moofka 22.01.16, 10:45 ktora z Was drogie ematki zachwalal czarne mydlo? naprawde taka rewelacja? jakie warto kupic i czego sie spodziewac czesc pytania druga - poleccie cos dobrego do nawilzenia wyszuszonej cery zima Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola_dom Re: czarne mydlo i dobre nawilzacze 22.01.16, 11:14 moofka napisała: > ktora z Was drogie ematki zachwalal czarne mydlo? > naprawde taka rewelacja? jakie warto kupic i czego sie spodziewac Ja, jestem wciąż zakochana i nie sądzę, żeby to się prędko zmieniło. ALE - "czarne mydło" - "savon noir" to mydło z oliwek. Taka czarna mazia, niekoniecznie przyjemnie pachnąca (co kto lubi, mi nie przeszkadza). I to mydło jest najlepszym pilingiem, jakiego używałam. Po niczym nie czuję się tak "umyta", jak po nim - skóra aż piszczy, choć nie od wysuszenia. Jak się je trochę (ok. 10 min.) potrzyma na skórze, to czasem można aż wałkować złuszczony naskórek. Jak kupuję, to zwracam uwagę na skład - jak najprostszy - oliwa, sole potasowe i tyle. Może być olejek eteryczny, jak ktoś chce, żeby pachniało. Natomiast czarnym mydłem nazywane jest też mydło Babuszki Agafii, w którym także się zakochałam i nie chcę odkochiwać, ale to zupełnie inna rzecz - choć ma podobną formę - ciemnej mazi. Ale to mydło jest raczej mydłem, nie pilingiem, kolejna różnica jest taka, że pachnie pięknie, dobrze się pieni i nadaje także do mycia włosów (świetnie się nadaje). No i ono ma inny skład, na dodatek 36 różnych ziół. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: czarne mydlo i dobre nawilzacze 22.01.16, 11:20 nie nie, mnie chodzi o prawdziwe babuszki agafii mialam, ale do twarzy to nie o to mi do konca chodzi bardziej o taki efekt pilingu wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: czarne mydlo i dobre nawilzacze 22.01.16, 11:38 moofka napisała: > nie nie, mnie chodzi o prawdziwe No to zdecydowanie polecam savon noir, bo lepszego pilingu nie widziałam i nie próbowałam. Ja kupuję na Allegro, ale na tyle rzadko (jest wydajne, no i nie na co dzień), że nie mam ulubionego sprzedawcy ani marki. Zawsze tylko sprawdzam skład. Czasem go nie podają - wtedy lepiej omijać, albo spytać. Ja mam alergiczną i nadwrażliwą skórę, a po tym mydle czuję się niezwykle "wygodnie". Poza tym naprawdę "obdziera" z niepotrzebnej skóry, a nie tylko skrobie po wierzchu i smaruje - jak większość pilingów, po których jest się gładkim tak naprawdę od mazidła, które zawierają. Kup sobie małe opakowanie na próbę, ja zaczęłam od zestawu - rękawica i próbka mydła w saszetce. I teraz kupuję duże słoje Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightmoon ola_dom 22.01.16, 12:25 Masz na mysli takie cos? www.ebay.de/itm/Savon-Noir-schwarze-Naturseife-Olivenseife-Naturkosmetik-200g-/121850439050?hash=item1c5eda258a:g:n4oAAOSw1S9WgGih Moze bys podzielila sie jakims przykladowym linkiem z allegro? Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: ola_dom 22.01.16, 12:45 goodnightmoon napisała: > Masz na mysli takie cos? tak, to to. I na ile zrozumiałam po niemiecku, to właśnie składa się z oliwy, wody i soli potasowych. > Moze bys podzielila sie jakims przykladowym linkiem z allegro? Na początek - znalazłam takie samo : allegro.pl/marokanskie-czarne-mydlo-oliwkowe-savon-noir-200g-i5622966347.html ale kiedyś kupiłam takie - duże, ekonomiczne opakowanie, żaden "exclusiv", a było świetne. Skład tak samo dobry: allegro.pl/czarne-mydlo-marokanskie-oliwkowe-savon-noir-350g-i5936128751.html a teraz mam chyba takie: allegro.pl/czarne-mydlo-peelingujace-savon-noir-oliwkowe-300g-i5629316231.html Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightmoon Re: ola_dom 25.01.16, 09:04 Dziekuje!!! Od jakiegos czasu o nim myslalam, skoro tak zachwalasz to sobie kupie Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: ola_dom 25.01.16, 13:34 goodnightmoon napisała: > Dziekuje!!! Od jakiegos czasu o nim myslalam, skoro tak zachwalasz to sobie kupie Ja wczoraj znowu zrobiłam sobie piling buzi i dziś jest zdecydowanie ładniejsza, lepszy koloryt, o gładkości nie wspomnę. Bo to nie tylko złuszcza, także ewidentnie odżywia. Tylko oczy omijaj, bo szczypią straszliwie. Ja najpierw moczę twarz, wycieram oczy do sucha, nakładam savon noir na twarz i po kilku minutach zmywam. Jak oczy będą suche, to nie "zaciągną" mydła. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: czarne mydlo i dobre nawilzacze 22.01.16, 11:25 Od miesiąca używam czarnego rosyjskiego. Pod prysznicem i kilka razy do mycia głowy. Mam problematyczną skórę, taką "diabli wiedzą od czego". Lekarze nie byli w stanie nic więcej wymyślić poza kolejnymi emolientami. Moi problemem byłą skóra sucha, z rogowaceniem i dodatkowo jakby zawsze zaogniona. Po tym mydle teraz mam skórę zdecydowanie bardziej miękką (jednocześnie zaczęłam brać wiesiołek, ale kończę dopiero drugi listek, więc za wcześnie na zmiany), przestała być zaogniona i zdecydowanie zmniejszyły się objawy rogowaceniowe (skóra jest gładsza i w jednolitym kolorze). Twarz nieco wysusza, więc staram się unikać mysia mydłem. Natomiast włosy... cóż, ja zawsze miałam gęste. No to teraz dopiero mam gęste i puszyste. W zasadzie puszyste to mało powiedziane. Są przyjemne w dotyku i... jest ich od diabła. Modelowanie niewiele u mnie daje, bo po prostu wstają od skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: czarne mydlo i dobre nawilzacze 22.01.16, 11:38 Czarne rosyjskie czyli Babuszki Agafii? Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: czarne mydlo i dobre nawilzacze 22.01.16, 13:10 Dokładnie takie (link przypadkowy): lawendowaszafa24.pl/pl/p/Naturalne-Syberyjskie-Czarne-Mydlo-Agafii,-500ml-prod.-Federacja-Rosyjska/82 Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: czarne mydlo i dobre nawilzacze 25.01.16, 16:58 Ja tez o tym pisałam Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: czarne mydlo i dobre nawilzacze 22.01.16, 11:43 Moofka, ja sobie wysuszyłam skórę kwasami, retinolem, dodatkowo zima...nigdy nie miałam tak suchej skóry jak ostatnio. Kupiłam kilka kosmetyków, m.in. Mój krem nr 4 z Fitomedu. Wow!! Moja skóra go pije wręcz, jest tłusty jak cholera, ale działa! Byłam w szoku, kiedy posmarowałam się kremem rano, potem nałożyłam podkład i skóra w ogóle się nie świeciła. Czyli z moim podkładem współpracuje świetnie. Mam też Uriage Tolederm Riche, od przedwczoraj więc trudno ocenić skuteczność oraz czyste masło shea. Do masła dodaję parę kropli olejku witaminowego z Fitomedu. Moja skóra ma się coraz lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: czarne mydlo i dobre nawilzacze 22.01.16, 11:48 pokaz ktory to krem www.aptekagemini.pl/search?st_search%5Bsearch%5D=fitomed&st_search%5Band_search%5D=1&st_search%5Bdetail%5D= Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: czarne mydlo i dobre nawilzacze 22.01.16, 12:04 żaden z nich ja na stronie fitomedu zamawiam on się nazywa "Mój krem nr 4" Odpowiedz Link Zgłoś
awesome810 z fitomedu spróbuj sobie 22.01.16, 12:22 "mój krem nr 1" i tradycyjny krem półtłusty, wbrew pozorom jak bardzo sucha skóra to samo nawilżanie, to za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: z fitomedu spróbuj sobie 22.01.16, 12:33 Krem nr 4 jest lepszy na zimę, 1 - na cieplejsze pory roku. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: z fitomedu spróbuj sobie 25.01.16, 16:06 Wow, rewelacja. Wysuszyłaś sobie skórę złuszczającymi kosmetykami i odkryłaś, że skóra potrzebuje jednak tłuszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: z fitomedu spróbuj sobie 25.01.16, 20:36 Gdybyś była młodsza, zapytałabym Cię: czy Ty masz nieustający PMS??? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: czarne mydlo i dobre nawilzacze 22.01.16, 11:45 Uwielbiam rytuał hammam - staram się przynajmniej 2 razy w miesiącu go zastosować. Wielbię savon noir - to działa jak peeling enzymatyczny. Do tego rękawica kessa, glinka i olej arganowy. Po każdej kąpieli nacieram się albo oliwką Babydream albo jakimiś olejkami, które są pod ręką, chodzę tak 10 min i wycieram ręcznikiem. Nie stosuję balsamów i innych takich. Na wyjazdach robię peeling cukrem w saszetkach, który dodają do kawy. Od czasu do czasu robię peeling kawowy z dodatkiem cynamonu i olejków. Mój najlepszy peeling do twarzy to soda solo lub z rozgniecionym bananem/awokado. Do kąpieli dolewam mleko i dodaję miód, po peelingu z sodą na twarz nakładam maseczkę z mleka, miody i gliceryny. Żadne produkty kosmetycznie nie działały na moją skórę nawet w 1/4 jak to, co opisałam wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: czarne mydlo i dobre nawilzacze 25.01.16, 13:45 Czarne rosyjskie takie z listkiem,super,polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: czarne mydlo i dobre nawilzacze 25.01.16, 15:49 Właśnie od 2 tyg stosuję czarne syberyjskie jak dla mnie rewelacja. Mam skórę mieszaną i wypryski pokazują się nie tylko na twarzy a również na plecach i dekolcie. Do tego nabawiłam się ostatnio jakiegoś uczulenia, które to lekarka leczy sterydem. Odstawiłam w diabły wszystkie te kremy i maści od lekarza i na razie póki co to tylko mydło Agafii i puder propolisowy. Po tych 2 tyg widać znaczną różnicę. Plecy dekolt buzia wszystko poschodziło cera gładka -odpukać. Jak dla mnie nr 1. Odpowiedz Link Zgłoś
biotka Re: czarne mydlo i dobre nawilzacze 25.01.16, 18:54 Ja polecam to: www.czystemydlo.pl/12-savon-noir-czarne-mydlo mogę gwarantować za jego skład, bo robię je osobiście Odpowiedz Link Zgłoś
kos.kalina Re: czarne mydlo i dobre nawilzacze 14.07.16, 18:31 Czarne mydło agafii jest rewelacyjne. Idealnie nawilża skóra bardzo odżywiona. Do włosów polecam maskę łopianową i szampon aktywator wzrostu cud W internecie te kosmetyki są dużo tańsze np. www.sklep-vitality.pl/33-pielegnacja-wlosow Odpowiedz Link Zgłoś