Dodaj do ulubionych

inhalator - pomózcie

25.07.15, 10:14
Nie wiem który wybieram między tym
www.morele.net/kardio-test-inhalator-pneumatyczno-tlokowy-inh-kt-family-pro-695403/
a tym
sklepmedyczny.pl/produkt/inhalator-intec-cn-02wd2
a moze ona są słabe?

polećcie coś
chodzi mi o górne drogi oddechowe - wiecznie zatkany nos u dziecka.
Obserwuj wątek
    • regego Re: inhalator - pomózcie 25.07.15, 10:26
      Nie wiem czy pomogę ale jeżeli chodzi o dobry i trwały inhalator spokojnie mogę polecić ten z Lidla(średnio raz w roku się pojawiają). Swoją drogą są to inhalatory produkowane przez niemiecką firmę i sprzedawane szpitalom.
      Mój tato ma POChP czyli inhalator od roku w ciągłym użyciu ma się bardzo dobrze. Sporo końcówek w zestawie a i te z apteki pasują.
    • z_lasu Re: inhalator - pomózcie 25.07.15, 10:50
      Cichszy.
      • blogimoje Re: inhalator - pomózcie 11.03.16, 11:46
        My z żoną zakupilismy inhalator Diagnostic Nano i powiem szczerze, że spełnił nasze oczekiwania smile
    • mary_lu Re: inhalator - pomózcie 25.07.15, 10:57
      Na pewno nie ten drugi, skoro zaznaczają, że do sporadycznego użytku, to musi być do niczego. W dodatku widziałam w użytku ten model, tylko z naklejką innej firmy, więcej hałasował niż rozpylał.

Porównuj wielkość cząsteczek i szybkość podawania leku.

Mamy sprawdzone w rodzinie firmy medel i philips, mogę je polecić.
    • ludborka Re: inhalator - pomózcie 25.07.15, 12:42
      philips respironics family
      • moje.m Re: inhalator - pomózcie 25.07.15, 13:48
        Niestety philips respironics family prawie nie jest nigdzie dostepny, to chyba stary model.
        • moje.m Re: inhalator - pomózcie 25.07.15, 13:48
          www.losmedicos.pl/inhalator-philips-respironics-family-3-lata-gwarancji-nebulizator-tlokowy-maska-dla-dzieci-i-dla-doroslych.html
          • ludborka Re: inhalator - pomózcie 25.07.15, 13:57
            allegro.pl/inhalator-nebulizator-philips-respironics-family-i4825726271.html tu np. jest 1000 sztuk wink

nie wiedziałam, że go wycofali, jak tak, to brałabym następcę:

www.alergia.med.pl/p/33/642/medel-family-2012-inhalator-pneumatyczno-tlokowy-dla-calej-rodziny--inhalatory-i-akcesoria-urzadzenia-medyczne.html
            • moje.m Re: inhalator - pomózcie 25.07.15, 13:59
              ten starszy model mi się bardziej podoba, i ma trobę, a ten nowy trochę biedniejszy zestaw
              • ludborka Re: inhalator - pomózcie 25.07.15, 14:04
                to rzuć monetą winkbig_grin, ale na moje oko ma to samo: allegro.pl/inhalator-medel-family-evo-2015-torba-nowosc-i5557345196.html
                mam tego philipsa 7 lat, chodzi naprawdę nadal dobrze i, niestety, często. ale piszą, że ten nowy ma lepsze osiągi. i gwarancję 5 lat. za 5 lat będzie tak zamortyzowany, że możesz kupić nowy bez wyrzutów sumienia wink

• moje.m Re: inhalator - pomózcie 25.07.15, 14:09
                  hurtmedyczny.pl/inhalator-medel-family-evo
                  tu znalazłam trochę taniej
                  • ludborka Re: inhalator - pomózcie 25.07.15, 14:15
                    to super smile cenom się nie przyglądałam, wklejałam pierwszy link spod palca.
                    a i tak pewnie zaraz wytną, bo to niezamierzona, ale jednak, reklama smile
                    • moje.m Re: inhalator - pomózcie 25.07.15, 14:20
                      ludborka napisała:

> to super smile cenom się nie przyglądałam, wklejałam pierwszy link spod palca.
                      > a i tak pewnie zaraz wytną, bo to niezamierzona, ale jednak, reklama smile

ok, ten Evo kupię.
                      Ale nie mam pojęcia co się tam wlewa do inhalacji górnych dróg?
                      • ludborka Re: inhalator - pomózcie 25.07.15, 14:34
                        Takich podstawowych sól fizjologiczną/solankę rabczańską/zabłocką rozcieńczoną z wodą. A do leczniczych są środki na receptę.
                        Oczywiście spłycam temat, na pewno są bardziej doświadczeni w tym temacie smile
    • zuleyka.z.talgaru Re: inhalator - pomózcie 25.07.15, 12:44
      Ja mam od ponad 6 lat Medel pro - ich chyba Philips przejął jakiś czas temu - bardzo dobry i niezawodny sprzęt.
      • ludborka Re: inhalator - pomózcie 25.07.15, 12:47
        bez dwóch zdań smile tylko półka cenowa inna wink
        • zuleyka.z.talgaru Re: inhalator - pomózcie 25.07.15, 12:53
          Lepiej chyba zainwestować raz a porządnie. smile
    • rulsanka Re: inhalator - pomózcie 25.07.15, 15:18
      Jeżeli nie jest to niemowlak, to inhalator nie ma sensu w przypadku nosa. Porządne oczyszczanie, płukanie specjalną butelką, być może sterydy na zmniejszenie stanu zapalnego. Są też różne krople nawilżające - z kwasem hialuronowym, panthenolem i inne.
      • zuleyka.z.talgaru Re: inhalator - pomózcie 25.07.15, 17:03
        Zależy. Ja tam inhaluję w przypadku kataru, solą fizjologiczną z kroplą olejku sosnowego bądź eukaliptusowego - i bardzo ładnie smarki wyłażą potem smile
      • moje.m Re: inhalator - pomózcie 28.07.15, 07:20
        rulsanka napisała:

> Jeżeli nie jest to niemowlak, to inhalator nie ma sensu w przypadku nosa. Porzą
        > dne oczyszczanie, płukanie specjalną butelką, być może sterydy na zmniejszenie
        > stanu zapalnego. Są też różne krople nawilżające - z kwasem hialuronowym, panth
        > enolem i inne.

ja wiem najlepiej co potrzebuje moje dziecko. Cały rok, całe kilka lat męczymy się nad czyszczeniem nosa, ciągle obrzęki, krwawienia, nie chce czyścić, płacze.
        Właśnie przez 2 tyg stosowalismy grzecznościowo inhalator - czysty nos, brak krwotoków, nie mówi przez nos, nie ma obrzęków, nie wierzę że tak moze być, bo wiecznie płacze, awantury były. To jest jak zbawienie. To były inhalacje solankowe - czyli z soli morskiej?
        • rulsanka Re: inhalator - pomózcie 28.07.15, 23:01
          Jak masz dobre doświadczenia z inhalatorem to inna sprawa. U nas w domu są 2 osoby z problemami z nosem. Ja mam tendencję do przeciągających się stanów zapalnych śluzówki, syn z krzywą przegrodą potrafi mieć katar tygodniami w tej zwężonej dziurce. Katar zielony i śmierdzący. Przetestowałam różne sposoby i niestety najskuteczniejsze jest zastosowanie sterydu. Na oczyszczony nos oczywiście. Jeżeli u was pomaga inhalacja to ok, natomiast po inhalacji przydałby się steryd, żeby ten efekt się utrzymał. Sama inhalacja to przy zwykłym infekcyjnym katarze może wystarczyć. Natomiast stan przewlekły samymi fizycznymi metodami jest trudny do wyleczenia.
          Na wysuszoną śluzówkę świetnie działa pół kapsułki wit a+e do każdej dziurki. Fajnie działa też olej kokosowy. Wierz mi, używałam już chyba wszystkiego. I w dodatku skutecznie.
          • drobnostka7 Re: inhalator - pomózcie 11.03.16, 12:11
            Nie zgodze się, że przewlekłe stany zapalne to tylko sterydem, ale zgodze się, że sa różne przypadki. Moja aletgiczka wziewna pięknie smarka s chusteczke a i tak 4 lata temu cały rok z zapchanym nosem chodziła. Trafiła pod dobrą opiekę i na początku były inhalacje ze sterydem, i owszem, teraz jednak mukolityki i inhalacje ze zwykłej soli fizjol. wystarczają byo nos odetkać....
      • moje.m Re: inhalator - pomózcie 28.07.15, 07:22
        rulsanka napisała:

> Jeżeli nie jest to niemowlak, to inhalator nie ma sensu w przypadku nosa. Porzą
        > dne oczyszczanie, płukanie specjalną butelką, być może sterydy na zmniejszenie
        > stanu zapalnego. Są też różne krople nawilżające - z kwasem hialuronowym, panth
        > enolem i inne.

nie można stosować powyzej 5 dni kropli do nosa i innych podobnych, zresztą nie przechodziło po tym, tylko bardziej się zatykał nos.
        • rulsanka Re: inhalator - pomózcie 28.07.15, 22:53
          Nie powinno stosować się kropli obkurczających powyżej 5 dni. Wszelkie inne jak najbardziej można, czasem wręcz trzeba stosować miesiącami. Ja żeby wyleczyć się z przewlekłego zapalenia zatok musiałam używać sterydów przez rok. I prawdopodobnie u was również przydałby się steryd.
          Jeżeli takie dobre masz doświadczenia z inhalatorem, to pewnie warto. Ja mam inhalator, na oskrzela działa świetnie, ale dla nosa to pomaga jak umarłemu kadzidło. Na dobrą sprawę inhalację dla odetkania nosa najlepiej robi się nad garnkiem.
    • fifka02 Re: inhalator - pomózcie 25.07.15, 18:19
      Z mojego doświadczenia: najtańszy.
      Jak tylko kupiłam, to przestał być potrzebny. Przez dwa lata posiadania użyłam trzy razy, z czego raz to dla zabawy raczej. Zapas soli fizjologicznej mi się przeterminował.
      • moje.m Re: inhalator - pomózcie 28.07.15, 07:15
        ale teraz mam dylemat. Jaką wodę morską muszę kupić? mozecie dac link jak sie któraś zna? kurcze w patee internetowej nic nie znalazłam, nie wiem jak sie nazywa moze. Dzięki
        • memphis90 Re: inhalator - pomózcie 28.07.15, 07:34
          Możesz kupić zwykłą sól fizjologiczną, na poważniejsze infekcje Nebudose (stężona sól 3%), o wody solankowe pytaj konkretnie w aptece- co mają.
    • jolcix Re: inhalator - pomózcie 25.07.15, 20:21
      ja mam PHILIPS PRO SOFT TOUCH, już kilka lat, rewelacja, polecam
    • moje.m Re: inhalator - pomózcie 29.07.15, 11:36
      Zamowilam inhalator Medel. Nie wiem z czym macie porownanie ale to straszny bubel. I brzydki. Kierowalam sie tym ze chwlicie ze dobry to wyglad obojetnie. Ale tak.maska dla doroslego za duza na buzie dziecka. A maska dla dziecka za mala. Do tego przewod wypada jakis luzny. Porazka te czesci. Wszystko byle co. Szkoda z kupilam. Moglam kupic najtanszy i pewnie zadnej roznicy oprocz tego ze z 80 zl mialabym w kieszeni. Nie polecam. Nie czysci nosa jakis slaby.
    • hermenegilda_zenia Re: inhalator - pomózcie 11.12.15, 23:01
      Ja jestem za kupnem inhalatora znanej firmy, sama mam philipsa. Jest niezawodny, a w razie gdyby była potrzebna cześć zamienna lub jakiś element dodatkowy, bez problemu można zamówić. Przy tańszych inhalatorach no name w zasadzie trzeba kupować nowy egzemplarz, bo pojedynczych części nie sprzedają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka