Dodaj do ulubionych

Jak naprawić???

04.11.15, 08:42
Rozerwałam mój ulubiony naszyjniksad Pękł drucik, na który są nawleczone "koraliki", ale to jakieś nietypowe nawlekanie, bo "koraliki" nie zsuwają się. Teraz wygląda to tak:

https://ludzie.gazeta.pl/ludzie/0,120535,10446067.html?user=jagabaga92&photoId=1206437

Jak to naprawić samemu, albo do kogo udać się "po usługę", ale tak żebym nie zapłaciła za nią "drugiego naszyjnika"?
Obserwuj wątek
    • jagabaga92 Link do zdjęcia 04.11.15, 08:46
      ludzie.gazeta.pl/ludzie/0,120535,10446067.html?user=jagabaga92&photoId=1206437
      • pina_colada88 Re: Link do zdjęcia 04.11.15, 11:34
        Ja bym poszła do kaletnika lub jubilera wink
    • dziennik-niecodziennik Re: Jak naprawić??? 04.11.15, 11:41
      popytaj u jubilerów.
      u nas jub (zwykly, prywatny, nie sieciowy) za naprawienie bierze do 20zł, zaleznie od "upierdliwości" nawlekania.
    • big_benka Re: Jak naprawić??? 04.11.15, 11:48
      też mi się wydaje, że sama nie dasz rady tego naprawić - chyba że rozmontowałabyć cały łańcuszek
    • thea19 Re: Jak naprawić??? 04.11.15, 11:56
      taniej wyjdzie znalezc lokalna osobe robiaca bizuterie z polproduktow. linke trzeba wymienic i zalozyc nowe zaciski. sam material (jesli to nie srebrne zaciski) kosztuje doslownie grosze, srebrne kilka zlotych. samej sie nie oplaca bo zazwyczaj kupuje sie cale opakowania zaciskow.
    • baltycki Re: Jak naprawić??? 04.11.15, 12:07
      "Pękł drucik, na który są nawleczone "

Jesli dobrze widze, to drucik nie pękł, a wysunal sie z tej kuleczki przy zapieciu.
      Powinien w niej zostac slad, mala dziurka.
      Sprobowalbym powiekszyc dziurke, zalac kropelka i wsunac w nia ten drucik widoczny przy tej mniejszej kuleczce.
      • jagabaga92 Re: Jak naprawić??? 04.11.15, 12:21
        Raczej pękł, bo wykonałam gwałtowny ruch i zrobiło ciche "trach"uncertain
        • baltycki Re: Jak naprawić??? 04.11.15, 13:28
          A co widac na zdjeciu?
          Czy to nie "drucik" (na oko 5mm) przy kuleczce naszyjnika?
          Byl wtopiony w kulke to i "trach" zrobil wysuwajac sie. smile
          • thea19 Re: Jak naprawić??? 04.11.15, 13:55
            oj baltycki... widac ze nigdy bransoletki nie robiles. ta linka nie byla wtopiona a mocowana na zacisku. zacisk przy szarpnieciu pekl. ta linka ma gora 2mm sadzac po lapaczce obok. takiej linki sie nie naprawia bo nie ma za co zlapac.
    • e-kasia27 Re: Jak naprawić??? 04.11.15, 12:11
      Popytaj wśród znajomych młodych dziewczyn, może któraś robi biżuterię(dużo dziewczyn się w to bawi), naprawi ci to w pół minuty za darmo, albo idź do sklepu gdzie sprzedają koraliki i inne elementy do robienia kolczyków, tam zwykle pracuje ktoś, to umie takie rzeczy robić.

Zdaje mi się, że nic się nie urwało, tylko drucik wylazł z zacisku, trzeba go tam wsadzić i zacisnąć mocniej, albo wymienić zacisk na nowy.
      • jagabaga92 Re: Jak naprawić??? 04.11.15, 12:26
        Kurcze, a jednak chyba macie racjęsmile z tym wysunięciem, bo brzegi obu końcówek są gładkie, tylko ten kawałek drucika wystaje, ale to i tak chyba końcóweczka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka