Dodaj do ulubionych

Konto dla dziecka

16.09.15, 09:36
Ponieważ moja córka jak ma tylko przypływ gotówki, to ją swędzi, żeby wydać na pierdoły, pomyślałam dzisiaj, że może założę jej konto. Znacie jakąś fajną ofertę konta dla dzieci ?
Córka ma 10 lat.
Obserwuj wątek
    • kurdesz35 Re: Konto dla dziecka 16.09.15, 09:43
      karolciab125 napisała:
      > Ponieważ moja córka jak ma tylko przypływ gotówki, to ją swędzi, żeby wydać na
      > pierdoły, pomyślałam dzisiaj, że może założę jej konto.

A co zrobisz jak za osiem lat opróżni konto i wyda na pierdoły?
      Każesz jej zwrócić pieniądze?
      • karolciab125 Re: Konto dla dziecka 16.09.15, 09:48
        Nie, no co ty, zabiorę jej i każę ufundować wakacje rodzicom tongue_out
    • demonii.larua Re: Konto dla dziecka 16.09.15, 09:44
      Nie wiem czy coś się zmieniło, ale dla dzieci poniżej 13 r.ż to chyba tylko PKO BP ma ofertę.
      • agni71 Re: Konto dla dziecka 16.09.15, 09:59
        PKO ma tez dopiero od 13 r. ż - akurat tez chcemy założyć najstarszej córce i jesteśmy na bieżąco. 10 latce to może nieotwieralną skarbonkę kupić? wink
        • demonii.larua Re: Konto dla dziecka 16.09.15, 10:17
          Junior można dla dziecka poniżej 13 r.ż. przynajmniej tak się rekamują.
          Moje mają w innym banku, ale oni dopiero po 13r.ż. mieli założone.
          • agni71 Re: Konto dla dziecka 16.09.15, 10:26
            Poniżej 13 r.ż tylko, jesli rodzice posiadają ROR w PKO BP. Jak nie - powyżej 13 r.ż.
            • demonii.larua Re: Konto dla dziecka 16.09.15, 10:27
              No tak, ale jest to jakaś opcja wink
              • zuleyka.z.talgaru Re: Konto dla dziecka 02.01.16, 20:56
                Taka, że nie ma karty bankomatowej dla dziecka. Więc bez sensu.
                • kotradykcja Re: Konto dla dziecka 02.01.16, 21:30
                  Można kupić coś w rodzaju karty przedpłaconej w formie karty lub breloczka. I są fajne opcje typu wyzwania, które ustalasz dziecku wraz z nagrodą za wykonanie albo skarbonki na zbieranie pieniędzy na różne cele.
                  Jest też możliwość zrobienia przez dziecko przelewu, tylko rodzice autoryzują.
                  Moje ma i zadowolone jest.
                  • zuleyka.z.talgaru Re: Konto dla dziecka 02.01.16, 21:41
                    No to bez sensu - muszę się bawić w jakieś dodatkowe zakupy, e tam. Za dużo pitolenia się.
                    • kotradykcja Re: Konto dla dziecka 02.01.16, 21:49
                      Pewnie bez sensu patrząc z tej strony, ale nie ma na rynku konta dla dziecka poniżej 13-go roku życia z kartą. Karta w każdym banku jest od 13-stki.
        • karolciab125 Re: Konto dla dziecka 16.09.15, 10:17
          www.pkobp.pl/dzieci-uczniowie-i-studenci/rachunki/konta-osobiste/pko-konto-dziecka/
          Tu jest napisane, że konto dla dzieci poniżej 13 r.ż., tylko rodzic też musi mieć tam konto.
          Dzisiaj się przejdę i zapytam.
          • getsmile Re: Konto dla dziecka 23.12.15, 13:54
            Dokładny opis kont dla dzieci można znaleźć tutaj: darmowekontobankowe.org/konto-dla-dziecka/
    • ewa_mama_jasia Re: Konto dla dziecka 23.12.15, 14:21
      W PKO BP jest na pewno. Ja mam konto w Inteligo, założyłam młodemu na 10 urodziny, i z Twojej perspektywy ma jeden plus - nie można tych pieniędzy wypłacić samodzielnie, mozna przez konto rodzica.
    • moofka Re: Konto dla dziecka 23.12.15, 15:11
      moje dzieci maja juniory w pko
      starsi rowniez karty do konta
    • kopiko-lol Re: Konto dla dziecka 25.12.15, 19:47
      Pekao sa ma konto mój skarb od 0-13 lat. Później ono przekształca się w jakies od 13-18 lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka