Dodaj do ulubionych

Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna?:)

31.03.15, 23:30
Moj młodszy synek ma w zerówce dziewczynę. Strasznie poważnie to traktuje. Dziewczyna miała wcześniej innego chłopaka, ale moj dzielny rycerz odbil ja i od miesiąca sa razemsmile) Podobno wybrała jego bo jest dżentelmenem smile Fascynacja synka dziewczyną autentyczna i urocza. Synek dostał właśnie zaproszenie na urodziny dziewczyny - w domu rodziców - beda koleżanki i koledzy z grupy. A na poważnie co kupic/ przygotować panience na 6 ste urodziny, takie specjalne od chłopaka ? Myślałam o jakimś małym kwiatkiu plus kartka plus prezent? Mały myśli nad prezentem od tygodnia. Nie znam sie juz na gadżetach dla dziewczynek, mam w domu 3 chłopakówsmile
Obserwuj wątek
    • 18lipcowa3 Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 31.03.15, 23:39
      OJP
      • lafiorka2 Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 31.03.15, 23:51
        18lipcowa3 napisała:

> OJP

OJP jeszcze bardziej tongue_out
        • tak_to_nowy_nick Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 22:31
          > OJP jeszcze bardziej tongue_out

Podłączam się pod OJP-enie big_grin
      • ichi51e Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 09:01
        Dokladnie to samo pomyslalam...
        • lauren6 Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 09:41
          Ja też big_grin
    • taje Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 31.03.15, 23:42
      Oczywiście pierścionek z diamentem. O wartości trzymiesięcznego kieszonkowego, jak powiada savoir vivre.
      • prunio4 Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 08:17

<Oczywiście pierścionek z diamentem. O wartości trzymiesięcznego kieszonkowego, jak powiada savoir vivre.>

a może do tego prezerwatywę?

@---$-$-$---
    • mamaa3d Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 31.03.15, 23:43
      Zestaw lego friends lub nowość lego elves, u mnie hit nad hity. A jak masz syna dżentelmena to kwiatki jak najbardziej i czekoladki smile
    • zuleyka.z.talgaru Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 31.03.15, 23:44
      o_O
    • kill.emall Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 31.03.15, 23:50
      renia266 napisała:

> Moj młodszy synek ma w zerówce dziewczynę. Strasznie poważnie to traktuje. Dzie
      > wczyna miała wcześniej innego chłopaka, ale moj dzielny rycerz odbil ja i od mi
      > esiąca sa razemsmile) Podobno wybrała jego bo jest dżentelmenem smile

https://www.wordans.ca/wvc-1357482467/wordansfiles/images/2013/1/6/174858/174858_340.jpg
    • zuleyka.z.talgaru Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 31.03.15, 23:51
      A seks już był?
    • mamaa3d Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 31.03.15, 23:56
      Dlaczego się tak oburzacie? Moja 6 latka tez ma w grupie chłopakasmile Na urodziny tez jeździ i chce by Filipowi kupić cos fajnego. Żadna z was w przedszkolu nie była?
      • zuleyka.z.talgaru Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 31.03.15, 23:59
        To nie jest kwestia samej pierwszej miłości - wiadomo, że trzeba je traktować poważnie.
        Kwestia tego jak to wszystko opisała autorka. T
        • kill.emall Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 00:06
          Otóż to.
      • mum2004 Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 00:04
        Moj syn miał w przedszkolu żonę. Ciekawe było to że ta dziewczynka miała jeszcze kilku mężów w grupie. żadnych scen zazdrości nie było.
    • liisa.valo Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 31.03.15, 23:59
      Mnie ostatnio zasugerowano dla 4-latki laleczki PinyPony. Są jakieś zestawy z domkami i laleczki osobno, jakieś cuda na kiju... Nie wiem, czy sześciolatka nie za duża na to...
      • bi_scotti Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 00:11
        Jak taka dla niego wazna smile to pewnie wie, co ta "ukochana" lubi. Rysowac? Tanczyc? Sluchac piosenek? Grac w pilke? God knows wink Kwiatek fajna sprawa ale tak szczerze mowiac co ma 6latka zrobic z kwiatkiem ... no chyba, ze ma ogrodek albo chicaz skrzynke na balkonie i kwiatek zasadzi zeby sobie rosl i kwitl jak wielka millosc miedzy nimi big_grin Ja bym pewnie poszukala czegos bardziej w guscie panienki, bo milosc (w tym wieku i nie tylko ...) przeminie a np. zestaw farb albo ksiazka o Muminkach zostanie i bedzie cieszyc dluzej.
      • mikams75 Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 00:16
        laleczki pinypony wg mnie nie nadaja sie dla 6latki
        kwiatek jakikolwiek - jak najbardziej, moja corka w tym wieku uwielbia dostawac kwiaty
        poza tym dziewczynki w tym wieku lubia rozne zestawy do robotek recznych
        gadzety z krainy lodu sa modne, ale nie kazda dziewczynka to lubi, moja akurat nie, ale sporo jej kolezanek lubi
        no i wszelkie gry sa raczej niezalezne od gustow czy mody
        • agus-ka Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 10:16
          zaskoczę Was, moja córka jest w II klasie podstawówki i właśnie ostatnio znów był szał na te laleczki. Dobrze, że ich nie wywaliłamsmile
    • aguar Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 07:58
      Mój synek (a właściwie ja) kupił swojej sympatii tunikę z koniem (bo ta dziewczynka uwielbia konie) oraz zestaw do własnoręcznego robienia biżuterii. Też zerówka.
    • jkl13 Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 08:55
      Moi synowie (6 i 10 lat) dla swoich dziewczyn noszą prezent plus kwiaty. Zawsze zamawiam w kwiaciarni mały bukiecik dla "dziewczyny syna", taki do 25 zł, który zawsze wygląda prześlicznie, bo panie mocno się starają i dodają jakieś specjalne papiery czy kokardki w księżniczki albo naklejki z biedronkami. To plus prezent zawsze robiło wrażenie, a jednocześnie nie rujnowało naszego budżetu.
      A co do prezentu to na topie nadal są monster high, lego friends czy kucyki. Można znaleźć coś w każdej cenie, przy czym moim zdaniem prezent dla kolegi/koleżanki powinien zmieścić się w kwocie 30-40 zł. Ale znam rodziców, którzy kupują prezenty w okolicach 100 zł. Każdemu według potrzeb...
    • triss_merigold6 Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 08:57
      Niespecjalnie mnie dziwi, że sześciolatek poważnie traktuje swoje emocjonalne chwilowe uniesienia. Dziwi mnie, że egzaltację wykazuje matuś.
      Nie przygotowuj nic "specjalnie od chłopaka", bo to jakaś żenada w odniesieniu do przedszkolaków.
      Są serie figurek dla dziewczynek, lego friends, lego ville.
      • dzida_bojowa Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 09:20
        syn ostatnio też był zaproszony na urodziny koleżanki z grupy (6latki) i jako mama dwóch chłopaków kompletnie nie jestem w temacie topowych gadżetów dla dziewczyn. poszlam na zakupy razem z synem i on wybrał notes zamykany na kłódeczkę z frozen ('bo frozen teraz lubią dziewczyny"), do tego dobraliśmy jakiś fikuśny długopis i ołówek z "brylancikiem" i naklejki na paznokcie- takie delikatne malutkie kwiatki. Widziałam jak dziewczynka odpakowała prezent i wpadła z zachwyt przy tych naklejkach. A syn potem mówił, ze dziewczynka przy gościach pochwaliła, że jego prezent najładniejszy.Bardzo był z siebie dumny bo to on wszystko wybrał.czasem nie ma co na siłę kupować dzieciakom sugerując się gustem własnym dorosłego bo jak widac dzieciaki zupełnie co innego doceniają smile
      • misterni Egzaltacja? 01.04.15, 14:12
        Renia wprowadziła nas w temat, opisała sytuacje z przymrużeniem oka, a wy się rzucacie z swoimi ojp jak zwykle.
    • feel_good_inc Wytłumacz mu, że trzydziestolatek, do tego... 01.04.15, 09:31
      ...pracownik przedszkola nie powinien utrzymywać takich stosunków z podopiecznymi.
      No i to, że pobił jej sześcioletniego poprzedniego adoratora to też nieszczególny powód do dumy.
      • cauliflowerpl Re: Wytłumacz mu, że trzydziestolatek, do tego... 01.04.15, 09:35
        A gdzie wyczytalas, ze go pobil?
        • feel_good_inc Re: Wytłumacz mu, że trzydziestolatek, do tego... 01.04.15, 11:03
          cauliflowerpl napisała:
          > A gdzie wyczytalas, ze go pobil?

Licentia poetica.
    • kasia.m1 Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 11:15
      Mozna kupic gre zgadnij kto to.
    • mejerewa Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 11:22
      Teściowa ma kupić?
      Niech syn sam się postara i coś zrobi i zobaczy jaka będzie reakcja ukochanej, przekona się czy to prawdziwa miłość.
      Gorzej jak ex przyniesie jej wypasiony prezent, a jubilatka uzna, że jednak pochopnie weszła w nowy związek.

PS Stylistyka wypowiedzi zamierzona smile

• misterni Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 14:09
      Synek z pewnością wie, co lubi jego dziewczyna i do tego powinien być dostosowany prezent. Dodatkowo kwiaty, czekoladki lub własnoręcznie upieczone ciasteczka - efekt murowany smile
    • klubgogo Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 18:15
      Lego friends albo Kraina lodu, nie znam 6-latki, którą interesowałaby coś innego.
      • agus-ka Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 22:23
        moja córka nigdy nie lubiła lego friends. Jej przyjaciel z przedszkola wiedział co jej kupić na urodziny: lego ninjagosmile)
        Krainy lodu tez nie lubi, jedynie film jej się podobał, gadżety już nie.
    • nicol.lublin Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 19:08
      chyba najlepiej syn wie, co jego dziewczyna lubi?
      moja pewnie by wolała pingwiny z Madagaskaru od Krainy Lodu smile niezawodne są zestawy lego.
      • andaba Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 22:37
        Chwilę mi zajęło zrozumienie tematu wątku smile

A syn nie wie, co jego sympatia lubi?
    • lily-evans01 Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 22:38
      Moja córka w tym wieku zachwycona była wszelkimi zestawami "kreatwnymi" do produkcji wszelakich ozdób.
      Co do kwiatów, polecam bukiet z żelków albo z lizaków, robią furorę wink.
      • mikams75 Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 22:51
        i pozniej taki slodki bukiet lezy wieki i sie kurzy i staje powoli niezjadliwy. To juz iete kwiaty lepsze.
        • lily-evans01 Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 23:30
          E, te lizaczki można zjeść po trochu, nie psują się, przecież to jest w właśnie do jedzenia.
          Gorzej z żelkami, jak dzieciak nie ma parcia na żelki.
          Moja córka pewnie by się uporała w dwa-trzy popołudnia wink.
    • saszanasza Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 23:11
      Ja natomiast uważam, że autorka wątku celowo opisała to w taki sposób, z przymrużeniem oka trochę, może nawet nieco ironicznie, a wy wszystko tak dosłownie potraktowałyście.
      • olewka100procent Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 23:21
        ,,ale moj dzielny rycerz odbil ja i od miesiąca sa razem" - najlepszy tekst hahahaha
        • burina Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 02.04.15, 01:00
          No, mi też się kłóci odbijanie z etosem rycerskim.
      • lily-evans01 Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 01.04.15, 23:31
        Że co, że mua? Never... wink.
        Jestem natomiast pełna podziwu, że mamie chce się aż tak dbać o sympatię synka, no i OK.
      • renia266 Re: Co kupic na urodziny (6-ste) dziewczynie syna 02.04.15, 00:03
        jasne, że to miało być żartobliwie, a część z Was to tak za bardzo na serio wzięła... Swoją drogą jakaś połowa chłopaków w grupie syna ma już swoje dziewczyny...świat sie chyba trochę zmienił od moich czasów przedszkolnych, ja tam chłopaka nie miałam... szkoda...
        ps. przeglądam lego friens i elves, dzięki za podpowiedzi, a mały to jej chyba jeszcze jakąś karkę z serduszkami zrobi..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka