Dodaj do ulubionych

Pierwsze razy...

25.06.15, 22:45
Macie jakies rzeczy które ostatnio robiłyście pierwszy raz...
Mi się w ten weekend w moim zaawansowanym wieku "po trzydziestce" udało się pójść w biały dzień publicznie do sklepu w piżamie. Mało tego w piżamce w różowe motylki. I jeszcze udało mi się autobus miejski po drodze minąc i wyszczerzyć sie radośnie do osłupiałych pasażerów.
Na szczęście nie było to moje miasto więc mogę tam robić za oryginała...

A i jeszcze w ten sam weekend pierwszy raz w życiu grałam w Rummikub. Jak to mozliwe że wczesniej tej gry nie odkryłam?!

Macie jakieś pierwsze razy z ostatniego czasu?
Obserwuj wątek
    • bufo.bufo Re: Pierwsze razy... 25.06.15, 22:50
      Będę monotematyczna, ale od dwóch miesięcy przeżywam istny festiwal pierwszych razów wink
    • kkalipso Re: Pierwsze razy... 25.06.15, 22:54
      Tak! Dokładnie tydzień temu w drodze do pracy skręciłam na wagary...pojechałam sobie na na dobrą kawę i śniadanie, flirtowałam z kelnerem. Potem spokojnie jak nigdy poszłam na zakupy, to był cudowny dzień ....
      • angeika89 Re: Pierwsze razy... 25.06.15, 23:06
        -W ten weekend pierwszy raz piłam piwo z colą...Bleee...
        -Pierwszy raz kupiłam sobie takie typowe buty do biegania za meega kase...
        -Pierwszy raz samodzielnie od podstaw zrobiłam lazanie ze szpinakiem.Pycha...
        -Zobaczyłam pierwsze próby wstawania na nóżki mojego synka smile
        To z tego tygodnia...
        • mamaemmy angeika89 26.06.15, 00:19
          angeika89 napisał(a):

> -W ten weekend pierwszy raz piłam piwo z colą...Bleee...

fuj smile spróbuj tego co się w Krakowie pije-calimocho czyli cola i WINO smile

> -Pierwszy raz kupiłam sobie takie typowe buty do biegania za meega kase...
          pooookaż !
          • angeika89 Re: angeika89 26.06.15, 22:19
            www.stylepit.pl/nike-bialy-z-czarnym-wmns-nike-lunarglide-244569-325?zanpid=2049610107490509824&utm_medium=affiliate&utm_campaign=zanoxaffiliate&utm_source=zanoxTakie...
          • memphis90 Re: angeika89 27.06.15, 10:04
            O, piłam raz, jak trafiłam na takie niesmaczne wino, że wypić się nie dało wink A w poznanskim się niczego nie wyrzuca i nie marnuje! Więc poszło z colą i smakowało nieźle.
            Czerwone do coli, białe ze spritem. 7Up smakuje chemicznie jak kostka do toalet, więc nie polecam.
            • angeika89 Re: angeika89 27.06.15, 17:10
              O białe ze spritem piłam... Całkiem nie złe wink
        • black.sally Re: Pierwsze razy... 26.06.15, 23:27
          angeika89 napisał(a):

> -Pierwszy raz samodzielnie od podstaw zrobiłam lazanie ze szpinakiem.Pycha...

o to ja tak samo.Wyszła mega pyszna wink
    • fornitta69 Re: Pierwsze razy... 26.06.15, 00:31
      Dzis pierwszy raz w zyciu ulozylam kostke rubika smile
      • cosmetic.wipes Re: Pierwsze razy... 26.06.15, 10:08
        Ja tez tydxien temu pierwszy raz w życiu ułożyłam kostkę, z tym, że brukową wink
        • atena12345 Re: Pierwsze razy... 26.06.15, 11:25
          cosmetic.wipes napisała:

> Ja tez tydxien temu pierwszy raz w życiu ułożyłam kostkę, z tym, że brukową wink
          >

To tak jak ja! big_grin
          A jesienią pierwszy raz w życiu ułożyłam elastyczny klinkier na elewacji
    • redheadfreaq Re: Pierwsze razy... 26.06.15, 10:31
      Bardzo niedawno pierwszy raz zasiadłam za kółkiem jako pełnoprawny kierowca.
      Jeszcze "niedawniej" - narysowałam krajobraz w ołówku na formacie A2.
      Oraz pierwszy raz współorganizowałam pogrzeb i przyjmowałam kondolencje... tego akurat wolałabym nie musieć robić.

W tym roku generalnie dużo się działo... a to dopiero połowa.
    • gulcia77 Re: Pierwsze razy... 26.06.15, 10:41
      Nauczyłam się kłaść papę termozgrzewalną, oporządziłam samodzielnie indorka, nauczyłam się robić masło. Jak mogłaś wcześniej nie odkryć rummikuba, no jak?!
      • feniks_z_popiolu Re: Pierwsze razy... 27.06.15, 17:23
        Pierwszy raz w życiu użyłam kwasku cytrynowego do usunięcia dwuletniej cementowej plamy na wannie. Za radą zresztą sprzedawczyni ze sklepu z chemią specjalistyczną. Rewelacja! A już miałam wyrzucać wannęsmile

• inguszetia_2006 Re: Pierwsze razy... 26.06.15, 11:17
      Witam
      Pierwszy raz jechałam Niepodległości i Puławską - rowerem! Trochę straszno, trochę ekstra. Mam nadzieję, że nie przeszkadzałam kierowcom zanadto. Starałam się, przynajmniej.
      Żyję;-D I planuje powtórzyć eksperyment.
      Pzdr.
      Ing
    • klubgogo Re: Pierwsze razy... 27.06.15, 10:15
      Często widuję w osiedlowych sklepikach osoby w piżamach... zawsze myślałam, że to strój do łóżka, ale zawsze chyba można się mylić
      • beataj1 Re: Pierwsze razy... 27.06.15, 17:13
        Ja tez tak myślałam. A okazało się że daje rade i jest całkiem wygodna na zakupach...
    • triismegistos Re: Pierwsze razy... 27.06.15, 10:21
      Niedawno kupiłam pierwsze w życiu prawdziwe, ekstremalne szpile (i chodzę w nich). Pierwszy raz kupiłam sobie eyeliner. I dorobiłam się pierwszego, prawdziwego, modelującego gorsetu.
      • kicia7 Re: Pierwsze razy... 27.06.15, 21:23
        Pierwszy raz jeździłam dziś konno w damskim siodle. Wprawdzie bez stosownej kiecki, ale i tak poczułam się jak dama. Coś to siodło z człowiekiem robi smile
    • staramotocyklistka Re: Pierwsze razy... 28.06.15, 11:01
      A ja wczoraj pierwszy raz "zeszłam na kolano" jadąc motocyklem, oczywiście na torze a nie w ruchu publicznym.
      Jestem baaaaaaaardzo z siebie dumna smile
    • echtom Re: Pierwsze razy... 28.06.15, 13:36
      Pierwszy raz zaangażowałam się w budżet obywatelski. I pierwszy raz podejmuję ważne decyzje odnośnie mojego kota, ale to akurat mnie nie cieszy.
      • echtom Re: Pierwsze razy... 06.07.15, 10:41
        W ostatnich dniach pierwszy raz kupiłam bilet na pociąg przez internet i pierwszy raz skorzystałam z usługi bla bla car.
    • morgen_stern Re: Pierwsze razy... 06.07.15, 11:19
      Pierwszy raz jadłam parówki sojowe.... bueeeeee
    • zebra12 Re: Pierwsze razy... 06.07.15, 11:26
      Tak!
      Niedawno pierwszy raz wzięłam na rękę ptasznika (boję się pająków)
      Pierwszy raz wysłałam najmłodsza samą na obóz
      Po wakacjach czeka mnie więcej pierwszych razów
    • angiz Re: Pierwsze razy... 06.07.15, 11:41
      Pierwszy raz kosiłam ogród solidną kosiarką z napędem. Jedna młoda brzózka pożegnała się z życiem ale poza tym kosi się super. Później do nocy przy każdym przymknięciu oczu latały mi przed oczami fantastyczne zielone esy-floresy.
    • jak_matrioszka Re: Pierwsze razy... 08.07.15, 02:00
      Po raz pierwszy (ale mam nadzieje nie ostatni) widzialam niezachodzace slonce Polnocnej Norwegii.
      Po raz pierwszy chodzilam w lipcu w kozakach (bo temperatura byla jednocyfrowa).
      Po raz pierwszy pojechalam po rondzie pod prad, a chcialam juz dawno.
      • nisar Re: Pierwsze razy... 08.07.15, 07:40
        Tak, właśnie przed chwilą pierwszy raz nie wpadłam na to, jaka będzie kolejna liczba w logicznym szeregu. Ba, nie wiedziałam nawet, dlaczego akurat ta, po tym jak już znałam odpowiedź. Bardzo niechlubny pierwszy raz.

Poza tym:
        pierwszy raz wiosłowałam sama w kajaku i on się posuwał do przodu smile
        pierwszy raz kupiłam sobie halkę droższą niż kiecka na nią, czym udało mi się nieziemsko zadziwić małżonka
        pierwszy raz także kupiłam kieckę za małą, żeby się wreszcie zmusić do pożegnania z oponami
    • kaamilka Re: Pierwsze razy... 08.07.15, 08:02
      Pierwszy raz przenosilam ciaze uncertain Termin mialam na wczoraj. Okropne uczucie stan. Tym samym to moja OSTATNIA ciaza.
    • purchawkapuknieta Re: Pierwsze razy... 08.07.15, 11:46
      Pierwszy raz mi sie nie chce ogladać seriali. mam GoT 5, Vikingów 3, The bIg bang theory 8, modern family 6, House of cards 3 i shameless 5. no nie mogę się zabrać.

dwa tygodnie temu pierwszy raz widzialam konajace duże zwierze: kaczka rozbiła mi się o okno balkonowe.
    • angeika89 Re: Pierwsze razy... 08.07.15, 15:07
      Wczoraj pierwszy raz wlazłam po drabinie na naszą ogromną czereśnie. Trochę owoców nazrywać. Potem skakałam po niej niczym małpka. A mam lęk wysokości smile

www.suwaczki.com/tickers/dqprj44j24tj1f5a.png
    • marusia_ogoniok_102 Re: Pierwsze razy... 08.07.15, 15:38
      Pierwszy raz szłam samotnie o drugiej w nocy przez zupełnie mi nieznaną Nową Hutę (wracałam z roboty w sklepie).
      Pierwszy raz użyłam roweru miejskiego.
      Pierwszy raz jechałam rowerem ciemną nocą.
      Pierwszy raz jechałam rowerem ciemną nocą przez Kraków big_grin W ogóle pierwszy raz jechałam rowerem w Krakowie.

Fajnie było big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka