Dodaj do ulubionych

ból głowy :(

16.02.16, 22:17
umieram dzisiaj cały dzień z powodu bólu głowy... od rana ibuprom na zmiane z paracetamolem i nic nie pomaga... jak żyć? pyatm... jak żyć? sad(
Obserwuj wątek
    • sfornarina Re: ból głowy :( 16.02.16, 22:19
      próbowałaś paracetamol z kodeiną?

(tylko uważaj z ilością paracetamolu - nie wolno przedawkować!)
      • mozambia80 Re: ból głowy :( 16.02.16, 22:25
        raz na jakis czas dopada mnie taki ból głowy jak dzisiaj... z doświadczenia wiem, że nic (co stosowałam do tej pory, bez recepty) nie pomaga, ale i tak próbuję. liczę chociaż na placebosad pomaga ciemność i chłód .
        z kodeiną nie próbowałam.
        • ola_dom Re: ból głowy :( 16.02.16, 22:30
          mozambia80 napisała:

> raz na jakis czas dopada mnie taki ból głowy jak dzisiaj...

Dziś bardzo szybko rosło ciśnienie, może dlatego?
          Jak mi na ból głowy nie pomagała już Pyralgina, to trochę pomagała Solpadeina, najlepiej dwie tabletki musujące od razu (to nie jest przesadna dawka, tak polecają na opakowaniu, zanim przeczytałam i brałam jedną, to pomagała ledwie).
        • sfornarina Re: ból głowy :( 16.02.16, 22:40
          Mnie na bóle migrenowe spowodowane spadkiem ciśnienia pomaga wyłącznie paracetamol z kodeiną (w aptece bez recepty). Paracetamol i ibuprofen nie działają nic a nic.
        • kardiolog Re: ból głowy :( 16.02.16, 23:14
          Za dużo Long Island Ice tea?smile
    • olikol Re: ból głowy :( 16.02.16, 22:26
      umierałam na to wczoraj,
      ja staram się ograniczyć wszelkie leki (mają wiele skutków ubocznych) , jeśli nie wytrzymuję to łykam jeden proszek i idę spać do zaciemnionego pomieszczenia, wcześniej ewentualnie wetrzeć w kark i skronie amol, wcześniej coś zjeść lub wypić ciepłego
    • aneta-skarpeta Re: ból głowy :( 16.02.16, 22:31
      Mi pomaga położenie die w ciemnym pojutrze z zimnym kompresem
    • asia-loi Re: ból głowy :( 16.02.16, 23:05
      Idź do lekarza po jakiś tryptan. Specjalistą od migren jest neurolog. Ale rodzinny też przepisze.
    • alchemy_alice Re: ból głowy :( 16.02.16, 23:09
      Może spróbuj Migei? Ostatnio jak umierałam z migreną, to mąż kupił. Pomogło bardzo szybko. Fakt, cena nie zachęca, bo prawie 40 zl za 4 tabletki...
    • rosapulchra-0 Re: ból głowy :( 16.02.16, 23:15
      Iść do neurologa i wziąć receptę na trapany.
      • rosapulchra-0 Re: ból głowy :( 16.02.16, 23:17
        Tryptany ofkors.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka