Dodaj do ulubionych

Babski wieczór

05.01.15, 13:27
Zachciało nam się z dziewczynami babskiego wieczoru w domu zamiast na mieście. wink
Nie wiem do końca jak się zabrać za coś takiego, wiadomo jako nastolatka czy jako studentka często coś takiego było organizowane ale wtedy wystarczył kubeł lodów, film na kompie a jak już był alkohol lepszy niż Sophia to był to szczyt luksusu. tongue_out
Teraz mamy 30 lat niby nie dużo ale nie wiem czy nadal fajnie będzie bawić się np. w domowe spa czy jakieś gry alkoholowe?
No i co podać do jedzenia? Myślałam nad małymi przekąskami plus jakiś konkret ale nie mam pomysłu co oprócz pizzy mogłoby być tym konkretem?

Czy Wy urządzacie takie wieczory, a jeśli tak to w jakiej formie?
Obserwuj wątek
    • a1ma Re: Babski wieczór 05.01.15, 13:45
      Urządzamy - to chyba za dużo powiedziane wink Spotykamy się tak raz na kilka tygodni, zazwyczaj jest wino i jakieś przekąski, nie organizujemy "zabaw" (wtf?), tylko po prostu pijemy i gadamy. Bez jakichś szczególnych przygotowań.
    • klamkas Re: Babski wieczór 05.01.15, 13:50
      Zapraszamy koleżanki, kupujemy wino (czy co tam lubicie), wypełniamy lodówkę różnymi rzeczami (albo i nie) i się spotykamy. Razem robimy jakąś sałatkę, albo konkretne żarcie, albo zamawiamy pizzę, jak mamy ochotę to oglądamy film, jak mamy ochotę, to wyciągamy Agricolę, a jak nie mamy to smęcimy pod kocykami na kanapie wink. Ale my jesteśmy statecznymi nudziarami po 40-ce, więc... wink.
    • triismegistos Re: Babski wieczór 05.01.15, 14:07
      Ja to chyba jestem zupełnie niewymagająca- wystarcza mi zapas dobrego alkoholu i coś do żarcia. No, i moje kumpele ofkors.
    • inguszetia_2006 Re: Babski wieczór 05.01.15, 14:26
      Witam
      Wino jest potrzebne. Jedzenie zrobi się podczas pogaduch. Albo się nie zrobi i wyjdziecie do chińczyka na zupę. Dziś przychodzi do mnie przyjaciółka, tak się nawiedzamy od kilku dni już i dojadamy zapasy z zamrażarki, poświąteczne i posylwestrowe;-D "Co masz jeszcze dobrego"? Wyjmuj!;-P Obżarta jestem do potęgi tymi pasztetami, pierogami i piernikami. Dwa kilo do przodu.
      Pzdr.
      Ing
    • mayaalex Re: Babski wieczór 05.01.15, 16:32
      alkohol jest wazny smile a jako konkret mozesz miec jakis quiche, z micha salaty.
    • cauliflowerpl Re: Babski wieczór 05.01.15, 17:57
      Wino i - jeśli psiasiółki zostają na noc - fajny film do obejrzenia przed snem.
      Reszta zrobi się sama.
      Pograć w coś też fajnie, byle by nie zajmowało mózgu za bardzo i dało się podczas grania pogadać.

Zazdroszczę wink Wychowałam się wśród facetów i ciężko było o babski wieczór.
      Ale chyba mnie zmotywowałaś. W końcu przecież ja mam od cholery miejsca w mieszkaniu (nie mówicie nikomu hehe) a mój chłop wyjeżdża co jakiś czas smile
    • alpha.sierra Re: Babski wieczór 05.01.15, 18:35
      W moim gronie musi być sałatka niemiecka + inna dowolna (ale niemiecka musi być!), jakieś kluchy na ciepło, przynajmniej jedno ciasto z przepisu Nigelli i oczywiście alkohol (różny). Zawsze jesteśmy tak zajęte gadaniem i jedzeniem, że na inne rzeczy brakuje czasu wink.
      • a1ma Re: Babski wieczór 05.01.15, 22:52
        Niemiecka czyli ziemniory z cebulą i oliwą? Czy z jajkiem?
        • alpha.sierra Re: Babski wieczór 06.01.15, 10:07
          Ziemniaki, cebula, ogórek kiszony, jajko, koperek, szczypiorek, jogurt zamiast majonezu. Pyyyyycha.
    • kasiek76 Re: Babski wieczór 05.01.15, 22:47
      U nas od zawsze wystarczy alkohol i jakaś przegrycha. Zwykle każda coś tam przynosi. Poza tym gadamy i mamy ubaw. Nawet nam do głowy nie przyszło jakieś gry organizować...
    • mamaemmy Re: Babski wieczór 05.01.15, 23:03
      Wino przede wszystkim smile
      Zero facetów w domu-to po drugie.
      Przewaznie zamawiamy pizzę,nie robimy żadnych szczególnych przygotowań tongue_out
    • myaka Re: Babski wieczór 05.01.15, 23:10
      W sezonie jesienno-zimowym na wszelkie spotkania domowe lubie raclette.
      Dobry ser + ulubione skladniki + fajne wino i mozna siedziec, gadac, podjadac kilka godzin.

• sea.sea Re: Babski wieczór 05.01.15, 23:26
      Alkohol + przekąski i starczy. Naprawdę. Można ewentualnie jeszcze jakiś film, ale to nie oblig.
      Przekąsek też nie kultywujemy jakichś wyuzdanych: lody, sery, oliwki, orzeszki, jakieś kanapeczki na jednego gryza albo koreczki - jak przyciśnie, zawsze można zamówić pizzę czy kubełek z KFC. Ogólnie ma być niezdrowo i kalorycznie, wszelkie diety na czas babskiego wieczoru wiesza się na kołku smile
      • lucadimontezemolo Re: Babski wieczór 05.01.15, 23:33
        Alkohol i trochę jedzenia i gadanie .Ewentualnie jak się towarzystwo nieco upije to karaoke.
      • mamaemmy Re: Babski wieczór 05.01.15, 23:37
        sea.sea napisała:
        zawsze można zamówić pizzę czy kubełek z KFC. Ogólnie ma być niezdrowo i kalorycznie, wszelkie diety na czas babskiego wieczoru wiesza się na kołku smile

o to to !
    • jola-kotka Re: Babski wieczór 05.01.15, 23:39
      Sushi i białe wino wytrawne.
    • millitta Re: Babski wieczór 06.01.15, 01:16
      Wino, dobry alkohol, zero mężczyzn w otoczeniu to wiadomo. smile
      Niezdrowe jedzenie też w programie, ale właśnie chciałabym coś sama zrobić bo lubię i tak jak pisałam pizza odpada bo już idziemy w tym tygodniu na pyszną włoską pizze, więc nie chce się powtarzać.
      Myślałam nad sushi albo nad paellą.
      • sea.sea Re: Babski wieczór 06.01.15, 01:35
        Brzmi dobrze smile
    • stasiowa-marynia Re: Babski wieczór 06.01.15, 17:09
      urządzamy
      pijemy piwo albo wódkę
      do jedzenia jakaś sałatka, małe przekąski, paluszki, chipsy itp.
      żadnych gier (po co?)
      siedzimy, gadamy (głównie o facetach i seksie) i zaśmiewamy się do rozpuku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka