Dodaj do ulubionych

znowu marynia

28.04.15, 17:16
czytalyscie?
co byscie zrobiły na miejscu tej kobiety?

kobieta.onet.pl/zdrowie/zycie-i-zdrowie/zalegalizujmy-marihuane-medyczna-apeluje-matka-pierwszego-dziecka-w-polsce-oficjalnie/0pewhj
W dzieciństwie śmieszyło mnie, jak oglądając bajkę "Wilk i zając", wilk sam siebie fotografował.
I kto by pomyślał...
Obserwuj wątek
    • beataj1 Re: znowu marynia 28.04.15, 17:22
      Ja po prostu nie rozumiem przeciwników legalizacji maryśki do celów medycznych. Nie rozumiem jak rany.
      Argumenty o uzależnieniu, o tym że narkomani będą umierać od maryśki czy inne jeszcze bardziej wyrafinowane teorie do mnie nie trafiają.

Ten środek jest tani i pomaga. Nawet jeśli to tylko efekt placebo (taki argument tez słyszałam) to jak rany - DZIAŁA.
      Skoro państwo godzi się na cukier w kulkach to nie widzę powodu by miał problem z ziółkiem.

Na miejscu tej matki zrobiłabym wszystko by pomóc dziecku. Łącznie z zastanowieniem się nad emigracją - nie wiem na ile to możliwe w świetle przepisów o ubezpieczeniu zdrowotnym w Unii.
    • priszczilla Re: znowu marynia 28.04.15, 17:23
      Ale gdzie tu jakiś dylemat? Oczywiście leczyłabym dziecko tym, co mu ratuje życie, legalnie lub nie.
    • elle-hivernale Re: znowu marynia 28.04.15, 17:36
      A co byśmy miały zrobić? Odmówić? W imię czego?
    • cosmetic.wipes Re: znowu marynia 28.04.15, 17:41
      Zwlekanie z legalizacją medycznej marii jest głupie i bez sensu.
    • lauren6 Re: znowu marynia 28.04.15, 17:42
      Dla mnie to chore, że marihuana do celów leczniczych nie jest jeszcze legalna. Tysiące ludzi niepotrzebnie cierpi, bo jakimś oszołomom się kojarzy. Koszmar.
      • priszczilla Re: znowu marynia 28.04.15, 17:52
        Tym bardziej, że przecież w leczeniu wykorzystywane są substancje o niebo bardziej niebezpieczne i znacznie bardziej uzależniające. Że już nie wspomnę o alkoholu i papierosach dostępnych powszechnie i również bardziej uzależniających i groźniejszych niż marihuana.

To jest totalny absurd. Rządzą nami debile od lewa do prawa. Ostatnio przegłosowano jeszcze dodatkowe zaostrzenie prawa narkotykowego - przeciw było 7 osób (słownie: siedem). Teraz jak nigdzie na świecie w Polsce funkcjonuje definicja marihuany w myśl, której marihuana to także liście i łodygi konopii. To tak jakby przyjąć ustawą, że jabłko to także pień, gałęzie i liście jabłoni.
    • elle-hivernale Re: znowu marynia 30.04.15, 13:04
      m.trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,106540,17789838,Poletko_z_alarmem__Na_Kaszubach_rusza_produkcja_marihuany.html?198263odp=0
      A o prosz. Zielona wyspa suspicious
      • baltycki Re: znowu marynia 30.04.15, 14:03
        A wczesniej...
        m.trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,106540,17831284,Policja_zniszczyla_im_plantacje_konopi__Chca_600_tys_.html
        • elle-hivernale Re: znowu marynia 30.04.15, 15:44
          To, że orły sokoły coś zmalowały, zupełnie mnie nie dziwi.
    • zuleyka.z.talgaru Re: znowu marynia 30.04.15, 13:08
      To chore. Morfinę podają a tu nie chcą ulżyć. Chamówa na maksa.
    • jesienna.nuta Re: znowu marynia 30.04.15, 13:09
      Jestem za legalizacją marychy w celach leczniczych!
    • brak.polskich.liter Re: znowu marynia 30.04.15, 13:29
      Emocje tej kobiety sa dla mnie zrozumiale, fajnie, ze dzieciak czuje sie lepiej, natomiast cala reszta to emo-anegdotycznie pie..lolo. Szczegolnie duzo go w komciach ("marihuana leczy raka" i inny bulszit).

Zeby nie bylo - jestem zwolenniczka depenalizacji, zarowno w celach medycznych, jak i rekreacyjnych*. Delegalizacja to byl w ogole bardzo zly i slaby pomysl. Ale nie dlatego, ze marihuana leczy raka (nie leczy), epilepsje (nie), i cukrzyce (znowu nie). Zwiazki zawarte w marihuanie fajnie sie sprawdzaja jako antyemetyki (pomocne podczas stosowania chemioterapii w chorobach nowotworowych, ale nie dlatego, ze "cudowne konopie leczo raka", na litosc) i przy redukcji bolu, drzenia i napiecia miesniowego w stwardnieniu rozsianym.

Bardzo ladna notka o tym wisi na Pochodnych Kofeiny. Goraco polecam:
      slwstr.net/pk3/2015/4/oleje-i-leki
      *co nie znaczy, ze uwazam stosowanie marihuany za nieszkodliwe.
      • konwalka Re: znowu marynia 30.04.15, 13:54
        wczasie ataku migreny dam sobie wstrzyknąć wszytsko, włącznie zkocim goownem, żeby tylko ptrzestało boleć
        nie wyleczy, wiem wiem
        zrobi mi za to cos pieknego- zabierze ból
      • priszczilla Re: znowu marynia 30.04.15, 14:02
        > Ale nie dlatego, ze marihuana leczy raka (nie leczy), epilepsje (nie), i cukrzy
        > ce (znowu nie).

Moim zdaniem prawdziwsze jest stwierdzenie, że nie wiadomo czy marihuana leczy raka, w jakim stopniu znosi objawy epilepsji czy pomaga cukrzykom itp. Brak jest badań, które by to potwierdzały, ale brak jest również badań, które by dowodziły, że jest odwrotnie.
      • fadilla Re: znowu marynia 30.04.15, 14:34
        Ponieważ nie ma oficjalnych badań klinicznych, bo ich byc nie moze ze względu na nielegalność przedmiotu badania, więc nie mozna jednoznacznie stwierdzić, że nie leczy. Z donosów ludzi, którzy byli dotknięci niektorymi odmianami raka (np. glejak) i stosowali olej z konopi wynika, że jednak leczy. Moze wazny jest tez sposób uzycia, nie tradycyjne wypalanie jointa, tak jak nam się zwykło kojarzyć, tylko wlaśnie zażywanie oleju. Do jego zrobienia potrzeba co najmniej 5 kg suszu, jakoś tam wyselekcjonowane (żeńskie kwiatostany?) Facet z Kanady, ktory równiez mial problemy z tego powodu z prawem, zajmował się wytwarzaniem takiego olejku.
      • minor.revisions Re: znowu marynia 30.04.15, 16:26
        > Ale nie dlatego, ze marihuana leczy raka (nie leczy), epilepsje (nie), i cukrzy
        > ce (znowu nie)

Hello, masz dowody, że Charlotte' Web nie działa? Cały czas są prowadzone badania.
    • demonii.larua Re: znowu marynia 30.04.15, 17:42
      Pewnie walczyłabym od upadłego, podobnie jak ona.

Nieustannie mnie zadziwia głupota i ignorancja ludzi, którzy mogliby to zmienić. Wydawałoby się wykształconych. No, ale oni takich problemów nie mają podejrzewam, więc po co się wysilać i zrobić coś dla innych...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka