upsetupset
22.07.15, 10:19
Kilka razy juz tu pisalam i dostalam naprawde konkretne odpowidzi. Prosze o spojrzenie na sytuacje i wypowiedzi co wy byscie zrobily.
Nie tak dawno rozstalam sie z chlopakiem, bardzo mocno przezylam chyba do dzisiaj jeszcze to we mnie siedzi. Jakos nie potrafie sie pozbierac, znowu zakochac mam 28lat i juz mi chodza po glowie zwiazki z rozsadku. Jednak nie w tym rzecz.
Bardzo zle sie czuje, pochodze ze śląska wszystko mnie przygnębia po tym rozstaniu i jakoś tu mało facetów wolnych w tym wieku. Napewno w Warszawie jest inaczej.
Myślałam o emigracji już w moim zawodzie. Miałoby to miejsce za dwa lata i kompletnie sama jechałabym do obcego kraju, bo mi się on podoba, jest tam dla mnie duzo pracy w zawodzie.
Moja siostra natomiast mieszka w niedlaeko Londynu i tam pracuje i bardzo namawia mnie na wyjazd juz teraz. Uwaza, ze powinnam wziac 6miesiecy bezplatnego urlopu, bo tak moge zrobic. Popracowac tam w innym kraju. Odpoczac od obecnej pracy, od Śląska. Podszkoliłabym według niej język i spotykała się tam z chłopakami bo jak mówi bede miała duży wybór. Tylko, że tak te 6 miesiecy wydłuża mi konczenie edukacji w Polsce o kolejne pol roku czyli wyjechalabym za 2,5. W dodatku na pracę w zawodzie w UK szans nie mam. To znaczy mam ale znowu bym musiala wracac do Polski cos konczyc w dodatku naprawde perfekt jezyk. A akurat tam gdzie chce jechac wystarczy jezyk komunikatywny.
Mam naprawde dosyc. Chce cos zmienic w zyciu. Chetnie bym to rzucila wszystko i wyjechala do siostry tylko nie wiem czy pozniej nie bede zalowac bo mnie sie wszystko tylko wydluzy, a i faceci co mi po Anglikach chciałabym Polaka. Boję się roznic kulturowych, tej masy rozwodow, zdrad. Mysle ze w Polsce jest z tym lepiej dlatego tak szukam raczej Polaka. A moze się mylę i wszedzie jest to samo?. W dodatku wcale nie kazdy Polak chce emigrowac, a jednak jak juz bede w tej Anglii to moze zbiore sie do kupy i dam rade jak podszkole, w duzym stopniu jezyk gdzies sie tam zahaczyc. Podobno bardzo ciezko, bardzo ale nie niemozliwe. No i sama nie wiem.