Dodaj do ulubionych

disney on ice

20.09.15, 11:08
witam. Mam takie pytanko-chciałam zabrac córkę na takie przedstawienie które jerst w listopadzie w Polsce. Właściwie wszędzie będzie to dla nas troche daleko więc jakie to miasto nie ma wiekszego znaczenia. dopiero teraz zaczęłam sprawdzać ale wiele biletów jest wyprzedanych-w tych najbliższych scenie sektorów zostały najwyzej pojedyńcze oddalone od siebie miejsca więc bez sensu. w kolejnych sektorach sa (jak tu zaczynają się od niebieskich miejsc alterartshow.ebilet.pl/bilety.php?id=99174 |). zastanawiam się czy będziemy dobrze widzieć?nie jest to blisko bo mimo że wiem że wszystko dzieje się na całej tafli to jednak chodzi o to aby mozna było widziec wyraźnie. czy ktoś ma jakies doświadczenia z takim widowiskiem?dodam ze na żadnej z tych Hal w tych miastach nie byłam więc nie wiem jak wielkie to jest.
Obserwuj wątek
    • hermenegilda_zenia Re: disney on ice 20.09.15, 14:43
      To jest właśnie Polska w ruinie, bilet kosztuje ponad stówę bez ulg na dzieci a najdrozszych miejsc juz nie ma. Tak jest za każdym razem, jak występuje Disney on ice, cirque du soleil (tu bilety nawet ponad 2 stówki). W hali trójmiejskiej każdy rząd jest dużo wyżej od poprzedniego, wiec nikt z przodu ci nie zasłoni. Nie wiem jak w innych miastach.
      • dorota-on-line Re: disney on ice 20.09.15, 15:50
        no własnie się dziwiłam że te bilety się tak rozeszły. mi chodzi o to czy odległość nie jest problemem?bo wiem że te pozostałe sektory to raczej trochę wyżej będa a nawet jeśli nie to wezme dziecko na kolana czy coś.ogólnie taki wydatek(plus przymusowy nocleg)to dla mnie sporo i chciałbym miec pewność ze warto na to wydać
    • lajeda Re: disney on ice 20.09.15, 16:13
      Byłam rok temu na Torwarze w Warszawie. Bilet chyba był z tej srebrnej strefy. Wszystko było doskonale widać. W Warszawie dobrze widać było nawet z tej strefy brązowej.
      • dankaimirek Re: disney on ice 21.10.15, 16:26
        Bylam rok temu na torwarze w Warszawie. Siedzielismy dosyc blisko srednio bylo widac bo siedzenia byly na jednej wysokosci. Zreszta cena a jakosc - nie polecam. Naprawde sie zawiodlam. Kiepskie przedstawienie.
    • iberka Re: disney on ice 21.10.15, 14:57
      Ja mam 2 wolne bilety do Krakowa. Jeśli byłabyś zainteresowana to napisz
      • tusia-83 Re: disney on ice 21.10.15, 15:46
        Ja bym była zainteresowana. Jakie masz miejsca?
        • iberka Re: disney on ice 21.10.15, 17:10
          napisałam na @ gazetowy smile

Iza
        • iberka Re: disney on ice 21.10.15, 20:58
          Napisałam, ale @ wraca
    • volta2 Re: disney on ice 21.10.15, 16:33
      byłam na tego typu imprezie, kupowałam bilety jedna z pierwszych i 2 czy 3 rząd, więc bardzo blisko.
      sceny nawet nie widzieliśmy dobrze, bo sie okazało, że rząd bliski ale przed nami jest kotarasmile

do dziś nie wiem ani dlaczego nie zrobiłam dymu ani dlaczego nie wyszliśmy.
      ściema to była jakich mało, ale - nie było to na lodzie. może lodowe show jest lepsze?

mam wrażenie, że marka disney ma stanowić wabik i w naszym przypadku - to był tylko wabik, nic za tym nie stało(poza absolutnie wygórowanymi cenami biletów - my kupiliśmy 4)

jeśli dziewczyny były na on ice i polecają to ja ci nie odradzę. ale jeśli nie polecają - to zostań w domu, szkoda zachodu(a jestem fanką łyżwiarstwa, jeśli mogę, to na zawody europejskie jeżdżę choć to nie tania impreza)
      • dankaimirek Re: disney on ice 21.10.15, 16:36
        Volta ma racje. Zostan w domu
        Mi bylo szkoda pieniedzy. Bardzo kiepski pokaz. Myslalam ze Disney to naprawde pokaz na poziomie. Niestety ja tez kolo jakiejs kotary siedzialam.
    • maryy1 Re: disney on ice 26.10.15, 14:51
      Byłam już 2-krotnie z moimi dziewczynkami na Disney on Ice. Teraz wybieramy się znowu.

My chodzimy do Atlas Areny w Łodzi. Jeśli chodzi o bilety - każde mają swoje plusy. W kategorii platynowej jesteś bardzo blisko, "na wyciągnięcie ręki", krzesła stoją przy samych bandach lodowiska, ale są za to na jednym poziomie. Potem jest spora pusta przestrzeń i zaczyna się kategoria złota. Siedzieliśmy w niej za naszym pierwszym razem, widać OK. Ale rzędy też są na jednym poziomie, więc jak przed tobą jest ktoś wyższy, może dziecku zasłaniać wszystko skutecznie.
      Potem zaczynają się już rzędy z kategorii srebrnej - one niby są dalej (więc łyżwiarze mniejsi) ale są one na różnych poziomach - więc osoby przed tobą nie zasłaniają. Jeśli jest wiec możliwość biletów nie tak wysoko w kategorii srebrnej to będzie całkiem dobrze widać. Tak siedzieliśmy ostatnio i było OK.
      Łyżwiarze jeżdżą po całej tafli, całkiem dobrze jest też w boku, chociaż zdarzają się momenty gdy "grają" scenki na wprost.

Moje dzieci były (obecnie 5 i 9 lat, jak byłyśmy pierwszy raz 2 lata temu młodsza miała 3 lata, starsza 7) i są zadowolone baaardzo, nam się też podobało. Byliśmy też na przedstawieniu "Królewna Snieżka on Ice" - i to już zdecydowanie nie dla małych dzieci (nudziły się), bardziej dla starszych. Łyżwiarstwo może lepsze, ale dla małych dzieci nudne. Disney on Ice - super!! Ale jak zawsze - jednym się podoba, innym nie.

Jedyne co jeszcze warte zwrócenia uwagi - dojazd na imprezę - nie jest łatwo sad, w Łodzi korki są dookoła Atlas Areny ogromne, na parking Atlas Areny można wjechać ale niestety długo to trwa, więc warto wyjechać wcześniej, żeby zdążyć na czas. No i ceny w punktach z popcornem, maskotkami - wszystko mega drogie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka