Dodaj do ulubionych

Kim naprawdę jest Jowita Kacik?

16.05.15, 12:04
Najpierw cytat, dla mnie szokujący:
"Trudno w tych dniach pisać o czymś innym niż o kampanii. Warto jednak czasem przypomnieć sobie, że ważne, często decydujące o naszej przyszłości wydarzenia dzieją się nie przed obiektywami kamer, lecz w cieniu, w ciszy i z dala od kampanijnego zgiełku mediów. Ślad takich działań mogliśmy zauważyć, gdy przypadkowo została ujawniona rola suflerki prezydenta Jowity Kacik, której polecenia Bronisław Komorowski natychmiast i bez wahania wykonywał (słynne: „Przytulmy panią!”wink. Okazało się, że wcześniej pracowała ona w firmie MAW Telecom, której MON kierowane przez Bogdana Klicha ułatwiło przed katastrofą z 10 kwietnia 2010 r. wygranie przetargu na remont polskich rządowych Tu-154M. A firma ta reprezentowała z kolei interesy przedsiębiorstw wskazanych przez rząd Rosji. A to nie koniec związków Jowity Kacik ze Smoleńskiem. W 2011 r. zamieściła ona w internecie własne zdjęcie z podpisem wyszydzającym osoby broniące krzyża na Krakowskim Przedmieściu. Teraz pani Kacik wydaje polecenia prezydentowi RP. Doprawdy przedziwny ciąg przypadków."
niezalezna.pl/67099-kto-stoi-za-prezydentem

Kolejny mój fragment układanki to fakt, że to Prezydent rozpętał wojnę o krzyż na Krakowskim Przedmieściu, sowieckimi metodami, z wykorzystaniem co najmniej jednego prowokatora, Andrzeja Hadacza.

Kolejny puzzel to pospieszne przejmowanie władzy po niepotwierdzonej oficjalnie śmierci Lecha Kaczyńskiego (tu nie można się zgodzić z Donaldem Tuskiem, że Bronisław Komorowski to taki "dobry człowiek, ale nie umie walczyć o swoje", bo co jak co, ale walczyć o swoje to Komorowski akurat potrafi).

Wojciech Sumliński publicznie mówi, a Prezydent nie wytacza mu za to procesów, że p. Komorowski jest przestępcą. Wg niego Bronisław Komorowski "spotykał się z dwoma oficerami WSI i rozmawiał z nimi, jak wspólnie, razem z nimi popełnić przestępstwo polegające na ukradzeniu tajnego aneksu do raportu WSI, najbardziej strzeżonego dokumentu w Polsce". W tym samym materiale Sumliński twierdzi, że Bronisław Komorowski jest sterowany przez WSI i że to te służby posadziły go wręcz na urzędzie Prezydenta Polski. Za to też Komorowski nie wytacza procesów.

Niedawno ukazała się na ten temat książka Sumlińskiego. Mimo braku jakiegokolwiek oficjalnego zakazu jej dystrybucji książka jest wycofywana z księgarń. Jak mówi sam autor:

- Niestety, z kilkunastu miejsc w kraju dostałem potwierdzoną informację, że bez podania oficjalnych przyczyn wstrzymano dystrybucję „Niebezpiecznych związków Bronisława Komorowskiego” do czasu zakończenie wyborów prezydenckich. Miedzy innymi z Wybrzeża i południa Polski. Nieoficjalnie słyszę o bardzo dużych naciskach na różne sieci dystrybucyjne – co najmniej kilka – by tej książki do 24 maja nie dystrybuować. Jak to możliwe, skoro nie ma żadnego formalnego zakazu jej sprzedaży? Nie wiadomo, ale tak jednak się dzieje.
- I ten człowiek śmie wpisywać w swoje hasło wyborcze słowo wolność?

Nie wiem jak wam, ale mnie układa się to wszystko w logiczny ciąg poszlak.
W niewyjaśnionych do dziś okolicznościach w katastrofie lotniczej ginie Prezydent Lech Kaczyński. W ciągu 5 lat trwającego śledztwa prokuraturze nie tylko nie udaje się ustalić podstawowych faktów, ale nawet zebrać kluczowych dla sprawy dowodów.
W firmie remontującej samolot pracuje pani Jowita Kacik.
Zaraz po katastrofie, nie czekając na oficjalne potwierdzenie śmierci Prezydenta, władzę przejmuje Bronisław Komorowski. Jednym z jego pierwszych działań jest przejęcie tajnego aneksu do raportu WSI.

Niedługo potem Bronisław Komorowski brutalnie przerywa żałobę Narodu po śmierci prezydenta Kaczyńskiego, wzniecając wojnę o krzyż na Krakowskim Przedmieściu, m. in. za pomocą prowokatora Andrzeja Hadacza. W wojnę tę z wielkim zapałem angażuje się p. Jowita Kacik.

5 lat później pani Jowita Kacik odnajduje się w gronie najbliższych doradców prezydenta Komorowskiego, suflując mu do ucha "spontaniczne" zachowania wobec wyborców podczas przechadzki po Warszawie. Prezydent Komorowski wykonuje jej polecenia bez namysłu i bardzo dokładnie.

Prócz tego jak wynika z informacji zamieszczonej na stronie Politechniki Wrocławskiej, pani Jowita Kacik zajmuje się kształceniem w kierunku „MANIPULACJA DECYZJĄ I WIZERUNKIEM PRZECIWNIKA”. Źródło akz.pwr.wroc.pl.Treść kursu: Kurs stanowi skrócone kompendium wiedzy na temat form i technik manipulacji współczesnego świata. Szczególne rozszerzenie znajdzie tematyka związana z manipulacją w mediach, polityce oraz dyskredytacji wizerunkowej przeciwnika.

O pani Jowicie więcej tutaj:
europejczycy.info/55860/artykuly/kim-jest-jowita-kacik-miazdzace-ustalenia-na-temat-suflerki-prezydenta/
Obserwuj wątek
    • czar_bajry Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 12:10
      Czyli wg twojego chorego toku myślenia to Komorowski rękami pani Kącik doprowadził do katastrofy smoleńskiej gdyż chciał na urząd prezydencki wskoczyć.
      Proponuję zmienić dilera i trzymać się z dala od dopalaczy bo wszystkie narządy uszkadzają z mózgiem na czele.
      • scher Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 12:16
        czar_bajry napisała:

> Czyli wg twojego chorego toku myślenia to Komorowski rękami pani Kącik doprowadził
        > do katastrofy smoleńskiej gdyż chciał na urząd prezydencki wskoczyć.

Nie obrażaj mnie, bo ja żadnych wniosków nie wyciągnąłem. Napisałem post, w którym podałem ci fakty - do samodzielnej oceny.

Najpierw jednak musisz poczytać i posłuchać całości zalinkowanych materiałów.
        • mood_indigo scher 16.05.15, 12:48
          > Nie obrażaj mnie, bo ja żadnych wniosków nie wyciągnąłem. Napisałem post, w któ
          > rym podałem ci fakty - do samodzielnej oceny.

No nie wiem, jak dla mnie Twoje słowa:
          > Nie wiem jak wam, ale mnie układa się to wszystko w logiczny ciąg poszlak.

to nie jest obiektywne podejście bez stawiania tezy wink
          • scher Re: scher 16.05.15, 13:04
            mood_indigo napisała:

> No nie wiem, jak dla mnie Twoje słowa:
            > > Nie wiem jak wam, ale mnie układa się to wszystko w logiczny ciąg poszlak
            > to nie jest obiektywne podejście bez stawiania tezy wink

Logiczny ciąg poszlak to nadal jest coś, o czym można dyskutować, nieprawdaż?
            • mood_indigo Re: scher 16.05.15, 14:08
              https://pl.memgenerator.pl/mem-image/przypadek-nie-sadze-pl-ffffff-15

W porządku. Tyle, że to już było smile
              • scher Re: scher 16.05.15, 16:00
                Nie zarechoczesz. Przemysł pogardy ma coraz słabszą siłę oddziaływania na wyborców.
                • mood_indigo Re: scher 16.05.15, 18:01
                  Hm, to inaczej, bez obrazków. Wprost. Próbuję Ci dać do zrozumienia, że nikogo nie przekonasz póki nie zmienisz sposobu wypowiadania się. _wiem_ale_nie_powiem.
                  "Ja tam nie wiem, ja tam nic nie sugeruję, aaaale..." To już było człowieku. Ba, to nadal jest! W kółko to samo. "Mamy dowody na to i tamto, tylko nie pokażemy".
                  Daj spokój.

Ja naprawdę wierzę że Ty wierzysz w to co piszesz smile I frustrujesz się, bo wszyscy mają z Ciebie ubaw na forum. Irl (może) też. Na co Ci to scher.

Walnij prosto z mostu: jest tak i tak, wyczytałem to i to, wierzę temu i temu panu i wierzyć będę. A tu jakieś podchody, wijesz się, chcę a boję się. My zaczynamy mieć ubaw, Ty się wściekasz. Bez sensu.
                  • scher Re: scher 16.05.15, 18:29
                    Kto ci powiedział, że ja się wściekam? Przeczytaj jeszcze raz pierwszy post w wątku i wyciągnij wnioski, jakie chcesz. Jesteś dorosła, ja nie będę za ciebie myślał i nie mam powodu się wściekać, że myślisz inaczej niż ja.

Jak chcesz to też napisz prosto z mostu, że myślisz inaczej, profesjonalnie wykaż błędy logiczne w moim łańcuchu poszlak, a nie jakieś podchody robisz, puszczanie oczka, zawoalowana szydera, aluzyjne memy...

Świat jest duży, pomieści i moją opinię, i twoją, nie napinaj się, nie przekomarzaj złośliwie.

Jeśli chodzi o mnie, za dużo wokół tego śledztwa milczenia, braku transparentności, niedomówień i kłamstw. Spekulacji i podejrzeń by nie było, gdyby władza od początku grała w otwarte karty, a nie w głupiego Jasia z ludźmi chcącymi poznać prawdę.
        • gogologog Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 13:11
          Dzieki za ten watek.
          Kolejna osoba to Tomasz Turowski...
      • scher Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 12:19
        czar_bajry napisała:

> Komorowski rękami pani Kącik

Jeśli wierzyć Sumlińskiemu (a Pan Prezydent najwyraźniej traktuje go poważnie), to Komorowski jest tylko figurantem.
    • mama303 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 12:11
      ktoś Ci rozum zabrał człowieku?
    • oqoq74 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 12:43
      A dziadkach, prababciach tej pani jeszcze nic nie znalazłeś?
      • scher Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 13:05
        oqoq74 napisał(a):

> A dziadkach, prababciach tej pani jeszcze nic nie znalazłeś?

Myślisz, że może to mieć jakiekolwiek znaczenie dla zorientowania się, w jakiej Polsce żyjemy i kto nami rządzi? To dawaj, co wiesz, chętnie się zapoznam z faktami.
        • oqoq74 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 15:25
          To było sarkastyczne.
          Przechodzisz sam siebie w tych absurdach.
        • iskierka3 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 16:43
          A powiedz w jakiej i kto? Tylko nie odpowiadaj, zem gimbaza tylko wez powiedz wprost. Bo, ze wrogie sily ro tyle wiem. Ale kto one?wink
    • priszczilla Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 13:06
      Ocenić rolę tej pani będzie można dopiero po efektach jej pracy. Jeśli wygra Duda, a jesienią PIS to będzie znaczyło, że była kretem Jarosława. Logiczne, nie?
      • scher Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 14:06
        priszczilla napisała:

> Ocenić rolę tej pani będzie można dopiero po efektach jej pracy. Jeśli wygra Duda,
        > a jesienią PIS to będzie znaczyło, że była kretem Jarosława.

Najgorliwsze krety Jarosława to Stefan Niesiołowski i cały bez wyjątku rząd PO. Nie zapominajmy o zasługach dla Jarosława bohaterów licznych afer, na czele z Mirem, Rychem i Zbychem i ich patronem Grzegorzem Schetyną. Olbrzymie zasługi położyli też sędziowie: Paweł Rysiński, Wojciech Łączewski, Małgorzata Drewin oraz sędzia na telefon Ryszard Milewski.

No i funkcjonariusze dziennikarstwa, ci zrobili dla Jarosława więcej niż ktokolwiek inny: Michnik, Paradowska, Żakowski, Lis, Gugała, Olejnik, Pochamke, Miecugow, Tadla...
        • iskierka3 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 14:16
          Bronislaw jest figurantem pani Kacik? wink
          A serio - Agathy Christie probowales? Mozna pospekulowac w przyjemnej atmosferze retro a i rozwiazanie jest na koncu. No i nikt sie z czlowieka nie nabijawink
          • scher Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 15:57
            iskierka3 napisała:

> Bronislaw jest figurantem pani Kacik? wink

Zapoznaj się z zalinkowanym materiałem źródłowym (Sumliński) i przestań grać słodką idiotkę.
            Zmienię zdanie, gdy Bronisław Komorowski poda Wojciecha Sumlińskiego do sądu i ten proces wygra.
            • iskierka3 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 16:03
              Wtedy sie podniesie krzyk, ze knebluje cenzorwink
              • scher Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 16:28
                iskierka3 napisała:

> Wtedy sie podniesie krzyk, ze knebluje cenzorwink

Znów udajesz? Komorowski nie wytoczy procesu tylko z jednego powodu: nie ma szans go wygrać. Sumliński jest bardzo wiarygodny, mówi prawdę.
    • la_mujer75 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 14:22
      Sher, cofam to co proponowałam Tobie, abyś zrobił z własnym życie w innym wątku. Tobie nie baby trza, a lekarza !!!!!!!!! I to pinie !
    • woman_in_love wysle to do Jowity Kacik, może zajmą sie tez toba 16.05.15, 15:06
      hue hue hue
      • lady-z-gaga Re: wysle to do Jowity Kacik, może zajmą sie tez 16.05.15, 15:08
        nie strasz chorego, on zdaje się wierzy w to, co pisze
    • araceli Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 15:29
      Wątek dla tych co 'nie pamiętają jak za rządów PiS było'. WSZYSCY JESTEŚMY PODEJRZANI big_grin
      • anusia_magda Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 17:52
        To wszystko wygląda bardzo podejrzanie , szkoda że ludzie popierający PO umieją tak łatwo wszystko usprawiedliwić i przebaczyć.
        • scher Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 17:58
          anusia_magda napisała:

> To wszystko wygląda bardzo podejrzanie, szkoda że ludzie popierający PO umieją
          > tak łatwo wszystko usprawiedliwić i przebaczyć.

Spokojnie. Oni nie muszą decydować o przyszłości Polski.
        • lady-z-gaga Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 17:59
          Ty lepiej zrob rachunek sumienia - gdzie pracowałaś, gdzie chodziłaś do przedszkola i jaki miałaś wpływ na zamach smoleński.... godzina rozliczeń nadchodzi suspicious
        • araceli Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 18:33
          Pis-owcom WSZYSTKO wygląda podejrzanie big_grin
          • scher Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 18:37
            Za to dla pomunistów wszystko jest arcyboleśnie proste, nic nie jest warte dociekania, namysłu, w mętnej wodzie łatwiej ryby łowić. Dlatego ludzie już mają was dość i są nieźle wk*rwieni, jak to ujął Marian Kowalski.
            • iskierka3 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 19:12
              Ja na ten przyklad nie jestem postkomunista. Czy teraz pojawi sie argument o rezimowych mediach i samodzielnym mysleniu?
              • scher Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 19:17
                iskierka3 napisała:

> Ja na ten przyklad nie jestem postkomunista.

I popierasz Bronka, bo?
                • la_mujer75 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 20:44
                  Bosz, ale ograniczone myślenie ... Jak popiera Bronka to postkomunista ! Świat nie dzieli się w ten sposób. Ja tam tez nie postkomunista i co ?
            • sko.wrona Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 21:09
              NIE ma pomunistów.

PiS nie rozumie jednej rzeczy. Po ma niewielu zagożałych zwolenników. Wiele osób głosuje na PO, tylko po to żeby od władzy odsunąć PiS. I możesz sobie bełkotać teraz o reżimowych mediach, lemingach, resortowych dzieciach, ale przypomnij sobie "w czyich rękach" była TVP po smoleńsku? Który tygodnik ma największy nakład w Polsce?

Można, oczywiście, tłumaczyć ciągle swoje porażki spiskiem i głupotą wyborców (swoją drogą to drugie baaardzo zachęca do głosowania na PiS). Można również, zastanowić się, dlaczego przegrywa się ciągle wybory. I posłuchać co mają do powiedzenia wyborcy.

Bo widzisz, znam wielu wyborców PiS, którzy głosowali na śp Lecha, ale już na Jarosława, nie. Ba, oni głosowali świadomie na Bronisława żeby Jarosław nie został prezydentem. Oni mieli ku temu konkretne powody. Może warto się nad tym zastanowić, jakie?

Wy teraz strasznie ekscytujecie się tymi 20% Kukiza, tak jakby były już Wasze. Gdyby Ci ludzie chcieli zagłosować na Dudę, to by już to zrobili w pierwszej turze, czyż nie? Ten cały ruch antysystemowy, to nie jest, wbrew temu co się Wam wydaje, ruch anty po. Wyobraź sobie, że można być przeciwnikiem PiS-u i jednocześnie przeciwnikiem po.

Problem z wyjaśnianiem czegokolwiek przez PiS, jest jeden. Wy wszystko wiecie. Wy wiecie, że tak było i już. Jeśli ktoś próbuje coś podważać, to jest głupi, zmanipulowany, czy co tam jeszcze.
              • scher Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 21:12
                sko.wrona napisała:

> Bo widzisz, znam wielu wyborców PiS, którzy głosowali na śp Lecha, ale już na Jarosława, nie.

Dlatego nie niepokoi ich fakt, że 5 lat po śmierci Lecha wciąż nie zakończono śledztwa i nie podano przyczyn katastrofy? Lubią żyć w takim nienormalnym państwie? Nie kojarzą tej nienormalności z rządami PO?
                • paskudek1 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 21:48
                  scher te przyczyny PODANO, sęk w tym, że PiS i tobie podobni NIE CHCECIE przyjać do wiadomości takiego wyjaśnienia sprawy. i choćby wam pokazano milion ekspertyz ze WSZYSTKICH instytutów lotnictwa na świecie, opinie WSZYSTKICH możliwych specjalistów od lotnictwa wszelakiego to wy i tak chcecie usłyszeć jedno i tylko jedno wyjaśnienie - w Smoleńsku to byl zamach i koniec, kropka. Zamachowcem był Putin na spólke z Tuskiem, a teraz jak widac i z Komorowskim. Bo Komorowski tak strrrrasznie chcial prezydentem zostać.
                  • scher Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 21:51
                    paskudek1 napisała:

> scher te przyczyny PODANO

W śledztwie? Prokuratura podała?
                • sko.wrona Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 17.05.15, 02:12
                  Powtarzam, zapytaj tych ludzi, dlaczego wolą "nienormalny" kraj pod wodzą Bula, od tego, w którym rządzi Jarosław.

Załóżmy, że PiS dochodzi do władzy, powstaje komisja do spraw, pod wodzą Ziobry, lub innego dziarskiego młodzieńca. Mamy konferencję prasową, na której tenże ogłasza, że są dowody, że był zamach na zlecenie Putina. Co dalej drogi sherze?
                  • sko.wrona Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 17.05.15, 02:18
                    Acha, a na dowód, że mam rację odnośnie "wku...onych" dwóch już zdeklarowało, że oddadzą głos nieważny, dwoje "z bulem" zagłosują na Komora, bo nie chcą głosować na Jarka.
                • aurita Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 17.05.15, 18:21
                  przyczyny katastrofy podano juz jakis czas temu. Nie bylo bohaterskiej smierci, nikt nie polegl....ale niektorzy (tacy jak ty) maja problem ze akceptacja rzeczywistosci
                  • scher Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 17.05.15, 19:02
                    aurita napisała:

> przyczyny katastrofy podano juz jakis czas temu.

Kolejny troll przyszedł tu na służbę przedwyborczą.
                    Nie, przyczyny katastrofy są do dziś procesowo nieustalone mimo trwającego 5 lat śledztwa. Za tę sytuację, że nie znamy prawdy o Smoleńsku odpowiadają w całości: Tusk, Komorowski, Kopacz.
        • la_mujer75 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 18:39
          A szkoda, że Wy we wszystkim dopatrujecie się spisku, drugiego dna itd. Od takich ustawicznych podejrzeń zaczynają się poważne choroby.... Współczuję sad
          • scher Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 18:45
            la_mujer75 napisała:

> A szkoda, że Wy we wszystkim dopatrujecie się spisku

Dość już o spiskach! Jako obywatel europejskiego kraju chcę, aby prokuratura zakończyła trwające 5 lat śledztwo i podała weryfikowalne naukowo przyczyny katastrofy.
            • la_mujer75 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 20:46
              Kotuś, Ciebie nawet jakby wzięli do Komisji, zasypali rzetelnymi i konkretnymi dowodami, sam byś pomacał ten wrak, to i tak byś zdania nie zmienił.
              • scher Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 20:53
                Prokuratura ma podać oficjalne przyczyny katastrofy. To nasze prawo i żądamy tego od państwa polskiego.
                • la_mujer75 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 21:22
                  I powołać na świadka brzozy !
                • aurita Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 17.05.15, 18:22
                  przyczyny podano !!!!!
                  • scher Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 17.05.15, 19:02
                    aurita napisała:

> przyczyny podano !!!!!

Nie, przyczyny katastrofy są do dziś procesowo nieustalone mimo trwającego 5 lat śledztwa. Za tę sytuację, że nie znamy prawdy o Smoleńsku odpowiadają w całości: Tusk, Komorowski, Kopacz.
            • mama303 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 21:44
              scher napisał:

> Dość już o spiskach! Jako obywatel europejskiego kraju chcę, aby prokuratura za
              > kończyła trwające 5 lat śledztwo i podała weryfikowalne naukowo przyczyny katas
              > trofy.

i po co Ci to? Jeszcze wyjdzie że św. pamięci Lech miał w tym swój udział....
              • scher Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 21:47
                mama303 napisała:

> > Jako obywatel europejskiego kraju chcę, aby prokuratura zakończyła trwające 5 lat śledztwo
                > > i podała weryfikowalne naukowo przyczyny katastrofy.
                > i po co Ci to?

Ty jesteś jednak na medialnych psychotropach. Po co mi prawda?! Dobre sobie!
                • mama303 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 21:50
                  scher napisał:

> Ty jesteś jednak na medialnych psychotropach. Po co mi prawda?! Dobre sobie!

a Ty świeżo po kazaniu Rydzyka. Prawda może Cię zaboleć. Jesteś na to przygotowany?
                  • scher Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 21:53
                    mama303 napisała:

> > Ty jesteś jednak na medialnych psychotropach. Po co mi prawda?! Dobre sobie!
                    > a Ty świeżo po kazaniu Rydzyka. Prawda może Cię zaboleć. Jesteś na to przygotowany?

Żaden rozsądny człowiek nie zadaje sobie takich pytań. Prawda jest wartością autoteliczną. Dążenie do prawdy nie wymaga żadnych warunków.
                    • mama303 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 22:00
                      scher napisał:

> Dążenie do prawdy nie wymaga żadnych warunków.
                      Ale wiesz że są trzy prawdy..... ja znam prawdę, nie bardzo mnie interesują szczegóły, kiedy wszedł czy wyszedł Błasik i co dokładnie powiedział czy nie powiedział. Tzn. nie na tyle, żeby zaprzątać sobie tym głowę 5 lat po zdarzeniu.
                      • scher Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 22:16
                        mama303 napisała:

> ja znam prawdę

Aha. Gratuluję.
                        • mama303 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 22:29
                          scher napisał:

> Aha. Gratuluję.
                          naprawdę nie ma czego gratulować bo to żaden wyczyn wyrobić sobie zdanie na ten temat.
                          • scher Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 22:37
                            mama303 napisała:

> > Aha. Gratuluję.
                            > naprawdę nie ma czego gratulować bo to żaden wyczyn wyrobić sobie zdanie na ten temat.

Szczególnie przed zakończeniem oficjalnego śledztwa. Faktycznie żaden wyczyn.
                            • mama303 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 22:56
                              scher napisał:

> Szczególnie przed zakończeniem oficjalnego śledztwa.

a zakończenie bez wraku Was satysfakcjonuje?
                              • scher Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 23:11
                                mama303 napisała:

> > Szczególnie przed zakończeniem oficjalnego śledztwa.
                                > a zakończenie bez wraku Was satysfakcjonuje?

Zapytaj prokuratora prowadzącego postępowanie, czy bez wraku jest w stanie ustalić prawdę.
                                • mama303 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 17.05.15, 09:03
                                  scher napisał:

> Zapytaj prokuratora prowadzącego postępowanie, czy bez wraku jest w stanie usta
                                  > lić prawdę.

da się /jest wystarczająco dużo dokumentacji/ale Jarka i Ciebie to nie usatysfakcjonuje. Wy w gruncie rzeczy czerpiecie z tego energię że tego wraku nie da ściągnąć. To jest Wasz argument nr. 1. Niedługo ludzie na słowo Smoleńsk będą wymiotować bo ile można to wszystko międlić i tym żyć?
          • anusia_magda Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 20:59
            la_mujer75 16.05.15, 18:39
            A szkoda, że Wy we wszystkim dopatrujecie się spisku, drugiego dna itd. Od takich ustawicznych podejrzeń zaczynają się poważne choroby.... Współczuję sad

ja rozumiem że wygodniejsze jest takie życii kiedy na nic nie zwraca się uwag, ale tylko niemądry udaje że nic się nie dzieje...
            • la_mujer75 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 21:18
              Niemądry nie umie przewidzieć do czego dojdzie, gdy do władzy dorwą się ludzie, którzy wszystkich nienawidzą, wszędzie wietrzą spisek. To ludzie kierujący się swoimi schizofrenicznymi urojeniami. W innym wątku pisałam, że w historii u władzy byli już tacy, np. Hitler- też wmówił Niemcom, że za ich problemami stoją Żydzi. Wykosili wszystkich swoich przeciwników. Była tylko jedna partia. CO dalej się działo, to chyba wiesz ?
              • scher Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 21:50
                la_mujer75 napisała:

> Niemądry nie umie przewidzieć do czego dojdzie, gdy do władzy dorwą się ludzie,
                > którzy wszystkich nienawidzą, wszędzie wietrzą spisek. To ludzie kierujący się
                > swoimi schizofrenicznymi urojeniami.

Przecież tacy właśnie rządzą nami od 8 lat. Oni wszędzie widzą PIS. Walka z urojeniami zajmuje im tyle czasu, że przez te 8 lat mieli oprócz tego czas tylko na to, żeby kraść. Budowa państwa, które nie istnieje tylko teoretycznie, na to brakło czasu, chęci, zdolności...
              • ola_fatyga Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 22:49
                Była tylko jedna partia. CO dal
                > ej się działo, to chyba wiesz ?

To zupelnie jak PO!!! PO tez sie przyzwaczaila do wladzy i wrosla w nia zbyt bardzo. I manipuluje plebsem az mili A gazeta.pl to już zupelnie stala sie zalosna tubą PO i Komora.
                A oto nagłowki artykulow po kolei:

"Pewnie nas nie znacie... Ale wiemy, że tacie zależy na Polsce"

"Pewnie nas nie znacie... Ale wiemy, że tacie zależy na Polsce"
                "Prezydent zaczął dynamicznie" - "Inną kampanię oglądasz"

"Prezydent zaczął dynamicznie" - "Inną kampanię oglądasz"
                Tusk: Ważniejsze jest to, co robił przez 5 lat niż przez 2 tygodnie

Tusk: Ważniejsze jest to, co robił przez 5 lat niż przez 2 tygodnie
                "Obietnice Dudy albo zrujnują państwo, albo są oszustwem''

"Obietnice Dudy albo zrujnują państwo, albo są oszustwem''

A gdzie tu obiektywizm? Gazeta Wyborcza ma tylko jednego kandydata, powinna zmienic swoja nazwe na Ulotkę Wyborczą. wpolityce.pl/polityka/244201-michnik-na-gali-lewiatana-nie-oddajmy-polski-gowniarzom-tego-nie-ma-w-relacji-wyborczej
                • sko.wrona Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 17.05.15, 02:25
                  Dobra, ja na gazetę zaglądam tylko tu na forum. TVN nie oglądam, bo nie mam. Politycznie udzielający się znajomi to albo z PiS-u, narodowcy, albo korwiniści, więc jeśli coś czytam to właśnie z ich "niezależnych" źródeł.

Proszę pokazać mi gdzie znajdę obiektywną prawdę. Bo przykładów na to jak w tychże źródłach, znalazłam manipulacje i przekłamania, mogę podać mnóstwo v
                  • ola_fatyga Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 17.05.15, 08:44
                    > Proszę pokazać mi gdzie znajdę obiektywną prawdę. Bo przykładów na to jak w tyc
                    > hże źródłach, znalazłam manipulacje i przekłamania, mogę podać mnóstwo v

Nigdzie nie znajdziesz. Świadczy to o tym, na jak niskim poziomie jest nie tylko nasza polityka i politycy, ale też na jak żenującym poziomem stoją nasze źródła informacji. Jednakże od publicznych mediów, portali o ogólnopolskim zasięgu, które pretendują do WIARYGODNYCH I RZETELNYCH źródeł informacji mozna by wymagac obiektywizmu. A tak...jezeli chodzi o mnie to np. gazeta.pl wiele straciła. Jedna wielka propaganda i manipulacja, by wspomóc kolesia od kieliszka i od kiełabasy z sarny tudzież z dzika. takiego 'dobrego dziennikarstwa" nie cenie, o nie.
                    • iskierka3 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 17.05.15, 20:34
                      Jak ktos juz uwaza, ze mityczna prawda istnieje, ale NIGDZIE jej nie podaja to pora na wsparcie farmakologiczne. Nie zartuje.
    • altz Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 21:36
      Ale wydumana historia! big_grin Uśmiałem się. Pan Komorowski nie jest skory do słuchania kogokolwiek, nawet zony nie słucha, chociaż się z żoną liczy, a co dopiero obcej baby.
      Może dać sobie przypomnieć jakieś zachowania, żeby nie wyglądać na zgrubnie ociosanego, bo taki jest naprawdę, ale żeby sobą sterować, to już nie. smile
      • ola_fatyga Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 22:54
        > Ale wydumana historia! big_grin Uśmiałem się. Pan Komorowski nie jest skory do słuch
        > ania kogokolwiek, nawet zony nie słucha, chociaż się z żoną liczy, a co dopiero
        > obcej baby

Rili?

Mowisz i masz,
        Pacynka komor i jego Master:
        www.youtube.com/watch?v=NUE26o1Oh3Y
      • scher Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 22:59
        https://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_CKGP4ElJFg51D2zkiG6WFrtbn1JjKDSf.jpg
    • cydrowa Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 23:11
      Dlaczego tak jest, no, wyjaśnijcie dlaczego?
      Czy wy, które piszecie, że sher powinien się leczyć macie absolutne stoo procent pewności, że to co robi władza jest zawsze takie przeczyste i ktoś kto mówi rzeczy straszne jest zwyczajnie nienormalny?
      Bo ja mam zawsze pewien margines nieufności dla każdej władzy, nawet tej, na którą głosuję.
      Zastanawiałam się poważnie nad samobójstwem Blidy, zastanawiałam się nad niektórymi informacjami z tzw. szafy Lesiaka itd. Nie twierdziłam OD RAZU, że ktoś któ mówi cokolwiek przeciw PIS jest psychiczny.
      Z czego wynika wasza totalna wiara, że tam, u góry jest wszystko takie idealnie prawe, wyłącznie proobywatelskie i tylko psychole mogą sądzić inaczej???
      • ola_fatyga Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 23:31
        > Z czego wynika wasza totalna wiara, że tam, u góry jest wszystko takie idealnie
        > prawe, wyłącznie proobywatelskie i tylko psychole mogą sądzić inaczej???

Ja odpowiem. Od zawsze glosowalam na PO, bo uwierzylam w obietnice. Chcialam wierzyc w idealy i to, ze u steru kraju sa ludzie madrzy i dzialajacy dla dobra kraju. Obudzilam sie, gdy przekonalam sie, ze obietnice byly tylko obietnicami, ktorych nikt nie zamierzal spelnic, a nawet zrobil odwrotnie niz obiecal. I cala ich przedwyborcza gra polegala na tym, co by tu jeszcze wymyslic, co naklamac, by sie plebs nabral i zaglosowal., tudziez by postraszyc pisem.
        • cydrowa Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 23:49
          Więc to opluwanie schera i jemu podobnych (w jakimś sensie i mnie) jest tylko agresywnym podtrzymywaniem własnych ZŁUDZEŃ?
        • sko.wrona Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 17.05.15, 02:30
          Teraz na Dudę zagłosowało wiele osób, które uwierzyły, że on im obiecał cofnięcie wieku emerytalnego sad
          • mama303 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 17.05.15, 09:18
            sko.wrona napisała:

> Teraz na Dudę zagłosowało wiele osób, które uwierzyły, że on im obiecał cofnięc
            > ie wieku emerytalnego sad

no właśnie! Ludzie wy naprawdę we wszystko wierzycie i łykacie co gadają przed wyborami? Myślcie samodzielnie.
            • kozica111 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 17.05.15, 09:38
              Warto by prezydent myślał samodzielnie a nie otaczał sie suflerami.
              • lady-z-gaga Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 17.05.15, 09:41
                Szkoda, że Lechowi Kaczyńskiemu tego nie doradziłaś. Lepiej by na tym wyszedł, gdyby myslał samodzielnie, zamiast działac pod dyktando brata.
              • mama303 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 17.05.15, 09:44
                kozica111 napisała:

> Warto by prezydent myślał samodzielnie a nie otaczał sie suflerami.

ależ oni mają wszyscy doradców, suflerów, opiekunów wizerunków, sztaby całe nad tym pracują. Na całym świecie tak jest. Gdzie Ty żyjesz?
                • oqoq74 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 17.05.15, 09:56
                  Duda dla odmiany ma jedno wyuczone przemówienie i jedno i to samo klepie na każdym spotkaniu. W któryś dzień pokazywali jego spotkania w różnych miastach i to samo mówił, czasem tylko nieco zmienił kolejność.
                  Za każdym politykiem na eksponowanych miejscu stoi sztab ludzi.
      • mama303 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 17.05.15, 09:15
        cydrowa napisała:

> Bo ja mam zawsze pewien margines nieufności dla każdej władzy, nawet tej, na kt
        > órą głosuję.

ale ja też i każdy normalny człowiek który samodzielnie analizuje tyle że scher w paranoje popada. Nie uważam, że władza jest krystaliczna, przecież tam sa ludzie tacy jak my wszyscy, nikt nie jest idealny. Trzeba mieć do tego trochę dystansu. Na pewno nie zagłosuję na Dudę bo za jego ładna buzią stoi paranoik i będziemy mieć w Polsce jedną wielką paranoję ze Smoleńskiem w tle zamiast państwa. Będą walczyc z Europą, z Putinem, z Tuskiem. Nie chcę tego.chcę spokoju.
    • kota_marcowa Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 16.05.15, 23:38
      Wali mnie, kim jest pani Jowita Kacik.
    • aniani7 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 17.05.15, 05:47
      Ktoś przeczytał całość? Ja ledwo dotarłam do drugiego akapitu. Jak dobrze zrozumiałam, forsujesz tezę, że to Jowita Kacik była tą słynną brzozą? Bez odbioru.
      • scher Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 17.05.15, 07:54
        aniani7 napisała:

> Ktoś przeczytał całość? Ja ledwo dotarłam do drugiego akapitu.

I czym się chwalisz? Że czytać nie umiesz? Że dłuższe teksty powodują twój bul?
        Wracaj do swojej cywilizacji obrazkowej.
      • mama303 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 17.05.15, 09:20
        aniani7 napisała:

> Ktoś przeczytał całość? Ja ledwo dotarłam do drugiego akapitu. Jak dobrze zrozu
        > miałam, forsujesz tezę, że to Jowita Kacik była tą słynną brzozą? Bez odbioru.

Dobre!
    • aurita Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 17.05.15, 18:28
      Przypomnij nam wszystkim Sumlinski to ten oskarzony prawicowy dziennikarz? oskarzono go o propozycje pozytywnej weryfikacji przez komisje Macierewicza w zamian za lapowke? to ma byc ta wiarygodna osoba, ktora mowi prawde a aktualnie musi tlumaczyc sie przed sadem?

• scher Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 17.05.15, 19:37
        aurita napisała:

> Przypomnij nam wszystkim Sumlinski to ten oskarzony prawicowy dziennikarz? oskarzono
        > go o propozycje pozytywnej weryfikacji przez komisje Macierewicza w zamian za lapowke?
        > to ma byc ta wiarygodna osoba, ktora mowi prawde a aktualnie musi tlumaczyc sie przed
        > sadem?

Ależ sprytnie umiesz rzucać błotem, pewnie po kursach w Moskwie smile

O sprawie Sumlińskiego:
        pl.wikipedia.org/wiki/Wojciech_Sumli%C5%84ski
        A tu jego wypowiedź o książce "Niebezpieczne związki Bronisława Komorowskiego":
        www.youtube.com/watch?v=q0qNqLFqp7w
        (mniej więcej od 4. minuty)

Tu na promocji książki:
        www.youtube.com/watch?v=xQ5GqBIoius
        Może jeszcze to:
        www.youtube.com/watch?v=djdQBwjWMDI

Czekam, gdy Bronisław Komorowski zabierze oficjalnie w tej sprawie głos, kiedy poda Sumlińskiego do sądu i sprawę wygra.
        • iskierka3 Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 17.05.15, 20:37
          Coz, za rzadow partii jedynej i sprawiedliwej na wygranie sprawy nie ma najmniejszej szansy. To akurat pewne.
        • aurita Re: Kim naprawdę jest Jowita Kacik? 17.05.15, 23:10
          cos duzo wiesz o tych kursach w Moskwie? sam w nich uczestniczyles chyba....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka