09.04.16, 12:49
byłam u okulisty, stwierdził zmętnienie oczu, przepisał krople na suche oko (chociaż mówiłam, że oczy mam zdecydowanie mokre, a nie suche), no i oczywiście porządnie tym zmętnieniem wystraszył.
Ponieważ było to w ramach medycyny pracy, mam zamiar wybrać się do innego okulisty, aby to skonsultować. Chcę się przygotować, o co powinnam zapytać?
miała, któraś z Was "kontakt" z zaćmą?

ps, jak macie namiar na dobrego okulistę w Warszawie, to poproszę
Obserwuj wątek
    • verdana Re: zaćma? 09.04.16, 13:07
      Spokojnie. Zaćmę teraz leczy się bez większych problemów, usunięcie zaćmy to parogodzinny pobyt w szpitalu. Więc nie panikuj.
      • angeika89 Re: zaćma? 09.04.16, 21:16
        Dokładnie.
        Mój teść miał w zeszłym roku i tego samego dnia wrócił do domu, nie mógł tylko przez miesiąc NIC nosić ciężkiego, robić nagłych skłonów etc, gdyż w oku jest wysokie ciśnienie.
        To główne zalecenie-nie dźwigać, potem oko jak nowe smile
        Będzie dobrze i nie panikuj.
        Pozdrawiam
    • kamunyak Re: zaćma? 09.04.16, 15:33
      czemu od razu zaćma? niedawno cos czytałam, czy oglądałam w tv, na temat tych "mętów" w oczach i to są podobno pozostałości po zyciu plodowym, każdy ma mniejsze lub większe.
      Z wiekiem ich przybywa bo oko starzeje się i nie utrzymuje ich w dyscyplinie, powiedzmy.
      Choc, oczywiscie, moze to być wskazówką istnienia innych chorób. Ale nie musi.
    • sfornarina Re: zaćma? 09.04.16, 15:38
      Nie znam się na chorobach oczu, ale wiem że zaćmę teraz leczy się szybko i bezproblemowo. I moja babcia, i dziadek mieli operację i po operacji z miejsca odzyskali wzrok smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka