Dodaj do ulubionych

Odkurzacz samojezdny

06.01.15, 13:59
... ma to ktoś?
Przymierzam się do zakupu i nie wiem na co zwracać uwagę.
Jak z poziomem hałasu- da się znieść jego pracę dłużej niż 20 minut?
Obserwuj wątek
    • e-kasia27 Re: Odkurzacz samojezdny 06.01.15, 14:18
      O też bym się chętnie dowiedziała, bo jak skończę wreszcie remont i poustawiam wreszcie wszystko na swoim miejscu, to też bym się chętnie w taki zaopatrzyła.
    • myelegans Re: Odkurzacz samojezdny 06.01.15, 14:25
      mam odkurzacz-robot Roomba, nie wiem, ktory model, chyba 700 ktorys. Poziom halasu nieduzy, zreszta u nas tylko dziala jak nas nie ma w domu. Mamy duza przestrzen na dole i tak sobie jezdzi, jak mu sie akumulatory wyladuja to jedzie i sie podlacza do stacji.

Odkurzacz jest dobry do codziennego pobieznego odkurzania, raz na tydzien i tak trzeba przejechac w przestrzeniach do ktorych nie dotrze np. za kanapa, czy w ciasnych katach, gdzie sie nie zmiesci. To juz nasz chyba trzeci robot. Dobry przy futrzakach...

poczytaj komentarze uzytkownikow, model zalezy od powierzchni, czestotliwosci uzywania, stanu zabrudzenia np. obecnosc zwierzat itp.
      • mruwa9 Re: Odkurzacz samojezdny 06.01.15, 15:16
        myelegans napisała:

>i. To juz nasz chyba trzeci robot.

A co sie stalo z poprzednimi dwoma?

Pytam od katem awaryjnosci...
        • chyba.ze Re: Odkurzacz samojezdny 06.01.15, 15:37
          mruwa9 napisała:

> A co sie stalo z poprzednimi dwoma?

... popełniły samobójstwo? wink
        • myelegans Re: Odkurzacz samojezdny 07.01.15, 16:09
          NIc sie nie stalo. puscilismy w obieg, i kupilismy nowszy.

Chociaz pierwszy kupilismy z 10 lat temu i byl pierwszej generacji, jeszcze jakis niedorobiony i jakas czesc elektroniczna padla, moglismy naprawic, ale pojawila sie nowa generacja i ten nam sluzyl dlugo. Dalismy tesciowej i trzeci pojawil sie 2 lata temu i uzywamy prawie codziennie.
    • yenna_m Re: Odkurzacz samojezdny 06.01.15, 15:57
      Mam roombę. Odkurza ok (ale u mnie nie ma dywanów). Najbardziej lubię za odkurzanie pod łóżkiem. Ale normalnym odkurzaczem jest szybciej wink
    • troompka Re: Odkurzacz samojezdny 06.01.15, 20:10
      tylko nie kupuj carneo-ciagle sie psuje (to nie tylko moja opinia)
    • wielkanocnaniespodzianka Re: Odkurzacz samojezdny 06.01.15, 20:27
      mam od kilku lat, mam ten "cudowny" co to perfekcyjna pani domu rozdaje na koniec programu.
      szczerze mówiąc używam go nie za często. uważam, iż bardziej dokładny jest zwykły odkurzacz.
      • myelegans Re: Odkurzacz samojezdny 07.01.15, 16:12
        Pewnie, ze reczny odkurzacz jest dokladniejszy, ale ktos go musi obsluzyc, i ten ktos musi na to poswiecic czas, ktorego w tygodniu moze byc malo.

Do codziennego przejezdzania glonwych arterii jest znakomity, bo oszczedza czas, moj czas, bo chlop usuwa mu spod kol zawalidrogi i pozniej oproznia zbiornik (15sek roboty).
        • zuzi.1 Re: Odkurzacz samojezdny 07.01.15, 16:21
          Ale to te odkurzacze jakies malo inteligentne sa, skoro nie potrafia same omijac przeszkod smile jak to z nimi jest?
          • penelopa40 Re: Odkurzacz samojezdny 07.01.15, 16:26
            dostałam w prezencie, niestety.... jeden z bardziej nietrafionych prezentów, pozbyć się nie mogę bo od bliskiej rodziny, w ogóle nie używam, stoi, zajmuje miejsce i ... kurzy się...
          • baltycki Re: Odkurzacz samojezdny 07.01.15, 16:52
            Potrafia omijac, ale w jakim celu maja krazyc wokol 4 nog krzesla, jesli to krzeslo mozemy postawic na biurku? Energii oszczedzisz, dluzej/wiecej poodkurza.
            Moj sie sprawdza, mam tylko panele, dywanow brak, wypuszczam go przed wyjsciem z domu, nie ma mnie..a okurza siewink
          • myelegans Re: Odkurzacz samojezdny 07.01.15, 18:14
            alez omijaja, bez problem, moj wjezdza z podlogi na dywan bez problem, przy schodach tez sie zatrzymuje i nie leci na leb na szyje, tylko kosza na smieci sobie nie przesunie, otomany tez nie, zeby pod nia poodkurzac, jak przysuniesz krzesla do stolu i nie moze sie zmiescic pomiedzy, to tez sobie nie przesunie, tylko odwroci sie pojedzie dalej.
            • zuzi.1 Re: Odkurzacz samojezdny 07.01.15, 18:19
              Ok, dzieki za wyjasnienia smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka