Dodaj do ulubionych

Ubrania z cekinami

04.01.15, 05:58
Ostatnio bardzo spodobały mi się ubrania z cekinami. Nie mam tu na myśli "wieś tańczy i śpiewa", ale widziałam bardzo ładne bluzki, spódnice czy sukienki z cekinami. Jeszcze się nie zdecydowałam na nic, jednak widzę, że to modne i dużo osób tak się nosi. Co o tym myślicie? Macie takie ubrania?
Obserwuj wątek
    • asia_i_p Re: Ubrania z cekinami 04.01.15, 07:38
      Nie mam, mam raczej pełną figurę, więc nie chcę się poszerzać błyszczącym. Na kimś podoba mi się zazwyczaj, szczególnie przytłumione ciemne srebro albo złoto, a cekiny drobne, nie podobają mi się czarne, niespecjalnie lubię też kwadratowe, pokrywające sukienkę jak łuska.
    • eo_n Re: Ubrania z cekinami 04.01.15, 09:03
      Mam kilka sztuk (ostatnio kupionych). Lubię.
      A teraz chyba tak moda przyszła, bo sporo widuję w sklepach, część b. ładna imo.
    • marychna31 mam 04.01.15, 10:02
      Jedną jedyną sztukę, o którą, znając siebie, i tak bym się nie podejrzewaławink
      To cudnej urody spódnica- bardzo przytłumiony, prawie szary róż. Spódnica midi- mieszanina tiulu i jedwabiu z dużymi cekinami właśnie. Wygrzebała ją dla mnie moja mama w lumpeksie- dosłownie za 1 zł. I przyniosła ze słowami - "zobacz jaka smieszna i dziwna, moze spróbuj?". Spróbowałam i się zakochałam. Nosze do stylizacji wieczorowych- ostatnio byłam na wernisażu- z małym czarnym golfikiem, kryjącymi czarnymi rajstopami i wysokimi szpilkami. A latem nosiłam ją do płaskich balerinek, gołych nóg i zwykłych koszulek. Przewędrowałam w niej całe śródmieście Berlina i ie było osoby, która by mie mijała, nie zaczepiła na niej wzorku a potem by się do mie nie uśmiechnęłasmile

A- spódnica jest z monsoon.
      • mayaalex Re: mam 04.01.15, 10:14
        oj, monsoon ma swietne rzeczy w takim wlasnie stylu...
      • rosapulchra-0 Re: mam 04.01.15, 13:16
        A Monsoon jest drogi. Zatem trafiła ci się gratka smile
        Zobaczyłam ostatnio cudnej urody czarną bluzkę z rzadkimi cekinami i z baskinką. No i myślę o niej bardzo intensywnie..Kupić? Nie kupić? Podoba mi się bardzo.
    • mayaalex Re: Ubrania z cekinami 04.01.15, 10:12
      mam kilka - takie raczej wieczorowe topy (czarny i fioletowy), ktore mozna super zestawiac: z jeansami na luzna impreze/do klubu a z bardziej eleganckim dolem na wieksze okazje. I ostatnio kupilam dwie niby zwykle bawelniane bluzeczki, ktore dzieki nieduzym wzorkom z cekinow robia sie troche bardziej "wyjsciowe" i nadaja sie dla mnie do pracy (a przy tym nadal sa bardzo wygodne) czy na kawe z kolezanka.
      Jest naprawde sporo tego w roznych sklepach, sprobuj.
      • mirmunn Re: Ubrania z cekinami 04.01.15, 10:20
        Ja mam też takie- niby "zwykłe" ozdobione cekinami. Fajnie się ze wszystkim komponują.
    • madame.nui Re: Ubrania z cekinami 04.01.15, 10:27
      Podobają mi się, ale niestety większość jest wątpliwej jakości. Odpadnie jeden cekin z tysiąca innych srebrnych cekinów i już kiecka wygląda, jakby miała dziurę uncertain
    • aquella Re: Ubrania z cekinami 04.01.15, 11:17
      Mam i lubię, cekin kojarzy się ze stylem cygańskim a może wyglądać stylowo, mam czarną bluzkę z pionowym pasem czarnych cekin i absolutnie nie pogrubia tylko wyszczupla, poza tym pasek ze srebrnymi cekinami na szyfonie, który można sobie zawiązać pod szyją jak apaszkę czy zamotać w coś typu kokarda, porządnie przyczepione cekiny na porządnym materiale nie odpadają ( pod warunkiem, że się tego w pralkę nie wrzuca). Podobają mi się też bluzki cienkie typu koszulowego gdzie kołnierzyk jest obszyty cekinami.
      W Biedronie była też ostatnio fajna bluzka - złote paski cekinów na rękawach i po środku przodu ale, że pasek krzywo wszyty a cekiny odpadające to nie do kupienia
    • solejrolia Re: Ubrania z cekinami 04.01.15, 11:32
      a mnie się to kojarzy z latami 80 i 90-tymi.
      zwłaszcza na dresach takie lampasy czy inne napisy w stylu CHANELL i Adibas wink

mam jedną sukienkę całą w cekinach, w ciekawym niebiesko-granatowym odcieniu, na wesele ją kupiłam. jeszcze na imprezę sylwestrową mogłaby się nadawać. na żadną inną okazję

a tak na co dzień, nie na wielką galę/imprezę, to z cekinów dopuszczam jedynie delikatny mini napis na koszulce, czy element uzupełniający w nadruku. całej bluzki nie wyobrażam sobie założyć ot tak. (o spódnicy czy spodniach nie wspomnę nawet)
    • edelstein Re: Ubrania z cekinami 04.01.15, 11:48
      Tak mam.Nosze,lubie.
    • rosapulchra-0 Słuchajcie, a jak 04.01.15, 13:17
      pierzecie takie cekinowe rzeczy?
      • drogikocie Re: Słuchajcie, a jak 04.01.15, 14:21
        ręcznie

chociażraz przypadkiem cekinowa kiecka zaplatała mi się do prania syntetyków inic się jej nie stało. Kilka cekinów zostało oczywiście w bębnie ale nie dało to efektu dziury.
    • varna771 Re: Ubrania z cekinami 04.01.15, 13:26
      Tak, mam dwa sweterki kupione w orsayu, jeden kawa z mlekiem + brązowo- złote cekinki, a drugi czarny z czarnymi cekinkami, z racji tego, ze jest zrobiony z jakby sznurka to zakładam również czarną bluzke koszulową, chyba ładnie to wygląda, kilka osób powiedziało, że ładny swetereksmile
    • kkalipso Re: Ubrania z cekinami 04.01.15, 13:48
      Prawda pełno tego w sklepach. Mam kilka bluzek z minimalną ilością cekinów i tylko takie znoszę bo reszta szkoda gadać sukienki ciężkie jak cholera nawet przymierzać tego mi się nie chciało. Na Sylwestra marzyły mi się spodnie czarne całe z cekinów i jakaś delikatna pudrowa bluzeczka koszulowa ale cena mnie zabiła i zrezygnowałam bo gdzie później bym w nich poszła(zresztą już pewnie połowę mniej kosztują). Wybrałam koronkową czarną sukienkę zawsze się przyda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka