Dodaj do ulubionych

Olej rycynowy

22.04.15, 20:47
Sprawdzał ktoś na sobie czy rzeczywiście ma jakiś wpływ na porost włosów/rzęs/brwi?
Obserwuj wątek
    • ina_nova Re: Olej rycynowy 22.04.15, 20:55
      po systematycznym stosowaniu przez ok miesiąc w moim wypadku, rzęsy zaczęły robić się gęstsze i ciemniejsze, podobnie z brwiami. Przeszkadza mi ciężka konsystencja olejku, przez co nie stosuję go już regularnie.
    • asmarabis Re: Olej rycynowy 22.04.15, 21:01
      Masz teraz miliard roznych specjalnych odzywek/mascar/ dziwadel do rzes niemal z kazdej firmy kosmetycznej, po co sie katowac olejem?
    • a.va Re: Olej rycynowy 22.04.15, 21:04
      Ma, tylko jest niewygodny w użyciu.
    • ichi51e Re: Olej rycynowy 22.04.15, 21:36
      Dziala tylko trzeba smarowac TYLKO tam gdzie chcesz zeby wlosy rosly. Znam taka co leciala hurtem i brwi jej pieknie sie zrosly...
      • maggi9 Re: Olej rycynowy 22.04.15, 22:13
        Jakaś bzdura.
        A jeśli tak to dlaczego olejek rycynowy nie jest sprzedawany jako cuuudowny środek na porost włosów?
        • schiraz Re: Olej rycynowy 22.04.15, 22:28
          Olejek rycynowy jest super na porost włosów tylko upierdliwosc stosowania jest rownie wielka. Trzeba go wcierać w skore Glowy miejsce przy miejscu, potem siedziec z tym z dwie godziny pod folia i ręcznikiem, zeby cieplo poprawilo wchlanianie a na końcu zmywać prawie wrzątkiem bo sie klei i maże. I na dodatek śmierdzi. Moja mama mimo to stosowala trzy razy w tygodniu przez rok i takich wlosow jakie ma to jej zazdroszcze z calego serca a byla prawie łysa. Tylko mi sie nie chce, i wlosy ciemnieją po tym.
          • princesswhitewolf Re: Olej rycynowy 22.04.15, 22:46
            gdyby to bylo takowe panaceum na lysine to zapewniam ze setki tysiecy zdesperowanych facetow z lysinami by medytowalo codziennie kazdy cm swojej glowy byleby wlosy odzyskac. Ale niestety nie jest to tak skuteczne...
            • schiraz Re: Olej rycynowy 22.04.15, 22:51
              Trudno mi sie odnieść do większości bo w swoim otoczeniu mam tylko jeden przykład - mojej matki natchnionej po lekturze Chmielewskiej ktora ten sposób opisala. Efekt spektakularny, gdyby jakis łysy facet zobaczył ją przed i po to zaręczam, że wcierałby to w głowęsmile
            • madzioreck Re: Olej rycynowy 22.04.15, 23:28
              Bo to nie jest "panaceum na łysienie", różne środki pomagają w zależności od przyczyn wypadania. Na łysienie męskie nie ma mocnych, co nie zmienia faktu, że na "zwykłe" nasilone wypadanie wielu osobom rycyna bardzo pomogła. A jak nie rycyna, to kozieradka, a ja nie kozieradka, to inne specyfiki.
          • capa_negra Re: Olej rycynowy 22.04.15, 23:12
            Olejek rycynowy jest super na porost włosów tylko upierdliwosc stosowania jest
            > rownie wielka

Oj tak..., ale pomaga.
            Stosowałam jakieś 15 lat temu gdy na potęgę wypadały mi włosy.
            Wcierałam ciepły w skórę głowy (olejek wylewałam na spodek, który umieszczałam na kubku z wrzątkiem), folia, ręcznik i tak parę godzin w każda sobotę przez pół roku.
          • madzioreck Re: Olej rycynowy 22.04.15, 23:25
            chiraz napisała:

> Olejek rycynowy jest super na porost włosów tylko upierdliwosc stosowania jest
            > rownie wielka. Trzeba go wcierać w skore Glowy miejsce przy miejscu, potem sied
            > ziec z tym z dwie godziny pod folia i ręcznikiem, zeby cieplo poprawilo wchlani
            > anie a na końcu zmywać prawie wrzątkiem bo sie klei i maże.

A wystarczy dodać czegokolwiek z jakimś emulgatorem, np. bele jakiej odżywki, i zaraz lepiej suspicious I pierwsze mycie też zrobić odżywką i voila, robi się prosty w obsłudze tongue_out
            Że śmierdzi to niestety owszem, i żadne dodatki tego nie maskują (ale nie wszystkim przeszkadza ten zapach, ponoć są gorsze...)
    • marychna31 Re: Olej rycynowy 23.04.15, 09:58
      Jak byłam studentką, to wszystkie w akademiku używałyśmy na rzęsy. Rzęsy rosły szybko i były zauważalnie dłuższe (szczególnie był ten efekt widoczny na dolnych rzęsach). Używanie nie było uciążliwe. Co wieczór po zmyciu makijażu, patyczkiem kosmetycznym smarowało się rzęsy olejkiem.

Przewaga tego specyfiku nad pozostałymi, dostępnymi w perfumeriach i drogeriach? Oczywiście cenasmile
    • zdrowyportal Re: Olej rycynowy 23.08.16, 15:25
      Doskonale opisane właściwości i zastosowanie tego olejku tutaj www.zdrowyportal.pl/1972/olejek-rycynowy-14-powodow-dla-ktorych-olej-rycynowy-potrzebny/
    • kaz_nodzieja Re: Olej rycynowy 23.08.16, 15:37
      Jeżeli stosujesz na przeczyszczenie radzę to robić w domu. Ja przez ten olej po raz pierwszy od lat dziecięcych popuściłam w spodnie, na nie zdążyłam nawet zejść z krzesła. Na szczęście byłam w domu, więc nikt nie był świadkiem tego upokorzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka