Dodaj do ulubionych

Mieliśmy fart?

04.02.16, 23:36
Siedzę sobie w Alpach. Hotel zacny, jak zwykle. Spotykam polską Niemkę. Wyraźny zal, że nam wyszło. Że Polacy, mieszkańcy Polski, nie emigranci lub imigranci, mogą wypoczywać w Alpach. Że stać nas na pobyt, karnet i masaż. Pani Niemko-Polka sugeruje fart. Że niby raz na tysiąc lat taki układ się trafia. Rzeczywiście?
Obserwuj wątek
    • kkalipso Re: Mieliśmy fart? 04.02.16, 23:42
      Może sprawiasz wrażenie nowobogackiej?
      • kubekwkropki Re: Mieliśmy fart? 04.02.16, 23:44
        Tzn?
        • kubekwkropki Re: Mieliśmy fart? 04.02.16, 23:50
          Mam Volvo, bognera I völki. Mam dom w prestiżowej dzielnicy Warszawy i kilka kolejnych adresów ( w polskich górach, nad morzem u na Mazurach), wszystko zdobyłam ciężka praca i kompetencjami. Oraz skłonnością do ryzyka. Mam się wstydzić?
          • milka_milka Re: Mieliśmy fart? 04.02.16, 23:53
            Nie, jeśli rzeczywiście uczciwie. Ale nie bardzo chce mi się wierzyć, że ktoś Ci coś takiego sugerował.

Z ciekawości - jaka to jest prestiżowa dzielnica Warszawy? Bo jeśli Żoliborz albo Mokotów, to się uśmieję.
            • ichi51e Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 10:58
              A jaka dzielnica wwy twoim zdaniem jest prestizowa? Zoliboz minwydaje sie dostatecznie prestizowy na posiadanie tam domu. Bo o dom w Al roz i okolice kubka z calym szacunkiem nie posadzam
          • bi_scotti Re: Mieliśmy fart? 04.02.16, 23:55
            Samochwała
            by Jan Brzechwa

Samochwała w kącie stała
            I wciąż tak opowiadała:

„Zdolna jestem niesłychanie,
            Najpiękniejsze mam ubranie,
            Moja buzia tryska zdrowiem,
            Jak coś powiem, to już powiem,
            Jak odpowiem, to roztropnie,
            W szkole mam najlepsze stopnie,
            Śpiewam lepiej niż w operze,
            Świetnie jeżdżę na rowerze,

Znakomicie muchy łapię,
            Wiem, gdzie Wisła jest na mapie,
            Jestem mądra, jestem zgrabna,
            Wiotka, słodka i powabna,
            A w dodatku, daję słowo,
            Mam rodzinę wyjątkową:
            Tato mój do pieca sięga,
            Moja mama - taka tęga,
            Moja siostra - taka mała,
            A ja jestem - samochwała!”
            • wioskowy_glupek Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 12:59
              10/10
          • milka_milka Re: Mieliśmy fart? 04.02.16, 23:55
            A - myślała, że jesteś bogatsza. Po Twoich wpisach jawiłaś mi się jak Alexis. A tu tylko volvo (które?), bogner i voelki.... I hotel w Alpach. Tylko.
            • kubekwkropki Re: Mieliśmy fart? 04.02.16, 23:57
              Xc90 -za male?
              • milka_milka Re: Mieliśmy fart? 04.02.16, 23:59
                Nowe?

Tak tylko z ciekawości pytam. smile Bo nowe jest piękne.
                • kubekwkropki Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:00
                  Nowe. Zacne.
                  • milka_milka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:01
                    smile
              • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:00
                kubekwkropki napisała:

> Xc90 -za male?

Marka zacna - model obciach na maksa!

Ksiadz Anatool
                • milka_milka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:03
                  Nie znasz się.
                  • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:11
                    milka_milka napisała:

> Nie znasz się.

Jak bym chciał powozić czołgiem to bym został pancernym (albo psem)

Ksiadz Anatool
                    • milka_milka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:11
                      To nie jest czołg.
                      • claudel6 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 15:58
                        nie, wcale. tylko zajmuje półtorej miesjca parkingowego. i oczywiście te wiekie koła i wysokie zawieszenie w sam raz na roztopione błocko na glebokiej wsi są koniecznie potrzebne w miescie.
              • undoo Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:28
                Jakie by nie było, volvo b postarza, a do tego nowe to już nie ta jakość. Może warto na teslę wymienić?
                • milka_milka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:32
                  Mogę być postarzona... wink
                  Co do jakości - pewnie masz rację. Ale tak jest ze wszystkim.
                  • undoo Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:41
                    Chodzi o to, że teraz są w Chinach robione i już nie ta jakość. Tobie starość nie grozi, bo nawet z volvo zrobisz hipsterską furę, ale jak ktoś się chwali volviakiem to zaczyna się wiek z niego wysypywać. A Kubek już w tym wieku, skoro tyle o kasie gada, że czas na kolejny lifting i głupio zrobiła z volvo, bo jakby sobie coś modniejszego kupiła, to mogłaby się z liftingiem wstrzymać.
                    No i zależy jaki hotel, bo zacny to brzmi jak chór staruszków z miasta Pruszków, obawiam się.
                    Nie to, że się czepiam, ale trochę fantazji brak, bo kasy pewnie nie. Nie mam nic do osób zamożnych, tylko jak już się chwalą kasą, to niechże ją z fantazją wydają, żeby było się czym pochwalić i nie zawiewało dulszczyzną: kredensik-katafalk, zacny hotel w Alpach i volvo.
                    Już wiem, że muszę narty sprzedać, bo nie chcę jeździć na takich jak Kubek wink Czy fajowa kurtka uratuje mi wizerunek osoby z fantazją? wink
                    • chocolatemonster Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:55
                      Zawsze mozesz szusowac w bikini zrobionym ze studolarowek ??I z fantazja i na bogato . Chociaz jesli masz figure Anji Rubik to malo bedziesz tych banknotow potrzebowala??
                      • undoo Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:59
                        big_grin
                    • milka_milka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 07:38
                      Dzięk!
                      Chcialabym móc zrobić hipsterską furę. smile
                      Ale ogólnie się z Tobą zgadzam.
                    • wies-baden Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 10:04
                      Nie masz pojęcia o samochodach, a przynajmniej o Volvo Xc90, zanim cokolwiek napiszesz, przeczytaj - czytanie nie boli.
                      • milka_milka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 10:08
                        Ale to do mnie?
                        • wies-baden Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 10:19
                          Przepraszam, post do niejakiego *undo*, który plecie bzdury na temat auta, którym pochwalił się *kubek w kropki*. Swoją droga nie sądzę, żeby ten kubek był taki głupi, raczej to jest prowokacja, która można zatytułować "kij w mrowisko".
              • aka10 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 23:37
                kubekwkropki napisała:

> Xc90 -za male?

Kubek, daj znac, jak kupisz Tesle. To jest przyszlosc. Zainwestuj do tego w "superchargers" w Polsce, bo z tym jest na razie powazny problem, jak sie czlowiek w ta strone wybiera.
                A tu masz nowa reklame Volva, zbys wiedziala, kto Ci je skladal. To im sie akurat udalo.
                www.youtube.com/watch?v=DUDx6NEqdJQ
          • kubekwkropki Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:00
            Żoliborz. Rzeczywiście śmieszne?
            • milka_milka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:01
              Dla mnie tak, bo wg. mnie Żoliborz już dawno nie jest prestiżowy. Ale może się mylę.
              • una_mujer Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 06:24
                A jaka jest, wedlug Ciebie? Z ciekawosci pytam.
                • milka_milka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 07:41
                  Może stara Ochota?
                  Ja po prostu bardzo nie lubię Żoliborza i Mokotowa (może jeszcze kawałki starego górnego ujdą). Ale moje lubienie pewnie nie ma nic wspólnego z wytycznymi agencji nieruchomości.
                  • ichi51e Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 11:04
                    Raczej twoje lubie-nie lubie nie wplywa na ceny w okolicy big_grin
                    • milka_milka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 17:33
                      To prawda.
          • snakelilith Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:14
            Nie musisz się wstydzić, ale nie jesteś specjalnie reprezentatywna dla przeciętnej Polki, więc może stąd to zdziwienie. W pewnym sensie miałaś farta, bo to przecież nie polski standard. Swoją drogą, ja w biednych krajach 80-tych, kiedy mięso było jeszcze na kartki, a ja akurat świeżą emigrantką cieszącą się, że mogę kupić sobie dobry krem do twarzy w drogerii i tshirty w twarzowych kolorach (więcej niż moje koleżanki w Polsce), poznałam w Niemczech dziewczynę z Polski, która wybierała się na żagle do Hiszpanii i nosiła ciuchy kupowane w najdroższych sklepach. Ojciec był dyrektorem polskiej kopalni. Też miała farta, trochę innego wprawdzie niż ty, ale też nie była reprezentatywna dla Polek i budziła tym zdziwienie nie tylko Niemców, ale także moje, bo ja się w Polsce w takich kręgach nie poruszałam i nie wiedziałam nawet, o ja naiwna, że można być w komunie tak bogatym.
          • pitupitt Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 17:13
            Średnio co trzeci Polak ma völki, w tym i jasmile wielkie mi tam...
          • aka10 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 23:18
            Tylko po co o tym piszesz???
          • aniorek Re: Mieliśmy fart? 07.02.16, 19:19
            nie ma czegos takiego jak völki. jest za to VÖLKL.
          • gogologog Re: Mieliśmy fart? 05.06.16, 22:36
            alimenty?
        • kkalipso Re: Mieliśmy fart? 04.02.16, 23:50
          Poważnie trzeba tłumaczyć? Pani moim zdaniem wam dosrała .....a ty chyba nie załapałaś upojona szampanem tongue_out
          • kubekwkropki Re: Mieliśmy fart? 04.02.16, 23:53
            Powaznie... Wytłumacz.
            • kkalipso Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:01
              Żartownisia z ciebie ....Dobranoc.
    • milka_milka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:00
      I jeszcze jedno - bardzo denerwuje mnie, gdy ludzie zarabiający dużo uczciwe są oceniani źle. Nie powinno tak być. Zarabiają - wydają, ich sprawa.
      • shell.erka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 09:18
        Też tak uważam.
        I bardzo podziwiam zawsze ludzi, którzy dochodzą do dużych pieniędzy swoją pracą.

Ale nie podoba mi się takie chwalenie się, jakie prezentuje w tym wątku kubek.
        Taki niesmak czuje....

• shell.erka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 09:20
          I nie mam na myśli pierwszego postu. To mógł być początek fajnej dyskusji, tylko te późniejsze... Zdaje się pisane "na haju" wink
      • lokitty Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 10:23
        Ale kubka nikt tu nie ocenia za zapracowanie sobie i wydawanie tej kasy, tylko za ciągłe, burackie chwalipięctwo i udowadnianie, że reszta jest "gorszego sortu" tongue_out.
      • taki-sobie-nick Ależ oczywiście 05.06.16, 23:01
        Ze swojej strony poproszę o nieocenianie źle ludzi, którzy zarabiają źle/wcale/mają niskie emerytury.

To, że takim jak Kubek się wydaje, że to leniwi nieudacznicy... to właśnie się im wydaje. Jedni tak, inni nie. To, że Kubek dał radę, nie oznacza, że wszyscy mają dać radę.

Nie mam volvo, bognera ani volkla. Nie mam również domu w prestiżowej dzielnicy Warszawy (ani nigdzie indziej). Nie mam zapewne wielu innych rzeczy, które ma Kubek.

Nie mam również zapewne charakteru Kubka (tak, tak, nie tylko pracą i kompetencjami, ale odpowiednim charakterem, z którym nie każdy się rodzi, zdobywa się różne rzeczy).

Za to mam poważne problemy, które wiele działań mi uniemożliwiają.

To jak? Jesteśmy umówieni?

• lokitty Re: Ależ oczywiście 05.06.16, 23:09
          Halo halo, z tego, co ostatnio przeczytałam w wątku o komorniku i alimentach, to kubkowi udało się głównie dlatego, że drugi mąż zrobił ją był prezesem... Tak że tego, wiesz... wink.
          • taki-sobie-nick Re: Ależ oczywiście 05.06.16, 23:16
            lokitty napisał(a):

> Halo halo, z tego, co ostatnio przeczytałam w wątku o komorniku i alimentach, t
            > o kubkowi udało się głównie dlatego, że drugi mąż zrobił ją był prezesem... Tak
            > że tego, wiesz... wink.

No dobra, ale wcześniej kim była? Chyba też jakimś hipermanagementem?
            >
            • lokitty Re: Ależ oczywiście 05.06.16, 23:56
              Hiper żoną? big_grin
          • jola-kotka Re: Ależ oczywiście 05.06.16, 23:59
            Takze tego co ? Bo nie rozumiem,przyszlas tu swoje kompleksy wywalac na innych? Bo swoich dalas nam pokaz.
    • burina Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:01
      Ale "nam" w sensie Was, konkretnych ludzi, czy "nam" jako krajowi?
      • kubekwkropki Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:10
        Nam jako krajowi ofkors.
        • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:19
          kubekwkropki napisała:

> Nam jako krajowi ofkors.

Zacny wieczorny trolling....

...gdzie jest dyżurny?!

Ksiadz Anatool
          • princesswhitewolf Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:27
            pewno ze trolling Glodnej Duszy. Glupia ona nie jest ale czytam kolejny i kolejny watek gdzie wprost albo o jej zamoznosci albo kolo tak zatacza by wymieniac jakies graty...
        • burina Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:46
          No to w pewnym sensie pani ma rację. Według wskaźnikow ekonomicznych i geopolitycznych, Polska taki okres prosperity jak obecnie, miała ostatnio w okolicach Złotego Wieku. Jak na kraj postkolonialny mamy nieźle działające instytucje, spory odsetek społeczeństwa stawiajacy dobro wspólne na równi z osobistym komfortem.
          To, że w najbardziej gorącym okresie transformacji mieliśmy u sterów ludzi takich jak Balcerowicz, Mazowiecki, że udało się wyłuskać takiego Wałęsę, że biznesmeni z podejściem typu Stokłosy byli równoważeni przez Kulczyków, to było niesamowite szczęście (i ciężka praca wizjonerów).
          Obecna sytuacja, wiara ludzi w bajki o pieniądzach spadających z nieba, chęć odwetu na bogatszych, brak etosu pracy, przyzwolenie na patologie w szkołach i na uniwersytetach może być odczytywana jako naturalna reakcja na heroiczny okres transformacji, ale może być też tak, że właśnie oto zamyka nam się window of opportunity.
        • taki-sobie-nick Mów Kubek za siebie 05.06.16, 23:02
          kubekwkropki napisała:

> Nam jako krajowi ofkors.

To, że tobie się udało, nie znaczy, że wszystkim.
    • julita165 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:02
      Pani sie chyba z choinki urwala albo silila sie ba zlosliwosc. Pierwszy raz pojechalam w Alpy w 1990. Od tamtego czasu co rok, z dwuletnia przerwa z okazji narodzin dziecka.Caly czas wszedzie full Polakow. Czasem tylu ze zdarzalo mi sie placic w sklepie zlotowkami.
      • snakelilith Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:23
        No i co, nobilituje cię to jakoś? Poza tym pojechać, to żaden problem, polscy alpiniści śpiący w spiworach wokół schroniska pod Matterhornem w Szwajcarii i sikający gospodarzowi w śnieg, którego on używa do zrobienia wody, też "jeżdżą" w Alpy. Na zapłacenie tego, po prawdzie nietaniego noclegu w schronisku ich już chyba nie stać.
        • echtom Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:36
          Ale czemu piszesz z taką pogardą? Ja wprawdzie nikomu w śnieg nie sikam, ale wyjeżdżając, zawsze wybieram tanie noclegi i transport, żeby zostało mi więcej pieniędzy na zwiedzanie. Czy moje jeżdżenie jest przez to mniej wartościowe?
          • snakelilith Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:52
            O co było w tym pogardliwego? To zwykłe stwierdzenie faktu. Sikają. Słyszałam na własne uszy, jak gospodarz się na Polaków skarżył. Chcieli zaoszczędzić na zwiedzenie? Może. Ale inni oszczędzać tam jakoś nie muszą. Albo nie chcą, tego też nie wykluczam. A czy tanie jeżdżenie nie jest wartościowe? Jeżdżenie z zasady o niczym nie świadczy, a najmniej o bogactwie, bo znam obrzydliwie bogatą osobę, która nie rusza się poza swój dom i bardzo średnio zamożną parę, która kocha egzotyczne podróże i ładuje w nie wszystko co zarabia, a w mieszkaniu nie mają nawet mebli.
          • biala_ladecka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:52
            echtom napisała:
            Czy moje jeżdżenie jest przez to mniej wartościowe?

Mniej "zacne" wink
            Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać.
          • princesswhitewolf Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:58
            no bez Bognera i völki to z pewnoscia doswiadczenia masz mniej wartosciowe <zart>

A tak z mojej strony, to za zadne skarby nie pojade w zadne Alpy zima.A jeszcze czego. Do Colorado jezdze za pieniadze zima i uwazam to za osobista krzywde: wlec sie iles tam godzin, a potem marznac przy kazdej probie wyjscia z hotelu. O nie! lol
            • undoo Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:00
              Warto? Pytanie bez zgryźliwości.
              • princesswhitewolf Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:07
                lazic po zimnisku? nie warto! Ale ja z tych cieplolubnych wiec lepiej mojej opinii nie brac do siebie. Wiecej obiektywnosci mam w ocenie cieplejszych miejscwink
                • undoo Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:09
                  Ok, dzięx.
                  • princesswhitewolf Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:14
                    Jak do US to do San Antonio teraz. Cieplej. Albo Orlando. San Diego tez moze byc.
                    • nanuk24 Re: Mieliśmy fart? 05.06.16, 23:29
                      Orlando nie. Orlando zimą.
              • nanuk24 Re: Mieliśmy fart? 05.06.16, 23:27
                Do Colorado tylko latem.
    • mdro Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:08
      Trafił swój na swego, powiedziałabym.
      • kubekwkropki Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:12
        Wytłumaczysz?
        • rosapulchra-0 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 06:41
          Po co? Bardzo jasno się wyraziła. Pieniądze nie zrobią z kukły wartościowego człowieka. A fart to po angielsku piard.
          • shell.erka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 09:24
            big_grin
    • chocolatemonster Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:23
      Aj waj . Masz pieniadze i tylko tyle. Nie masz za to z kim porozmawiac (chyba,ze zaplacisz ). Kasa jest , klasy nie ma. Standard u nuworyszow.
      • rosapulchra-0 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 06:41
        100/100
    • princesswhitewolf Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:24
      kubekwkropki. wez juz przestan w kolko zakladac jakies watki tudziez tak sprowadzac dyskusje by w kolko schodzilo na temat twojej zamoznosci. To sie nudne robi. Polowa Twoich wypowiedzi do tego sie sprowadza.
      Rzecz w tym, ze nie jestes jedna jednyna osoba na tym forum jaka urodzila sie bogata czy dorobila sie jakiegos tam majatku.Tu takich osob jest wiecej. Do glowy jednak by im nie przyszlo by ciagle to podkreslac nieustannie. Zwlaszcza ze wiekszosc ludzi ze spoleczenstw europejskich wie, ze akurat pieniadze nie naleza do rzeczy z jakimi nalezy sie obnosic i to kwestia oglady towarzyskiej i zwyklego taktu. Tu tez przychodza osoby jakie ledwo wiaza koniec z koncem. To forum a tu jestesmy rowne.
      Wez spasuj z tym bo brzmisz jak "Glodna Dusza"
      • chocolatemonster Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:31
        Mam wrazenie, ze nie czegos naszemu kubelkowi brakuje. Klasy,oglady,inteligencji? Ten frak to chyba nawet w piatym pokoleniu nie bedzie dobrze lezal.
        • kubekwkropki Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:33
          Oczywiście...
          • chocolatemonster Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:46
            Przeczytaj jeszcze raz to, co napisala Princess . Moze wtedy znaja sie chetni zeby z Toba pogadac 'o zyciu' a i na forum wyrobilabys sobie inna marke. Kreujesz sie na wyrachowana pania prezes to tak cie odbieramy.
            • chocolatemonster Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:47
              Zjadlo mi 'i wyciagnij wnioski' w pierwszym zdaniu.
            • rosapulchra-0 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 06:43
              chocolatemonster napisał(a):

> Przeczytaj jeszcze raz to, co napisala Princess . Moze wtedy znaja sie chetni z
              > eby z Toba pogadac 'o zyciu' a i na forum wyrobilabys sobie inna marke. Kreuje
              > sz sie na wyrachowana pania prezes to tak cie odbieramy.

Z zapędami do chamskich pogrywek.
          • princesswhitewolf Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:49
            tak, oczywiscie. Naprawde przestan siebie widziec jaka jedna jedyna jaka stac na wyjazd tu i tam. Tu jest bardzo wiele takich osob z Polski i nie z Polski. Jakos nie maja potrzeby podkreslania swojej "wyjatkowosci" z tego powodu. Polska tu nie Somalia i jakis tam procent spoleczenstwa ma sie dobrze. np. Moja siostra mieszka w Polsce, ma kilka aptek prywatnych, jezdzi gdzie chce ale do glowy by jej nie przyszlo by grac pokrzywdzona bo... ktos na nia krzywo spojrzal jak epatowala swoja zamoznoscia. Hm. Nie epatuje raczej stara sie byc" low key"
        • zuleyka.z.talgaru Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 09:16
          Seksu. Jakby ją jakiś alpejczyk porządnie wychędożył to by inaczej śpiewała smile
          • aandzia43 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 13:49
            Jodłowała wink
            • echtom Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 14:15
              big_grin
        • dzedlajga Re: Mieliśmy fart? 05.06.16, 23:44
          Moim zdaniem musi być okropnie zakompleksiona, skoro na każdym kroku musi sobie i innym udowadniać, że jest lepsza
      • bergamotka77 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:52
        princess ktora urodzila sie bogata!!!! jak chcesz wstawic jaka zmieniaj od razu na ktora, bo jaki/jaka rzadziejsie uzywa w jez. polskimi tylko np. w pytaniach: Jaka jest pogoda? Jaka lubisz muzyke? Jaka jest twoja przyjaciolka? Za to zona, ktora nosi kolie, cudzoziemka, ktora zna jezyk polski, osoba, KTORA orodzila sie bogata itd. itp. smile kiss kiss
        • princesswhitewolf Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:01
          jak ktos nie ma argumentow to loguje sie na innym nicku i strzela na oslep kazda kula nawet jesli jest "od czapy" i nie na temat.

nie, nie urodzilam sie biedna. A co to zreszta ma za znaczenie? zadne. Kolii nie nosze. Nie jestem cudzoziemka i nigdy nigdzie o tym nie mowilam. Jestem Polka z dwoma obywatelstwami. Amen

A tak serio, powaznie urodzilas sie w 1977 czy tez przypadkowy nick? Brzmisz jak 21 latka
          • oqoq74 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 07:47
            Bergamotka zwróciła uwagę, na to samo co i mnie drażni w Twoich wypowiedziach. Już ktoś kiedyś też o tym pisał. Jaki, jakie, używane przez Ciebie w zastępstwie dla który, która, to błąd.
            Zamiast się wyzłośliwiać, zapamiętaj.
            • princesswhitewolf Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 10:21
              a to moze napisz do mnie na ten temat na priva a nie tutaj. Bo to brzmi jakby: Nie odzywaj sie bo robisz bledy, Kubekwkropki czyni super wiecznie tlukac temat swoich pieniedzy. Kurcze paw w zachwycie nad swoim ogonem. Malo innych watkow z jej strony. Popatrz w historie wypowiedzi chociazby

Nie wyzlosliwiam sie ale bergamotka nie tylko pisala o jakims bledzie. Jej wpis byl miotaniem sie o wszystko: o stan majatku w dniu urodzenia, o mieszkanie za granica i bycie cudzoziemka . To niechybnie sugeruje ze ktos zalogowal sie na innym nicku.
              • oqoq74 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 11:06
                1. Bergamotka w swoim wpisie wytłumaczyła jakie błędy robisz i pokazała to na przykładach.
                2. To nie pierwsza osoba, która! (a nie jaka) zwraca Tobie na to uwagę.
                3. Kompletnie nie zrozumiałaś treści postu bergamotki.
          • heca7 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 07:47
            Yyyy. To chyba chodziło o błąd - jaki, jaka zamiast który, która big_grin I przykłady...
          • dzoaann Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 08:02
            Eee? Wiesz, Bergamotka zwrocila Ci uwage, ze piszesz niegramatycznie. Ale widze, ze nie tylko gramatyka szwankuje. Zrozumienie jezyka polskiego tez!
            • princesswhitewolf Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 10:17
              no i co z tego ze pisze niegramatycznie? To nie jest tu przedmiotem dyskusji. Mieszkam wiekszosc zycia za granica i naprawde trudno utrzymac idealny polski nie majac do czynienia z nim non stop.

jakis temat zastepczy bo kogos cos zabolalo co napisalam na inny temat. Argument "od czapy"

Dzoaan zastanow sie nad tym co napisalam bo stwierdze ze nie nadazasz za logika co jest na temat a co zwyklym trickiem atakowym by zmienic temat. Tak jakby gramatycznosc wypowiedzi podwazala istote przekazu tresci.

Sorry ale napisze jeszcze raz gramatycznie czy nie gramatycznie: Tylko prostak ciagle podkresla swoja zamoznosc. Jest na to okreslenie: nowobogacka mentalnosc
              • oqoq74 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 11:10
                Też zdarza mi się robić błędy, ale jak ktoś zwróci mi uwagę, to staram się zapamiętać i nie robić tego błędu. A Ty się zupełnie niepotrzebnie wkurzasz.
                • princesswhitewolf Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 12:38
                  no bo po co tu o tym pisac? mam costam wygrawerowane blednie w glowie i trudno sie tego pozbyc. A tu od czapy mi bergamotka bzdety wypisuje jakby to mialo jakis zwiazek z tematem
                  • oqoq74 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 12:46
                    Tak, sądząc po Twoim wątku o mieszkaniu pani P. niewiele z tego co pisała bergamotka dotarło.
                  • agni71 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 13:53
                    Po angielsku tez mówisz wchich zamiast who?
                    • agni71 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 13:53
                      which, oczywiście
                      • princesswhitewolf Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 15:06
                        mamy do czynienia z klonami chyba.
                        • agni71 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 16:59
                          Już dawno zwracałam ci uwag na to bardzo przeszkadzające w odbiorze "jaki". Nie raczyłaś wtedy się odnieść, o ile pamiętam.

Po prosu wstawiaj wszędzie "który", na pewno w większej liczbie przypadków będzie to trafna forma.
                  • rosapulchra-0 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 23:14
                    princesswhitewolf napisała:

> no bo po co tu o tym pisac? mam costam wygrawerowane blednie w glowie i trudno
                    > sie tego pozbyc. A tu od czapy mi bergamotka bzdety wypisuje jakby to mialo jak
                    > is zwiazek z tematem
                    >
                    >
                    >
                    Moje dziecko dostało nagrodę w szkole za najwyższe osiągnięcia w języku angielskim na swoim roku. Nagrodą jest statuetka z logo jej szkoły i pod spodem napis: "Linguist of the Yera" big_grin
                    To wygrawerowanie mi przypomniało wink

Princess, faktycznie czasem mnie irytuje to powtarzane przez ciebie "jaki" zamiast "który", ale KTO NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW? A bergamotka to już ostatnią osobą powinna być, żeby się w tym temacie wychylać przed szereg, IMHO smile
              • 21mada Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 21:44
                >Mieszkam wiekszosc zycia za granica
                No i? Wszystko inne piszesz poprawnie, ale uparlas sie zeby zamiast 'ktory' zawsze pisac 'jaki'. Twoje wypowiedzi brzmia przez to dziwacznie i pretensjonalnie. Boisz sie ze napiszesz 'ktury' i dlatego wolisz uzyc innego slowa? Niestety, 'jaki' nie jest dobrym zamiennikiem.
                • rosapulchra-0 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 23:14
                  Nie macie innych problemów, drogie panie?
              • dzoaann Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 22:09
                To nie byl argument od czapy, ani w o gole argument w tej dyskusji. Probowalo ci to wytlumaczyc kilka osob.
                To tak zwany off top. Moze teraz zalapiesz. Ciezko sie czyta twoje posty, dlatego ktos ci zwrocil uwage. Nie tobie jednej i nie pierwszy raz, ale ty chyba jako jedyna dalej nie rozumiesz i idziesz w zaparte. Skoro twoj polski jest az tak zardzewialy, ze nie rozumiesz tresci, to moze czas sie zastanowic nad udzialem na polskim forum.
        • rosapulchra-0 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 06:44
          Bergamotka, akurat ty, ze swoimi fakultetami to powinnaś być ostatnia do zwracania uwagi w kwestii ortografii tongue_out
        • baltycki Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 12:40
          > jaka zmieniaj od razu na ktora, bo jaki/jaka rzadziejsie...
          Spróbuje.

" Wiceminister sprawiedliwości Patryk Który zarzucił dolnośląskiemu posłowi, że w swoim domu prowadzi agencję towarzyską."

Lepiej? smile
          • oqoq74 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 12:47
            Supersmile
          • cosmetic.wipes Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 13:25
            big_grin
    • echtom Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:27
      Ale co, pojechałaś w Alpy, żeby przez cały czas w hotelu siedzieć? smile Ojciec mojej koleżanki, emerytowany inżynier, jeździ tam na narty.
      • kubekwkropki Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:33
        Pada....
        • milka_milka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 07:57
          To w słabym miejscu jesteś. smile
    • woman_in_love to wyparcie, pani Polko-Niemka wyjechała podcierać 05.02.16, 00:30
      doopy niemieckim dziadkom z Wermachtu żeby zarobić. Albo niemieckim psychicznym babciom sadystkom z Alzheimerem.
      I nagle się okazało, że ta uwłaczająca praca i poświęcenie zdały się na nic, po prostu na NIC, gdyż w PL by mogła mieć tak samo albo i lepiej.
      • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: to wyparcie, pani Polko-Niemka wyjechała podc 05.02.16, 00:36
        woman_in_love napisała:

> I nagle się okazało, że ta uwłaczająca praca i poświęcenie zdały się na nic, po
        > prostu na NIC, gdyż w PL by mogła mieć tak samo albo i lepiej.

Polskie podcieraczki dooopy jeżdzą na nartach w Alpach?! Interesujące!

Ksiadz Anatool
      • snakelilith Re: to wyparcie, pani Polko-Niemka wyjechała podc 05.02.16, 00:41
        Albo siedziała by dziś na kasie w Biedronce w przybrudzonym kitlu i myślała jak związać koniec z końcem i by zostało na leki na nadciśnienie dla męża oraz kawalerkę dla dzieci. Ale pewnie nie, bo wiadomo, że przeciętną Polkę stać na dom na Żoliborzu i jeszcze dwa, albo trzy inne adresy nad morzem czy gdzieś tam jeszcze.
        • lokitty Re: to wyparcie, pani Polko-Niemka wyjechała podc 05.02.16, 07:28
          Będąc oddelegowana przez moją byłą firmę do pracy w Niemczech na jakiś dobry miesiąc ze zdziwieniem zobaczyłam, że tam w McDonaldzie pracują niemłode już panie, które prawdopodobnie kiedyś tam straciły lepszą robotę i nie miały czego lepszego się złapać. Żal mi ich było, chyba jeszcze bardziej niż Tobie tych kasjerek z Biedronki, bo siedziały w smrodzie frytkowego tłuszczu i zwijały się przy produkcji badziewnego jedzenia. (U nas w Macach to młodzież pracuje wink).
          A czego to dowodzi? Że w każdym jednym społeczeństwie jest jakiś procent ludzi słabo wykształconych, niezaradnych, bądź takich, którzy w toku kształcenia zdobyli kompetencje nieadekwatne do rynku pracy. Ewentualnie są dyskryminowani ze względu na wiek przy szukaniu nowej pracy. Bądź też miejsce zamieszkania działa przeciwko nim.
          Zaradny człowiek, który wstrzeli się w przyzwoity rynek pracy w danym mieście/regionie, będzie miał dobrze niezależnie od kraju zamieszkania czy narodowości.
    • peonka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:33
      Nie, częściej się trafia, nie jestes jedyna osoba, która ma volvo i "adresy". Powiedziałabym nawet, że niektórzy mają nieco więcej big_grin
      Swoją drogą, na forum jest fajny zwyczaj, że jeśli ktoś chce się pochwalić, to zakłada wątek "uwaga, chwale się" i wtedy może napisać wszystko i dostaje mu się mniej niż zazwyczaj wink może rozważ?
      • kubekwkropki Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:35
        Jasne. Nieważne pytanie. Ważny nick.
        • peonka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:39
          Ale to pytanie było na serio? Masz domy, samochody i jeździsz po świecie i serio pytasz, czy tylko Ty jesteś taka bogata?! Naprawdę?!
        • helka.z.porcelany Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:53
          Kubek, napisz po prostu, że byłaś w Alpach, że kupiłaś nowe auto i że się z tego cieszysz. Wszyscy Ci pogratulujemy. Bo jako w miarę inteligentna osoba, to chyba czujesz, że pytanie ktore zadałaś cokolwiek z dupy, prawda? Zaś kluczowe w Twojej wypowiedzi (jak zwykle) są: zacny hotel (jak zwykle), nowe volvo, fakt że stać cię na masaż i karnet.

Jesli jednak tego nie czujesz i nie chciałaś się pochwalić, to ci odpowiem:

W Polsce są zarówno ludzie bogatsi, jak i biedniejsi od Ciebie. Jako bonus od siebie dodam także tę informację: są w Polsce ludzie od Ciebie mądrzejsi, jak i głupsi. Ale takich, którzy tak wiele energii poświęcają na publiczne roztrząsanie swojej nienajgorszej sytuacji - jest bardzo, bardzo niewielu.

PS Cieszę się, że byłaś w Alpach i gratuluję nowego wozu - niech ci dobrze służy.
    • froshka66 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:39
      Z takim poziomem kasy oczekiwałabym raczej Stoeckli i Descente
      Chyba, ze słabo i rzadko jeździsz to nie ma co inwestować w porządny sprzet
      • froshka66 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:41
        ps
        z tym domem to chyba na nartach nie jeździsz , to niby jak go widac?
        • undoo Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:42
          Kod pocztowy musi mieć na plecach, ani chybi big_grin
          • froshka66 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:54
            https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/40/23/21/01de665a02.jpg
            nie bardzo tanio, ale zeby niemce zazdrosciły bogactwa, to przesada....
            250 ojro za narty z wiazaniami?
            • undoo Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:04
              No właśnie, nie chciałam się wychylać, ale to nie są drogie narty, więc nie rozumiem zachwytów nad marką. Fajne są i dobrze się na nich jeździ, ale one nie są dla wyczynowców, tylko tak, żeby sobie dla towarzystwa dzieciom pozjeżdżać. Żaden szał.
          • kubekwkropki Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:55
            Oczywiście. Łatwiej Ci? A ja się wciąż zastanawiam. Na ile byliśmy inni a na Olę trafiliśmy w miejsce i czas...0
            • froshka66 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:00
              dobra.. z pijanymi sie nie kłóce.
              rano pośmigasz, moze bedzie słońce to swiat wyda sie lepszy...
              miłego!
          • biala_ladecka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:56
            big_grin Padłam i leżę!
        • chocolatemonster Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:01
          Padlam . Wyobrazilam sobie kubka-alexis zacnie szusujaca z miniaturka zoliborskiej willi na piersi. Na piersi wydrukowany stan konta zeby miejscowi widzieli,ze to nie byle jaka figura ich odwiedzila.
          • chocolatemonster Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:01
            Tfu:domem na PLECACH!
            • froshka66 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:04
              chyba w tym sezonie tez bede zacnie szusowac...
              kupuje tekst smile
      • lokitty Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 07:29
        <3
    • miss_fahrenheit Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 00:58
      Jeśli "na żywo" sprawiasz takie samo wrażenie, jak tu, na forum, to pani zwyczajnie wzięła cię za nuworysza. Nuworysze często przez swój sposób bycia kojarzą się z ludźmi, którzy zdobyli swój majątek pospolitym cwaniactwem (co jest, uważam, krzywdzącą opinią), stąd pewnie zachowanie tej pani.
      • kubekwkropki Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:02
        Pewnie sprawiam. Nieważne. Dobranoc.
        • chocolatemonster Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:10
          Nie obrazaj sie zacny kubelku . Napisz nam (maluczkim ) co jadlas,co pilas,za ile masz na nogach bambosze i jak dlugo calowal cie po stopach kelner za 2 eu napiwku.
          • kubekwkropki Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:19
            Zastanawiałam się po prostu na ile byliśmy wyjątkowi (wyuczeni najlepszym liceum i prestiżowym kierunkiem), a na ile mieliśmy zwykły fart. Niech będzie ze byliśmy przeciętni. Spoko.
            • princesswhitewolf Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:22
              a co to za prestizowy kierunek? W Harvardzie studiowalas czy w Oxford/Cambridge? Nie? Musi byc to zatem Yale, bo na pewno nie nedzne byle SGH czy jakas polibuda czy jagielon
              • chocolatemonster Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:28
                Nie chce rozsiewac plotek ale ponoc kubek byla chlopcem z Eton.
                • rosapulchra-0 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 06:48
                  chocolatemonster napisał(a):

> Nie chce rozsiewac plotek ale ponoc kubek byla chlopcem z Eton.

big_grinbig_grinbig_grin
            • peonka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:28
              No ale co chcesz usłyszeć? Że tak, jesteś wyjątkowa bo ukończyłas dobre liceum i prestiżowy kierunek? Nawet jeśli jesteś kardiochirurgiem, to jakoś bardzo wyjątkowe to nie jest...
              A jeśli byłaś przeciętna, to znaczy, że masz farta. Tak jak tysiące biznesmenów ze szczęk czy bazarow i mafiozi - z pieniędzmi ale bez prestiżowego wykształcenia smile
            • burina Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:35
              Głupa palisz?
              Wasz fart zaczął się w momencie, w którym ktoś Was do tego liceum zachęcił i pchał w kierunku prestiżowego kierunku. Co z tego, że byłam dobra z chemii, skoro moja chemiczka uważała, że to nieprzyszłościowy kierunek, po którym kobieta może co najwyżej w szkole uczyć? Miałam dobre oceny więc jak tylko historyczka potrzebowała mnie zwolnić, żebym śpiewała na patriotycznych akademiach, chemica nie robiła problemów, bo przecież młodzież trzeba wychowywać.
              Ponadto mieliście szczęście w tym, że trafiliście na siebie. Oraz w tym, że z domu miałaś zaspokojone potrzeby emocjonalne, skoro związałaś się z zaradnym typem, a nie zmarnowałaś sobie życia przy boku jakiegoś narkomana, wiecznie rozwodzącego się starszego o 20 lat amanta. Tudzież nie miałaś potrzeby na przekór rodzicom i ich planom wobec Ciebie studiować indologii.
            • lokitty Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 07:30
              Tia... Te prestiżowe kierunki na polskich uczelniach, z których najlepsza jest chyba w 4 setce na świecie...
              No błagam big_grin big_grin big_grin.
            • milka_milka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 07:59
              Dawaj to najlepsze liceum i prestiżowy kierunek. Może mnie pobijesz... wink
            • heca7 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 08:12
              Ale jak jesteś wyjątkowa?! Przecież sama napisałaś wprost, że dzieci ci się nie udały bo masz je z pierwszym , kiepskim mężem i pewnie coś po nim odziedziczyły tongue_out Jak w tym złym wyborze pierwszego partnera pomogło ci najlepsze liceum i prestiżowe studia?!
              Volvo!? Czy ty na pewno mieszkasz w Warszawie? Codziennie widuję dziesiątki Volvo i kilka/kilkanaście Porsche terenowych we wszystkich, niemal kolorach tęczy.
              • shell.erka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 09:35
                Na mojej uliczce na wsi stoją dokładnie trzy cayenne wink
                • capa_negra Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 22:55
                  Na mojej wsi podobny "tabor", parcele jakieś takie spore, ale to pewnie dlatego że na Podkarpaciu ziemi i lasów pod dostatkiem
            • rosapulchra-0 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 09:55
              kubekwkropki napisała:

> Zastanawiałam się po prostu na ile byliśmy wyjątkowi (wyuczeni najlepszym liceu
              > m i prestiżowym kierunkiem), a na ile mieliśmy zwykły fart. Niech będzie ze byl
              > iśmy przeciętni. Spoko.

W tym najlepszym liceum i na tym prestiżowym kierunku nie nauczyli cię, że po angielsku fart to znaczy piard? I używanie tego wyrazu jest co najmniej śmieszne? Tak prestiżowo wykształcona osoba jak ty, powinna mieć taką podstawową wiedzę w małym paluszku. Coś tu mocno prestiżowo zgrzyta.
        • miss_fahrenheit Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:48
          Sprawiasz, ale da się to zmienić. Najszybciej zmienia to pokora i dystans do życia. A w razie ich braku - inteligencja i umiejętność obserwacji.
          Być może nieważne, ale wciąż o tym piszesz. Tak, jakbyś czuła jednak jakiś dyskomfort.
    • froshka66 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:19
      Pewnie sprawiam. Nieważne. Dobranoc.
      To, ze masz kasę - OK
      To ze siedzisz w Alpach - OK
      To , ze ci pada – nie OK – ale w sumie nie twoja wina, mogło paść na każdego
      To że z nudów siedzisz na forum - OK
      To , ze chwalisz się kasa – w sumie OK, przynajmniej jest śmiesznie
      Ale mnie osobiście podnoszą ciśnienie takie posty jak powyżej.
      Że niby, w głębi twojej duszy są jaźnie krzyczące i skomplikowana psychika i nędzne prostaki z forum tego pojąc nie potrafią?
      To może od razu napisz:
      Oprócz kupy kasy mam NIEZWYKLE skomplikowana osobowość oraz delikatność leliji i nawet jak pierdne (BTW) to fiołkami…
      Dodaj do tego wapory , globusa i migrenę i będzie pełnia szczęścia.
      PS
      A bidet w hotelu jest?
      • froshka66 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:28
        PS
        Jak mi już ciśnienie zeszło, to usiłując przetłumaczyć na polski twoje rozterki wyszło mi;
        Czy jak zapier..alalam na uczelni i w robocie, to mam prawo zwyczajnie cieszyć się zarobiona kasa, czy nie? Czy mam się czuć winna, że inni nie maja tyle kasy co ja?
        To w razie jak trafiłam z tym pytaniem, od razu odpowiem ;
        Masz prawo się zwyczajnie cieszyć i masz prawo się wprost tym chwalić

• chocolatemonster Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:32
          Ale, ze podejrzewasz autorke watku o takie rozterki? Podziwiam wiare w ludzi.
          • froshka66 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:36
            tak jakos spac nie moge, wiec mi przyszło do głowy...
            • chocolatemonster Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:40
              Ja tez nie spie i juz mi glupio ,ze sie 'nabijam'. Herbatnik ze mnie pospolity. I wlasciwie nie wiadomo kto tam jest po drugiej stronie lacza. Moze rzeczywiscie ma dol egzystencjalny i nie wie jak go zakopac?
              • froshka66 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:44
                dół egzystencjalny jest OK ( znaczy nie jest OK, ale jak wiadomo bywa)
                ale sposób jak sie o nim komunikuje to czasem mi na nerwy działa.
                Może tego raczej powinni uczyc?
            • shell.erka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 09:38
              Ujęłas idealnie w słowa, to o czym pomyślałam
        • undoo Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 05:32
          Tak, zasadniczo, ale warto też lepiej formułować wątki.
        • pade Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 13:34
          Kubek jest po prostu na skraju. Rozpacz popycha ją do tego, co robi. Niby jej się udało, niby zarobiła, niby ma wszystko, ale czegoś w życiu brak, prawda Kubek? Nie jesteś szczęśliwa?
    • chocolatemonster Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:36
      Dobra. Koniec tego.
      Gratuluje bogactwa i zacnosci i zycze Tobie Kubku milego pobytu w Alpach. Milego szusowania !
    • chocolatemonster Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:44
      Liz Murray - to jest wyjatkowa kobieta. Corka narkomanow,ktora ukonczyla Harvard. Tak jakos mi sie przypomniala.
      Dobranoc Wszystkim!
      • burina Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:52
        No tak, ale jednak żadna jej w tym zasługa, że z Bronxu do najbardziej prestiżowych dzielnic Manhattanu na piechotę da się dojść, że zupełnie za darmo można całe dnie w Met spędzać, na wykłady w NUY wpadać, biblioteki stoją otworem (choćby po to, żeby w spokoju i cieple się pouczyć, prysznic można tam wziąć) no i że pełno tam bajecznie bogatych ludzi, którymi swoimi fortunami chcą się dzielić.
        • chocolatemonster Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 01:57
          Ok. Farta tez miala (niezaprzeczalne). Jednakze podoba mi sie to,ze nie ugrzezla w bagnie i nie powielila bledow rodzicow (i pewnie wiele jest takich osob).
    • lewapinger Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 06:27
      Ale że co ?
      Kolejny raz się chwalisz? Volvo masz?? W Alpach siedzisz? ??
      Nowobogackim tak zazwyczaj odbija.
      I nie. Nie zazdroszczę. Nówką wypasioną Q7 pomykam, a Alpy dla mnie to jak dacza pod miastem.
      • miss_fahrenheit Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 06:44
        lewapinger napisała:

> Nowobogackim tak zazwyczaj odbija.

i

> Nówką wypasioną Q7 pomykam, a Alpy dla mnie to jak dacza pod miastem.

Trafna samodiagnoza.
        • lewapinger Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 16:53
          Widzę emamusia nie zrozumiała żartu?
          No tak. Komórek brakło.
          Proponuję kij w zadku poluzować tongue_out
      • cosmetic.wipes Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 06:50
        To:

> Nowobogackim tak zazwyczaj odbija.

I to:

> Nówką wypasioną Q7 pomykam, a Alpy dla mnie to jak dacz
        > a pod miastem.

W jednym poście.
        Zacnie big_grin

A stary nadal z pindolem na wierzchu po stacjach benzynowych lata?
        big_grin
        • lewapinger Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 16:45
          No. Chcesz popatrzeć to napiszę ci gdzie??
      • europadasielubic Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 22:53
        Volvo niby takie luksusowe? Od kiedy? bo że solidne, to owszem. Ale luksusowe? Oplułam monitor ze śmiechu.
    • sumire Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 07:38
      Kurza noga, tyle razy człowiek był w Alpach i nikt nigdy mu niczego nie sugerował... Jestem rozczarowana.
    • butch_cassidy Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 07:49
      Nie.
    • milka_milka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 08:00
      Bardzo śmieszny wątek.
      • rosapulchra-0 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 09:51
        Tylko jego autorka mieni się tak jakoś smutno odstręczająco.
      • undoo Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 18:52
        Zacny? big_grin
        • milka_milka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 19:39
          smile Jak volvo xc90. Nowe!!!
    • oqoq74 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 08:03
      Kiedyś ktoś założył wątek na temat "wystarczająco dobre". Było to na podstawie wywiadu z jakimś psychologiem, który twierdził, że wielu ludzi majętnych kupuje coraz więcej i coraz bardziej są nieszczęśliwi. Przy nabyciu każdej kolejnej rzeczy myślą jak to będzie widziane i oceniane przez innych, czy mogli wybrać lepiej, bo wybór jest tak duży...
      Może czasem warto jest cieszyć się z tego co jest, co dla nas jest wystarczająco dobre, a nie przeglądać się w oczach innych i szukać poklasku? I wtedy jakaś Niemko-Polka i jej zdanie wcale nas nie obejdziesmile
      • pade Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 19:01
        Chodzi Ci o paradoks wyboru?
        • oqoq74 Re: Mieliśmy fart? 06.02.16, 08:49
          Tak, chyba to Ty założyłaś. Tam było sporo o tym, że znaczna część ludzi dokonuje wyborów pod katem tego jak to będzie ocenione i widziane przez innych, czy w ich oczach dobrze wypadną...
          • pade Re: Mieliśmy fart? 06.02.16, 10:33
            Dzięki, że mi przypomniałaś, bo miałam wtedy kupić książkęsmile
    • anorektycznazdzira Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 08:07
      Tabuny Polaków stać na zagraniczne wojaże, to oczywiste. Oczywiste również, że nie mniejszych tabunów nie stać- jak w każdym kraju.
      Nie wiem skąd pani Niemko-Polka się wyrwała, może z jakiejś dziury, gdzie na prawdę nie miała perspektyw i zrobiłaby równie zawrotną karierę gdyby zahaczyła się np. w Krakowie. Może mentalnie została w komunie i jest zdziwiona, że komuny nie ma. Może jest typem, który wie, że mu się udało nie wtedy, kiedy się udało, tylko wtedy, kiedy jednocześnie nie udało się nikomu innemu.
      W każdym razie po tym, jak kilkanaście lat temu byłam u "trwałych emigrantów" w Niemczech (daleka rodzina) i usiłowali mi jako podarek do zabrania do PL zrobić zakupy w Lidlu na zasadzie olej-mąka-makaron, to nic mnie już nie zaskoczy big_grin
    • kadfael Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 08:13
      No ale jak? Ty taka obyta, światowa i w ogóle chyba spotykasz najróżniejszych ludzi, w różnych krajach? Nie tylko takich ą ę? Naprawdę trzeba Ci tłumaczyć, że ludzie są różnie i różnie wychowani? Hm...
    • swiezynka77 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 08:30
      co to jest bogner???
      • heca7 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 08:54
        swiezynka77 napisał:

> co to jest bogner???
        >
        Kurtki zimowe. W ogóle odzież.
      • kropkacom Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 09:51
        I teraz wyszłaś na biedaka big_grin Trzeba było Google zapytać wink Byś błysnęła.

PS. Idę do lekarza i jak wrócę to już się cieszę na czytanie tego wątku big_grin
        • kropkacom Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 09:54
          Wróć. Mam smartphona i w poczekalni sobie doczytam big_grin
        • heca7 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 09:59
          Zaraz na biedaka wink Na Zalando w tej chwili kurtki itp tej firmy chodzą po 1,5 tysiąca. A jakiś bezrękawnik przemknął mi za 250zł.
          Cały wątek opiera się o to, że Kubkowi wydaje się iż jest bogata jak na Polskę a pani polko-niemce wydaje się, że w Polsce jest bieda. Obie żyją w swoich iluzjach i się zderzyły.
          • zuleyka.z.talgaru Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 10:03
            Masz rację. Wydaje się kubkowi. Jakby była naprawdę bogata to by nie rozpaczała na forum.
          • kropkacom Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 10:49
            Gdyby nie ematka nie wiedziałabym co to Zalando big_grin Taka ciekawostka.

Dobrze wiem co jej się wydaje smile
        • swiezynka77 Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 10:43
          kropkacom napisała:

> I teraz wyszłaś na biedaka big_grin

idę się zastrzelić. co prawda jadę dziś w Alpy ale nie mam bognera... za to sikać w śnieg nie będę bo mam gdzie mieszkać
          ale zdziwko tej pani mnie dziwi bo Polaków od zawsze w Alpach jest mnóstwo jak tam jeżdżę od 20 lat
        • black_halo Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 10:56
          W Alapach? Do lekarza? Ty na pewno w Alpach jestes?
          • kropkacom Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 11:01
            Ja? big_grin
          • milka_milka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 19:40
            O, a ja właśnie byłam w Alpach u lekarza. wink
    • milka_milka Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 08:37
      Kubku, szczerze mówiąc, po Twoich opowieściach myślałam, że jesteś naprawdę bogata. A tu okazuje się, że to taka wyższa średnia. Jestem przekonana, że jest tu parę osób, które biją Cię na glowę i kasą i klasą. Bo się nie chwalą i nie wycieka z ich słów pogarda dla innych.
      • thank_you Re: Mieliśmy fart? 05.02.16, 10:15
        Są, są. W życiu takiego ścieku w realu nie słyszałam. Kubek dostaje to, co sam daje. Pogardę. Tylko czemu ją to dziwi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka