Dodaj do ulubionych

tabletki yasmin

14.04.15, 21:55
Dostałam od swojego ginekologa w ramach terapii hormonalnej, przeczytałam ulotkę i boję się wziąć, zwłaszcza że nie jestem jeszcze do końca zdiagnozowana. Niepokoi mnie zwłaszcza ich wpływ na układ krążenia. Ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi konkretnymi tabletkami antykoncepcyjnymi?
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: tabletki yasmin 14.04.15, 22:05
      przeczytaj ulotki innych tabletek
    • lauren6 Re: tabletki yasmin 14.04.15, 22:08
      Tabletki mogą być ryzykowne jeśli chorowalas w przeszłości na zakrzepice lub podobna chorobę, albo ktoś z bliskiej rodziny chorował. Jeśli pod tym względem jesteś zdrowa bardziej przejmowalabym się zaburzeniami hormonalnymhormonalnymi, na które zostały przepisane.
    • mayaalex Re: tabletki yasmin 14.04.15, 22:11
      ja bralam i czulam sie po nich fatalnie. bole glowy, nienajlepsza cera, wypadalo mi zdecydowanie wiecej wlosow, czulam sie spuchnieta i generalnie w kiepskim nastroju. Pigulki bralam przez wiele lat (Diane ze wzgledu na problemy z cera) i nigdy nie mialam problemow, Yasmin polecila mi inna niz zwykle ginekolog, twierdzaca (wowczas) ze to tabletki nowszej generacji niz Diane i ze sa duzo lepsze i bezpieczniejsze. Po paru miesiacach wrocilam do Diane. Poczytalam potem opinie w necie i duzo dziewczyn/kobiet sie na nie skarzylo.
    • liisa.valo Re: tabletki yasmin 14.04.15, 22:13
      Ulotki większości tabletek tak wyglądają.
      • chocolate_cake Re: tabletki yasmin 15.04.15, 08:38
        Dokładnie.
        Brałam, czułam się dobrze, miałam super cerę. Teraz nic nie biorę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka