nenia1 05.08.15, 19:58 Są tu mamy, których koty chorują na niewydolność nerek? Czy któraś zna weterynarza specjalistę (najlepiej na Śląsku) od tego typu problemów zdrowotnych? Kot do tego jest wiekowy, ma 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yaga7 Re: Kot i chore nerki 05.08.15, 20:12 Mój 17-letni kot ma chore nerki od 2,5 roku. Bardzo dobre forum dla kotów nerkowych jest tu: forum.miau.pl/viewforum.php?f=36 Jest bardzo dużo czytania, cennych info, naprawdę polecam, dzięki forum nasz kot jeszcze z nami jest. Ze Śląska nie jestem, ale chyba we Wrocku jest jakiś dobry lekarz, z tego co pamiętam - to już musiałabyś właśnie tam na forum sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Kot i chore nerki 05.08.15, 20:18 O dzięki yaga, mój ma złe rokowania, bo po tygodniu kroplówek wyniki się nie poprawiły wcale, do tego nic nie chce jeść Odpowiedz Link Zgłoś
yaga7 Re: Kot i chore nerki 05.08.15, 20:41 Polecam forum, są tam wątki dla początkujących nerkowców, możesz wrzucić wszystkie opisy badań, krwi, usg itp., podawane leki, tam jest mnóstwo znających się na rzeczy ludzi, może coś doradzą, zwrócą na coś uwagę itp. Mojemu kotu po rozpoznaniu nie dawali raczej w ogóle szans. Ale po tygodniu kroplówek było już lepiej, to fakt. Z apetytem zawsze jest problem, ważne żeby kot jadł, bo jak nic nie je, to może dojść do otłuszczenia wątroby. Więc jak nie chce samodzielnie, trzeba na siłę albo można dawać leki na pobudzenie apetytu. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Kot i chore nerki 05.08.15, 20:50 Napisałam tam, ale czeka na moderację. Mam złe przeczucia bo weterynarz nie zostawił dzisiaj szans. Ale miałam już raz przypadek gdzie po wizycie domowej inny weterynarz doradzał mi zabranego z piwnicy kota zanieść do piwnicy z powrotem ponieważ rzekomo miał mieć FIP a kot żyje do dzisiaj zdrowy jak rydz. Dlatego szukam możliwości skonsultowania z innym wetem, najlepiej polecanym specjalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
amoreska Re: Kot i chore nerki 05.08.15, 20:21 Podobno jest jakaś bardzo dobra klinika na Brynowie, mają tam wielu specjalistów, może tam popytaj? Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Kot i chore nerki 05.08.15, 20:28 Tak wiem, przeglądałam ich stronę, jutro zadzwonię, w sumie też chodzę z kotem do polecanej kliniki, ale chcę jeszcze skonsultować z kimś sensownym, kto może się akurat specjalizuje w takim schorzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Kot i chore nerki 05.08.15, 20:50 Nie wiem skąd jesteś dokładnie, ale w Gliwicach jest świetna klinika weterynaryjna na Toszeckiej. Nie mam pojęcia czy zajmują się nerkami, ale mają kilku lekarzy ze specjalizacją w różnych dziedzinach, może nerkami też się zajmują (możesz zadzwonić i spytać). Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Kot i chore nerki 05.08.15, 20:51 Dziękuję, wiem gdzie Toszecka, pół godziny tam jadę więc dość blisko, jutro zadzwonię. Odpowiedz Link Zgłoś
gim-1-sr Re: Kot i chore nerki 12.10.17, 12:24 Mam do odsprzedania leki dla nerkowców kot/pies: - Pronefra 180ml ważna VI/2018 za 100zł; - Fortekor ważny IX/2019: 10 tabletek po 2zł szt. - Biopron8 - 7 opakowań ważny VI/2018 po 15zł za opakowanie; - ok. 500 szt. pustych kapsułek dojelitowych w rozm. "0" ważne X/2019 za 40zł (w jedną kapsułkę wchodzą 3 Bioprony9 i mamy Azodyl); - AmylaDol ważny do V/2019 66szt. za 20zł. Mojemu kiciusiowi przedłużyłam tym życie o 1 rok i 10 m-cy - niestety z nerkami zawsze przegramy Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Kot i chore nerki 31.05.18, 10:42 Szukaj na forum miau i na grupach FB dla nerkowców. Odpowiedz Link Zgłoś