Dodaj do ulubionych

Gdzie zgłosić

13.05.15, 09:46
albo komu? Tuż przy placu zabaw parkuje dostawczak, z którego baku wycieka benzyna, wycieka tak, że na chodniku i wokół tworzy się wielka plama paliwa. Ciężko mi namierzyć właściciela auta, jest ono na chodzie, bo kierowca zmienia miejsce parkowania, a bak obwiązuje ręcznikiem uncertain Może panikara jestem, ale sobie wyobraziłam, że ktoś akurat rozżarzonego peta wyrzuci koło tego auta i będzie wielkie kaboom. Mam zdjęcia. Policja? SM?
Obserwuj wątek
    • kanna Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 09:52
      Straż miejska
    • depompadur Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 09:53
      Chyba raczej policja, bo klasyfikuje się to jako niesprawny pojazd.

Tak na marginesie: rzuconym niedopałkiem nie możesz podpalić rozlanej benzyny. To tylko na filmach smile

• marychna31 Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 09:55
        Takie wycieki zatruwają glebę. Wezwać szybko obojętnie, czy policję czy SM.
      • stacie_o Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 09:56
        hmm, nie wiedziałam. ale tak czy siak to chyba niebezpieczne i nieekologiczne.
    • olikol Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 10:09
      A co za problem było zostawić właścicielowi za wycieraczką kartkę
      "w samochodzie jest zepsuty bak! wycieka! to niebezpieczne dla innych! proszę to naprawić bo inaczej będziemy zmuszeni zgłosić to na policję!"
      • stacie_o Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 10:12
        Gdyby to zadziałało, nie pisałabym na forum. Poza tym właściciel ma to dokładnie gdzieś, skoro obowiązuje bak szmatami, to doskonale wie, że wycieka.
        • olikol Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 10:17
          Czyli kartki nie napisałaś bo "i tak nie zadziała" , lepiej pyszczyć na forum. Super podejście.
          • kk345 Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 10:19
            Czego sie czepiasz dziewczyny? Kierowca bak obwiązuje szmatami żeby mu nie zmarzł? Przecież wie, ze mu paliwo leci
            • olikol Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 10:32
              Wie, ale może uważa inne jakieś sprawy za pilniejsze. Autorka od kilku dni patrzy na to, przeszkadza jej a uprawia histerię z wizjami pożarów zamiast skutecznie od razu zadziałać. Zostawienie kartki ostrzegawczej jest proste jak konstrukcja cepa mogła to już dawno zrobić i problemu by już nie miała.
              • cosmetic.wipes Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 10:43
                W jakim celu autorka ma stosować półśrodki, skoro moze zawiadomić odpowiednie słuzby i one juz panu wytłumaczą dlaczego najpilniejszą jego sprawą powinno być naprawienie usterki.
                • olikol Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 11:01
                  W takim celu, że sierota nawet nie wie do kogo dzwonić o interwencję i musi na forum przyjść pytać. A jeśli- jak widać- pisać umie, to mogła to już zalatwić u źrodla bez kilkudniowego przeżywania wizji wielkich pożarów calego osiedla i bez dodatkowego wysiłku w rozwiązywaniu dylematów kto się tym zechce zająć.
                  • wegatka Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 11:12
                    Póki co, to jedyną pyszczącą na razie jesteś Ty.
                  • kk345 Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 11:24
                    Nie każdy jest taki zajebisty, jak olikol i wie, gdzie sie zgłasza palanta z wyciekiem paliwa. Jak widać po przykładzie palanta nie każdy jest też tak inteligentny, by ogarnąć wiedzę na poziomie szkoly podstawowej: że wyciekające paliwo JEST zagrożeniem i wymaga natychmiastowej reakcji.
                  • cosmetic.wipes Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 11:29
                    Strasznie cię z tych nerwów telepie, moze łyknij coś na uspokojenie i dopiero potem pisz, bo podniecasz się osiem razy bardziej niz autorka potencjalnym pozarem.
          • stacie_o Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 10:19
            Nie pyszczyć, a znaleźć instytucje, co pana albo panią pouczy.
    • atena12345 Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 10:13
      Zdjęcie autka z numerami rejestracyjnymi i na policję
    • gazeta_mi_placi Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 10:16
      Można na straż miejską, jeśli uznają że to nie ich działka to często sami przekierowują do właściwych służb. Warto trochę pohisteryzować i powiększyć np. plamę paliwa, dodać coś od siebie.
    • lafiorka2 Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 10:45
      jak mu tak wycieka paliwo, to musi miec full kasy,żeby ciągle tankować... big_grin
      Może najpierw włóż mu karteczkę za wycieraczkę, może nie wie chłopina, że mu paliwo boczkiem ucieka...A nie zaraz donosić.
      • cosmetic.wipes Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 10:47
        Na pewno nie wie, a ręcznikami bak otula z miłosci.
        • lafiorka2 Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 11:17
          tja... opinia z jeden strony... i dopiero teraz zauwazyła,że to paliwo sie leje??? i że najpierw napisze na ematce, bo bidulka nie wie, że istnieje plicja czy straz miejska? Tjaaa.jasssne
          • gazeta_mi_placi Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 11:21
            Równie dobrze po co skarżyć się na forum na teściową - lepiej porozmawiać o tym z mężem lub samą zainteresowaną.
            Po co prosić na forum o przepis - w sieci są setki przepisów.
            Po co pisać na kogo się głosuje - są wszak dostępne sondaże.
            Itp. Itd.
            • olikol Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 11:23
              hehehe.... jak ci ludzie żyli jak forum nie było... mysieli samodzielnie myśleć biedactwa tongue_out
            • lafiorka2 Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 11:29
              gazeta_mi_placi napisała:

> Równie dobrze po co skarżyć się na forum na teściową - lepiej porozmawiać o tym
              > z mężem lub samą zainteresowaną.
              > Po co prosić na forum o przepis - w sieci są setki przepisów.
              > Po co pisać na kogo się głosuje - są wszak dostępne sondaże.
              > Itp. Itd.
              >

gazeciu...zluzuj majty... Po prostu wydaje mi się,że reakcja powinna byc od razu bez opisywania sprawy na forum.A co do teściowej... to czasem tylko forum zostaje żeby tyłek ww obrobić. wink
          • olikol Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 11:24
            ...i te wielkie plamy benzyny w całej okolicy.. tiaaa tongue_outbig_grin
    • volta2 Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 11:23
      jakoś mi się nie chce wierzyć, że ktoś wiedząc o wycieku z baku rozstaje się bez żalu z setkami złotych licząc każdy litr za benzynę po piątaku.

i jeszcze obwiązuje ręcznikiem?

przecież nowy bak - zwróciłby mu się po tygodniu takich operacji(no, można liczyć że zawsze jeździ na rezerwie i niewiele traci, ale jakoś wątpię)
      to nie jest woda z klimy? tylko paliwo? dzwoń do służb!
    • asia_i_p Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 11:27
      Zacznij może od włożenia za wycieraczkę karteczki z opisem problemu - ja tak zrobiłam, kiedy kobieta mi zatarasowała zjazd dla wózków i niepełnosprawnych samochodem (wiem, że kobieta, bo widziałam ją potem z okna). W miarę uprzejmie napisałam, bo założyłam, że zwyczajnie mogła nie użyć wyobraźni, pomogło, więcej tam nie zaparkowała.

Jeśli nie pomoże, zadzwoń na policję, najwyżej odeślą cię do straży miejskiej.
      • gazeta_mi_placi Re: Gdzie zgłosić 13.05.15, 11:41
        Pani miała w dupie Twoją karteczkę, była w tej okolicy przejazdem więc dlatego "nigdy więcej tam nie zaparkowała".
    • stacie_o Re: Gdzie zgłosić 14.05.15, 08:31
      Zgłosiłam na SM. Przyjechali, zrobili zdjęcia, zanotowali numer i tyle.
      Myślałam, że usuną, ale weź postaw auto na zakazie zaraz odholują uncertain
      • atena12345 Re: Gdzie zgłosić 14.05.15, 10:08
        SM to kpina przecież.
      • bei Re: Gdzie zgłosić 14.05.15, 10:21
        Pozostaje Policjasad
        SM wystawi mandat, pan zaplaci i dalej bedzie jeżdzil z takim bakiem. Policja moze zabrać dowód rejestracyjny.
        Mozna jeszcze kartkę z instrukcją, by kierowca zakleil bak klejem dwuskladnikowym ( takim z zywicą epoksydową )
      • gazeta_mi_placi Re: Gdzie zgłosić 14.05.15, 10:48
        Będą coś robić w tym kierunku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka