dankaimirek 16.04.15, 09:12 Czy ząb wyleczony kanalowo może boleć? Jesli tak to jaki czas? czy moze to być cos niepokojącego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aqua48 Re: leczenie zeba 16.04.15, 09:32 Ból zawsze jest niepokojącym objawem, idź do dentysty. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: leczenie zeba 16.04.15, 09:43 od razu po leczeniu moze troche pobolewac a zasadzie "echa" bólu lub po prostu podrażnienia leczeniem. ale to kwestia kilku dni, najczesciej 3-4. potem powinno byc ok. Odpowiedz Link Zgłoś
anek130 Re: leczenie zeba 16.04.15, 09:45 ja tak miałam, ale nie był to typowy ból zęba tylko takie pulsowanie i ja zaraz poszłam do dentysty, okazało się, że bakterie lubią się gromadzić wokół martwych tkanek (np. zęba), jełśi byłaś osttanio przeziębiona albo miałas katar to własnie mogło się coś takiego zdarzyć (ja tak miałam), wyrwała mi go, a na korzeniu była już widoczna tak torebka z ropą- mogła próbowac go leczyć, ale ja i tak mam dośc ciasno, a dzięki temu wyrwaniu zrobiło się miejsce na ósemkę. Niedawno mój mąż też miał okropny ból, bardziej jakby ból kości a nerw obumarły był, natomiast zbierały się różne świństwa i jak dentystka rozwierciła to buchneło smrodem martwiczym+ropa- ale ma teraz lekarstwo i prawdopodobnie ten zab jest do uratowania. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: leczenie zeba 16.04.15, 17:43 Ma prawo boleć bezpośrednio po leczeniu, zwłaszcza silnie reagować na nagryzanie ("zmęczenie" tkanek około zębowych, podrażnienie opiłkami z obrabianego kanału), ale mnie bolał też samoistnie. Jeżeli ból się utrzymuje powyżej kilku dni, trzeba iść do dentysty - wtedy może to oznaczać pęknięcie korzenia (będzie boleć coraz bardziej i będziesz puchła) albo przepchnięcie materiału do wypełniania kanału przez wierzchołek. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia460 Re: leczenie zeba 16.04.15, 18:48 Moja corke bolal zab, i to bardzo , po leczeniu kanalowym i okazalo sie, ze byl zle wypelniony kanal. Bylo powtorne leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.jezowa Re: leczenie zeba 16.04.15, 22:23 Może. Jeśli był źle wyleczony, to nawet po kilku latach może się odezwać. Może też zacząć się stan bakteryjny pod zębem i też będzie bolało. Trzeba zrobić rentgen i odwiedzić stomatologa. Odpowiedz Link Zgłoś