szeera Re: Czy całujecie? 26.09.15, 21:26 Odnośnie tego co jest obrzydliwe, a co nie, pojawiły się badania, że dzieci których rodzice oblizują smoczki mają mniej alergii i chorób autoimmunologicznych. Na temat optymalnego poziomu higieny cały czas chyba wiemy za mało aby móc rodziców jednoznacznie pouczać co powinni robić, a czego nie. Odpowiedz Link Zgłoś
awesome810 co tam w usta 26.09.15, 21:40 obcałowałam po całości, łącznie z dupinką . A, nawet zdarzyło się, że podsunięto mi do pocałowania spoconą, cokolwiek brudną stopę, bo akurat noga zabolała. Mam opryszczkę - jakaś gadzina mnie pocałowała w dzieciństwie . Pilnuję się jak swędzi i wyskakują pęcherzyki... starszy już miał, młodszy jeszcze nie. (Starszego zaraził mąż, oczywiście, gdzie by matka zaraziła ). Odpowiedz Link Zgłoś
natalie_rushman Re: Czy całujecie? 26.09.15, 22:30 W usta to ja mogę całować faceta, do którego czuję pociąg seksualny . Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Czy całujecie? 27.09.15, 00:23 Bosze... "Lizać" się z facetem, a dać "cmoka" dziecku to dwie rożne rzeczy! Odpowiedz Link Zgłoś
tarkawodna Re: Czy całujecie? 26.09.15, 22:31 No pewnie, że całuję. Tylko niemowlaka nie całowałam w usta, bo takie małe nie kapuje o co chodzi, całowałam za to w rączki, buźkę, brzuszek itd. Wyrośnięte z niemowlęctwa dziecko nastawia dzioba i się cmokamy. Nie widzę w tym nic niezwykłego ani tym bardziej obrzydliwego. Nie znam osoby, która nie daje dzióbków dzieciom, dla mnie to dziwne, że można nie całować. Odpowiedz Link Zgłoś