Dodaj do ulubionych

Osobista suflerka

13.05.15, 21:20
niezalezna.pl/67011-kto-stoi-za-komorowskim-urzedniczka-kancelarii-jako-suflerka-za-plecami-prezydenta-wideo
Obserwuj wątek
    • ssnival Re: Osobista suflerka 13.05.15, 21:20
      od 40''
      • gogologog Re: Osobista suflerka 13.05.15, 21:23
        Jak tak dalej pojdzie to skoro Bronek zapowiedział JOWy, zmianę konstytucji, to jeszcze trochę, i Bronek postawi przed trybunałem stanu Tuska, Rostowskiego, Sienkiewicza, Sikorskiego i na kolanach będzie błagał żeby tylko oddać na niego głos.
        Duzo sie dowiemy jak sitwa zacznie sypac
    • marychna31 wy to chyba bardzo w Dudę nie wierzycie 13.05.15, 21:27
      Skoro tak pracujecie pilnie nad czarnym pijarem dla Komorowskiego.

Serio - absolutnie nie jestem targetem wyborczym A. Dudy a bardziej wierzę w jego możliwość zwycięstwa niż wy.
      • ssnival Re: wy to chyba bardzo w Dudę nie wierzycie 13.05.15, 21:28
        tylko punktuję żenadę
      • aurita Re: wy to chyba bardzo w Dudę nie wierzycie 13.05.15, 22:03
        marychna: bingo smile
        • gogologog Re: wy to chyba bardzo w Dudę nie wierzycie 13.05.15, 22:58
          Sondazownie zamilkly.
          Wiec poparcie dla Komorowskiego jest ponizej 10%, inaczej by trabili na wszystkich kanalach.
          Teraz nie ma odwaznego zeby oglosic ze Brunek zamowil kontenery na wyprowadzke spod zyrandola
          • wbka2 Re: wy to chyba bardzo w Dudę nie wierzycie 14.05.15, 14:10
            Też to zauważyłam.
            • aurita Re: wy to chyba bardzo w Dudę nie wierzycie 14.05.15, 14:15
              bylo ponad 30 procent ale nagle wszyscy oniemieli pod wrazeniem boskiego Dudy i w zaczwycie bezgranicznym beda na Dude glosowac....

sama w to nie wierzysz, nie wypisywalabys tyle hejtu na Komorowskiego gdyby byl w tym 1% prawdysmile
              • wbka2 Re: wy to chyba bardzo w Dudę nie wierzycie 14.05.15, 15:53
                a kiedy było, że się dopytam?
              • gogologog Re: wy to chyba bardzo w Dudę nie wierzycie 14.05.15, 19:11
                A kiedy byl ostatni sondaz przepraszam?
                Jak nic poparcie ponizej 10% dla BK.
                Panika jest i tyle.
                Ekipa Komorowskiego szykuje kartony na przeprowadzke i stad te wszystkie gafy
          • mai-ra3 Re: wy to chyba bardzo w Dudę nie wierzycie 14.05.15, 14:16
            Może nie aż tak źle, ale myślę że sondaże dają ok. 70 procent dla Dudy, dlatego nie ma nic na temat sondaży w TV.
            • marychna31 Re: wy to chyba bardzo w Dudę nie wierzycie 14.05.15, 17:21

> Może nie aż tak źle, ale myślę że sondaże dają ok. 70 procent dla Dudy, dlatego
              > nie ma nic na temat sondaży w TV.
              A telewizja TRWAM do spółki z telewizją Republika biorą udział w spisku?
      • demonii.larua Re: wy to chyba bardzo w Dudę nie wierzycie 14.05.15, 12:49
        > Serio - absolutnie nie jestem targetem wyborczym A. Dudy a bardziej wierzę w je
        > go możliwość zwycięstwa niż wy.
        10/10
      • edelstein Re: wy to chyba bardzo w Dudę nie wierzycie 14.05.15, 17:27
        Dziwnym jest zalozenie,ze kazdy kto uwaza komora za nieogarnietego chlopa,kibicuje dudzie.
    • marusia_ogoniok_102 Re: Osobista suflerka 13.05.15, 23:05
      Nihil novi sub sole, kiedyś podobne stanowisko nazywało się "nomenklator" tongue_out
      • arwena_11 Re: Osobista suflerka 13.05.15, 23:11
        tylko jak i gdzie ją upchną na debacie?
    • aurita Re: Osobista suflerka 14.05.15, 10:42
      smile ok Duda jest prezniejszy i duzo bardziej wygadany od Komorowskiego, ma tez lepsza pamiec i swietnie sie uczy to co mu podpowiada jego osobisty sufler: Kaczynski smile ale nie zapominajmy, ze Duda jest tylko wycwiczona marionetka. takiego chcemy prezydenta?
      Komorowski jest czasami rubaszny, i palnie cos od siebie.
      To, ze politycy maja caly sztab suflerow i osob odpowiedzialnych za ich wizerunek moze dziwic tylko bardzo naiwna osobe
      • scher Re: Osobista suflerka 14.05.15, 11:03
        aurita napisała:

> ale nie zapominajmy, ze Duda jest tylko wycwiczona marionetka

Jakieś dowody?
      • miodowa2 Re: Osobista suflerka 14.05.15, 12:10
        Zainteresuj się czyją marionetka jest BK - ludzi z WSI, komunistycznych działaczy PRL, a za plecami Romek Giertych i Misiek Kamiński.
      • afro.ninja Re: Osobista suflerka 14.05.15, 12:17
        ale nie zapominajmy, ze Duda jest tylko wycwiczona marionetka. takiego
        > chcemy prezydenta?

Mamy juz marionetke, tylko nie wyćwiczoną.
        Ty tak na serio, ze Komorowski ma cokolwiek do powiedzenia, albo czy mu sie w ogole chce?
        On po prostu mowi to co mu kaza, tylko nieumiejetnie.
        Niby ematka taka postepowa waska specjalistka, a lubuje sie w kims tak zaleznym od partii i bardziej konserwatywnym niz wszystkie dudy wziete.

• miodowa2 Re: Osobista suflerka 14.05.15, 12:36
          Afro, temat "Czyją marionetka i przez kogo sterowany jest B. Komorowski" zasługuje na osobny wątek.
          Moze znajdę czas wieczoremsmile
        • wbka2 Re: Osobista suflerka 14.05.15, 15:58
          ...już wczorajszych lemingów od hejterów wyzywają - myślę, że sytuacja jest poważna.
        • gogologog Re: Osobista suflerka 14.05.15, 19:14
          "Ty tak na serio, ze Komorowski ma cokolwiek do powiedzenia, albo czy mu sie w ogole chce?
          On po prostu mowi to co mu kaza, tylko nieumiejetnie.
          Niby ematka taka postepowa waska specjalistka, a lubuje sie w kims tak zaleznym od partii i bardziej konserwatywnym niz wszystkie dudy wziete. "

Pamietaj ze Komorowski jest bezpartyjny
          Buuuuuuuhahahahahhahaha
          I za te bezczelnosc, za te klamstwa, za plucie w twarz z ekranu, mu dziekujemy. 24 maja bedzie ostateczne pa pa pa Bronus
    • morgen_stern Re: Osobista suflerka 14.05.15, 10:48
      Ojej, a suflerki Dudy "Magda, pocałuj pana" to już "niezależna" nie pokazała? big_grin
      Trzeba przeczekać reklamę:
      www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/duda-tez-ma-swoja-suflerke-radzi-jak-zachowac-sie-przed-kamerami,1423064.html?playlist_id=18201
      • cosmetic.wipes Re: Osobista suflerka 14.05.15, 11:01
        No i wychodzi na to, że tylko kobity są przytomne, a faceci to melepety big_grin
      • fiu-bzdziu2010 Re: Osobista suflerka 14.05.15, 11:09
        ja tam z wieczoru wyborczego taką scenkę zapamiętałam:
        Beatka Szydło też w roli suflerki, coś mu do uszka nagadała i lekko w stronę żony go popchnęła, co by Duduś ucałował żonę i córeczkę
    • 5venuss Re: Osobista suflerka 14.05.15, 11:05
      omg ale żenada....
    • ewa_mama_jasia Re: Osobista suflerka 14.05.15, 11:07
      Nie wiem co w tym dziwnego. Na całym swiecie na sukces kandydata pracuje sztab ludzi, którzy przygotowują go (i jego otoczenie) na występy, przemówienia itp.
      • morgen_stern Re: Osobista suflerka 14.05.15, 11:09
        Ja też nie do końca rozumiem aferę, ale wiem na pewno, że teraz jest ogólnopolska moda na gnojenie Komorowskiego jak tylko się da. To, że przy okazji się można ośmieszyć (każdy ważny polityk, prezydent ma doradców, także od wizerunku) to już nieważne, jak mawiał klasyk "ciemny lud to kupi".
        • oqoq74 Re: Osobista suflerka 14.05.15, 11:13
          No jak widać kupuje.
        • ssnival Re: Osobista suflerka 14.05.15, 11:20
          No przepraszam, ale czym innym jest podpowiedź w którą stronę zmierzać, kiedy do mikrofonu podejśc, a czym innym "przytulmy panią, przytulmy panią ", naprawdę nie widzisz różnicy?
          • morgen_stern Re: Osobista suflerka 14.05.15, 11:39
            A czym to się różni od "idź pocałuj"? wink przecież to właśnie szepnęła Dudzie. To jest dokładnie to samo, więc przestań już robić sensację z niczego.
            • aneta-skarpeta Re: Osobista suflerka 14.05.15, 15:02
              etam
              "idz pocaluj zonę" jest jednak ciut lepszebig_grin
              • morgen_stern Re: Osobista suflerka 14.05.15, 15:59
                Że niby taka niemota, co to nawet nie wie, co z własną żoną robić smile
                A tak szczerze to OBIE te sytuacje uważam za kompletnie niewarte afery, która się wokół nich rozgrywa. Uważam też, że zwolennicy Dudy to już dostają kompletnego pierd...a i czepiają się byle czego, co tylko może ośmieszyć Komorowskiego, czy ma to sens czy nie.
                Żaden w tym wątku do "idź pocałuj żonę" jakoś się nie odniósł, za to każde słowo Komora jest rozkładane na atomy. Zaślepieni fanatycy i paranoicy, wściekli, sfrustrowani i skrzywdzeni przez cały świat, ja się boję takich ludzi.
        • ewa_mama_jasia Re: Osobista suflerka 14.05.15, 11:21
          Zgadza się. Zresztą jest tyle możliwości, żeby kandydata zgnoic i ośmieszyć..... Wystarczy, jak pisał kiedyś Snopkiewicz, puszczać wszystko co mówi i robi. Każdy kiedyś zrobi/powie coś niezręcznego. Poza tym często to ,co media punktują czy ośmieszają jest jedyną możliwą prawda. Tak jak z tą siostra z pensją 2 tys. Nie było dobrej odpowiedzi. Ale aferę można zrobić..... Mnie się akurat nie podoba co innego - zwrot pod koniec I tury w stronę kampanii negatywnej.
          I żeby nie było - nie jest to mój kandydat, raczej taki "z braku laku...".
          • araceli Re: Osobista suflerka 14.05.15, 11:50
            Prawdę mówiąc - może nawet nie zrobić nic śmiesznego - patrz wejście na podest to zdjęć w parlamencie Japońskim smile
        • aneta-skarpeta Re: Osobista suflerka 14.05.15, 15:01
          mnie nie dziwi, ze za kandydatem chodzi suflerka, czy podpowiada co ma zrobic= np pocalowac zone czy co powiedziec= oni tam mają niezly kociol i maja ludzi ktorzy powinni dbac o to zeby jak najlepiej to wygladalo w tv

mnie tylko rozbraja ta nieudolnosc, ktora bylo tak latwo uchwycic i Komorowskiego- mojego zdania to nie zmienia, ale robi sie niepotrzebny hejt i jazda
      • 5venuss Re: Osobista suflerka 14.05.15, 11:21
        "............na występy, przemówienia itp. ............"
        owszem ale porady typu:
        "przytul panią, pocałuj panią, zapisz nr telefonu, zaproś......"
        a może jeszcze:
        "mrugnij okiem, podrap się po głowie, 3x przykucnij"
        błahahaha
        to jest głowa państwa?

rzeczywiście nie widzisz żenady???
        • ewa_mama_jasia Re: Osobista suflerka 14.05.15, 11:25
          Nie widze żenady, moze ślepa jestem. Wiem za to, ze każdy poważny (i to nie tylko w Polsce) polityk ma doradców od tego jak się ubrać, jak stanąć, jak złożyć ręce, komu podac rękę a do kogo się uśmiechnąć.
          Wybory coraz mniej polegają na merytoryce a więcej na zabiegach socjotechnicznych. Myslisz, ze Duda sam wymyślił poranną akcję rozdawania kawy i "idziemy do pracy"?
          • pomidorpomidorowy Re: Osobista suflerka 14.05.15, 11:31
            jasne ze kazdy kandydat ma caly sztab doradców smile ale te szepty za plecami byly zenujace ... "przytulmy pania" big_grin
          • ssnival Re: Osobista suflerka 14.05.15, 11:34
            Dalej to samo. Nie widzisz różnicy między akcją drożdżówka, kawa, uśmiech, dłoń dla każdego, a "teraz przytul panią"?
          • 5venuss Re: Osobista suflerka 14.05.15, 11:45
            OK. Każdy ma swoją granicę poczucia obciachu...
            w każdym razie ja już podziękuję temu panu.
            Nie chcę takiego prezydenta, który w ojczystym języku nie skleci przyzwoicie jednego zdania i własne myśli ktoś musi mu podpowiadać big_grin
      • scher Re: Osobista suflerka 14.05.15, 12:08
        ewa_mama_jasia napisała:

> Nie wiem co w tym dziwnego. Na całym swiecie na sukces kandydata pracuje sztab
        > ludzi, którzy przygotowują go (i jego otoczenie) na występy, przemówienia itp.

Ale tylko w przypadku Komorowskiego jest tak, że suflerka musi mu podpowiadać wszystkie ludzkie odruchy wobec obywateli. Ten człowiek nie jest zdolny do żadnych spontanicznych reakcji. W połączeniu ze słynnym filmem, kiedy to Komorowski bez chwili refleksji siada, a jego goście (Merkel i Sarkozy) stoją zdezorientowani, zaryzykuję tezę, że to jakiś totalny brak empatii. Może jakaś łagodna postać autyzmu?
        • aurita Re: Osobista suflerka 14.05.15, 13:53
          wszystkie? wszystko co mowi Duda jest na 100% przedyskutowane z Jarkiem. Jezli ktokolwiek w PiS chcial miec wlasne zdanie to wylatywal z hukiem
    • atena12345 Re: Osobista suflerka 14.05.15, 11:11
      W rmf-ie Prezydent dziś mówił, że ta pani udzielała mu wskazówek technicznych "teraz proszę skręcić w prawo, teraz w lewo" wink
    • pomidorpomidorowy Re: Osobista suflerka 14.05.15, 11:25
      ja agnostyczka smile z dzieckiem po ivf wole dude jako prezydenta niz straznika zyrandola....zenujacy typek, nadajacy sie jedynie na polowania z dubeltówka
      • marychna31 Re: Osobista suflerka 14.05.15, 11:40
        > z dzieckiem po ivf wole dude jako prezydenta
        Bo prawo nie działa wstecz i masz już dziecko? Rozumiem, ze w przyszłości rodzice, po takim wyborze jak twój mogą już sobie iśc do więzienia?
        • ssnival Re: Osobista suflerka 14.05.15, 11:57
          A czemu oszczerstwa o więzieniu dla rodziców siejesz? Przecież w debacie tvnowskiej wyraźnie zastrzegł, że "nie podpisałby się pod ustawą przewidującą kary dla rodziców za to, że chcą mieć dziecko".
          • scher Re: Osobista suflerka 14.05.15, 12:10
            ssnival napisała:

> A czemu oszczerstwa o więzieniu dla rodziców siejesz?

Bo taki dostała rozkaz i musi multiplikować propagandowy przekaz dnia. Polecam artykuł:
            bylambankowymtrolem.wordpress.com/2015/05/02/bylam-bankowym-trolem/
            • aurita Re: Osobista suflerka 14.05.15, 13:54
              rodzice moze i do wiezienia nie pojada... ale rodzicami tez nie zostana jak Duda bedzie sluchal episkopatu w kwestii IVF
            • marychna31 Re: Osobista suflerka 14.05.15, 17:24
              piszesz na forum za pisowskie pieniądze, że tylko taki pomysł przychodzi ci do głowy?
              Chciał Duda karać wiezieniem za in vitro, czy nie?
      • araceli Re: Osobista suflerka 14.05.15, 11:51
        Ty masz dziecko z ivf więc ciebie mnie obchodzą inni, którzy mieć nie będą mogli smile A po nas choćby i potop!
        • kozica111 Re: Osobista suflerka 14.05.15, 12:14
          wpolityce.pl/polityka/244396-joanna-szczepkowska-do-bronislawa-komorowskiego-pragne-zawiadomic-o-swojej-rezygnacji-z-uczestnictwa-w-honorowym-komitecie-poparcia
          • morgen_stern Re: Osobista suflerka 14.05.15, 12:16
            Przecież to oszołomka smile
            • atena12345 Re: Osobista suflerka 14.05.15, 12:18
              morgen_stern napisała:

> Przecież to oszołomka smile

i tu się zgodzę. Jest "nieco" rozchwiana, a jej odejście z komitetu nie może zaszkodzić nikomu, ani tym bardziej nikomu pomóc
          • lilly_about Re: Osobista suflerka 14.05.15, 12:21
            Akurat z tego bym się cieszyła na miejscu Komorowskiego.
        • volta2 Re: Osobista suflerka 14.05.15, 12:20
          o, a ty już jesteś zwolenniczką referendum w sprawie ofe?

albo wieku emerytalnego?

pani suflerka - żenująco tam leży bulowi na plecach, a jak powiedziała przytulamy, to bronek chciał się przytulać do niej, zanim zajarzył że ma do tego wrzaskuna się zbliżyć ze 2 obroty wykonałsmile

pani przypomina mi córkę bula - ale skoro twierdzicie że to ktoś z kancelarii, to się nie czepiamsmile
    • anika772 Re: Osobista suflerka 14.05.15, 12:28
      Kolejna wpadka, niestety.
      Mimo wszystko, wolę tę suflerkę, niż suflerów Dudy- Kaczyńskiego, Macierewicza, Brudzińskiego...
      • volta2 Re: Osobista suflerka 14.05.15, 12:32
        a jaką masz pewność, że ci wymienieni nie zasiądą na jesieni w ławach poselskich peło?

mają już u siebie giertycha i miśka? uważasz, że to koniec trafnsferów?
        jestem pewna, że gdyby lepper żył to też byś już go miała w gronie ulubionej partii.
        w sumie, może policzyli że jednak lepiej go będzie wyeliminować, bo może to jest to dno, na które lemingi nie będą chciały pójść?
        • anika772 Re: Osobista suflerka 14.05.15, 12:46
          Kaczyński w ławach PO...? No, pewności nie mam oczywiście, ale moje zdumienie byłoby wielkie.
          • volta2 Re: Osobista suflerka 14.05.15, 13:08
            no, skoro giertych już tam jest, a to było forumowe monstrum swego czasu - to nie wierzysz w maciarka czy joachima? misiek - sztandarowy spindoctor pisu teraz gdzie jest? masz jakieś namiary na gościa, bo w pisie coś ostatnio go nie widaćsmile
    • lilly_about Re: Osobista suflerka 14.05.15, 12:44
      Jaro i spółka wyciągają ciężką broń jak widać smile Za chwilę będzie im przeszkadzał kolor pasty do butów u Komorowskiego.
      • 5venuss Re: Osobista suflerka 14.05.15, 17:18
        masz paranoję...
        najpierw piszesz o teoriach spiskowych pisu
        a teraz sama je wymyślasz i wkładasz im w usta...

to się leczy
    • demonii.larua Re: Osobista suflerka 14.05.15, 12:54
      No tragedia, a niektórzy prezydenci to nawet z prompterów oficjalnie korzystają i to tak, że je normalnie widać, to dopiero sensacja co nie?
      Portal niezalezna.pl przekracza od kilku dni granice własnych możliwości i hejt na Komorowskiego uskutecznia tak gęsto, że można sianokosy normalnie robić. Śmieszne to, że taka mała ich wiara we własnego kandydata.
      • scher Re: Osobista suflerka 14.05.15, 13:02
        demonii.larua napisała:

> Śmieszne to, że taka mała ich wiara we własnego kandydata.

We mnie wiara w kandydata jest wielka. Ale mam też dużą wiarę w możliwości Tych, Co Stoją Za Plecami Komorowskiego. Nie darmo przecież kończyli sowieckie uczelnie.
        • demonii.larua Re: Osobista suflerka 14.05.15, 13:09
          >Ale mam też dużą wiarę w możliwości Tych, Co Stoją Za Plecami Komorowskiego. Nie darmo >przecież kończyli sowieckie uczelnie.

Serio oceniasz ich możliwości na jakiekolwiek? Patrząc po kampanii są mniej niż zerowe, bez względu na to jakie uczelnie pokończyli.
          • scher Re: Osobista suflerka 14.05.15, 13:38
            demonii.larua napisała:

> >Ale mam też dużą wiarę w możliwości Tych, Co Stoją Za Plecami Komorowskiego.
            > Nie darmo przecież kończyli sowieckie uczelnie.
            > Serio oceniasz ich możliwości na jakiekolwiek? Patrząc po kampanii są mniej niż
            > zerowe, bez względu na to jakie uczelnie pokończyli.

Też jestem zaskoczony. Albo się czają, albo nastąpiła jakaś zakulisowa zmiana układu sił. Dziwne np., że TVN kupili Amerykanie...

Kandydat dla mnie rewelacyjny, ale na razie nie wiem, co kombinują stronnictwa: ruskie, pruskie i amerykańsko-żydowskie, więc wolę dmuchać na zimne.

Skoro Polsce można bez konsekwencji odstrzelić prezydenta, jeżeli tak się stronnictwa między sobą poukładają, to wszystko jest możliwe.

Za najkorzystniejsze obecnie (i jeszcze długo pewnie) dla polskiej racji stanu uważam stronnictwo amerykańsko-żydowskie. Więc jeśli ten gracz znów na serio wszedł do gry, to Duda przeżyje tę rozgrywkę.
            • gogologog Re: Osobista suflerka 14.05.15, 19:27
              > Też jestem zaskoczony. Albo się czają, albo nastąpiła jakaś zakulisowa zmiana układu sił. Dziwne np., że TVN kupili Amerykanie...

Dokladnie tak to wyglada.
              Zaskoczenie bedzie dopiero w przyszlym tygodniu, juz po debatach.
              Albo bedzie duza wrzutka medialna, albo .... cos absolutnie nowego ....
        • marychna31 Re: Osobista suflerka 14.05.15, 17:27
          ach, pewnie Kamiński kończył "sowieckie uczelnie". Zaraz po tym, jak skończył współprace z Kaczyńskimi, oczywiście.
      • ssnival Re: Osobista suflerka 14.05.15, 13:27
        A tvn i wyborcza od kilku lat przekraczają granice własnych możliwości, tego już nie widzisz?
        • ssnival Re: Osobista suflerka 14.05.15, 13:32
          poza tym akurat to polsat jako pierwszy "wypuścił"
        • demonii.larua Re: Osobista suflerka 14.05.15, 17:26
          A napisałam gdzieś coś takiego?
    • edelstein Re: Osobista suflerka 14.05.15, 13:49
      Masakra.Ematki nasmiewajace sie z wesela w remizie,wybieraja na przy Dentaltechnik nieogarniete.No chlopa,zywcem od pluga oderwanego.Taki ktos ma byc prezydentem Polski.To juz lepiej oddac niewazny glos.
      • wbka2 Re: Osobista suflerka 14.05.15, 16:13
        Spróbuj jeszcze raz, bo nie rozumiem.
        • fogito Re: Osobista suflerka 14.05.15, 16:53
          Kandydaci jak z kiepskiej komedii. Bedzie to wybor mniejszego zla. Duda niestety jest tym wiekszym.
          • miodowa2 Re: Osobista suflerka 15.05.15, 09:04
            Na pewno większym dla całej sitwy PO-PSL, pracowników budżetowki, wszelkiej maści agencji rzadowych, pracowników spółek skarbu państwa itp.itd. jest tych ludzi od groma. Założe się że tu na forum agituja na BK właśnie takie osoby...stagnacja jest w ich osobistym interesie...
            • edelstein Re: Osobista suflerka 15.05.15, 09:37
              Nie moge wyjsc ze zdziwienia,ze oczytane,inteligentne ematki chca BK na prezydenta.
      • edelstein Re: Osobista suflerka 14.05.15, 17:26
        ...wybieraja na prezydenta,nieogarnietego chlopa,zywcem...
        On sie nawet na soltysa nie nadaje
        • gogologog Re: Osobista suflerka 14.05.15, 19:29
          Nie zgadzam sie z Toba!
          BK nadaje sie na soltysa, naprawde.
        • aurita Re: Osobista suflerka 15.05.15, 13:55
          edel no jakby ci powiedziec.... ty chyba czesto w zyciu zdziwiona bywasz? smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka