Dodaj do ulubionych

Forbrydelsen - spoilery/polećcie inne seriale.

15.12.15, 20:50
W związku z obejrzeniem wczoraj ostatniego odcinka Forbrydelsen zwanego The Killing niedługo nie będę miała co oglądać. Serial zakończył się tak kretyńsko, że jestem zła na scenarzystów do dzisiaj. Nie pasuje mi to zakończenie do głównej bohaterki wcale. Ale pomijając zakończenie serial jest świetny i podpowiedzcie co jeszcze może mi się spodobać z seriali kryminalnych. Może są jakieś nowości?
Do tej pory obejrzałam i bardzo mnie wciągnęły: Bron (tu jeszcze mi zostało kilka odcinków do zobaczenia), Luther (dziś jest nowy odcinek w UK), Broadchurch, True Detective, The Fall, Dexter, CSI LV, Southland. Nie za bardzo mi się spodobał Top of the lake.
A może jakieś obyczajowe?
Obserwuj wątek
    • milka_milka Re: Forbrydelsen - spoilery/polećcie inne seriale 15.12.15, 20:53
      A gdzie oglądasz?
      • silenta Re: Forbrydelsen - spoilery/polećcie inne seriale 15.12.15, 20:56
        Na Kinoman.tv i Alltube.tv
    • lauren6 Re: Forbrydelsen - spoilery/polećcie inne seriale 15.12.15, 20:54
      Fargo, Hannibal
      • lauren6 Re: Forbrydelsen - spoilery/polećcie inne seriale 16.12.15, 14:57
        A i jeszcze dodam The Affair. Obyczajówka z elementami kryminalnymi.
    • pani_leonia Re: Forbrydelsen - spoilery/polećcie inne seriale 15.12.15, 20:57
      jeli podobal ci sie the killing i bron/broen to zobacze jeszcze upadek (the fall), dwie krotkie serie z gillian andersen - kryminalny i bardzo w klimacie wyzej wymienionych, bardzo polecam, ewentualnie z troche innej bajki, znacznie szybsza narracja i 'made in usa' - homeland
      • pani_leonia Re: Forbrydelsen - spoilery/polećcie inne seriale 15.12.15, 21:01
        i wikingowie jak moglam zapomniec o wikingach, mrau mrauwink
      • silenta Re: Forbrydelsen - spoilery/polećcie inne seriale 15.12.15, 21:14
        Upadek widziałam, bardzo dobry, ale trzeba przetrwać pierwszy odcinek.
        Homeland spróbuję.
    • klamkas Re: Forbrydelsen - spoilery/polećcie inne seriale 15.12.15, 21:09
      Może spodoba ci się "The Following"? (ale ostrzegam, że miejscami jest bardzo krwawy co mnie ostatecznie zniechęciło.

Z kryminałów na pewno mogę polecić szwedzką wersję "Wallander" - nawet jak czytałaś książki to większość odcinków jest faktycznie "na motywach", nie są to ekranizacje.

No a z innych klimatów, serial, na którego odcinki naprawdę czekam to "Homeland" - aktualny sezon jest świetny!
    • clio_1 Re: Forbrydelsen - spoilery/polećcie inne seriale 15.12.15, 21:14
      Fortitude, Homeland, Fargo
    • cichadziewuszka Re: Forbrydelsen - spoilery/polećcie inne seriale 15.12.15, 23:18
      Gotham
    • kita.szek Re: Forbrydelsen - spoilery/polećcie inne seriale 15.12.15, 23:30
      polskie: Wataha, Pakt, Glina i jak dla mnie, najlepszy z najlepszych Pitbull!
      zagraniczne: Most na Lundem, the killing, braking bad, vikings, siostra Jackie, Peaky Blinders.
      • jorn1 Re: Forbrydelsen - spoilery/polećcie inne seriale 15.12.15, 23:42
        Polecam Bloodlines.
      • kita.szek Re: Forbrydelsen - spoilery/polećcie inne seriale 16.12.15, 01:47
        i jak, lauren, hannibala i fargo polecam.
        właśnie zaczęłam oglądać ";limitles" (film mi się podobał)- 2 pierwsze odcinki okej, reszta co raz bardziej niedorzeczne, w połowie 5 czy 6 odcinka wyłączyłam. A teraz mam 1szy odcinkek ""blindspot".
        i "utopia" 1 sezon spoko, 2 sezon słabizna.

co to za "bloodlines"? proszę o dokładne wskazówki, bo znajduje mi się tylko jakiś horror.

• silenta Re: Forbrydelsen - spoilery/polećcie inne seriale 16.12.15, 14:54
      Dzięki, na pewno sobie coś wybiorę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka