Dodaj do ulubionych

reklamacja

01.04.15, 07:34
jest sobie Pani z Panem ,kupili tapety w Leroyu i załozyli te tapety, po czym stwierdzili,że tapety różnią się odcieniem.I co teraz???został tylko paragon.

Chcą niby reklamować.Ale jak???
Obserwuj wątek
    • annpierle Re: reklamacja 01.04.15, 07:41
      Nie wiem, czy moga reklamowac. W Leroy, jak sie kupuje tapety, to kasjerka pyta czy sie sprawdzilo - lub sama sprawdza - kapiel, wlasnie po to, by uniknac roznicy odcieni. Jak udowodnic, ze tego nie zobila...?
      Ale moze ktos jakis sposob zna...
      • najma78 Re: reklamacja 01.04.15, 08:05
        Nie znam tego sklepu ale u mnie rolki tapet maja oznaczenia literowe (A B C D...) i kasjer sprawdza przy kasie czy sie zgadzaja, takze tapety bez zadnych wzorow. Tak bylo gdy robilismy dwa pokoje poltora roku temu, dla corki i syna. Wzielam przez przypadek dwie rolki z roznymi literami niebieskiej tapety i przy kasie mi ich nie sprzedano, konieczna byla wymiana na to samo oznaczenie. Sprzedano wam te tapety wiec nalezy przyjac ze kasjer nie sprawdzil.
    • atena12345 Re: reklamacja 01.04.15, 08:03
      Zgłosiłabym niezgodność towaru z umową
      • lafiorka2 Re: reklamacja 01.04.15, 08:27
        no ok,ale sama wzięła z półki....i nałożyła na ścianę....to jak to "towar niezgodny z umową"?
        • atena12345 Re: reklamacja 01.04.15, 08:38
          lafiorka2 napisała:

> no ok,ale sama wzięła z półki....i nałożyła na ścianę....to jak to "towar niez
          > godny z umową"?

jeżeli oznaczenia tapet się zgadzają, to towar nie spełnia warunków umowy.
          Nigdy nie korzystam z żadnych gwarancji i typowych reklamacji. Zawsze z prawa, jakie daje ustawodawca, łatwiej wtedy coś uzyskać.
          Ja miałam tak z farbą ścienną z Obi. W jednej puszce był zupełnie inny kolor. Mąż dodatkowo zlał tą puszkę do wiadra z inną zanim sie zorientował, więc zniszczył całą farbę.
          Oddali kasę
    • zuleyka.z.talgaru Re: reklamacja 01.04.15, 08:31
      hrrhh big_grin to ja tak tez zrobiłam. Kupiliśmy tapetę i się okazało, że dwie rolki mają ciemniejszy odcień od pozostałych dwóch. Majster mi o tym powiedział, jak założył już jedną jasną i chwycił drugą. Tak pokombinował, że wszystko do siebie pasuje (dwie ściany jasne i dwie ciemniejsze). Nie przyszłoby mi do głowy latać z tematem do sklepu.
      • lafiorka2 Re: reklamacja 01.04.15, 08:45
        no jest po prostu kłótnia na jednej z grup o mieszkaniach,że jak pani ne pójdzie to łoś itp... więc pytam was, bo to inne spojrzenie.

Rozumiem,że można się pomylić i wziąc inny kolor, ton itp...ale tak się zastanawiam własnie co, jak sie to okaże dopiero jak sie tapetę naklei?
        • zuleyka.z.talgaru Re: reklamacja 01.04.15, 08:49
          Nic. Jak zwrócisz towar? W jaki sposób go chcą reklamować? Wzywać szefa sklepu do domu? Bo foty mogą przekłamywać - co już wiemy dzięki sukience.
          • lafiorka2 Re: reklamacja 01.04.15, 08:52
            podobno jej pisza,że reklamacje w domu sa od lat???

nie wiem....

też pytałam, czy pracownika sklepu za szmaty do domu zaciągnie?
            • zuleyka.z.talgaru Re: reklamacja 01.04.15, 09:06
              E tam. Na moje to jak się coś kupuje to trzeba należycie sprawdzić PRZED użyciem materiału.
              Na forach coś ostatnio pienią się wszyscy.
    • thea19 Re: reklamacja 01.04.15, 09:36
      a po co kladli, skoro byly rozne? to tak jakbys zjadla cala kanapke, w ktorej jest pomidor a masz uczulenie. pomidora widac a przynajmniej czuc po pierwszym kesie.
      • zuleyka.z.talgaru Re: reklamacja 01.04.15, 09:40
        Skapnęli się dopiero jak położyli.
    • aankaa Re: reklamacja 01.04.15, 09:42
      niech pani z panem przyjrzą się karteluszkom dołączonym do tapety - jest wyraźnie napisane żeby sprawdzić partię na wszystkich (kupowanych) rolkach
      a na drugi raz niech biorą majstra, który nadrobi ew. nieuwagę inwestorów big_grin
      • lafiorka2 Re: reklamacja 01.04.15, 10:44
        aankaa napisała:

> niech pani z panem przyjrzą się karteluszkom dołączonym do tapety - jest wyraźn
        > ie napisane żeby sprawdzić partię na wszystkich (kupowanych) rolkach
        > a na drugi raz niech biorą majstra, który nadrobi ew. nieuwagę inwestorów big_grin

jak to napisałam, to sie oburzyli,że cytuję" Szczerze mówiąc to mi nigdy do łba nie przyszło sprawdzać numery seryjne tapety"
    • fasol-inka Re: reklamacja 01.04.15, 09:48
      a te tapety kleili po ciemku czy jak?

ja kilka lat temu w Leroyu płytki kupowałam, ta sama seria, wszystkie oznaczenia te same, się okazało, że dwa pudełka były ciemniejsze; pojechałam i po prostu wymieniłam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka