kocianna 01.08.15, 09:41 Widzę je WSZĘDZIE od dwóch lat mniej-więcej. Muffinki z oreo, sernik na spodzie z oreo, lody o smaku oreo... Skąd one się wzięły? Czemu wyparły zwyczajne biszkopty za 0,99 za paczkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichi51e Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 09:44 Bo sa smaczne i w malych paczkach w srodku. Inne - jak otworzysz to juz cala paczka idzie... Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 09:50 Mi nie smakują. Zwykłe markizy. Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 09:58 Praktycznie pakowane - tu się zgodzę. Ale smaczne? Kupiłam kiedyś na próbę - moim zdaniem po prostu przeciętne, ergo: smak nieadekwatny do ceny. Też nie rozumiem popularności. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 09:54 ja tez nie wiem. są paskudne. wole zwyczajne markizy. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 10:02 Też się zastanawiam, bo kiedyś spróbowałam i dla mnie są niesmaczne. Potęga reklamy? Odpowiedz Link Zgłoś
malwa51 Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 10:07 >>Też się zastanawiam, bo kiedyś spróbowałam i dla mnie są niesmaczne. Potęga reklamy? Jak w wiekszosci przypadkow obecnie. Tez nie lubie oreo, za to biszkopty za 0,99 jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 15:45 ale oreo nie są w następstwie biszkoptów ja mam stosunek obojętny, natomiast wolę czekoladę za 2 zł z lidla;P Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 11:00 semihora napisała: > Potęga reklamy? > Ciasteczka są paskudne a skuteczności tej reklamy też nie rozumiem. Jest obrzydliwa. To lizanie środka i składanie ciasta ponownie... Bleh Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 14:04 Dokładnie! reklama jest obrzydliwa choć ma oczywiście przepchać nam serce przez główną arterię aż na wysokość tyłka, bo to synek o tatusia tak dba i mu te ciasteczka daje. Kolejna reklama, której obrzydliwość polega właśnie na obrzydliwej manipulacji: jakby do miłości w rodzinie były potrzebne jakieś zasrane ciastka. Zupełnie przeciętne resztą. Z premedytacją bojkotuję produkty reklamujące się w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 10:07 kocianna napisała: > Czemu wyparły zwyczajne biszkopty za 0,99 za paczkę? yyyy bo nie sa biszkoptami? Ale sa paskudne - to fakt Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 10:15 W przepisach kulinarnych - tych sprzed dwóch lat - zamiast ciasteczek oreo są biszkopty... albo "dowolne kruche ciastka", albo "dowolne herbatniki" - a teraz wszędzie są ciasteczka oreo. Odpowiedz Link Zgłoś
bufo.bufo Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 10:11 Tez nie czaję. Lody z oreo jadłam, z zachwytu nie padłam. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 10:11 Potęga marketingu. I dlatego nie kosztują 0,99 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 10:12 Nie wiem skąd fenomen. Dla mnie sa ohydne. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 10:21 Dobrze zaplanowana akcja marketingowa. Jeszcze przed ich wejściem na polski rynek natykałam się na memy o oreo (jakie cudowne, ile to ich można zjeść, podobnie jak przy nutelli), a potem nagle się pojawiły. W USA są bardzo popularne i próbują ten sam fenomen przenieść tutaj. Więc celowo ich nie kupuję Odpowiedz Link Zgłoś
katnip Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 16:32 Ooo, masz rację! Jako że jadlam je kiedys dawno temu w USA i uznalam za ohydne, to nie moglam sie nadziwic, o co chodzi z tymi memami. W dodatku na samej ematce byly wątaski, że ooo, super! W koncu w Polsce, bo do tej pory to trzeba bylo pocztą lotniczą je sobie sprowadzac, a to najlepsiejsze ciastka na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
takie_kwiatki Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 10:51 Oreo są po prostu smaczniejsze,niż suche biszkppty.co kto lubi. Ja kupuje to,co mi odpowiada,a nie to,czemu się inna dziunia dziwi lub nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 11:04 W Pl są dostepne tylko takie klasyczne. Najlepsze jakie jadłam to były takie oblane mleczną czekoladą. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 11:20 Witam Kurczę, fenomen fenomenem, a ja ani razu ich jeszcze nie jadłam Wyglądają na umiarkowanie smaczne. W ogóle mnie do nich nie ciągnie, ale może są pyszne? Są? Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 11:49 Też nigdy nie jadłam, no chyba raz na próbę kupię, by mieć pojęcie, o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 12:55 Kupiłam raz na spróbowanie co to za cudo. Nie smakują mi zdecydowanie. Do polskich markiz się nie umywają. Reklamy z maczaniem ich w mleku i oblizywaniem są dla mnie wyjątkowo nieapetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 12:59 Nie kupuję , nie rozumiem fenomenu i nie lubię markiz. Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 13:05 Z sernikiem pięknie wyglądają oraz milka z oreo (ale tylko ta duża) jest pyszna. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 13:19 Agresywny marketing probujacy opanowac europejskie rynki. Amerykanski wynalazek, slodki i plastikowy. Nie jem, zdecydowanie wole biszkopty, a ze skladanych Hity. Mniej slodkie Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 13:48 to nadzienie jest niedobre, no ale jak się dobrze zareklamuje i wyda miliony na marketing to się sprzeda nawet gó... w papierku Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 13:49 aa widziałam lody oreo ... za 5 zł , toż to szok , wolę ciasteczko lodowe z bigmilk Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 13:59 szczerze mówiąc nie jadłam..... Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 14:21 Nigdy nie jadłam, bo nie mam zwyczaju maczania niczego w mleku. Odpowiedz Link Zgłoś
nastjaa Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 14:32 Samych oreo nie jadam, ślę sernik raz robiłam i był dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 14:58 Paskudztwo i mam nadzieję, że w Polsce się nie przyjmie - tak, jak chyba nie miałaby się szansy przyjąć czekolada Hersheys, równie niezjadliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 15:46 1. Reklama. 2. Fajnie wyglądają - czarny z białym. W smaku zwyczajne przecież markizy kakaowe, w dodatku nadzienie IMO niedobre. Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 16:30 Jakoś sie jeszcze nie skusiłam, generalnie nie lubię ciastek typu markizy. Jadłam za to ciasto o smaku Oreo i lody z kawałkami ciasteczek Oreo - dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
aknaszilak Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 15:57 A ja lubię, bez przesady ale owszem. Pierwszy raz jadłam jakieś 20 lat temu i mnie nie wytrzaskały z rajtuz. , ale jakieś 5 lat temu dostały moje dzieciaki i polubiłam. Takie zwykłe, blondes, ale najbardziej orzechowe i miętowy. W czekoladzie są za słodkie, bo ogólnie się zgodzę, że taka przeciętna amerykańska czekolada typu hersheys nie zasługuje na miano czekolady. Odpowiedz Link Zgłoś
oteczka Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 16:26 zjadłam raz 1 sztukę parę lat temu, wnuczka mnie poczęstowała w UK ,dla mnie paskudne w smaku nie warte ceny ,no ale ja ogólnie z ciastek to tylko śledzie Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 17:07 Moja siostra miała obsesję na punkcie tych ciastek od razu jak tylko pojawiły się w sklepach, było to 4 albo 5 lat temu. Nie wiem o co chodziło, ale ciągle mówiła o tych ciastkach, na wszelkie okazje właśnie je chciała dostawać. Kiedy mnie poczęstowała ciastkiem, to głupio mi było powiedzieć, że smakują jak przeciętne ciastka. Moja mama też nie rozumiała zachwytu nad ciastkami. Siostrze już przeszło codzienne jedzenie Oreo, choć wiem, że w lodziarni kupuje lody o tym smaku. Także ja nie wiem o co chodzi. Osobiście wolę jak w ciastkach krem jest czekoladowy, a obwódki jaśniejesze. Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 17:46 Oreo weszły na polski rynek w otoczce, że padajcie na kolana prostaki, czegoś takiego jeszcze żeśta nie jedli, część american dream normalnie. Zjadłam i śmiechłam, smakują jak nołnejmy na wagę z pobliskiej cukierni. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 21:16 Nie wiem, dla mnie są obrzydliwie syntetyczne w smaku. Spróbowałam raz i bleh, wystarczy. Ze "składanych" ciastek to lubię normalne "jasne" markizy z nadzieniem cytrynowym. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Fenomen ciasteczek Oreo 01.08.15, 21:37 Jest jeszcze czekolada oreo - fioletowa z krową. przesmaczna. Odpowiedz Link Zgłoś