Dodaj do ulubionych

kurierDPD nie polecam

23.09.15, 13:26
Umówiłam sie z kurierem na 18 godzine. Po czym kurier przyjezdza 3 godziny wczesniej o 15 i nie zastając mnie w domu dzwoni i mówi ze on jest i czeka na mnie. A ja jestem w pracy jeszcze 2 godziny minimum. On na to ze on pracuje do 16 i nie ma czasu.
Zadzwoniłam do firmy i o tym powiedzialam, chora firma.
Obserwuj wątek
    • b-b1 Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 13:34
      Odbieram od nich bezproblemowo paczki od momentu powstania firmy-kurierzy wiedzą co i gdzie zostawiać. Problemy następują teraz-jak się połączyli z siódemką-panuje totalny chaos i to nie tylko w dostarczaniu przesyłek, nawet na stronce śledzenia. U mnie pojawia się info, że mnie nie było, a firma nie dostarcza i nie dostarczała nigdy nocy przesyłek big_grin- mając również na względzie, że wtedy jestem(zawsze)
      Na pewno się to unormuje za jakiś czas.
    • asiula1987 Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 13:34
      tez sie zdziwilam, ze na 18 bo zadna znana mi firma kurierska nie pracuje po godzinie 16. moze zle zrozumialas? zapytalas kuriera dlaczego w takim razie zaproponowal godz 18?
      w takich sytuacjach najlepiej jesli kurier zostawia u sasiada przesylke.
      • melancho_lia Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 13:41
        Do mnie calkiem często kurierzy przyjeżdżali po 18 czy 19. Rekordzista był o 21.50 (ja sie na takie godziny nie umawiałam).
      • 2robert1 Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 13:52
        asiula1987 napisała:

> tez sie zdziwilam, ze na 18 bo zadna znana mi firma kurierska nie pracuje po go
        > dzinie 16. moze zle zrozumialas? zapytalas kuriera dlaczego w takim razie zapro
        > ponowal godz 18?
        > w takich sytuacjach najlepiej jesli kurier zostawia u sasiada przesylke.

u jakiego sąsiada, weź pomyśl, ale to jest umowa, która musze przeczytać, jak może ktos za mnei odebrać....
    • melancho_lia Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 13:40
      Tez mam złe doświadczenia. Kurier z tej firmy jak dzwoni to zawsze ma focha że jestem w pracy a nie w domu. I jako jedyny ma problem z pozostawieniem przesyłki u ochrony. A jak jestem absolutnie cały dzień w domu to go nie ma, po czym w systemie jest nieudana próba doręczenia i ze mam sobie odebrać przesyłkę na drugim końcu miasta (po awanturze łaskawie przywieźli przesyłkę).
    • kamunyak Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 13:47
      a ty pierwszy raz cos zamawiasz przez firme kurierska? przecież to norma.
      Najczęściej przyjeżdża "miedzy 7.00 a 18.00", czyli cały dzień siedzenia w domu.
      Albo w ogóle nie przyjeżdża, "bo samochód się zepsuł".
      I to nie tylko DPD, tak jest wszędzie.
      Ja unikam jak mogę. Wole pocztę lub inpost. Kurier to ostateczność.
      • 2robert1 Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 13:53
        kamunyak napisała:

> a ty pierwszy raz cos zamawiasz przez firme kurierska? przecież to norma.
        > Najczęściej przyjeżdża "miedzy 7.00 a 18.00", czyli cały dzień siedzenia w domu
        > .
        > Albo w ogóle nie przyjeżdża, "bo samochód się zepsuł".
        > I to nie tylko DPD, tak jest wszędzie.
        > Ja unikam jak mogę. Wole pocztę lub inpost. Kurier to ostateczność.

przez ta firme pierwszy raz. I nie spotkałam sie z tym nigdy żeby ktos sie tak zachowywał. Zamawiam innymi firmami i jest ok.
      • katriel Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 15:18
        > a ty pierwszy raz cos zamawiasz przez firme kurierska? przecież to norma.

No ja zamawiam regularnie zakupy i nigdy nie musiałam siedzieć cały dzień. Fakt, nie można się umówić tak jak mi pasuje, ale jak zadzwonię i zapytam kuriera o której będzie, to mówi z dokładnością do pół godziny. I to jest zawsze te same pół godziny, np. DPD jest u mnie zawsze między 15:30 a 16, GLS między 13:30 a 14 itd.
    • lilly_about Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 13:50
      A ja polecam. Od lat korzystam głownie z przesyłek kurierskich i nigdy nie ma problemu, żeby podrzucił mi paczke do pracy na przykład. Ale ja sie umawiam głównie do 15.
      • 2robert1 Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 13:54
        lilly_about napisała:

> A ja polecam. Od lat korzystam głownie z przesyłek kurierskich i nigdy nie ma p
        > roblemu, żeby podrzucił mi paczke do pracy na przykład. Ale ja sie umawiam głów
        > nie do 15.

to spórbuj sie umowic po 15.To zobaczysz czy taka firma ekstra. oni chcą szybciej jechac do domu i tyle. Rano odwalić a popołudniu miec wolne. Nie po to sie płaci zeby laskę robili.
        • aurinko Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 13:56
          2robert1 napisał(a):

> Nie po to sie p
          > łaci zeby laskę robili.

Wiesz, za takie pieniądze jakie płacone mają od paczki to i grzybiarka laski by nie zrobiła ;p
          • 2robert1 Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 13:56
            aurinko napisała:

> 2robert1 napisał(a):
            >
            > > Nie po to sie p
            > > łaci zeby laskę robili.
            >
            > Wiesz, za takie pieniądze jakie płacone mają od paczki to i grzybiarka laski by
            > nie zrobiła ;p

to nie ch podniosą stawkę jak pracownicy fochy robią.Ja nie jestem ze swojej pensji zadowolona ale nie moge robić łaski
            • aurinko Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 13:59
              No ale to kurier, z paczkami jeździ, z jakiej paki ma robić laskę ?wink
        • kk345 Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 13:58
          > Nie po to sie płaci zeby laskę robili.
          No zdecydowanie nie po to, przynajmniej nie kurierowibig_grin
        • lilly_about Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 14:02
          Ale ja nie mam potrzeby umawiania się po 15.
          • 2robert1 Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 14:06
            lilly_about napisała:

> Ale ja nie mam potrzeby umawiania się po 15.

dlatego nie znasz funcjonowania tej firmy w godzinach pracy. A ja jednak poznałam i wiem na ten temat więcej.
            • lilly_about Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 14:16
              No jednak chyba znam, bo do 15 to też ich godziny pracy.
              • 2robert1 Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 14:29
                lilly_about napisała:

> No jednak chyba znam, bo do 15 to też ich godziny pracy.

ale po godz 15 juz nie wiesz jak to działa, a ja wiem jak działa przez cały dzien, do godz 15 super po 15 masakra
    • aurinko Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 13:54
      Nigdy nie miałam z nimi choćby najmniejszego problemu, a paczki wysyłam i odbieram od wielu lat. Współpracuję z wieloma firmami kurierskimi i przez wszystkie lata tylko jeden mi ostatnio "podpadł" - z Schenkera, ale to akurat taki zrzędliwy trafił mi się kierowca, niestety jak jeszcze raz będzie mi marudził, że paczki ciężkie to złożę na niego skargę. Pozostali (DPD, KEX, UPS, DHL, FEDEX, POCZTEX, - bez zarzutu, punktualni (dwugodzinny przedział odbioru paczek), dzwonią lub wysyłają smsa (jak mają dostarczyć paczkę), sympatyczni, bezproblemowi.
      • 2robert1 Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 13:56
        auriko byc moze nie ma problemu rano czy do 15.Najgorzej im pracować popołudniu. Dzowniłam do tej firmy i pani powiedziała ze kurierzy pracują nawet po 18.
        • aurinko Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 13:57
          Nie miałam nigdy problemu i po 15, nadawałam po 17 i kurier normalnie przyjechał. Z paczką doręczaną ostatnio byli o 19. Z DPD.
          • 2robert1 Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 13:59
            aurinko napisała:

> Nie miałam nigdy problemu i po 15, nadawałam po 17 i kurier normalnie przyjecha
            > ł. Z paczką doręczaną ostatnio byli o 19. Z DPD.

kurier twierdzi ze pracuje do 16, a pani z infolini mowi ze do 18.
            • aurinko Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 14:15
              Pani na infolinii może sobie pogadać, zadzwoń bezpośrednio na oddział w swoim mieście.
              • 2robert1 Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 14:30
                aurinko napisała:

> Pani na infolinii może sobie pogadać, zadzwoń bezpośrednio na oddział w swoim m
                > ieście.
                czy ja powiedziałam ze dzowniłam do innego miasta? zadzowniłam konkretnie tam gdzie podlega kurier
                • aurinko Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 14:31
                  Kurier nie podlega pod infolinię big_grin
                  • 2robert1 Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 19:59
                    aurinko napisała:

> Kurier nie podlega pod infolinię big_grin
                    ja nie wiem pod co podlega, ale dzwoniąc na infolinie połączyli mnei z kurierem wyjasnic sprawę.Więc jednak podlega.
                    • aurinko Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 21:30
                      Plączesz sie juz, sama sobie zaprzeczasz. Rozumiem, ze jestes wkurzona na kuriera ale skoro chcesz mu zaszkodzic to chociaz trzymaj jakos spojna wersje.
    • araceli Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 13:58
      A pokaż mi firmę kurierską, która bezproblemowo dostarcz paczki po 15-16. W moim rejonie żadna.
      • 2robert1 Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 14:01
        araceli napisała:

> A pokaż mi firmę kurierską, która bezproblemowo dostarcz paczki po 15-16. W moi
        > m rejonie żadna.
        >
        ups, dhl, ke-x miałam zawsze tak jak sie umawiałam.
        • lilly_about Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 14:17
          To korzystaj z nich nadal, zamiast tego okropnego DPD.
          • 2robert1 Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 14:30
            lilly_about napisała:

> To korzystaj z nich nadal, zamiast tego okropnego DPD.
            niestety to nie ja nadałam przesyłkę. Więc nic nie zrobię. Ale nie polecam.
          • zottarella Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 14:35
            lilly_about napisała:

> To korzystaj z nich nadal, zamiast tego okropnego DPD.

A nie przyszło Ci do głowy, że czasem nie ma się wpływu na wybór firmy kurierskiej?
            • 2robert1 Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 20:01
              zottarella napisała:

> lilly_about napisała:
              >
              > > To korzystaj z nich nadal, zamiast tego okropnego DPD.
              >
              > A nie przyszło Ci do głowy, że czasem nie ma się wpływu na wybór firmy kuriersk
              > iej?

jak ja korzystam ? nie rozumiem? przeciez to nie ja nadawałam przesyłkę, nawet nie wiedziałam jaka firma ma dostarczyć. Ale okazuje się ze pierwszy raz mam doczynienia z tą firmą i mam nadzieje ostatni.
        • araceli Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 14:34
          K-ex z tego co widzę na stronie dziś nawet nie zadzwonił tyko zostawił przesyłkę bez mojej wiedzy i zgody u sąsiada.
    • lauren6 Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 14:34
      Kurier nieogar, a ty robisz czarny firmie, zamiast załatwić z nimi sprawę? Albo jesteś trolle wynajętym do oczernienia dpd, albo wyjątkowo nierozgarniety życiowo.
    • mika_p Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 16:22
      2robert1 napisał(a):
      > Umówiłam sie z kurierem na 18 godzine.
      > On na to ze on pracuje do 16 i nie ma czasu.

No to umówilaś się z kurierem (tym konkretnym, który doręcza twoją paczkę) czy powiedziałaś tak nadawcy, on ci przytaknął, po czym wysłał przesyłkę pierwszą lepszą usługą, na jaką ma umowę, i nie ma w niej mowy o zastrzeżeniu godzin doręczenia?

To, ze pani na infolinii mówi, że kurierzy pracują nawet po 18, pewnie jest prawdą, tyle że zalezy od rejonu i ilości paczek. Jak kurier ma tyle pracy, że wyrabia się do 16, to nie bedzie stał i czekal 2 godziny z paczką, na której zarobi 5 zł (brutto), bo znając życie paczka poszła najtańszą usługą i on ma obowiązek podjąć próbę doręczenia w konkretnym dniu i już.

Takie zycie. Albo tanio, albo luksusowo.
      • bei Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 17:05
        Przyznam, ze z tą firmą mieliśmy kiedys problemy ( ja, sąsiedzi, znajomi i wielu internautów- sądząc po opiniach na stronach)
        Teraz juz od kilku miesięcy są idealni. Ta firma jak i siodemka zazwyczaj przywozi paczki do poludnia, w czasie nawalu zleceń jeżdżą nawet do pierwszej w nocy.
    • aurinko Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 17:24
      Bujaj się spamerko.
      • 2robert1 Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 19:59
        aurinko napisała:

> Bujaj się spamerko.

to do mnie?
        jak ci nie pasuje to nie zagladaj do mojego wątku. Ja nie spamuje poprostu pisze jak wygląda usługa dpd, nie zalezy mi na oczernianiu nikogo, ale jestem wkurzona na maksa, bo miałam podpisac umowe i lecą w kulki.
        • tak_to_nowy_nick Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 20:11
          > to do mnie?
          > Ja nie spamuje

Drzewko jasno wskazuje, że aurinko pisała do małgorzatykrzysiak, która postanowiła przy okazji twojego wątku zareklamować inną firmę kurierską.
          • mika_p Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 23:00
            Małgorzatakrzysiak nie zareklamowała firmy kurierskiej, tylko brokera - firmę, która deklaruje, że sprzeda ileś tam usług i dzięki temu ma rabat sięgający kilkudziesięciu procent. Takie samo cudo jak tanikurier.pl, kurierem.pl, kuriernet.pl, furgonetka.pl, kurjerzy.pl i multum innych. Broker sprzedaje usługę, którą może świadczyć któraś z kilku firm, do wyboru do koloru, ale sam nie ma nawet pół samochodu, jest tylko pośrednikiem, a jak są problemy, to sobie człowieku radź sam i sam się umawiaj/użeraj z firmą kurierską. Czyli z DPD, DHL, UPS, K-EX, czy co tam jeszcze mają w portfelu, FedEx i GLS bywa, ale rzadko.
        • aurinko Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 21:27
          Jak ty prostych postow nie potrafisz zrozumiec, to ja sie nie dziwie ze z kurierem nie potrafisz sie dogadac.
    • moni692 Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 19:22
      ja tez nie polecam, zamowilam sobie cos na amazonie, mialo byc najpozniej 19 wrzesnia, a do dzisiaj nic nie przyszlo. jak sprawdzam gdzie paczka jest to wisze tyalko ze zostala nadana.

nigdy juz nic u nikogo nie zamowie jesli bedzie wysylal dpd.
    • klubgogo Re: kurierDPD nie polecam 23.09.15, 22:03
      Takie praktyku to miała inna firma kurierska. Nie dzwonili rano, żeby dopytać o której mogą przyjść, tylko dzwonili spod drzwi z hasłem: tu kurier, nie ma pani w domu - oznajmująco, jakbym nie wiedziała, że mnie tam nie ma. A później ta sama śpiewka, że on to pracuje do 16.

Kompletnie nie rozumiem polityki firm kurierskich, dostarczają przesyłki od 8-16, kiedy większość ludzi też pracuje, a za usługę nie mało się przecież płaci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka