18.08.15, 22:09
Dzisiaj na badaniu usg lekarka wykryła mi na jajniku 28 mm torbiel.
Powiedziała, żeby się nie przejmować i na powtórne usg przyjść za 3 miesiące.
U was też tak to wyglądało? żadnych lekarstw? badań ?
Obserwuj wątek
    • jaskiereczka Re: Torbiel 18.08.15, 22:13
      Wiem to maleńka. Jeśli masz regularne cykle to może zejść z okresem. Ale odkładanie na 3 miesiące kontroli to przesada. Poszlabym na usg po okresie
      • jaskiereczka Re: Torbiel 18.08.15, 22:14
        28 mm to maleńka torbiel. A nie "wiem to malenka" big_grin
        • onewoman Re: Torbiel 18.08.15, 22:19
          No właśnie zaskoczyła mnie ta maleńka smile
          Do tej pory miałam okres bardzo regularnie, a w lipcu wystąpił dwa razy, z 17-dniową przerwą.
          • jaskiereczka Re: Torbiel 18.08.15, 22:21
            Poczekaj do okresu i idź na usg. Jak nie będzie okresu to też idź. Pewnie dadzą Ci luteine na wywołanie. Torbiele są B. Częste ale warto kontrolować
    • kalina_lin Re: Torbiel 18.08.15, 22:20
      Pewnie pęcherzyk Graffa nie pękł w tym cyklu i przekształcił się w tzw. torbiel czynnościową. Zdarza się -jeśli niezbyt często, to fizjologia. Powinna sama zaniknąć w ciagu 1-2 cykli. Kiedyś dawano przez kolejne cykle środki anty lub preparaty z progesteronem, ale obecnie się od tego odchodzi, bo według badań to w żaden sposób nie przyspiesza wchłaniania się torbieli.
      • jaskiereczka Re: Torbiel 18.08.15, 23:37
        No jesli to czynnosciowa torbiel to progesteron ją rozwala i ona schodzi. Znaczy jest bardzo duża na to szansa smile
    • tatrofanka Re: Torbiel 18.08.15, 22:24
      Miałam. , lekarka sie nie przejęła.
      Na nastepnym usg jej nie bylo.
      Tylko kurcze nie pamiętam jaki byl odstęp między usg 1 i 2
      • jaskiereczka Re: Torbiel 18.08.15, 23:35
        Tez mialam kilka razy ale trafilam na konowala, leczylam sie u niego 2 lata i sie nagle okazalo ze mam pcos rozbuchane jak bym nigdy na usg nie była. uncertain wiec polecam kontrole w kolejnym cyklu ( nauczona swoim smutnym doswiadczeniem)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka