • 1matka-polka Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 13:44
      Słyszałam, że teraz na topie są raczej wycieczki do Syrii i Iraku.
    • morekac Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 13:45
      Musisz jechać wcześniej, bo w ciągu 5 dni nie wyrobisz dziecku paszportu (a nawet peselu). I to dużo wcześniej, bo dam w zaawansowanym stanie odmiennym nie wpuszczają na pokład samolotu.
      • mnb0 Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 13:47
        Po mnie nie widac.
    • baltycki Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 13:52
      > urodzic juz tam na miejscu? Odpadnie dodatkowy paszport dla dziecka. P
      Jak wroci bez paszportu?))
      • mnb0 Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 13:57
        O tym sie pozniej pomysli. Ty tez juz masz wszystko zaplanowane na 30 lat z gory?
        • ichi51e Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 17:44
          Spoko - w konsulacie ci tymczasowy wystawia wink
    • edelstein Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 13:55
      A tak na serio lecialam z 3miesieczniakiem.Do dzis nie pojmuje,ze przy stracie i ladowaniu nie plakal mimo roznicy cisnien.
      • majenkir Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 14:08
        Do Kenii???
        • edelstein Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 14:20
          Nie,Afrika jakos mnie nie ciagnie
    • pelissa81 Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 14:01
      Dobre trolololosmile

Haha. Ale najgorsze, ze ktos pomysli, ze post jest serio...
    • jan.kran Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 14:05
      Kiedy każde z moich dwojga dzieci miały 5 dni to ja lezałam mało przytomna w niemieckim szpitalu bo normą było przebywanie do tygodnia na porodówce.
      Mam nadzieję że jesteś znudzonym trolem ... bo Ty to możesz pomknąć pięć dni po porodzie na koniec swiata natomiast miemowlę potrzebuje opieki i spokoju po porodzie.
    • kota_marcowa Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 14:06
      Trochę przesadziłaś big_grin Jak byś napisała o np dwumiesięczniaku, to połowa forum by łyknęła i byłaby fajna jatka big_grin
      • kota_marcowa Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 14:09
        Aaa już czaję, to odpowiedź na wątek Tajlandia z niemowlakiem wink

Jak dla mnie ciąganie tak małego dziecka, na wyprawy, które mogą wykończyć dorosłego, dla własnego widzimisię, jest chore.
        • jan.kran Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 14:14
          www.tvn24.pl/nieoczekiwany-porod-zrodlem-problemow-kosztowny-pobyt-w-usa,502709,s.html
          • annajustyna Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 22:06
            Powinni byli leciec tez do Kenii, na pewno wyszloby w sumie taniej wink.
    • mama-123 Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 14:14
      Zazdrosc cie wziela, ze nie jezdzisz smile
    • a1ma Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 14:20
      Ja wiem, że ematce dużo bliższy jest schemat - do noworodka nie zapraszamy gości, bo zarazki, niemowlaka na spacerach nie wyjmujemy z wózka, bo zarazki, z dwulatkiem jeździmy do Ciechocinka, ale brońboże nie puszczamy rączki, bo ZARAZKI!!! Na zdrowie big_grin
      • zuleyka.z.talgaru Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 14:22
        Ja tam do noworodka nie zapraszam gości, bo mi się dupy z sofy nie chce zwlekać i usługiwać gościom. XD Mogą przyjść tylko Ci, którzy potrafią obsłużyć się sami big_grin
      • jan.kran Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 14:28
        Ja pojechałam do PL w 1990 roku z dwojgiem dzeici 3,5 i rok i czułam się jakbym jechała do głębokiej Afrykitongue_outPP
        Akurat ZARAZKA się nie bałam ale wody , powietrza , braku podstawowych produktów.
        Zabralam pampersy , mleko długoterminowe , produkty kosmetyczne , samochód się uginałsmile)))
        Bylo fajnie i dzieci przeżyły .
        Nie sądzę żeby można na poważnie brać trolal który chce jechać z kilkudniowym dzieckiem dokądkolwiek.
        Jak nie trol to kompletnie niepdpowiedzialna osoba bez wyobraźni.
        • a1ma Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 14:33
          Jan, oczywiście, że to żart, odpowiedź na mój wątek o wyjeździe do Tajlandii z niemowlakiem.
          Bo Kenia, gdzie malaria jest powszechna, jest całkiem podobna do Tajlandii, gdzie opieka medyczna jest na wyższym poziomie niż w Polsce.
          A pięciodniowy noworodek to całkiem jak ośmiomiesięczniak wink
    • a1ma Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 14:22
      Ja wiem, że ematce dużo bliższy jest schemat - do noworodka nie zapraszamy gości, bo zarazki, niemowlaka na spacerach nie wyjmujemy z wózka, bo zarazki, z dwulatkiem jeździmy do Ciechocinka, ale brońboże nie puszczamy rączki, bo ZARAZKI!!! Na zdrowie big_grin
    • beverly1985 Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 14:30
      Doskonały pomysł! Jeśli nie chcesz dziecka, a nie masz pod ręką śliskiego kocyka- udaj się do Mombassy! Wrócisz, powiesz że porwali, i wszyscy ci wueirzą smile

www.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/ostrzezenia/kenia___ostrzezenie_dla_podrozujacych_1
      • pomidorpomidorowy Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 16:08
        w kenii bezpieczniej niz w pl...w wielu miejscach...bylas ostatnio?
    • lily-evans01 Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 14:32
      He, dobry trolling nie jest zły, ale ten Twój raczej słaby, postaraj się bardziej wink.
      • korolla-x Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 16:18
        A dla kogo ten nocnik?
    • memphis90 Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 16:23
      Latanie w ciąży jest niebezpieczne. Ja bym poleciała i zaciążyła już na miejscu, tak dla pewnosci.
      • annajustyna Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 22:06
        Dla pewnosci powinnas zaciazyc na pokladzie samolotu!
    • dyzurny_troll_forum Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 16:50
      mnb0 napisała:

> Planuje wybrac sie z noworodkiem na safari do Kenii. Wychodzi mi ze mlody bedzi
      > e mial jakies 5 dni w momencie przylotu. I tak sie zastanawiam. Moze leciej wcz
      > esniej i urodzic juz tam na miejscu? Odpadnie dodatkowy paszport dla dziecka. P
      > oradzcie drogie emamy!

100/10

ależ ja mam tu silną konkurencję....
    • nangaparbat3 Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 16:54
      big_grin
    • lauren6 Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 22:08
      Najlepsza opcja to urodzić w samolocie i prosto z samolotu do konsulatu i potem na safari. Problem żeby dobrze wstrzelić się z porodem, więc tuż przed podróżą warto z mężem urządzić sobie ostrą orgietkę w celu wywołania akcji porodowej. Na lotnisku, potem jeszcze nad Polską dyskretnie udać się we dwoje do toalety w samolocie. Może warto zabrać ze sobą w przelot znajomą położną? Poród odbierze, a potem można ją potem zabrać na safari, żeby trzymała dziecko gdy będzie się waliło słit focie z rąsi i wrzucało je na fejsika.
      • annajustyna Re: Kenia z noworodkiem 02.01.15, 22:26
        A to w samolocie CC na zadanie nie ejst mozliwe? Kapitan statku (powietrznego) od razu by metryke wystawil wink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka