Dodaj do ulubionych

Jak odmówić pracy

18.05.15, 14:42
Drogie Emamy,

Zmieniam pracę, zadzwoniłam do znajomych popytać czy ktoś nie słyszał, nie dostał informacji że szukają pracownika
Jeden ze znajomych polecił mi swojego przyjaciela, umówiłam się z nim na rozmowę, ale gdy opadła euforia i przemyślałam to, stwierdziłam że nie chcę przyjąć tej pracy. Byłabym sama w biurze i znam swój charakter na tyle, że po 3 miesiącach chciałabym uciec do ludzi, a nie chce narobić facetowi kłopotów jak mnie przeszkoli i się wdrożę a ja odejdę. Jak rozwiązać tą sprawę? Czy rozmawiać z nim normalnie i udawać zainteresowaną ale że muszę przemyśleć, czy powiedzieć to na samym początku, czy pod koniec czy skłamać jak mam się zachować w tej sytuacji, żeby wyjść z twarzą i nie poirytować znajomego i ewentualnego pracodawcy, że najpierw się zgadzam a potem jednak nie... z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Jak odmówić pracy 18.05.15, 15:18
      A podobno w Polsce nie ma dla młodych pracy innej niż kasa w Tesco, a jak jest to wybrzydzają, że nie chcą sami siedzieć w biurze, żenada. Oby faktycznie Cię kiedyś pokarało brakiem pracy.
      • wioskowy_glupek Re: Jak odmówić pracy 18.05.15, 20:36
        10/10
    • slonko1335 Re: Jak odmówić pracy 18.05.15, 15:35
      Normalnie od razu najlepiej zadzwonić i powiedzieć, że przemyślałaś i jednak dziękujesz za ofertę, zanim pójdziesz na tą rozmowę-po co tracić czas swój i kogoś?
      • aqua48 Re: Jak odmówić pracy 18.05.15, 15:47
        Idź na rozmowę i wypytaj dokładnie o warunki, może jednak byłoby w tej pracy dla Ciebie coś interesującego? Jeśli nie to podziękuj od razu.
        • slonko1335 Re: Jak odmówić pracy 18.05.15, 16:19
          Kurcze zakładałam, że zna warunki, jak nie to rzeczywiście poszłabym z czystej ciekawości chociażby, może to być oferta nie do odrzuceniawink
    • mildenhurst Re: Jak odmówić pracy 18.05.15, 16:01
      Z powodow towarzyskich nie podejmiesz pracy choc szukasz?! O pani.
      • eve-lynn Re: Jak odmówić pracy 18.05.15, 16:14
        A co, musi brac kazdy "ochlap" co wpada w rece? Super jak ma mozliwosc "wybrzydzania" a nie, ze jak dobry pan daje prace to sie go po nogach caluje i bierze byle co byle bylo...
        • morekac Re: Jak odmówić pracy 18.05.15, 16:36
          Ale na razie dziewczyna nawet chyba za bardzo nie wie, czy to ochłap czy nie.
      • angazetka Re: Jak odmówić pracy 18.05.15, 16:35
        Nie z powodów towarzyskich, a z powodu niezgodności pracy z charakterem. Nie wzięłabym pracy telemarketerki, powiedzmy, bo się do tego nie nadaję. Tak samo ktoś się nie nadaje do samotnego siedzenia w biurze.
        • mildenhurst Re: Jak odmówić pracy 18.05.15, 18:32
          stomatolog też pracuje w samotności.
    • minor.revisions Re: Jak odmówić pracy 18.05.15, 16:45
      Na chłopski rozum to opcje są dwie: albo rzeczywiście siedzisz w tym biurze sama jak palec - i wtedy możesz przyjąć pracę i starać się ją tak zoptymalizować, żeby po jakimś czasie poprosić o możłiwość częsciowego pracowania z domu i możesz ją jakoś dostosować do towarzyskich potrzeb, albo nie da się z domu, bo tam jednak przychodzą jacyś interesanci, no i wtedy nie jesteś sama jak palec. A poza tym możecie się przecież umówić na okres próbny, przecież po takim okresie to nie tylko pracodawca może zrezygnować, pracownik również może dojść do wniosku, że mu nie pasuje, nie?
      Ale tak naprawdę to odpowiedż zależy od dwóch rzeczy: czy stać cię na to, żeby tej pracy nie przyjąć i czy wiesz dokladnie, czego szukasz.
    • forumologin Re: Jak odmówić pracy 18.05.15, 17:14
      Od razu zrezygnowac bo sie nie obejrzysz a przyjmiesz ta prace, bo I'm pozniej tym bwrdziej glupio Ci bedzie rezygmowac
      • bbuziaczekk Re: Jak odmówić pracy 18.05.15, 17:21
        Chetnie przyjmę ta prace skoro ci nie pasi samotne siedzenie w biurze (ja piernicze, ludziom to się nie dogodzi !!)
        Ja pracuje z mnóstwem ludzi i mam dość. Chetnie popracowalabym sama.
        • annajustyna Re: Jak odmówić pracy 18.05.15, 18:36
          Ale nie jestes znajoma kolegi przyjaciela...
        • wioskowy_glupek Re: Jak odmówić pracy 18.05.15, 20:38
          ja bym też brała daj namiary, bo mam ochotę zabić klientów uncertain
    • atomoffka20 Re: Jak odmówić pracy 18.05.15, 22:02
      Zadzwoniłam do Pana i wprost powiedziałam, że przemyślałam sprawę i nie chce mu przynieść strat za kilka miesięcy. Napisałam jeszcze oficjalnego maila z podziękowaniami za docenienie i chęć zatrudnienia jednocześnie przepraszając za powstała sytuację.
      Dziękuję bardzo za wasze rady i szybkie odpowiedzi.
      Do Pań, które krytykują moje "wybrzydzanie"
      Ja aktualnie posiadam pracę, nie mam noża na gardle. Pracowałam już kiedyś sama i wiem, że kompletnie się do tego nie nadaję. Jeśli mam możliwość to będę się rozwijać, i szukać takiej pracy jaką polubię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka