Dodaj do ulubionych

Praca po nocach

09.01.16, 22:27
Miałam się spytać już wcześniej o to. Dlaczego nasze władze pracują po nocach? Nie mają rodzin? Tak mi na myśl przychodzi Stalin i jego spotkania o 23-1h w nocy. Są zawody gdzie nocne dyżury to normalność, są różne sytuacje gdzie zarywa się nocki, ale tu to niepoważne jest.
Obserwuj wątek
    • araceli Re: Praca po nocach 09.01.16, 22:30
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19405861,wiemy-juz-czemu-sejm-glosuje-noca-przed-godzina-16-poslowie.html
      • mynia_pynia Re: Praca po nocach 09.01.16, 22:33
        Bez jaj ... wink
        • triss_merigold6 Re: Praca po nocach 09.01.16, 22:37
          Akurat poseł, niezależnie od tego czy jest ministrem, czy nie ma ustawowy obowiązek udziału w głosowaniach, a przy okazji to istotne żeby mieć większość.
      • kota_marcowa Re: Praca po nocach 09.01.16, 22:35
        O właśnie ten.
    • kota_marcowa Re: Praca po nocach 09.01.16, 22:32
      Czytałam jakiś artykuł, że do 16, kiedy posłowie pisu pracują w ministerstwach, gdyby cała opozycja się zmobilizowała, mogliby nie mieć większości przy głosowaniu smile
      No i może liczą na to, że w nocy opozycja się wyłamie i uzyskają większość konstytucyjną smile
    • triss_merigold6 Re: Praca po nocach 09.01.16, 22:35
      Ponieważ poseł Kaczyński Jarosław wydumał sobie w dzieciństwie, że jest sową i najlepiej funkcjonuje w nocy. Ponieważ nie ma rodziny, nie było komu ustawić go do bardziej standardowego trybu. Siłą rzeczy cały klub musi się dostosować, podobnie jak organy sejmu i senatu.
      Żeby rozwiać wątpliwości - parlamentarzyści nie są zatrudnieni w rozumieniu kodeksu pracy, nie obowiązuje ich czas pracy.
    • dziennik-niecodziennik Re: Praca po nocach 09.01.16, 22:47
      Prezes ma kota, a koty to raczej nocny tryb zycia. Reszta się dostosowuje.
      Skojarzenia masz słuszne swoją drogą...
    • mamma_2012 Re: Praca po nocach 10.01.16, 08:42
      Poseł nad posłami ustala rytm pracy sejmu, zgodny z jego przezwyczajeniami.
      Chociaż może jednym z powodów jest też fakt, że o trzeciej w nocy ludzie słabiej kojarzą, czasem pewnie ktoś z opozycji już nie ma siły i ochoty dyskutować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka