rosapulchra-0 Re: Separacja 06.09.15, 23:29 Wyprowadzić się? Złożyć wniosek do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Separacja 06.09.15, 23:58 Ja się nie wyprowadzę. Ewentualnie do sądu i tam pokierują,tak? Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Separacja 07.09.15, 00:03 Isc do adwokata on zrobi wszystko za ciebie. a maz sie wyprowadzi? Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Separacja 07.09.15, 00:32 Rozumiem, ze ta seperacja to takii okres na próbę ratowania? Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: Separacja 07.09.15, 02:37 Bardziej Twoje? Jak tylko bardziej Twoje to już wiesz że masz większy problem niż się wydaje. Nie pociesze, rzeczywistość daje bardziej w d ... i to dlatego trzeba ją ciągle oswajać Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Separacja 07.09.15, 00:34 Chyba nie potrafię w tej chwili odpowiedzieć.. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Separacja 07.09.15, 00:40 czyli ta seperacja jest ci potrzebna bo jakbyś odpowiedziała nie to radziłabym ci odrazu uderzyć o rozwód. Sory,ze moze tak z butami wchodzę w twoje zycie ale po co ci ta seperacja na papierku w rezultacie ona nic nie daje. A jesli nie jestes pewna czy to juz koniec nie rób tego bedzie trudniej ratować gdyby była taka opcja. Facet bedzie miał argument ze do sadu na niego poszłaś itp. Przemysl to jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
korag100 Re: Separacja 07.09.15, 00:40 Ale kto powiedział, że separacja musi być od razu formalna? Może na teraz zamieszkajcie oddzielnie, ochłoniesz, wtedy postanowisz. Wiem z doświadczenia, że najbardziej teraz potrzebny Ci spokój i odpoczynek od sytuacji. Potem sama będziesz wiedziała co robić i będziesz mieć na to siłę Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Separacja 07.09.15, 00:44 Tylko z tym oddzielnym zamieszkaniem to jak widać bedzie problem czyli formalna czy nie formalna niewiele zmieni . Ale ja tez na jej miejscu odpuscilabym sobie papierek o separacji. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Separacja 07.09.15, 13:01 A w Waszej sytuacji rodzinnej nie lepsza byłaby terapia rodzinna i małżeńska? A jeśli mąż nie chce się na nią zgodzić to od razu rozwód (pozew możesz wycofać jeśli nie zmieni to jego nastawienia)? Separacja nic nie daje. Zastanów się też nad tym konkretnie co i ile tego jest Twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Separacja 07.09.15, 13:37 Nie wiem,naprawdę nie wiem już co robić. Nic się nie zmienia,chyba ,że na gorsze.Szkoda mi czasu,życia. Z drugiej strony tonie takie hop. Odpowiedz Link Zgłoś
v-mummy Re: Separacja 07.09.15, 13:56 Zalezy o co chodzi. Czasami separacja moze pozwolic na zmiane perspektywy.Na rozwod zawsze bedzie czas. Chyba,ze sprawy zaszly tak daleko,ze nie ma czego zbierac... Odpowiedz Link Zgłoś